Header

Nu under denna sommaren har jag och Undri tävlat lite. Vi kvalade in till sport SM men jag valde att hoppa det iår och sikta på Gk-SM istället. Gk-SM gick över mina förväntningar.Uttagningen gick väl sådär, men mina poäng som jag fick var helt uderbara! 8,18 8,18 8,33 8,13 7,97 var mina poäng! Finalen gick mindre bra men, han var stark och ville skicka i hela tölten. ( för er som inte vet tävlar jag barnklass ). 8,20 8,30 8,20 8,30 var poängen jag fick för tölten. 8,20 8,30 8,40 8,60 8,30 var dem poängen jag fick för sits och inverkan för tölten, super nöjd! 8,50 8,60 8,40 8,40 8,30 var poängen för galoppen. 8,60 8,60 8,60 8,30 var poängen jag fick för sits och inverkan i galoppen. Jag slutade på en femteplats och var bara en hundradel från att komma trea, men jag är nöjd ändå. I sommar har jag även tävlat lag-SM för ofegur lag 2. Jag red grenarna terräng och T5. T5:an gick sådär. Han skämdes skit bra i uppvärmningen men inne på banan trodde han ju att det var GK fart... Men vi slutade på poängen 4,5 4,8 5,8 5,3 5,3. Terrängen gick mindre bra, där slutade vi på en 6 plats. Undri nollade ett hinder, det vatten hindret… Jag tävlade även extra grenen smali och den vann jag! Men jag tror faktiskt inte att vi har tävlat mycket mer i sommar. Min nästa tävling är gandurs km!

Puss på er❤️

Bilder från GK-SM kommer lite senare❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det känns inte så jätte kul att det första riktiga inlägget på min blogg efter pausen kommer vara ett depp inlägg. Vi har slåt Gledi, som dem flesta vet. Vi sålde henne i slutet av april. Vi sålde henne för att min storasyster Julia behövde en finare häst nu när hon är young rider. Gledi var våran första häst och vi köpte henne 2013-08-01. Innan vi köpte henne så fick Julia ta hand om henne i ett år. Just nu saknar jag Gledi så sjukt mycket.

Nu så bor lilla Gledi frá efri rauðalæk i Stockholm och ägs av en 50 årig dam som bor på en mini herrgård, det känns jättebra att hon köpte Gledi, Gledi har ett bra hem nu, det vet jag.

Likes

Comments

Det var ett tag sen nu ju, det har hänt mycket. Vi kan börja med att ta upp varför jag inte bloggat något. Jag har inte bloggat pga att jag glömde lösenordet... Hur dum får man va? Nu har jag änklingen kommit in och nu ska jag börja blogga igen. om vissa kanske vet har vi sålt Gledi nu. Jag kommer aldrig glömma den hästen hon betyde något så otroligt för mig. Mer om henne kommer jag berätta i något annat inlägg. Vi sålde Gledi för att Julia min storasyster behövde en lite finare häst för att kunna tävla på SM nivå då hon har blivit Young Rider. Vår nya stjärna heter Kalmar, Kalmar frá efri-Rauðalæk. Han är en andraklass nästan förstaklass hingst. Jag kommer även berätta mer om honom i ett annat inlägg. Men om vi går över till Undri, vad har jag gjort med honom nu under denna tiden då? Jo, jag har tävlat Gk-sm, och det gick över mina förväntningar. Vi slutade på en femteplats och bara en liten hundradel ifrån att komma trea. Detta kommer jag även OCKSÅ ta upp i ett annat inlägg lite senare ikväll.

Men jag hoppas att ni vi följa min och Undris resa ( och Julias och Kalmars ) resa.

Min älskade Gledi <3

Likes

Comments

Undri från Lugnadal är en 10 årig valack som gillar kramar. Undri är den hästen som jag rider mest, och tävlar med. Jag och Undri var med i SM islandshästar 2015. Han gick bra hela våren tills SM, på alla domarkommentarer var han tydligen passtaktig😂 Jag har ägt Undri sedan september 2014. Jag har utväxlats mycket med honom. Hans högsta poäng är:
Tölt-6,0
Trav-5,5
Skritt-6,0
Galopp-6,5
Jag tävlar t8/t5/V5 med honom. Han är en fantastisk häst och jag älskar honom från månen och tillbaka❤️

Likes

Comments

Hej alla bejbs!

Först måste jag be om ursäkt för att jag inte har bloggat på länge. Men i detta inlägget kommer jag skriva min mål med Undri 2016.

Mål 1: kvala till SM i V5 och T5!

Mål 2: Få 6,5 skritt, 6,0 i trav (fastän jag redan fått det), 6,5 i galopp (fastän jag redan fått det), 6,5 i tönten.

Mål 3: Få en placering på islandshästensdag.

Mål 4: få 6,0 i en V5 uttagning.

Och ja jag vet att det är långt kvar tills 2016, men ville uppdatera bloggis lite.

Puss på er bejbs!


Ni får en random bild ifrån somras!

Likes

Comments

Hej alla babes!

Här kommer även Gledis resultat från tävlingen i helgen.

Jag värmde upp Gledi länge för att jag skulle känna mig säker på bal galoppfattningarna, då vi inte har tränat på det så jätte mycket. När det var dax för start töltade vi in på ovalen och hon kändes okej. Som ni kanske vet har Gledi en väldigt passtaktig tölt, men jag försökte göra det bästa jag kunde igenom att hela tiden jobba med henne. Typ genom att röra mina fingrar så att jag kände att hon hela tiden va med mig och inte bet sig fast i bettet. I traven fokuserade jag bara på att hålla energin uppe, då allt annat kändes bra. I skritten kändes det som att hon tappade all energi, men jag vågade inte göra något åt det för jag var rädd att hon skulle börja trippa om jag drev på henne. Galoppfattningen blev lite sen då jag inte skänklade på henne i fattningen, men det blev rätt galopp ändå. Galoppen kändes bra. Både energin och formen var bra.

I genomsnitt fick jag i:

Tölt - 3,o, passtakt

Trav - 5,8, bra takt, bra energi, bra sväv och bra form

Skritt - 6,2, bra övertramp, bra takt, vilar fint i steget

Galopp - 5,5, ok takt, ok sväv, fin aktion, sen fattning

Totalt - 5,1

Tyvärr kom vi strax utanför final (7:a, tävlade mot seniorer också), men jag är jättenöjd med tanke på att det var min och Gles andra tävling.Tack Linnea för alla fina bilder! Glöm inte att kolla på hennes blogg som finns under länkar.

Likes

Comments

Hej bubbisar!

Det var någon dag sedan jag skrev nu. Jag har som sagt bara väntat på att bilderna ska komma, så nu när jag fått dem tänkte jag först skriva Undris resultat.

Vi gick upp 05:00 och åkte ut till stallet där vi lastade och sedan begav oss mot Falkenberg.

Redan på uppvärmingen kändes Undri superfin och jag kände mig säker. Jag försökte bara få honom att lossna i både tölten och traven så att han blev mjuk och fin, vilket han gjorde ganska fort. Sedan gjorde jag någon galoppfattning vilket jag alltid gör för att vara 100% säker på att den sitter.

Väl inne på ovalen kändes han lika fin som på uppvärmningen. I tönten jobbade jag på att hålla uppe energin vilket gick bra. Traven kändes också bra. Han har nog aldrig gått haft så stabil form och aldrig så fint sväv. Det kändes som att vi flög fram. Skritten var också super flott. Han var så avslappnad och stabil. Han har väldigt lätt för att bli stressad och börja trippa, men han höll sig väldigt lugn och fin. Vi gjorde två galoppfattningar. Den första fattning blev som ett hopp rakt uppåt så fort jag började korta tyglarna. Han blev ganska taggad, då han visste att galoppen var på gång. Efter skuttet saktade jag av och gjorde en riktig fattning. Ville inte bara låta honom springa iväg sådär, även om det säkert hade varit en ganska fin fattnig. När vi väl hade fått galopp kändes han bra. Han hade bra energi, bra sväv och en stabil form.

I genomsnitt fick vi i:

Tölt - 5,5, små rollingar, fin aktion, ok takt, bra val av tempo

Trav - 5,5, ok takt, ok sväv, ok form, ok tempo, något fri form

Skritt - 5,5, ok takt, ok steglängd, ok tempo

Galopp - 5,8 ok takt, ok sväv, trevligt steg, något på framdel

Totalt - 5,6

Med de poängen var jag 3:a in i final efter en vuxen och Filippa Hellten. Jag var nöjd över mina poäng och var då extra taggad till T8.

Jag värmde inte upp så mycket utan bara såg till att få honom varm. Inne på ovalen kändes han jätte flott och jag tänkte hela tiden på att undvika rollningar då jag ju hade fått kommentarer om det innan. Han kändes bäst i första varvet, när vi sedan bytte varv blev han lite seg och jag såg inte till att hålla energin uppe på samma sätt.

I genomsnitt fick vi i:

Tölt, vänster hand - 5,8, ok takt, jämn energi, ok tempo, trevlig rörelse

Tölt, höger hand - 5,5, ok takt, något hög hand, ok tampo

Jag kom på andra plats in i final och var supernöjd med honom.

I båda finalerna kände jag hur han blev tröttade och tröttare ju mer han sprang. I V5 finalen slutade jag på delad tredjeplats. Tror jag fick 5,5 som genomsnitt i alla gångater. Vi fick några 6,0:or och slog därmed poängrekord i trav.

T8 finalen gick också bra fastän han var tröt efter en massa tävlande. Fick 5,5 av alla domare i båda varven. Jag och Undri slutade på en fjärde plats

Är såå nöjd med min fluff och han kämpade på bra hela dagen. Imorgon får ni reda på hur det gick med Gledi.

​Puuuuss


Tack Linnea för alla bilder! Ni glömmer väll inte att hennes awesome blogg finns under länkar

Likes

Comments

Hej bejbs! Förlåt för att det inte blev något inlägg igår, jag tänkte att jag skulle skriva om tävlingen påvägen hem från Falkenberg, men jag orkade inte. Jag behövde gå upp klockan 05:00 för att hinna. Tävlingen gick bra och jag är hyfsat nöjd med mina poäng. Längre inlägg om hur det gick får ni när jag fått bilderna. Loveu♡

Likes

Comments

Imorgon är det falki höst, alltså en tävling i Falkenberg. Det tar 2 timmar att köra dit med transport, V5 som jag ska rida börjar 09:15, och vi måste gå upp 05:00 för att hinna, gissa vem som är taggad... Det ska ändå bli skit kul! Idag hade jag träning för Emma Magnusson (min tränare) och det gick bra med båda hästarna. Jag red undri förs och han gick jätte bra i alla gångarter förutom traven. Han har en väldigt ostadig form i både traven och skritten, men skritten gick ändå bra. Aja han gick bra i traven ibland och dålig ibland. Alla gångarter med Gledi gick jättebra, men galoppfattningarna var sådär. Hon fattade fel några gånger med sen gick hon fint igen. Antagligen så skriver jag ett inlägg imorgon när jag åker till tävlingen. Puss och kram bejbs♡

Lite bilder från träningen♡

Undri♡

Gledi♡

Likes

Comments

Som alla vet är det fredag idag. Min dag har varit jätte bra. Idag hade vi bara eget arbete i skolan, eller ws som vi kallar det. Idag villade båda hästarna inför tävlingen på söndag, Btw kommer vi behöva gå upp jätte tidigt på söndag för att hinna med tävlingen.😓 Men jag är enda taggad och det ska bli asroligt. Förlåt för att inlägget inte blev så långt idag men finns inte sådär jätte mycket att skriva om eftersom att hästarna villade, nu väntar jag på att fångarna på fortet börjar. Kram på er alla♡

Likes

Comments