Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 29 readers

Likes

Comments

Vi blev upphämtade runt nio men det är "africantime" så turen började nog inte förrän runt halv elva innan alla var med i bussen och hit och dit. (jag börjar få ett jäkla tålamod)

Vi betade av seal Island, Cape of good hope, Cape point och en trädgård som jag redan glömt namnet på...illa 🙈mitt intresse för blommor håller i sig 🙄

Under lunchen fick vi sällskap av några babianer så en kille som satt vid bordet jämte blev av med sin pizza.

Det var en lång dag med många intryck och möten. Mycket givande och spännande utflykt. I skrivande stund har vi precis kommit hem från äventyr nr. 2 återkommer senare under dagen vad vi har gjort!
Nu glutenfriwrap (Helena du hade älskat den)

  • 88 readers

Likes

Comments

Nu under eftermiddagen innan solen gick ner tog jag och Anna en promenad bort till Bo-Kaap, så häftigt ställe. Området är en före detta kåkstad som ligger på sluttningen vid Signal Hill.

Det var även en filminspelning mitt på Long street som ligger i centrum av Kapstaden.

Imorgon ska vi till Cape point, samt få se pingviner och sälar på två speciella platser, taggade? Ni anar inte 🙌🏻

På återseende!

  • 85 readers

Likes

Comments

Godmorgon, vaknar upp till en klar utsikt över Taffelberget ⛰

Igår strosade vi runt här där vi bor för att lokalisera oss lite. Alla saker som man anser dyra hemma är ens vardag, ex alla köper kaffe ute vi har ingen kaffebryggare utan man kör nescafe på morgonen sen köper man ute. Likaså lunch/middag är mycket billigare att äta ute än att laga själv. En lunch går på ungefär 30kr och att åka taxi kostar oss typ 10kr per person.
Kaffe ute kostar som studentpriset på Pressbyrån 10kr😉

Vi signade även upp oss för ett gym som ligger precis jämte oss så dit ska vi vid 13 och ha introduktion. Bara jag som är vaken nu☺️👵🏻

Nu ska jag äta upp mina glutenfria rostmackor och sedan bege mig ut en runda till vårt närliggande mall.

På återseende!
Nästa vecka väntar oss väldigt mycket äventyr så Anna och jag är överladdade🙌🏻

  • 128 readers

Likes

Comments

Helt okej frukost, hej lördag 🙌🏻

  • 141 readers

Likes

Comments

Första riktiga dagen i Kapstaden!

Flygresan gick helt okej både Anna och jag var oroliga över maten. Hon hade beställt glutenfritt och jag vegetariskt för att undvika fisken (hon fick fisk och jag fick böngryta) så var mycket bra! (Bönor tre gånger på ett dygn)
Platserna på planet var ett lotteri vi tog dom som var närmst toaletterna och längst bak av första raden..det visade sig vara jackpot!

Väl framme i Kapstaden blev vi hämtade av en kille som tog oss till lägenheten där vår chef mötte oss. Tror alla tre tappade haken gällande lägenheten, jäklar vad fin den är (bättre än hemma) utsikt över Taffelberget bara det!

Igår kväll åkte vi ner till ett ställe som heter Waterfront men taxiresan som skulle ta 10 min tog nog minst 45 min för killen körde fel väg, jag och Anna hann tänka på en och två tankar om vart vi egentligen var påväg. Ida lugnade oss dock och vi kom fram precis som planerat.

Nu tänkte jag bege mig ut och handla frukost, ligger ett stort shoppingmall med glutenfria/ekologiska saker precis här jämte (Linn du hade älskat det)

Ps. Pappa du kommer äta ihjäl dig på glutenfria saker när du kommer här finns allt😘

På återseende!

  • 143 readers

Likes

Comments

Vi kommer vara och praktisera på något som inom resebranschen kallas för DMC. Vad är då en DMC jo det fungerar som en mellanhand mellan företag i Sverige och kunderna för att förklara på enklaste sätt. Alltså resebyråer här i Sverige eller på andra ställen anlitar oss där nere på plats så kan vi hjälpa dom att boka bra hotell, safari restauranger osv..eftersom vi har erfarenheten och kunskap på plats (förhoppningsvis)
🌍🦁🐘
Nästa inlägg blir kanske från Afrika vi får se...måste börja ladda med engelska så..

See yaaaa guys!

  • 173 readers

Likes

Comments

KAOS KAOS KAOS, men ett organiserat sådant!
Anna och jag har lagt ut våra gigantiska väskor och det är saker lite överallt..idag kom även en fjärde part till lägenheten så blir ett spännande dygn.
Ska berätta lite vad det är vi ska göra nere i Sydafrika men det i ett senare inlägg, nu 👉🏻 packning.

På återseende!

  • 178 readers

Likes

Comments

Hur man avslutar en tisdagskväll på bästa sätt, sällskapet kan man inte heller klaga på ❤️ #hälsocafet

  • 189 readers

Likes

Comments