Hej!

Likt som Sanna har jag nu gjort min första vecka här på La Manga Club. Jag är i restaurang och servering. De första dagarna var jag i Banketten. Där förbereder vi för alla olika evenemang som hålls på resortet. Vi har bland annat haft bröllop, födelsedags firanden, luncher och middagar. Det jag har fått göra mestadels är att putsa tallrikar och glas men jag har även fått duka, vika servetter och öppna vinflaskor.

Efter några dagar började jag även i frukosten på Amapola som är restaurangen på det 5* hotellet. Först fick jag även putsa glas och tallrikar där men redan andra dagen fick jag vara med i "salongen". Då får jag plocka disk och duka om.

Mina dagar har börjat med att jag jobbar 9.00-11.30 på Amapola i frukosten och sedan har jag fortsatt dagen i banketten tills jag slutat kl. 17.30.

Imorgon ska jag börja i poolbaren som heter Sol y Sombra. Det tror jag kan bli en stor skillnad emot banketten och jag tror det kommer bli väldigt roligt.

Hälsingar Hanna


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej!

Första veckan på min praktikplats i SPA-receptionen är avklarad och jag trivs väldigt bra, jag börjar oftast klockan 10.00 och slutar 18.30. Det jag får göra är att ta emot kunder, ge dem nyckel till omklädningsskåp, badrockar och flippflops. Jag får visa dem vart gymmet, simbassängen och spaavdelningen ligger. Och jag får även lägga in handdukar i skåpen i tjejernas omklädningsrum och boka olika behandlingar åt kunder. 

De behandlingar som finns är bland annat klassisk massage, ansiktsbehandlingar, vaxning, manikyr och pedikyr. Innan och efter en behandling finns det möjlighet att använda jacuzzin som består av en varm pool, en kall pool och en lagom varm pool. I Spanien så är det lag på att använda simhatt i inomhus pooler vilket gör att vi säljer väldigt många simhattar varje dag.

Jag har varit ledig i två dagar nu och imorgon börjar jag att jobba igen. Ett inlägg om när jag, Hanna och Emelie var i Cartagena igår och firade Emelies födelsedag kommer att komma upp inom kort. 

Kram Sanna!

Likes

Comments

​Hej!

Idag har Emelie börjat sin första dag på sin praktikplats i golfen.

Vi andra kommer att ha våran första dag imorgon, onsdag. Så idag har vi haft möjligheten att kolla runt lite på La Manga Club. Vi åkte ner till stranden La Cala och badade i det varma vattnet och njöt av den fina utsikten. Sedan åkte vi och storhandlade mat på La Plaza. Väl hemma plockade vi in all mat i kylskåpet och sedan promenerade vi till gymmet som ligger 30 minuter bort. Vi avslutade dagen med en middag i personalmatsalen.

Vädret är behagligt och det är varmt i luften. Nu sitter vi och laddar upp inför morgondagen och vår första praktikdag. Kram från Sanna, Hanna och Louise.

Likes

Comments

Hej!

Tidigt på lördag morgon 15/10 samlades vi tjejer vid Karlstad busstation och åkte buss till Oslos flygplats, Gardermoen. Vi flög till Alicante och därifrån åkte vi buss till hotellet som vi skulle sova på över natten. På söndagen gick vi upp tidigt för att utforska Alicante, vi besökte bland annat en katolsk kyrka och en butik med finurliga och roliga saker. Vi gick även till ett torg där de dansade för att samla in pengar till bröstcancerfonden vilket var väldigt häftigt att se.
Vi lunchade på en italiensk restaurang och åt efterrätt på YoYo som säljer frozen yoghurt. Därefter åkte vi taxi till La Manga Club som tog ungefär en timme.

Det blev en sen middag och vi kröp ner i våra underbart sköna sängar så fort vi kunde.
Lägenheten är otroligt bra och mysig. Vi tror att vi kommer trivas jättebra här!

Vi hörs i nästa inlägg!
Kram från alla oss tjejer Sanna, Louise, Hanna och Emelie.

​Utsikt från flygplanet.

Dansarna på torget.

Taket på ett hotell i centrala Alicante, i bakgrunden ser ni Santa Barbara Castle.

Inne i den katolska kyrkan.

Vi tog en båttur i Alicantes hamn.

Stranden i Alicante.

En vacker rondell med fontän.

Frozen yoghurt.

Likes

Comments