Header

Bilden är från i förrgår, men såhär har min dag sett ut. Jag träffade några kompisar igår kväll, vi spelade kort och käkade pizza på en pub, men det blir alltid så SJUKT sent? Kom hem 02:30 och då hade vi liksom umgåtts i ehh 6 h haha

Erik, Jan och Magda

Lübeck alltså, hur fint? Nu ska jag dammsuga snabbt som fan innan min värdmamma kommer hem, sedan Leichtathletic (friidrott) och Fußball (ja ni fattar)--> GÅ OCH LÄGGA MIG

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hallo Leute!

Nu har jag ÄNTLIGEN en dator och saknar därför anledning att skjuta upp rapporteringen hem.

Allt går bra! Höstlov just nu i tre (!) veckor, fyra veckor efter skolstart haha... Älskar tyska skolan trots att den hatar mig. Blev till exempel uppskickad till Herr Flittiger, rektorn, efter att ha sjukanmält mig när jag åkte till Spanien istället för att ansöka om ledighet. TILL REKTORN. Det hade ju aldrig hänt i Sverige, men här har de koll.

Min mamma! Snyggare än mig

Jag åkte alltså till Spanien den första veckan på mitt tre veckor långa lov när min klass var på klassresa, som jag inte kunde följa med på pga försäkring/biljetter och så. Fett ledsen över det då det var "Klassefahrt" till Italien, en tradition som HELA årskursen åker iväg på. Men det var också sjukt schön att träffa min familj i 20-gradig värme. Vi bodde i min fasters hus i Torreveija. Badade, vandrade, åt, tränade, solade. Träffade Stig som HAR VÄXT OM MIG? Vi kollade på Modern Family på kvällarna, tyskdubbat och med tysk text haha. Brorsaaaaan.

Alla säger att man helst inte ska ha så mycket kontakt med sin familj/vänner, men det struntar jag fullständigt i. Jag pratar i telefon med Solan, mamma+pappa, Robin, Edvin, Olle/Stig, Mathilda, farfar, mormor och så vidare... För mig är det lugnt i alla fall, jag har lyckats skaffa tyska kompisar och behålla kontakten med de där hemma. Lite svårt att bo i en ny familj, men jag fick prata och gråta ut hos min mentor i skolan, vi pratade i en timme om allt från att sie:a/du:a personer vilket jag tycker är svårt till svensk grammatik. Han har pluggat Sverige, och därför pratar vi på svenska! Nu har jag hans whats-app och kan sms:a/ringa när jag vill, kärlek haha.

Jag har så mycket att skriva om Lübeck, hur skolan är, vad jag gör på dagarna och så. Kommer dit!

Likes

Comments

Hej hörrni!

Skolstarten blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... Jag blev placerad i årskurs 10 nämligen, medan de som är i min ålder går i 12:an. Jag hamnade alltså i en klass med 02:or. Yey.

Även om alla var fett trevliga (lite som att hänga med min lillebrors kompisar. Exakt som att hänga med min lillebrors kompisar faktiskt) lyckades jag byta direkt, så IDAG TISDAG hade jag min första dag i skolans sportklass, årskurs 12. Innehöll allt från tyska handbollskillar (motsvarande american football-killarna på min High School) till Magda som är rankad fucking 14 i hela Tyskland i 200 m. Wow.

Alla är sjukt trevliga, och jag menar det. Folk vill verkligen veta vem jag är och vad jag gör där, ber mig sitta bredvid dem. Hoppashoppas jag lär känna folk, eftersom att jag bara har gått en dag i min klass är det lite tidigt än, och man går bara i skolan till 13 så man har ingen lunch där man kan snacka, endast lektioner

Jag har dock bondat med Magda, och genom henne fått tag på Paula som spelar fotboll, så imorgon ska jag på min första fotbollsträning. Wish me luck, Uif 4-ever & ränderna går aldrig ur dock.

Lite roliga anekdoter från de senaste dagarna:
• Vi har ingen mikro hemma då maten "förstörs", vi äter bara med gaffel och vi dricker inget vatten vid måltiderna då "magen tappar sin eld". Yoga.

• INGEN har kjol/byxor som slutar över knäna här. Jag handlade i FOTBOLLSSHORTS som i och försäg visar lite av benen, och min värdsyster förklarade att de var "zu kurz" (för korta) när jag frågade varför folk tittade på mig

• Jag svarade kors i taket rätt på en fråga som läraren råkade ställa till mig, ett sus gick genom klassrummet, och alla började skratta.

• Lärarna är sena till VARJE lektion

Lenja! Lillsyrran<3 Vår kommunikation går ut på att jag frågar henne om allt och framförallt hur man säger olika saker

Puss & kram!

Likes

Comments

Hallo Leute!

Söndag morgon och sista dagen innan skolan börjar. Jag har varit här i 1,5 dag och har inte varit hemma ÖVERHUVUDTAGET sen jag kom hit i fredags.

Ligger i sängen just nu och vågar inte gå upp, vill att min värdsyster och mamma ska vakna först. Bor alltså med en värdmamma som heter Frauke, är yogalärare och konstnär, samt Lenja som är 11 år och går på samma skola som mig. De är jättegulliga, superutåtriktade! Snackar med alla och verkar känna halva stan.

I fredags var det direkt från flyget till lunch med 90-åriga pappan, sedan häng med konstnärskompis till min yogamamma, för att sedan handla och åka till en strand där vi dansade salsa till kl 23... Mina första 8 h i T-land, väskorna med 40 kg packning fick stå i bilen haha.

Igår lördag hade Frauke en clownworkshop hela morgonen för att sedan vara trollkarlsassistent på en stadsfest i Reinfeld här i Schleswig-Holstein, mitt Bundesland (jag bor i Lübeck i bundeslandet Schleswig-Holstein alltså).

Jag har fortfarande inte fått packa upp mina väskor, vet ärligt talat inte hur det ska gå då jag inte ens kan stå upprätt i mitt vindsrum. Det löööser sig dock.

Vi äter fett god mat! Hemma är det bara veganskt, aubergineröra istället för smör osv. Dock äter de bröd till seriöst varje måltid, jag som har lite problem med magen som mina kära vänner vet hehe...

Lenja fixar det sista inför showen

Cigarettautomat utanför vårt hus?

Imorgon börjar skolan, wünschen mir Glück! (Har ingen aning om de faktiskt säger så, direktöversatt från engelska)

Likes

Comments

Åker på fredag!

Är så sjukt jävla oförberedd dock, sms:ade liksom min lärare idag och frågade vilken klass jag borde börja i. Hon har inte svarat.

Annars då? Det är så himla ensamt just nu. Det enda jag gör på dagarna är att vara på min mobil och gå på promenader med Sigge. Vi flyttar till stan dessutom, så huset är kaos. Jag vill chilla i en park, bada på Lyssnaängen ensam när alla andra är i skolan, men jag KAN INTE för att jag måste packa lådor (vilket jag inte gör) och ta hand om Sigge (vilket jag faktiskt gör).

Hade min avskedsfest förra fredagen, fan vad skönt att ha det avklarat! Tack ni som kom! Haha jämför bara mig och Edvin... Tragiskt

Likes

Comments

Sveriges största ateist Edvin Bannout har blivit antagen till... *trumvirvel*

Uppsala Domkyrkas Gosskör!

Jag och Oscar tjuvlyssnade medan Edvin sjöng upp för Maggan, han klarade det bra ändå! Ser ni minen när han läser igenom kyrkokörens ordningsregler? 

Likes

Comments

Gissa vad jag spelar in?

Ljudspår till klassfesten, AHH CRINGE

Likes

Comments

Rastaholm oktober 2016

Barrington- Uppsala, 26 månader

Likes

Comments

Förklarar officiellt krig mot alla 1:or som vill dra ned persiennen i matsalen, VI BEHÖVER SOLLJUSET fukkers

Edvin spillde svartvinbärssaft på sin vita skjorta OCH min matta

Intervju med lit_food från Instagram. Så jääävla coola, veganska donuts

Sist men inte minst: Micol som fyller 18!

Likes

Comments

Vad ska jag sluta med?

  • Fotboll
  • Kör
  • Piano
  • Tidningen Word
  • Friskis & Svettis
  • Skollaget Rosendal
  • Bloggen
  • Övningsköra


Likes

Comments