Postad i: Spirituellt

Ett kundaliniuppvaknande och dess energier för med sig en hel del arbete där den bryter ner dina uppbyggda illusioner och skuggor så att du tillslut får en djupare medvetenhet men också en förståelse om vem du egentligen är. Kanske är du nu medveten om att du byggt upp en fasad och identitet kring dig själv och trott på den under väldigt lång tid. Kanske du också börjat ana att dessa representerar ditt ego  men kan ha varit svårt att vilja släppa taget om. I och med ditt eventuella  kundaliniuppvaknande så har du märkt av att dessa fasader och identiteter börjat rämna och blivit alltmer oviktiga att upprätthålla.
Det är när denna inneboende energi som legat slumrad i rotchakrat väcks som det också kan ställa till det för dig om du bär på en massa blockeringar i dom övriga chakrana och eftersom det är du som måste göra jobbet och vara ärlig mot dig själv och ditt eget skit så tar det också olika lång tid att göra sig kvitt eller sams med delar inom dig. Det handlar om det motstånd vi själva gör och till dom förändringar som håller på att ske och där egots existens känner sig hotat. Denna energi som nu väckts kommer att vilja röra sig framåt vare sig du vill eller inte, den börjar sakta vandra uppför din energikanal (shushumna)och börja rensa blockeringarna i varje chakra (det är som att skala en lök med många lager). Denna rensning kan komma i form av tester du ska utstå, du kan komma att möta jobbiga situationer som triggar gamla undanstoppade känslor och mönster, du kan känna att du börjar ifrågasätta dina  föreställningar kring kropp och hälsa och börja inse hur osunt leverne du haft eller där du forcerat för hårt och inte lyssnat på kroppens signaler på obalans och hur du försvarat dessa genom åren, du blir också testad i meditationer och i färgstarka drömmar där du eventuellt tar till dig insikterna, testerna kan alltså komma i många skepnader för din självläknings skull.
Du kommer känna dig testad i varje chakra som är blockerat hos dig och kan man lite om chakran så är det inte svårt att förstå vilket chakra som just nu är blockerat och där det just nu pågår rensning. Egot är annars starkt kopplat till det som du håller hårdast fast vid och det är just egot som man bryter ner i arbetet med dina blockeringar. Exempel på detta kan vara dina föreställningar kring sexualitet, dina olika relationer, dina egna roller, hur du ser på arbete och att göra för mycket för andra för att vara till lags och duktig men du kanske gräver ner dig i för mycket arbete som en flykt från något, du kanske är för passiv och lat och inte tar tag i ditt liv och du missar allt det vackra som finns att upptäcka som inte går att få från bakom skärmen eller från tv-soffan. Sen har vi din föreställning kring trygghet, pengar och strävanden som kan komma att förändras, föräldrars roll/handlingar och offertänket där det kanske är mest synd om dig i dina ögon och pekat på alla andra, dina  föreställningar kring ditt självförtroende kanske är det också en fasad som bottnar  annat, kanske ett liv jagande en självbild med kroppsideal eller där man försöker förändra sig själv och sitt sätt mest för att passa in och duga men skuggan den ligger och lurar på oss och får oss att tappa masken då och då, vi kan inte alltid upprätthålla fasaden och vi visar ibland upp oss från vår sämsta sida. Hur eller hur verkar vi aldrig bli nöjda. Vi kanske alltid vill ha rätt i saker eller har ett omedvetet behov av andras "likes"  eller där du sett det som din uppgift att fixa någon/något och att då varit till lags och lite duktig.  Uppvaknandet för med sig känslan av att dessa bindningar inte längre går ihop med det högre medvetandet och därför behöver brytas ner.

Men allt det här kanske låter deprimerande "men inget ont som inte för nått gott med sig" När du nu kommit en bit på vägen och kundalinienergin hjälpt dig klippa loss meningslösa band som inte tjänar dig längre så blir du allt mera klarsynt och balanserad, inget känns så kvävande eller fake längre, intuitionen blir förstärkt, du utvecklar ditt 6:e sinne med dom färdigheter som det står för, du stannar också upp oftare och ser allt det vackra omkring dig på ett mera fördjupat sätt, du börjar ha en läkande förmåga på din omgivning och delar gärna med dig av det som kan vara till hjälp för andras utveckling,  du känner dig aldrig ensam utan stortrivs längre stunder i ditt egna sällskap, du slutar gå in i andras draman och konflikter för du ser att det är för den personen att upptäcka nått om sig själv" hans egna resa"( för du ser nu på andra med kärlek och omtanke för du känner igen lidandet i dig själv men har inte längre behov av att fixa nån), du räds heller inte döden för den innebär inte slutet, en inre styrka växer fram och en inre harmoni och frihet uppstår.
När kundalinienergin mellan chakrana börjar flöda fritt utan större motstånd då är det också balans och välmående fysiskt, psykiskt, emotionellt och andligt inom dig och behoven av allt möjligt minimeras. Så fortsätt med din meditation och yoga för att underhålla denna harmoni  och uppnå den fullständiga sammansmältningen av  högre medvetande med ditt fysiska varande, "as above so bellow".

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

...är det egots röst eller intuitionen/högre jagets subtila röst eller är det rösten som kommer via tecken och symboler från dina andliga guider/änglar? Vår inre dialog är bra för oss så vi ska inte sluta tänka men vi kan ibland förlora oss i sinnet med dess virrvarr av ständiga medvetna och omedvetna tankar och en del röster skriker högre inom oss än andra och kan resultera destruktivt beroende på vilken röst vi väljer att agera efter. Det är ganska intressant att ibland faktiskt se inåt och se vart rösten härstammar från, vad är det som driver mig och varför i vissa situationer som uppstår. Du tjänar på att lyssna till rösten som guidar dig på ett eftertänksamt sätt och som inte är destruktiv i slutändan, vi tenderar tyvärr att lyssna till rösten som hörs högst inom oss och vilken röst är det tror du?. För att lära sig identifiera vart rösten kommer ifrån så kan meditation vara ett redskap för detta. I meditationer får man lära sig att bara observera tankar som poppar upp men att samtidigt bara låta dom passera och sedan återgå till andetagen, det är det högre jaget inom dig som ser att något (egot) vill vara ofokuserat och distrahera, tänka på allt som ska hända efter meditationen (hoppa till framtiden) eller som inte kan släppa taget om en tidigare händelse från innan meditationen (hoppa till det förflutna) egots sätt att hålla oss i vårat "monky mind", det är det högre jaget som vägleder dig tillbaka och bort från sinnet. Det här tar tid och tålamod att bli medveten om att man har ett högre medvetande som försöker hjälpa, den rösten är mera lågmäld och subtil men den visar oss ganska tydligt i just meditation hur vårat tjattriga sinne med egot påverkar oss och det kan på så vis bli lättare att se vilken röst man är mest styrd av i det vakna tillståndet utanför meditationen.

Så varför är detta så viktigt då kan man fråga sig?! För den på väg mot själslig upplysning efter ett kundalini uppvaknande kan det vara väldigt viktigt, det handlar om en förening av det högre medvetande från kronchakrat med våran fysiska form (as above so below). Själva uppvaknandet är bara just det " ett uppvaknande" och innebär inte att man är själsligen upplyst, den drar till en början bara igång ett sökande om vetenskaplig kunskap och andlig kunskap där man till en början gör sig sin egen sanning om livets olika mysterier och gåtor och därav kommer också ordet "sökaren" i oss. Genom det inre sökandet lär man känna sig själv på nytt och blir ett med något mycket större än sig själv, en insikt om att det finns mera till det som vi upplever här och nu i den fysiska världen med all dess materialism, stress och höga strävanden på olika sätt. Den uppväckta vet inom sig allt detta men kan välja att stänga till den dörren något (hålla kronchakrat endast lite på glänt), detta kan bottna i lite rädslor och obearbetat bagage och om en starkt övertygande röst inom sig om vad som är verkligt för den, man är inte redo att släppa taget om den materiella världen med allt vad det innebär eller kan komma att innebära, man följer alltså inte upplysningens väg fullt ut och det är helt okej och det handlar nog också om vart man är i sin själsliga mognad.

För dom flesta är detta kanske lite intressant läsning som kan trigga igång ett sätt att börja se på sig själv med lite nya ögon och det är gott nog, det här är inte exklusivt för ett gäng uppväckta själar utan snarare en omtanke om dom som ännu inte är där. Rösten som styr dig har betydelse då den kan va till hjälp att använda ditt sinne på ett korrekt sätt och med tydlighet vägleda dig och ditt liv.

EGOTS RÖST: Den skriker högst och är en röst av auktoritet inom dig och lättast att känna igen då den kommunicerar via ord och ytliga emotioner och kommunicerar från din vänstra sida av kroppen och den överröstar dom subtila rösterna från intuitionen och andliga guiderna. Egot vill ha massa uppmärksamhet och få känna sig viktig i många sammanhang, den känner det jobbigt att bli ifrågasatt och går lätt i självförsvar och kan lätt skifta och börja bete sig som offret i en situation. Egot har ändå en uppgift och den står för överlevnad så den sätter en hel del snubbeltrådar för oss eftersom den agerar impulsivt och oftast omedvetet men dom här vurporna har syftet att lära oss något om oss själva och om andra. Egot är annars starkt präglat av vårat förflutna med dess omgivning och dom människor som funnits kring oss och dessa kan ha skapat rädslor som begränsat oss eller lärt oss att köra över och sabotera för oss själva och andra. Man säger att egot den skyddar oss men den håller oss också tillbaka och vi lever inte fullt ut. Det är hela tiden ett bekräftelsesökande, sökande efter trygghet/säkerhet och en tydlig plan för framtiden och den tenderar på så vis att stressa ihjäl oss med all kontroll som den vill ha, den vill också döma dig själv och andra och trycka ner andra för att få känna sig betydelsefull. Egot är en röst som oftast anspelar på rädslor och håller tillbaka eller saboterar.

INTUITIONEN/ HÖGRE JAGETS RÖST: den från din själ, det högre medvetandet, det man kallar det inre guidnings systemet. Här kommuniceras det inte med ord utan den rösten är subtil och "känns" inom dig, den där magkänslan, den finns där för att ge dig stöd i din spirituella och emotionella utveckling och i slutändan din själsliga utveckling. Kommunikationen kan ske via färgstarka drömmar och rösten kan ibland upplevas upprepande och ihärdig om du hela tiden bortkastar den informationen, kommunikationen kommer in från din vänstra sida, informationen som du får till dig upplevs inom dig som ett "aha-moment" det är som att du inom dig bara vet, typ självklart! Den här rösten verkar intuitivt inom dig och vägleder genom att inspirera och vara kreativ och den ger positiva eller negativa känslor inom dig för att guida till rätt beslut, den rösten ger dig lärdomar i livet via dessa aha-moments, det vi kallar insikter. Den fysiska kroppen är den vi känner till och kan ta på men att vi också har en medvetandets energikropp kan vara svårare att ta till sig, vi pratar om själen hit och dit men inte hur den verkar inom oss och därför förblir den separerad från oss. Dessa "kroppar" är beroende av varandra och borde sammansmälta mera än att vara separerade från varandra. Det högre jaget är ditt sanna jag och den bebor en fysisk kropp i denna värld.

ANDLIGA GUIDERS/ÄNGLARS RÖST: Denna röst hörs knappt alls och därför lättare att avfärda, rösten kommer in från din högra sida, budskapen kommer oftast via tecken och symboler till oss men även som budskap genom en annan människa. Det är när det slår till sådär extra i magområdet eller i hjärtat när nån kanske helt okänd eller känd säger nått som upplevs lite som ett sammanträffande. Kanske är du mitt uppe i nått beslut och synkronicitet börjar komma din väg som tydliga tecken från oväntat håll. Det är som att du bombarderas av tecken via reklam, via meditation, via människor/möten, du hör kanske en konversation som sker mellan andra som stämmer överens med din situation och nästan ämnat för dina öron också, rätt människa kan komma din väg som belyser exakt det du behöver. Budskap kan också komma via drömmar och är mera som en symbolisk rebus att knäcka (skriv ner innan du glömmer den). Det kan vara en låt på radion som har ett passande budskap för din situation. Djur kan komma väldigt nära dig och det känns som även dessa är sända med budskap och tröst. Det som många med mig också uppmärksammat är tecken via siffror som kommer din väg (inte så att du letar efter dom, dessa kommer plötsligt när du slänger blicken åt ett håll) t.ex. 1111, 333, 44, 1818, 1212 osv. dessa syns på mobilen, micron, bilars reg.nummer, husnummer, tidningar/reklam, i bilens instrumentpanel, klockor m.m. samma sifferkombination kan komma att vara efterhängset tills du tar reda på vad den står för(någon vill uppmärksamma dig och ge dig feedback på din situation). Fjädrar eller mynt på oväntade ställen är också påhälsningar. Det är som att dessa möten är sända till just dig och det som är gemensamt för dessa är att budskapen kommer med full kärlek och omtanke, den väcker aldrig obehag och den rösten är den tystaste av alla och får dig oftast att stanna upp och gå in i det allra djupaste av dig själv.

I closed my mouth and spoke to you in a hundred silent ways -Rumi

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Tänker så här..vårat ego är en helt egen konstruktion som hör till vår fysiska kropp och skapat av oss själva, egot har byggts upp under lång tid av all vår samlade information, allt vi läst och olika kunskaper vi anskaffat oss, våra minnen och erfarenheter och med det sagt även familjens & omgivningens präglingar på oss, bra som dåliga, vi har på så sätt fått våra värderingar och vår moral och inte att förglömma alla våra materiella behov och sättet vi identifierar oss med våra saker, egot älskar att frottera sig med sina saker och berättar gärna vad det kostar och försvarar gärna sin konsumtion. Egot har nu skapat sig en identitet med alla dessa delar inom oss och olika roller har den nu att spela, egot sitter djupt rotad i oss och den dikterar vårat liv till mångt och mycket och skapar mycket onödigt lidande, det blir mycket måsten, behov och krav på både oss själva och på andra, vi strävar och jagar på och vi blir aldrig nöjda och ständigt medvetna om att vi blir granskade av andra, vi gör oss ibland sjuka över det och ibland gör vi oss ovänner med dom som betyder mest för oss och ibland glömmer vi bort dom ..sånt är livet skulle vi kunna förklara det som...men tänk om det skulle kunna vara en frihet från allt det där och då menar jag en inre värld fri från fördömande tankar om sig själv och om andra, du måste faktiskt ingenting, du är inte rollerna du spelar eller tror dig vara, du har endast satt en stämpel på dig själv för att nånstans duga och va den där duktiga, den som vill bli sedd, du har också klappat dig själv på axeln, man har helt enkelt levt i en illusion om sig själv, vem tror jag att jag är egentligen? vem försöker jag visa upp för alla andra, vart kommer alla dessa behov som måste fyllas hela tiden..Se på mig! Se på mig!
Visst är det så att våran personlighet är beroende av egot men vi har också ett medvetande och det är den du är, det är ditt sanna jag. Att bli ledd av egot innebär också att den har total makt över dig, den är en så dominerande kraft då den är summan av allt som den bundit sig fast till (kanske är okej för dom flesta för man vet heller inget annat och det är väldigt bekvämt leva på det viset och då är det så) men alla är inte nöjda med det svaret.
En självransakan och inre arbete tar oftast form när vi drabbas av trauman i livet, behöver egentligen inte vara nått särskilt allvarligt från barndomen, det kan vara en utbrändhet som aktiverar ett inre sökande eller ett allmänt intresse i yoga/meditation..men gemensamt är ändå att vi bär präglingar som satt spår i oss på olika sätt och som kan behöva bearbetas, våra behov och krav har dränerat oss.
Du kan alltså komma att möta denna observatör som du fått vetskap om inom dig, det kan ske nån gång under ditt  tålmodiga arbete med dig självt där du lärt känna dig själv på nytt och där en transformation inom dig skett.
Denna observatör bevittnar nu det som egot gör, den håller koll på egot utan att bedöma eller kräva den på något, men observatören  kanske också kan vara en egots konstruktion?!  jag är inte helt säker på att det är så, men om sinnet med dess tankar och värderingar fullständigt tagit det sanna jaget i besittning så är det nog en nykonstruktion av egot för då har den säkert gjort observatören till sitt och börjat fördöma vad egot gör.
Det sanna jaget/observatören känns igen när den är fri från fördömandet, den bara Är och det är frihet från all smärta och lidande, så skönt att bara släppa taget och låta stillhet få råda ..Det sanna jaget/observatören härstammar inte från sinnet med virrvarr av tankar eller intellekt eller inlärd kunskap, den resonerar inte via tankar, den kommer från en högre dimension, ett högre  medvetande.
So, lett go of selfimportance!

Likes

Comments

Uttrycket kommer av den känsla som infinner sig när egot krampaktigt håller sig fast när den inser att den håller på att förlora greppet och falla handlöst i en bottenlös rymd, en känsla av dödsångest infinner sig dag 3, 4, 5...något lobotomerad känsla som egot avskyr att vara i, för vem är jag nu? ska det inte hända något nu, varför är det så tyst? vad är nästa grej att uppleva? egot vill ha en roll att spela, den vill ha något att göra, det är en identitetslöshet som infunnit sig och egot gör motstånd. Egot är kopplat till kroppen och med det sagt: till din person/roller/yrke det du identifierar dig med, representerar eller presenterar dig som, eller där du identifierar dig med vad du har dvs. materiella tillgångar, tyckaren och fördömaren i dig, den med maktbegär och den som aldrig är nöjd med sig själv för det går alltid att förbättra och sträva efter ideal, för vem kan älska mig med alla mina valkar, dåliga hud, den osminkade sanningen. Egodöden, det är snarare en upplösning av egot som sker, den har blivit undantryckt från sin centrala plats på tronen.

Det var efter en helt vanlig meditation för en tid sedan som jag kände ett skifte ske inom mig, en skön tystnad i huvudet med frihet från myllret av tankar och ett enormt utrymme i bröstkorgen öppnade upp sig med en känsla av frihet från klängiga känslor, kan nästan beskrivas som en känslokallhet och en likgiltighet för det egna och andras kaos, konflikter och drama, jag berördes inte längre på djupet, inget behov av djupare interaktion med andra. Vad är det som sitter bakom spakarna och styr numera, vad är det som har tagit plats inom mig som jag inte kan sätta ord på. Det är inte längre egot som sitter i förarsätet och jagar på och strävar och strävar...

​"Observatören" Har märkt av en observatör inom mig, en observatör som släppt på känslan av behov och krav inom mig, det är så mycket som börjat kännas oviktigt, den har också släppt på mycket av mitt fördömande och kontroll. Den leder mig bara i nuet och ser varken framåt eller bakåt i tiden, den ger en känsla av att det är ett meningslöst tidsfördriv att jaga och bygga luftslott i framtiden, var istället här och nu med det som betyder något, likaså finns känslan av meningslöshet att hänga sig kvar i det som ligger i det förflutna, det som redan har hänt, trauman och allt , att vi bär på offerkoftan in i framtiden, det skapar bara fördömande tankar inom oss och ses som onödigt lidande som hör till det förflutna och tjänar oss inget. Observatören har gett mig en möjlighet att se bortom slöjan den så kallade illusionen (Maya), visat hur styrd jag varit av mitt ego, hur den dikterat min tillvaro och hållit mig fången i det förflutna med mina trauman eller jagat framtidsdrömmar, höga mål och prestige där jag tror mig bli "någon" i andras ögon, men jag har också missat lite av livet pga. det undermedvetna jagandet av andras "likes".  Frågan kommer också vad är syftet då? ..vi kommer inte få med oss något av det som vårat ego styrt upp i alla fall, vi tar förhoppningsvis till oss lärdomar längs vår livsväg, vi kommer drabbas av trauman på olika sätt i livet och det kommer tillfälligt bryta ner vårt ego och vårt högre jag tar tillfälligt plats och visar hur och vad som är viktigt, bl.a. så hjälper vi varandra i svåra stunder, vi tröster och ställer upp för varandra, visar vår kärlek, det högre jaget visar att enhet och osjälviskhet är det som är eftersträvansvärt och inte egots separation där du ofta agerar utifrån ett högmod där du tror dig vara lite bättre än andra. Kom att tänka på naturkatastrofer där människor oavsett bakgrund ser varandra och tar fram det bästa inom sig i nödsituationer, man öppnar också upp sina hem för främmande människor, hjälper med mat och kläder...Men detta är för dom flesta bara tillfälliga bekantskaper med sitt högre jag och glimtar av det som gömmer sig bakom slöjan för egot har fått sånt fäste i oss pga. Id, Ego och Superegot, den vill börja skylla på omständigheter eller börjar klappa sig själv på axeln eller börjar smyga sig in på dig och glänsa med sin duktighet så det glittrar till i andras ögon. Det sanna högre jaget har som sagt inga som helst behov, söker ingen feedback eller har några som helst behov av att hävda sig på olika sätt för den bara ÄR..den är osjälvisk och ren kärlek och omtanke utan någon egen vinning, finns inget behov av en stjärna i kanten för goda gärningar.

Jag märkte av effekten av upplösningen inom mig för en tid sedan där jag kände en enorm tomhet efter ett par elev-sittningar jag hade (mediala sittningar), en utebliven egoboost helt enkelt, en känsla av - jahopp det var det! sen återgick jag till mitt. Så jäkla märkligt, kändes som en glädjelöshet även att det gick väldigt bra med sittningarna. Funderade till och med att ge upp det mediala arbetet för den tillfredsställde inte längre, jag kan detta men det kändes inte bra nånstans inom mig...Tog några dagar och ett par samtal med en god vän för att få rätsida på mig själv, egot gjorde mig passiv och ville få mig att ge upp min spirituella bana, den skulle också få mig att flytta och slita upp tillvaron för hela familjen utan någon förankring i verkligheten, denna impulsstyrda ego skulle minsann ta med mig i fallet, flykt och rädsla tog plats och jag var totalt ojordad! Det här med upplösningen av egot är en svår tid som kan förvirra den mest stabila människan men det kommer något bra ur den och det är frihet och ett slut på lidandet så gör dig bekväm med stillheten och låt nu din intuition förstärkas så du återknyter med ditt inre vetande.

Så klart att jag fortfarande kan tänka och känna något men det är inget som klänger sig kvar och visst kan jag fortfarande agera och delta men nu är det mera utifrån intentionen att det ska väcka något positivt eller bredda andras perspektiv där man ser med andra ögon, det är inte så svart eller vitt alltid. Observatören agerar utifrån kärlek och förståelse, den ser inte ner på andra utan höjer istället och får andra att växa, den tävlar inte utan delar med sig. Den är ren energi, en medvetenhet som många säger är formlös, ett högre jag, en essens inom dig, kalla det gud om du vill, själv ser jag den faktiskt som en form eftersom det är självupplevt och det kommer jag dela med mig av i ett annat inlägg. Så har vi det där med separation som ses som grunden till allt ont, där vi skiljer på vi och dom, att vi t.ex. ser ner på andra kulturer och religioner och gör oss själva till den överlägset bästa sorten eller tron.

Så fråga dig själv först vad du INTE är! Gör dig medveten om vad det är som leder dig, dina tre egon eller ditt högre jag? Är det inte meningen att ditt högre jag vägleder och istället använder egot på det sätt som är ämnat. Meditationen kan hjälpa dig att reflektera över detta så ge inte upp 

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Bildresultat för id ego superego devil angel


Så varför prata om egot då? Jo, för att den kan vara väldigt klibbig och klängig..

Jag känner att jag behöver grunda lite med att skriva om egot innan jag gör mitt nästa inlägg om egodöden, Egodöden som väldigt många kommer att komma i kontakt med under sitt kundalini uppvaknande, den kan även komma spontant hos den som på olika sätt jobbar med sin personliga utveckling eller som börjat se inåt med hjälp av tex. meditation och yoga, egodöden är helt enkelt ett led i uppvaknandeprocessen och den kan komma väldigt olika för olika individer beroende på vart man är i sitt uppvaknande och hur mycket motstånd personen gör, men väldigt många genomgår denna transformation just nu och kan känna sig väldigt vilsna när man är mitt uppe i den och just egodöden kan kännas tuff att genomgå och förstå sig på om man inte riktigt fått insikt om den och kanske agerar med panik, när egot släpper så är det faktiskt i mina ögon något väldigt skönt men det känns kanske inte så dag 3, 4, 5...2veckor.. men lugn bara lugn det är något väldigt bra som händer. FRIHET!

Jag ser det som väldigt intressant hur dessa tre delar av vårt ego sägs samverka och hur dessa skapar ett beteende hos individen. Enligt Sigmund Freud så är personligheten uppbyggd av just dessa tre delar i rubriken. Så lite kort om det...

Id (detet) utvecklades först, redan som små barn när vi fick vårat namn och när vi förstod att höjer jag rösten så blir mina behov mötta, våra biologiska drifter, och sen byggs Id på från alla håll och från alla omkring oss under uppväxten, Id är den omedvetna impulsdrivna delen av personligheten, det primitiva som drivs av instinkt, kopplat till våra lustar/ha-begär, sexualitet, våld/aggression och dödsinstinkten. Id är kaotisk, oresonlig, självisk, påstridig/envis och förankrar inget i verkligheten. Id är bekräftelsesökande och vill ha direkt respons på behov & krav och den kör på med gasen i botten tills den får som den vill och den har heller inga skrupler eller skam i kroppen, om något inom personen försöker stoppa Id's framfart som t.ex ett samvete, den röst som berättar vilka konsekvenser handlingen kan få då Id försöker köra över andra, denna bromsande rösten ger Id en oro och ett obehag inom personen. Så kan alltså Id kännas igen inom dig!

Ego (jaget) sägs vara en medveten del inom dig, en medlare och beslutsfattare inom dig när det kommer till att medla mellan den orealistiska Id och den yttre världen. Egot kan också ses som lite svag i jämförelse med den gåpåiga Id som agerar med en till synes självsäkerhet. Egot är realisten, den kan förankra ideer som den impulsiva Id kommer med i verkligheten, egot agerar oftast utifrån ett konsekvenstänk och lite av den som vill imponera på sin omgivning, egot har också med sig väldigt mycket av det tänket om vad andra ska tycka och tro. Egot är annars väldigt hänsynstagande och förstår att själviskhet inte alltid tjänar oss. Egot hör Id's behov och krav och försöker hjälpa och lugna genom att tillgodose Id på ett sätt som är acceptabelt utifrån omvärldens alla blickar. Egot den lustar den också efter något men den gör det lite snyggt så det inte skadar varken Id eller sig själv.

Superego (överjaget) moraltanten inom dig, vad säger samhällets normer egentligen, vad är rätt och fel eller acceptabelt beteende här? Här har vi superegot som utvecklats sist inom dig, vad har människorna omkring dig lärt dig och vad har samhället inpräntat i dig, vilka är dina moraliska värderingar helt enkelt som du fått med dig från t.ex dina föräldrar, du apar faktiskt efter mycket av deras beteende. Det är superegot som ger dig skuldkänslorna och dåliga samvetet, den verkar väldigt kontrollerande, en riktig liten polis som gärna slår Id på fingrarna och tillrättavisar den delen inom oss. Just superegot och egot kan komma till samma slutsatser bara det att superegot lägger till inlärd moralisk värdering till en handling. Denna del brukar vara en ganska medveten del inom dig.

Det var lite om egona inom oss och hur dom verkar och samverkar, och då kommer vi till det jag helst vill skriva om och det var egodöden, när allt tystnar och du plötsligt känner dig identitetslös och frågar dig vem är jag? Där egot efter ett par dagar i tomhet får smått panik, egot är inte längre central och den skapar kaos och förvirring, den har ingen plats längre, det är nu den stora transformationen skett och det högre jaget visar sig och ger den där känslan av frihet i många delar inom dig...mer om det i nästa inlägg.

Bildresultat för ego id superego bilderLikes

Comments

Postad i: Spirituellt

Pionen får representera helandet av sorg och saknad idag med överflöd av kärleksbudskap. För ett par år sedan stod jag vid ett vägskäl, kände osäkerhet och rädslor, men så rätt ens val av livsväg känns när klienten känner sig helad efter en privatsittning. Känner sån tacksam för att den andliga dimensionen finns så tillgänglig och nära oss, våra nära och kära på andra sidan vill på alla möjliga sätt bekräfta & berätta för oss att dom fortfarande finns här. Min tillit börjar växa sig starkare ju mer jag rör mig mot det jag vill förverkliga och osäkerhet och rädslor börjar ge med sig. Börjar undra hur långt denna nya utstakade  livsväg ska ta mig för jag möter inte några hinder så den måste vara rätt för mig. Nybörjare/Elev/Medium💫

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt , yoga

Älskar att det öppnat ett nytt ställe i lilla Västervik, Juicyyogacafe, som erbjuder det som går ihop med min livsstil, yoga i dess olika former och i små grupper där innehavaren/yogaläraren hinner ge alla deltagare  uppmärksamhet och goda råd, ett café med veganskt, ekologiskt & raw (allt processat går bort),  både fika och soppluncher som smakar himmelskt och gör min kropp gott. Gäller att bli mera medveten och ta tillvara alla vitaminer & mineraler i maten vi stoppar i oss och allt måste inte vara upphettat🌱 Gillar deras idé om att på dagarna är det café med bl.a låga brickbord och kuddar på golvet, svag doft av rökelse och atmosfären känns stillsam och på kvällarna omvandlas lokalen till yogastudio🙏..väl värt ett besök om man är i Västervik. Sköna energier idag🙏

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Då är det ett år kvar, sen står jag där på egna ben som medium, det är inte klokt(...eller det är JÄTTEKLOKT såklart) vilken resa jag gjort hittills och dom största prövningarna har varit med min personliga utveckling som jag behövt genomgå för att kunna stå här modig och stark som ett leijon och säga just det här, att vara ärlig med mig själv för den jag innerst inne är, det är det här jag känner mig kallad till att göra, det mitt hjärta brinner för, det jag nu kan sätta ord på, nu är det slut på kurragömma. Jag ser med spänning fram emot mina kommande elev- sittningar(...och dom ramlar in just nu från alla möjliga håll, underbart!), har nästan lite rampfeber varje gång jag ska till att ge bevis & budskap från andra sidan men det där egot får vänligen men bestämt bara kliva åt sidan och för mig att leverera utifrån den öppna kanal jag är. Tänk vad släppandet av rädslor kan göra, likaså insikten om acceptans och förlåtelse, det är såna föränderliga krafter i det och banar väg för att allt är möjligt att uppnå. Precis som Ronja Rövardotter säger - HIT MED LITE FARLIGHETER! enda sättet för mig att utvecklas och växa och göra mig säker, självsäker, verkligen ta mig själv ur komfort zonen. Har stor tillit till mina vägledare och att allt blir som det är menat...Love my spiritual lifestyle🙏

Likes

Comments

Postad i: Foton, Spirituellt

Idag har det varit vår i luften här i vår lilla stad. Med uppknäppt lätt fladdrande jacka gick jag längs viken, solen gassandes mot mitt ansiktet och värmande över ryggen, det är bara att insupa den klara friska vinterluften som ger sån livskraft tillbaka när man av olika orsaker känt sig trött och  sliten. Att promenera ensam och ge sig den tiden, en stund med sig själv, det sätter grunden för resten av dagen och stärker både kropp och sinne och gör oss till harmoniska varelser. Jag har en vän och jordängel att tacka för att denna inspiration och handlingskraft återvänt in i mitt liv.
Hur ofta låter vi inte latmasken i oss vinna och väljer soffan och tv:n istället, vi fyller tiden med  meningslöst tv tittande och oseriösa program. Egot har en förmåga att smyga sig på oss, den tar sig in och viskar i örat på oss; orkar inte, för trött idag, gör det senare, soffan och en kopp te lockar mer och ger en falsk inspirationsbild som taget ur en inredningstidning, sen är det säkert blåsigt & kallt även att solen lyser, måste helt enkelt göra annat meningslöst först så att man aldrig tar sig ut, på så sätt fortsätter den låga energin att få plats och mot kvällen blir vi besvikna på oss själva att vi inte tog oss iväg på promenaden, yogan, träningen.. vi gav upp vår inre styrka och vi förlamade oss. Vi har ju alla känt den där kraftkänslan efter ett gympass, belöningen, hormonerna som ger den där kicken. Hur som helst så tror jag att det måste va det där egot som älskar att förstöra för oss och gör oss glömska.

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Att mitt andliga uppvaknande har satt så kraftfulla energier i rörelse, uppvaknandet har väckt mitt intellekt, min fysiska kropp, mina inneboende känslor och min själ samtidigt. Inte konstigt att man känt sig trött emellanåt, jag har ju gjort motstånd och kämpat emot det som vill kommer upp till ytan, det är ju något som ska släppas taget om och det är jag som är ivägen för mig själv, är det nu som först jag på riktigt hajjar vad som hela tiden pågått??Jag har länge längtat efter nån form av helhet, att bli kvitt mina demoner som jag allt för länge burit runt på min rygg. Man har ju alltid ett val, antingen kan man välja att vara bunden till offer rollen och fortsätta förneka och trycka undan känslor eller så kan man acceptera och släppa taget om det som tynger ner en och släppa sig själv fri. Vad innebär då de 4 uppvaknandena? Tänk dig en cirkel delad i 4 delar, i den första tårtbiten har du intellektet som väcks, du börjar sluka litteratur och söker kunskap som den duktiga elev du är, du börjar lyssna och du går in i dig själv under en period, du börjar också ifrågasätta dina tidigare övertygelser. I den andra tårtbiten har du din fysiska kropp som väcks och behöver helas, du känner ett starkt behov av förändring, hälsosam kost och motion smyger in i din vardag, du börjar sakta men säkert bygga en stark fysisk kropp men du balanserar den också med hjälp av t.ex yoga för att bibehålla en smidighet i kroppen. Du blir också medveten om kroppens hormonella balans och tillför den vitaminer, sol,luft & vatten. I den tredje tårtbiten väcks dina känslor, du börjar bearbeta det som finns i den gamla ryggsäcken på ryggen och en stor del av det handlar om förlåtelse, förlåta dig själv och andra som svikit dig, du börjar se dig själv och andra med nya ögon och allt börjar bli lättare och det börjar infinna sig harmoni i ditt liv och det gör dig fri. I den fjärde och sista tårtbiten väcks själen, ditt högre Jag, du ger den näring när du vistas i naturen, när du gör goda handlingar, när du för djupa inre dialoger, när du tjänar och hjälper andra. Lev för något större än dig själv och väck de 4 centrala dimensionerna samtidigt! Det här har jag genomgått under senaste 17 månaderna och nu som först har jag ramlat över litteratur som sätter ord på det/ Finn din livsuppgift med Robin Sharma.

Likes

Comments