Header

Hallo alla, moin! (plattdeutsch--> dialekt här uppe i norr som är som ett eget språk, pratas bara ute på landet och främst av äldre).

Jag ligger just nu i mitt vindsrum i Lübeck efter att ha kommit hem från Berlin runt 12 igår natt. Min värdmamma var på halloweenfest, min värdsyster hos sin pappa så jag kom hem till ett nedsläckt och iskallt hus, då de fortfarande inte har någon värme på. Jag har dock lyckats sätta på elementet i mitt rum, 23 grader bara för att höja elräkningen så mycket jag kan.

Berlin var så jääävla bra. Har bott med Kaspar och hans familj i deras sjuka våning i Berlin, Süddeutsche vid frukostbordet, högt i tak, böcker och framförallt människor runt omkring mig. Berlindrömmen.

Var i Berlin för att träffa de andra från UHR-programmet (Universitets- och Högskolerådet som jag är här med i Tyskland tillsammans med 5 andra svenskar), vi besökte svenska ambassaden och pratade med praktikanter, åt på restaurang och pratade igenom allas värdfamiljer/skolor/kompisar/aktiviteter och så vidare. Tror verkligen att vi alla mår bättre efter att ha hört om varandras problem haha.

Foto av Sigrid!

Yoga i oktobersol på balkongen, oh MANN!
Ett fett jävla bra avslut på tre veckors Herbstferien, efter fyra veckors skola. Jag missade faktiskt första dagen i skolan igår då det var VÄRLDENS storm i norra Tyskland vilket gjorde att alla tåg ställdes in. Jag och Kaspar var ute till 06:30 med hans kompisar under stormnatten, ingen av oss märkte någonting och folk har liksom dött?

Nu längtar jag efter skolan imorgon. Jag saknar min klass även om jag fortfarande inte känner dem helt.

Ps: Kaspars syster och hennes kompis pluggar till läkare, och vi pratade mycket om deras Medizinstudium. De frågade mig om jag ville plugga i Tyskland, och för första gången insåg jag att jag faktiskt kan se en framtid för mig i detta land. Mein Gott.

Tschüss, viel Spaß und alles Lieb!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi har fått en hund! Eller ja, min värdsyster ska ta hand om en familjeväns hund för att visa att hon kan ta hand om grejer. Idag är det bara jag som har tagit ut den på promenader och matat MEEEEN jag är inte bitter.

Min värdsyster Lenja har det lite jobbigt just nu. Hon är bara 11 år men det är redan då, i 5:e klass, som man bestämmer om man vill gå i en grundskola som leder till högskoleförberedande gymnasium eller som leder till yrkesutbildning/lägre akademisk examen. Min värdsyster går i en grundskola som leder till gymnasium, men gör inte så bra ifrån sig. Detta är en fett stor grej då hon redan i 5:e klass kan tvingas gå om en årskurs/inte få stanna kvar på sin skola vilket leder till att hon inte kommer kunna komma in på gymnasiet. Höga krav på en 11-åring enligt mig, vad gjorde jag när jag gick i femman liksom?

Annars så ska jag till Berlin nästa vecka, för att träffa de andra från mitt program och Kaspar! Kaspar bodde i USA samtidigt som min familj, hans föräldrar är konsthandlare/skribenter och har en sjuuuuk våning i Berlin. Ska bo där i tre/fyra dagar och försöka supa in allt.

Bis dann! (Bild från Hamburg i förrgår, något väderfenomen som gjorde att solen var helt röd och gick att kolla på med blotta ögat? Warum weiß ich nicht)

Likes

Comments

Bilden är från i förrgår, men såhär har min dag sett ut. Jag träffade några kompisar igår kväll, vi spelade kort och käkade pizza på en pub, men det blir alltid så SJUKT sent? Kom hem 02:30 och då hade vi liksom umgåtts i ehh 6 h haha

Erik, Jan och Magda

Lübeck alltså, hur fint? Nu ska jag dammsuga snabbt som fan innan min värdmamma kommer hem, sedan Leichtathletic (friidrott) och Fußball (ja ni fattar)--> GÅ OCH LÄGGA MIG

Likes

Comments

Hallo Leute!

Nu har jag ÄNTLIGEN en dator och saknar därför anledning att skjuta upp rapporteringen hem.

Allt går bra! Höstlov just nu i tre (!) veckor, fyra veckor efter skolstart haha... Älskar tyska skolan trots att den hatar mig. Blev till exempel uppskickad till Herr Flittiger, rektorn, efter att ha sjukanmält mig när jag åkte till Spanien istället för att ansöka om ledighet. TILL REKTORN. Det hade ju aldrig hänt i Sverige, men här har de koll.

Min mamma! Snyggare än mig

Jag åkte alltså till Spanien den första veckan på mitt tre veckor långa lov när min klass var på klassresa, som jag inte kunde följa med på pga försäkring/biljetter och så. Fett ledsen över det då det var "Klassefahrt" till Italien, en tradition som HELA årskursen åker iväg på. Men det var också sjukt schön att träffa min familj i 20-gradig värme. Vi bodde i min fasters hus i Torreveija. Badade, vandrade, åt, tränade, solade. Träffade Stig som HAR VÄXT OM MIG? Vi kollade på Modern Family på kvällarna, tyskdubbat och med tysk text haha. Brorsaaaaan.

Alla säger att man helst inte ska ha så mycket kontakt med sin familj/vänner, men det struntar jag fullständigt i. Jag pratar i telefon med Solan, mamma+pappa, Robin, Edvin, Olle/Stig, Mathilda, farfar, mormor och så vidare... För mig är det lugnt i alla fall, jag har lyckats skaffa tyska kompisar och behålla kontakten med de där hemma. Lite svårt att bo i en ny familj, men jag fick prata och gråta ut hos min mentor i skolan, vi pratade i en timme om allt från att sie:a/du:a personer vilket jag tycker är svårt till svensk grammatik. Han har pluggat Sverige, och därför pratar vi på svenska! Nu har jag hans whats-app och kan sms:a/ringa när jag vill, kärlek haha.

Jag har så mycket att skriva om Lübeck, hur skolan är, vad jag gör på dagarna och så. Kommer dit!

Likes

Comments

Hej hörrni!

Skolstarten blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Jag blev placerad i årskurs 10 nämligen, medan de som är i min ålder går i 12:an. Jag hamnade alltså i en klass med 02:or. Yey.

Även om alla var fett trevliga (lite som att hänga med min lillebrors kompisar. Exakt som att hänga med min lillebrors kompisar faktiskt) lyckades jag byta direkt, så IDAG TISDAG hade jag min första dag i skolans sportklass, årskurs 12. Innehöll allt från tyska handbollskillar (motsvarande american football-killarna på min High School) till Magda som är rankad fucking 14 i hela Tyskland i 200 m. Wow.

Alla är sjukt trevliga, och jag menar det. Folk vill verkligen veta vem jag är och vad jag gör där, ber mig sitta bredvid dem. Hoppashoppas jag lär känna folk, eftersom att jag bara har gått en dag i min klass är det lite tidigt än, och man går bara i skolan till 13 så man har ingen lunch där man kan snacka, endast lektioner

Jag har dock bondat med Magda, och genom henne fått tag på Paula som spelar fotboll, så imorgon ska jag på min första fotbollsträning. Wish me luck, Uif 4-ever & ränderna går aldrig ur dock.

Lite roliga anekdoter från de senaste dagarna:
• Vi har ingen mikro hemma då maten "förstörs", vi äter bara med gaffel och vi dricker inget vatten vid måltiderna då "magen tappar sin eld". Yoga.

• INGEN har kjol/byxor som slutar över knäna här. Jag handlade i FOTBOLLSSHORTS som i och försäg visar lite av benen, och min värdsyster förklarade att de var "zu kurz" (för korta) när jag frågade varför folk tittade på mig

• Jag svarade kors i taket rätt på en fråga som läraren råkade ställa till mig, ett sus gick genom klassrummet, och alla började skratta.

• Lärarna är sena till VARJE lektion

Lenja! Lillsyrran<3 Vår kommunikation går ut på att jag frågar henne om allt och framförallt hur man säger olika saker

Puss & kram!

Likes

Comments

Hallo Leute!

Söndag morgon och sista dagen innan skolan börjar. Jag har varit här i 1,5 dag och har inte varit hemma ÖVERHUVUDTAGET sen jag kom hit i fredags.

Ligger i sängen just nu och vågar inte gå upp, vill att min värdsyster och mamma ska vakna först. Bor alltså med en värdmamma som heter Frauke, är yogalärare och konstnär, samt Lenja som är 11 år och går på samma skola som mig. De är jättegulliga, superutåtriktade! Snackar med alla och verkar känna halva stan.

I fredags var det direkt från flyget till lunch med 90-åriga pappan, sedan häng med konstnärskompis till min yogamamma, för att sedan handla och åka till en strand där vi dansade salsa till kl 23... Mina första 8 h i T-land, väskorna med 40 kg packning fick stå i bilen haha.

Igår lördag hade Frauke en clownworkshop hela morgonen för att sedan vara trollkarlsassistent på en stadsfest i Reinfeld här i Schleswig-Holstein, mitt Bundesland (jag bor i Lübeck i bundeslandet Schleswig-Holstein alltså).

Jag har fortfarande inte fått packa upp mina väskor, vet ärligt talat inte hur det ska gå då jag inte ens kan stå upprätt i mitt vindsrum. Det löööser sig dock.

Vi äter fett god mat! Hemma är det bara veganskt, aubergineröra istället för smör osv. Dock äter de bröd till seriöst varje måltid, jag som har lite problem med magen som mina kära vänner vet hehe...

Lenja fixar det sista inför showen

Cigarettautomat utanför vårt hus?

Imorgon börjar skolan, wünschen mir Glück! (Har ingen aning om de faktiskt säger så, direktöversatt från engelska)

Likes

Comments

Åker på fredag!

Är så sjukt jävla oförberedd dock, sms:ade liksom min lärare idag och frågade vilken klass jag borde börja i. Hon har inte svarat.

Annars då? Det är så himla ensamt just nu. Det enda jag gör på dagarna är att vara på min mobil och gå på promenader med Sigge. Vi flyttar till stan dessutom, så huset är kaos. Jag vill chilla i en park, bada på Lyssnaängen ensam när alla andra är i skolan, men jag KAN INTE för att jag måste packa lådor (vilket jag inte gör) och ta hand om Sigge (vilket jag faktiskt gör).

Hade min avskedsfest förra fredagen, fan vad skönt att ha det avklarat! Tack ni som kom! Haha jämför bara mig och Edvin... Tragiskt

Likes

Comments

Sveriges största ateist Edvin Bannout har blivit antagen till... *trumvirvel*

Uppsala Domkyrkas Gosskör!

Jag och Oscar tjuvlyssnade medan Edvin sjöng upp för Maggan, han klarade det bra ändå! Ser ni minen när han läser igenom kyrkokörens ordningsregler? 

Likes

Comments

Gissa vad jag spelar in?

Ljudspår till klassfesten, AHH CRINGE

Likes

Comments

Rastaholm oktober 2016

Barrington- Uppsala, 26 månader

Likes

Comments