Header

God morgon finisar. Igår var jag, min mamma och Julia och red Islandshäst. Vi kom dit vid 09:30 ungefär och sen väntade vi i en halvtimme på att få rida. Jag fick en häst som hette Hördur eller Helkur, oklart vad den hette men jag älskade iallafall den. Vi red den första turen i ungefär en och enhalv timme sen bjöd dem på lunch. Vi käkade lunch i ungefär en timme sen skulle vi rida igen. Såklart ville jag ju ha Hördur eller vad han hette igen men det fick jag inte istället fick jag världens skumpiaste häst som jag inte kan namnet på. Den turen var iallafall i tre timmar vilket blev väldigt långtråkigt. Det var även en väldigt konstig tur, ibland så töltade vi kanske fem till tio meter och varje gång vi skulle rida lite längre i en annan gångart än skritt så galopperade vi, förstår inte vad ledaren tänkte. Om några timmar ska vi på en liten roadtrip till olika kända platser på Island. Pusssss

Favvisen <33

Den andra hästen jag red

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon! Igår kom vi fram till Island och det första vi gjorde var bada i Blue Lagoon. Vi var framme på Island vid 10:00 (Isländsk tid) och då tog vi våran hyrbil och åkte direkt till Lagoonen. När vi kom fram fikade vi lite och sen badade vi. Efter det så åkte vi in till Reykjavik och till hotellet där vi bara chillade resten av dagen. På kvällen blev det sedan room service för att vi hade gått upp klockan 05:00 på morgonen och orkade därför inte göra oss fina för att gå ner till en resturang. Idag ska vi göra det som jag mest har sett framimot, rida. Puss puss <33

Likes

Comments

Hej igen, de var ju ett tag sen. Först vill jag bara säga förlåt för att jag har varit inaktiv på bloggen. Det berodde igenkligen bara på att jag var lat och inte orkade blogga men nu ska försöka igen. Sen sist har det hänt mycket. Det bästa som har hänt under denna perioden då jag varit borta är att jag och Undri vann islandshästensdag, helt sjuk. Jag har även startat två andra tävlingar, Pålsjö cup del 1 & 2, de tävlingarna gick dock inte alls bra. Jag kommer göra ett inlägg om båda Pålsjö tävlingarna och islandshästensdag. Jag har även varit i både New York och Dubai. Jag var i New York på höstlovet med min familj och jag var i Dubai på sportlovet. Nu är jag, min mamma och Julia påväg till Island. Och NEJ vi åker inte till Island för att köpa en ny häst utan vi åker dit för att turista lite. Vi ska bada i Blue lagune, rida, och besöka fina platser och lite sådant. Kommer försöka lägga upp så många fina bilderna så möjligt. Inlägget om Kalle (Julias nya häst) kommer komma ut nu under påsklovet. Förlåt för detta skit dåliga inlägget, kommer bättra mig. puss

Likes

Comments

Nu under denna sommaren har jag och Undri tävlat lite. Vi kvalade in till sport SM men jag valde att hoppa det iår och sikta på Gk-SM istället. Gk-SM gick över mina förväntningar.Uttagningen gick väl sådär, men mina poäng som jag fick var helt uderbara! 8,18 8,18 8,33 8,13 7,97 var mina poäng! Finalen gick mindre bra men, han var stark och ville skicka i hela tölten. ( för er som inte vet tävlar jag barnklass ). 8,20 8,30 8,20 8,30 var poängen jag fick för tölten. 8,20 8,30 8,40 8,60 8,30 var dem poängen jag fick för sits och inverkan för tölten, super nöjd! 8,50 8,60 8,40 8,40 8,30 var poängen för galoppen. 8,60 8,60 8,60 8,30 var poängen jag fick för sits och inverkan i galoppen. Jag slutade på en femteplats och var bara en hundradel från att komma trea, men jag är nöjd ändå. I sommar har jag även tävlat lag-SM för ofegur lag 2. Jag red grenarna terräng och T5. T5:an gick sådär. Han skämdes skit bra i uppvärmningen men inne på banan trodde han ju att det var GK fart... Men vi slutade på poängen 4,5 4,8 5,8 5,3 5,3. Terrängen gick mindre bra, där slutade vi på en 6 plats. Undri nollade ett hinder, det vatten hindret… Jag tävlade även extra grenen smali och den vann jag! Men jag tror faktiskt inte att vi har tävlat mycket mer i sommar. Min nästa tävling är gandurs km!

Puss på er❤️

Bilder från GK-SM kommer lite senare❤️

Likes

Comments

Det känns inte så jätte kul att det första riktiga inlägget på min blogg efter pausen kommer vara ett depp inlägg. Vi har slåt Gledi, som dem flesta vet. Vi sålde henne i slutet av april. Vi sålde henne för att min storasyster Julia behövde en finare häst nu när hon är young rider. Gledi var våran första häst och vi köpte henne 2013-08-01. Innan vi köpte henne så fick Julia ta hand om henne i ett år. Just nu saknar jag Gledi så sjukt mycket.

Nu så bor lilla Gledi frá efri rauðalæk i Stockholm och ägs av en 50 årig dam som bor på en mini herrgård, det känns jättebra att hon köpte Gledi, Gledi har ett bra hem nu, det vet jag.

Likes

Comments

Det var ett tag sen nu ju, det har hänt mycket. Vi kan börja med att ta upp varför jag inte bloggat något. Jag har inte bloggat pga att jag glömde lösenordet... Hur dum får man va? Nu har jag änklingen kommit in och nu ska jag börja blogga igen. om vissa kanske vet har vi sålt Gledi nu. Jag kommer aldrig glömma den hästen hon betyde något så otroligt för mig. Mer om henne kommer jag berätta i något annat inlägg. Vi sålde Gledi för att Julia min storasyster behövde en lite finare häst för att kunna tävla på SM nivå då hon har blivit Young Rider. Vår nya stjärna heter Kalmar, Kalmar frá efri-Rauðalæk. Han är en andraklass nästan förstaklass hingst. Jag kommer även berätta mer om honom i ett annat inlägg. Men om vi går över till Undri, vad har jag gjort med honom nu under denna tiden då? Jo, jag har tävlat Gk-sm, och det gick över mina förväntningar. Vi slutade på en femteplats och bara en liten hundradel ifrån att komma trea. Detta kommer jag även OCKSÅ ta upp i ett annat inlägg lite senare ikväll.

Men jag hoppas att ni vi följa min och Undris resa ( och Julias och Kalmars ) resa.

Min älskade Gledi <3

Likes

Comments

Undri från Lugnadal är en 10 årig valack som gillar kramar. Undri är den hästen som jag rider mest, och tävlar med. Jag och Undri var med i SM islandshästar 2015. Han gick bra hela våren tills SM, på alla domarkommentarer var han tydligen passtaktig😂 Jag har ägt Undri sedan september 2014. Jag har utväxlats mycket med honom. Hans högsta poäng är:
Tölt-6,0
Trav-5,5
Skritt-6,0
Galopp-6,5
Jag tävlar t8/t5/V5 med honom. Han är en fantastisk häst och jag älskar honom från månen och tillbaka❤️

Likes

Comments

Hej alla bejbs!

Först måste jag be om ursäkt för att jag inte har bloggat på länge. Men i detta inlägget kommer jag skriva min mål med Undri 2016.

Mål 1: kvala till SM i V5 och T5!

Mål 2: Få 6,5 skritt, 6,0 i trav (fastän jag redan fått det), 6,5 i galopp (fastän jag redan fått det), 6,5 i tönten.

Mål 3: Få en placering på islandshästensdag.

Mål 4: få 6,0 i en V5 uttagning.

Och ja jag vet att det är långt kvar tills 2016, men ville uppdatera bloggis lite.

Puss på er bejbs!


Ni får en random bild ifrån somras!

Likes

Comments

Hej alla babes!

Här kommer även Gledis resultat från tävlingen i helgen.

Jag värmde upp Gledi länge för att jag skulle känna mig säker på bal galoppfattningarna, då vi inte har tränat på det så jätte mycket. När det var dax för start töltade vi in på ovalen och hon kändes okej. Som ni kanske vet har Gledi en väldigt passtaktig tölt, men jag försökte göra det bästa jag kunde igenom att hela tiden jobba med henne. Typ genom att röra mina fingrar så att jag kände att hon hela tiden va med mig och inte bet sig fast i bettet. I traven fokuserade jag bara på att hålla energin uppe, då allt annat kändes bra. I skritten kändes det som att hon tappade all energi, men jag vågade inte göra något åt det för jag var rädd att hon skulle börja trippa om jag drev på henne. Galoppfattningen blev lite sen då jag inte skänklade på henne i fattningen, men det blev rätt galopp ändå. Galoppen kändes bra. Både energin och formen var bra.

I genomsnitt fick jag i:

Tölt - 3,o, passtakt

Trav - 5,8, bra takt, bra energi, bra sväv och bra form

Skritt - 6,2, bra övertramp, bra takt, vilar fint i steget

Galopp - 5,5, ok takt, ok sväv, fin aktion, sen fattning

Totalt - 5,1

Tyvärr kom vi strax utanför final (7:a, tävlade mot seniorer också), men jag är jättenöjd med tanke på att det var min och Gles andra tävling.Tack Linnea för alla fina bilder! Glöm inte att kolla på hennes blogg som finns under länkar.

Likes

Comments

Hej bubbisar!

Det var någon dag sedan jag skrev nu. Jag har som sagt bara väntat på att bilderna ska komma, så nu när jag fått dem tänkte jag först skriva Undris resultat.

Vi gick upp 05:00 och åkte ut till stallet där vi lastade och sedan begav oss mot Falkenberg.

Redan på uppvärmingen kändes Undri superfin och jag kände mig säker. Jag försökte bara få honom att lossna i både tölten och traven så att han blev mjuk och fin, vilket han gjorde ganska fort. Sedan gjorde jag någon galoppfattning vilket jag alltid gör för att vara 100% säker på att den sitter.

Väl inne på ovalen kändes han lika fin som på uppvärmningen. I tönten jobbade jag på att hålla uppe energin vilket gick bra. Traven kändes också bra. Han har nog aldrig gått haft så stabil form och aldrig så fint sväv. Det kändes som att vi flög fram. Skritten var också super flott. Han var så avslappnad och stabil. Han har väldigt lätt för att bli stressad och börja trippa, men han höll sig väldigt lugn och fin. Vi gjorde två galoppfattningar. Den första fattning blev som ett hopp rakt uppåt så fort jag började korta tyglarna. Han blev ganska taggad, då han visste att galoppen var på gång. Efter skuttet saktade jag av och gjorde en riktig fattning. Ville inte bara låta honom springa iväg sådär, även om det säkert hade varit en ganska fin fattnig. När vi väl hade fått galopp kändes han bra. Han hade bra energi, bra sväv och en stabil form.

I genomsnitt fick vi i:

Tölt - 5,5, små rollingar, fin aktion, ok takt, bra val av tempo

Trav - 5,5, ok takt, ok sväv, ok form, ok tempo, något fri form

Skritt - 5,5, ok takt, ok steglängd, ok tempo

Galopp - 5,8 ok takt, ok sväv, trevligt steg, något på framdel

Totalt - 5,6

Med de poängen var jag 3:a in i final efter en vuxen och Filippa Hellten. Jag var nöjd över mina poäng och var då extra taggad till T8.

Jag värmde inte upp så mycket utan bara såg till att få honom varm. Inne på ovalen kändes han jätte flott och jag tänkte hela tiden på att undvika rollningar då jag ju hade fått kommentarer om det innan. Han kändes bäst i första varvet, när vi sedan bytte varv blev han lite seg och jag såg inte till att hålla energin uppe på samma sätt.

I genomsnitt fick vi i:

Tölt, vänster hand - 5,8, ok takt, jämn energi, ok tempo, trevlig rörelse

Tölt, höger hand - 5,5, ok takt, något hög hand, ok tampo

Jag kom på andra plats in i final och var supernöjd med honom.

I båda finalerna kände jag hur han blev tröttade och tröttare ju mer han sprang. I V5 finalen slutade jag på delad tredjeplats. Tror jag fick 5,5 som genomsnitt i alla gångater. Vi fick några 6,0:or och slog därmed poängrekord i trav.

T8 finalen gick också bra fastän han var tröt efter en massa tävlande. Fick 5,5 av alla domare i båda varven. Jag och Undri slutade på en fjärde plats

Är såå nöjd med min fluff och han kämpade på bra hela dagen. Imorgon får ni reda på hur det gick med Gledi.

​Puuuuss


Tack Linnea för alla bilder! Ni glömmer väll inte att hennes awesome blogg finns under länkar

Likes

Comments