Sommaren är här!!

Det regnar mest men för de där riktigt soliga fantastiska dagarna som kommer ibland vill jag tipsa om "wine ice cream floats" alltså delvis glass, delvis "vin-slushie".

Testa att blanda roséchampagne och hallonsorbet eller moscato d'asti och vaniljglass och jordgubbar.

Låt fantasin flöda!​


Likes

Comments

Den senaste tiden har jag varit sugen på ostar och fikonmarmelad. Som gravid är det ju många ostar man inte får äta, men jag har aldrig gillat grönmögelostar och kittostar och sånt där ändå. Däremot har jag saknat opastöriserade hårdostar (gryuere!!).

Förut idag frågade min syster mig om jag fick äta kallrökt lax så jag tänkte att då får jag väl kolla på livsmedelsverkets rekommendationer. Vad ser jag där, jo jag får äta opastöriserade hårdostar!!! Tydligen finns inte tillräckligt med vätska i dessa ostar för att listeria ska kunna växa till sig. Men hallå, jag har alltså varit gravid först 9 månader med min son, och nu 7 månader med min kommande dotter. Så när det är 2 månader kvar får jag reda på att jag kan äta såna ostar jag saknar. Är inte det bara så typiskt?!? Gissa vad jag ska frossa i nu!

Men för att inte tappa tråden på den här vinbloggen tänkte jag ge lite dryckesrekommendationer till ost.

Om ni som jag gillar hårdostar, typ gruyere, parmesan och manchego, så fungerar både röda och vita dessertviner bra. Till parmesan är det riktigt gott med ett glas Recioto (exempelvis Domini Veneti, nr 2304) eller en Amarone åt det lite sötare hållet (Tommasi, nr 22350). Till gruyere och manchego hade jag gärna druckit ett glas Sauterne (exempelvis Chateau Grillon, nr 4115).

Vill ni ha dessertvin till grönmögelost så är ju portvin klassiskt (kan du tänka dig spendera pengar så är Quinta do Noval fantastiskt, nr 95339) även sauterne är gott till (ex Chateau Suduiraut, nr 3004).

Ska du äta vitmögelost, exempelvis chevré så är sauvignon blanc den klassiska kombinationen, helst då från Sancerre.


Likes

Comments


Nu har jag gått in i tredje och därmed sista trimestern av min graviditet, jag börjar se ljuset i tunneln...

En sån här regnig och grå dag sitter man ju och suktar efter ett glas fylligt Bordeaux och en råbiff (kanske inte samtidigt då det inte är en perfekt kombo men det är vad jag är sugen på i alla fall). Dessutom är det fredag... men jag får fint vänta i nästan 3 månader till!


För er som får dricka Bordeaux ikväll skulle jag vilja tipsa om Château Verdignan (nr 93603), det finns 4 st kvar på Nordstan. Jag har inte druckit den (uppenbarligen) men det är en sån där flaska jag skulle se på hyllan och norpa åt mig. Den kostar "bara" 299:- och är från 2005, alltså 12 år gammal och man behöver ju lite ålder på Bordeaux. Dessutom är leverantören Hjo Grosshandel och de brukar ju ha bra grejer så den hade jag chansat på!


För er som inte hinner norpa en flaska och kanske vill ha något lite varmfruktigare och bara "må gott-vin" vill jag rekommendera Black Stallion som är en Cabernet Sauvignon från Californien, nr 6207. Det var ett av de senaste vinerna jag lyckades få i mig och det är verkligen gott! Drick det bara som det är eller till en köttbit.


Trevlig fredagskväll!Likes

Comments