Postad i: Spirituellt

Då är det ett år kvar, sen står jag där på egna ben som medium, det är inte klokt(...eller det är JÄTTEKLOKT såklart) vilken resa jag gjort hittills och dom största prövningarna har varit med min personliga utveckling som jag behövt genomgå för att kunna stå här modig och stark som ett leijon och säga just det här, att vara ärlig med mig själv för den jag innerst inne är, det är det här jag känner mig kallad till att göra, det mitt hjärta brinner för, det jag nu kan sätta ord på, nu är det slut på kurragömma. Jag ser med spänning fram emot mina kommande elev- sittningar(...och dom ramlar in just nu från alla möjliga håll, underbart!), har nästan lite rampfeber varje gång jag ska till att ge bevis & budskap från andra sidan men det där egot får vänligen men bestämt bara kliva åt sidan och för mig att leverera utifrån den öppna kanal jag är. Tänk vad släppandet av rädslor kan göra, likaså insikten om acceptans och förlåtelse, det är såna föränderliga krafter i det och banar väg för att allt är möjligt att uppnå. Precis som Ronja Rövardotter säger - HIT MED LITE FARLIGHETER! enda sättet för mig att utvecklas och växa och göra mig säker, självsäker, verkligen ta mig själv ur komfort zonen. Har stor tillit till mina vägledare och att allt blir som det är menat...Love my spiritual lifestyle🙏

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Foton, Spirituellt

Idag har det varit vår i luften här i vår lilla stad. Med uppknäppt lätt fladdrande jacka gick jag längs viken, solen gassandes mot mitt ansiktet och värmande över ryggen, det är bara att insupa den klara friska vinterluften som ger sån livskraft tillbaka när man av olika orsaker känt sig trött och  sliten. Att promenera ensam och ge sig den tiden, en stund med sig själv, det sätter grunden för resten av dagen och stärker både kropp och sinne och gör oss till harmoniska varelser. Jag har en vän och jordängel att tacka för att denna inspiration och handlingskraft återvänt in i mitt liv.
Hur ofta låter vi inte latmasken i oss vinna och väljer soffan och tv:n istället, vi fyller tiden med  meningslöst tv tittande och oseriösa program. Egot har en förmåga att smyga sig på oss, den tar sig in och viskar i örat på oss; orkar inte, för trött idag, gör det senare, soffan och en kopp te lockar mer och ger en falsk inspirationsbild som taget ur en inredningstidning, sen är det säkert blåsigt & kallt även att solen lyser, måste helt enkelt göra annat meningslöst först så att man aldrig tar sig ut, på så sätt fortsätter den låga energin att få plats och mot kvällen blir vi besvikna på oss själva att vi inte tog oss iväg på promenaden, yogan, träningen.. vi gav upp vår inre styrka och vi förlamade oss. Vi har ju alla känt den där kraftkänslan efter ett gympass, belöningen, hormonerna som ger den där kicken. Hur som helst så tror jag att det måste va det där egot som älskar att förstöra för oss och gör oss glömska.

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Att mitt andliga uppvaknande har satt så kraftfulla energier i rörelse, uppvaknandet har väckt mitt intellekt, min fysiska kropp, mina inneboende känslor och min själ samtidigt. Inte konstigt att man känt sig trött emellanåt, jag har ju gjort motstånd och kämpat emot det som vill kommer upp till ytan, det är ju något som ska släppas taget om och det är jag som är ivägen för mig själv, är det nu som först jag på riktigt hajjar vad som hela tiden pågått??Jag har länge längtat efter nån form av helhet, att bli kvitt mina demoner som jag allt för länge burit runt på min rygg. Man har ju alltid ett val, antingen kan man välja att vara bunden till offer rollen och fortsätta förneka och trycka undan känslor eller så kan man acceptera och släppa taget om det som tynger ner en och släppa sig själv fri. Vad innebär då de 4 uppvaknandena? Tänk dig en cirkel delad i 4 delar, i den första tårtbiten har du intellektet som väcks, du börjar sluka litteratur och söker kunskap som den duktiga elev du är, du börjar lyssna och du går in i dig själv under en period, du börjar också ifrågasätta dina tidigare övertygelser. I den andra tårtbiten har du din fysiska kropp som väcks och behöver helas, du känner ett starkt behov av förändring, hälsosam kost och motion smyger in i din vardag, du börjar sakta men säkert bygga en stark fysisk kropp men du balanserar den också med hjälp av t.ex yoga för att bibehålla en smidighet i kroppen. Du blir också medveten om kroppens hormonella balans och tillför den vitaminer, sol,luft & vatten. I den tredje tårtbiten väcks dina känslor, du börjar bearbeta det som finns i den gamla ryggsäcken på ryggen och en stor del av det handlar om förlåtelse, förlåta dig själv och andra som svikit dig, du börjar se dig själv och andra med nya ögon och allt börjar bli lättare och det börjar infinna sig harmoni i ditt liv och det gör dig fri. I den fjärde och sista tårtbiten väcks själen, ditt högre Jag, du ger den näring när du vistas i naturen, när du gör goda handlingar, när du för djupa inre dialoger, när du tjänar och hjälper andra. Lev för något större än dig själv och väck de 4 centrala dimensionerna samtidigt! Det här har jag genomgått under senaste 17 månaderna och nu som först har jag ramlat över litteratur som sätter ord på det/ Finn din livsuppgift med Robin Sharma.

Likes

Comments

Det blev en härlig start på 3:e advent, sovmorgon och den sedvanliga scones frukosten med efterföljande dubbelpass på Actic med family of 4, det blev också en bastu helt för mig själv, vart är alla??... passar väl på att stilla sinnet en stund. Skön är iaf känslan efter att man jordat kroppen idag och pressat sig lite extra med dubbelt av allt.

Likes

Comments

Postad i: Vego recept

Helt okej mintchoklad som påminner om After eight i smaken, endast 10kr asken på Tgr, den innehåller inga animaliska ingredienser👍

Likes

Comments

Postad i: Foton

Infört en liten tradition i den här familjen, te & scones frukostar varje söndag fram till jul...älskar doften av nybakat.

Likes

Comments

Postad i: Foton

När det är lite ruggigt ute och halva familjen ligger förkyld så är det extra gott med lite värmande glögg

Likes

Comments

Postad i: Foton, Vego recept

1:a adventspyssel är hur mysigt som helst...Är du också den som vill komma på en alldeles egen unik adventsljusstake till advent?...det finns nån tjusning med att göra sin egen... Jag tror att kreativitetsådran gått i arv till dottern här hemma, hon är lika intresserad som jag när det kommer till inredning, färg & form, vi kommer väldigt bra överens eftersom vi båda gillar samma färger som t.ex. vintervitt, grönt, brunt, grått och frostiga färgerna. Vi har nu i helgen jagat runt på stan för att hitta bästa dekorationerna till årets adventsljusstake och vi hittade rubbet på Blomsterlandet, så smidigt och inte särskilt dyrt. När inspirationen flödar sådär så går man lös på allt möjligt och sen kan man njuta av allt det vackra hela december ut, vi köpte vita julstjärnor, provbakade veganskt julgodis (gjord på nötkräm, mandelmassa, mörk & vit choklad, mumsigt!), vi planerar också för kommande julbordsdukningen så vi köpte vita lakan på Dollarstore för 50kr/st. samt dekoration till bordet i form av snöflingor i plast och vi spraymålade dom vita och sedan snösprayade vi dom, ljuskopparna med paisleymönster hittade jag i en annan blomsteraffär för en billig peng, det får ju inte kosta vad som helst men samtidigt vill man att det ska se påkostat ut...

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Har du känt dig lite vilsen, sorgsen, hjälplös eller rådvill och kanske ropat ut högt eller tyst inom dig att -Hjälp mig fatta rätt beslut. Har du någonsin känt att du blivit guidad i din vardag?.... och visst är det så att vi blir hjälpta när vi ber om det och hjälpen kommer ibland via de mest förunderliga vägar och allt faller på plats.

Tecknen på närvaro är många men vi har inte så stor tillit till det, sätten vi uppfattar kommunikation på är ibland så subtil att vi bortförklarar det, det blir för flummigt för oss och vårt ego bortkastar det våra nära och kära på andra sidan försöker kommunicera till oss. Det är inte bara bortgångna nära och kära på andra sidan som guidar utan också den guide eller guider du haft vid din sida under delar av eller hela livet. Vi har även ett inre guidnings system inom oss dvs. vårt högre jag också kallat "essensen" inom dig, en del känner sig bekväma med att kalla det för gud eller guds gnistan, kalla det vad du vill, det kan kort och gott sägas vara själen av en person. Tyvärr låter vi oftast egot få styra, vi är för mycket i vårat huvud med dess tankar och resonemang ,vi har en attityd där vi försvarar och kritiserar mer än att lyssna på vår inre röst som är vårt högre jag och kommer från hjärtat, den rösten är kärleksfull, förstående, accepterande och agerar aldrig i affekt utan det finns en eftertänksamhet.

Närvaro finns inte bara där och guidar under våra hjälplösa och låga perioder utan dom finns med oss när vi gläds och umgås och har gemenskap, när vi skrattar och firar. Här kommer ett axplock på olika tecken från andra sidan som visar att våra beskyddare finns med oss.

 1. Fjärilar/ fåglar: dessa kommer väldigt nära så du liksom häpnar vad närgånget, var observant på vad du tänker på i den stunden eller fråga vem det är som vill visa sin närvaro på detta sättet, svaret kommer med det som först poppar upp i din tanke, så var observant på dina tankar just vid det tillfället. Jag satt en dag och tittade ut över vattnet och bort mot horisonten, tankarna flöt iväg och jag kom på mig själv med tankarna på en bortgången släkting, plötsligt kommer en sparv nära fönstret och flaxar med vingarna och tittar in mot mig, den står som i stillastående i några sekunder...jaha tjena.. eller hur, skulle det där vara en hälsning tänkte jag när fågeln försvann, bara det att nu kommer genast en skata istället och sätter sig nära fönstret och tittar in på mig, jag blir som full i skratt för där fick jag, precis så där skulle den bortgångne göra, så ha tillit och tacka för besöket och bekräftelsen.
 2. Nummer: t.ex. 1111, 44, 555, 2323, 88, 777 osv. dessa nummerkombinationer förföljer mig och nu har det varit bekräftelser av närvaro genom nummer 44, 444... som följt mig dagligen, just 4:or kan ibland ses som varningar att du ska lätta på gasen när du är i trafik och vara observant på djur nära vägen eller att närvaro finns med dig just nu i denna lite jobbiga situation eller som bekräftelse på ett bra beslut, bra att du hörde av dig till mamma för hon behövde kanske det just då. Dessa Nummer kommer upp på mobilen på olika sätt, klockradion, via radio/tv, reklam och tidningar, på husfasader, kvitton, på bilplåtar, på jobbdatorn, precis överallt dyker nummer upp, här gäller det också att vara observant på vad det är man tänker på, vad betyder dessa nummer för dig, jag lovar att du kommer fatta, sök på google under joannes sacred angelnumbers eller Doreen Virtous angelnumbers, där hittar du information om vilken energi numren vibrerar på. Nu är det inte så att du aktivt ska titta på varje skylt du passerar utan det är när du omedvetet kastar blicken åt ett håll och då som först blir du medveten om detta.
 3. Temperaturförändring: en del förnimmer närvaro när de får rysningar eller plötsliga temperatur växlingar i ett rum, kanske finns det ouppklarade händelser på en plats eller med en person. Sitter du och tänker på en person som finns på andra sidan(bra som dålig koppling) och förnimmer en varm känsla i kroppen(behagligt och kärleksfullt) eller får rysningar eller kanske plötslig temperaturväxling åt det kalla hållet(kanske något ouppklarat och skrämmande) så räkna med en närvaro i rummet nära dig. Här kan man föra en inre telepatisk dialog med närvaron som man tänker på om allt ouppklarat och ev.förlåta eller besluta för ev acceptans och gå vidare och släppa taget. Tacka alltid närvaron för att den visat sig på detta sättet, respekt är en stor del av det andliga mötet.
 4. En känsla av närvaro: kände du som om någon precis gick förbi dig fast du inte såg nån? sätter sig någon på din säng men du inte ser nån? Hör du steg i bostaden men ingen finns där? Tacka närvaron för att de visat sin närvaro och be vänligen men bestämt att du inte vill bli störd när du ska duscha, gå på toa, sova eller annat som du upplever som lite obehagligt. Jag har själv upplevt fysisk kontakt och även hört den , det har varit en närvaro som väckt mig på natten och hållit mig i tårna/foten, jag har också helt vaken i sängen upplevt att någon lagt en tyngd på mina underben(skräckupplevelse båda gångerna), men om det nu var min mormor som kom och visade sin närvaro så var det väl inget att vara rädd för, jag målade upp och förstorade det till att handla om en av alla skräckfilmer jag sett och så är inte energierna här hemma utan det är bara vänligt sinnat.
 5. Röster: kallas också att ha en klarhörsel, om du hör en röst eller en viskning straxt innan du ska somna, du är som mest avslappnad och mottaglig när du är på väg att somna och budskapen är lättare att uppfatta, du får kanske en vision/ bild ihop med rösten. Jag har uppfattat röster i rummet i halvvaket tillstånd, jag bodde i en fd gammal skolbyggnad ombyggd till kursgård, jag blev så störd och rösterna/sorlet kom allt närmare så jag fick säga -Back off! och rösterna försvann. Budskap kan också komma från din omgivning under din vakna tid, kanske hör du en konversation eller någon som säger nått till dig som berör lite mer på djupet inom dig. Hade för något år sedan en upplevelse som var väldigt träffande, jag hade under en arbetsdag väldigt många järn i elden och jag hade en väldig fart i benen och hastade runt, hade tidigare fått till mig att jag borde ta det lite lugnare...men lyssnade inte som vanligt. Där på min arbetsplats kommer en gammal dam och går i superlångsam fart, jag går om henne och precis som jag viker av runt hörnet så säger hon med dov röst att -Ha inte så brått... jag hajjade till..What the hell ! ..tänkte jag. Det var sättet och tonläget hon sa det på som träffa rakt i hjärtat.
 6. Drömmar: Vi är inte så analyserande i drömstadiet och därför är det lättare att få symbolisk information via drömmarna. Kanske ska du fatta ett stort beslut och du behöver "sova på saken" och vaknar upp med en ny klarhet, något processades under sömnen. Drömmen är ibland väldigt färgstark och vi kommer ihåg den när vi vaknar -skriv ner den snabbt innan du glömmer den, för det gör man kan jag lova... Drömmen är som en rebus för dig att knäcka, vad står dessa symboler/bilder för och vilka känslor väcker den inom dig...allt har en betydelse, är drömmen skrämmande och väcker rädslor? ger den glädje och känns behaglig? allt det där spelar roll när det kommer till tolkningen av din dröm...Jag längtar till mina drömmar för dom har hjälpt mig med min självutveckling och dom har varit så träffande, drömmer jag t.ex. om hus igen (vilket jag gjort 7ggr under senaste året) så handlar det om mig och min kropp och det jag försöker dölja eller fly ifrån eller var jag står i min utveckling just nu, de olika rummen i drömmen står för saker inom mig, står dörren öppen, är det på vinden, badrummet, köket, källaren, baksidan, framsidan av huset som drömmen utspelar sig i, vad ser jag utanför huset...det är så träffande, har sökt drömtydning på nätet och på så vis lärt mig förstå drömspråket. Likaså har jag förstått att jag oftast bär alla karaktärerna i min dröm, jag drömmer t.ex. om nån av mina barn eller ett annat barn då handlar det om barnet i mig, drömmer jag om en passiv familjemedlem så handlar det om spegling där ja också har den egenskapen som denna person har, kanske drömmer jag en sexuellt laddad dröm eller om otrohet så är inte heller det bildligt utan handlar om dig själv och dina egna rädslor...det här är så intressant att jag vill ha mer drömmar att lära av, allt som jag försökt dölja för mig själv.
 7. Regnbågen: den kommer inte bara uppe i himlen utan du ser den kanske när ljuset slår så att ljuset bryts, vad är det första du får till dig när du ser regnbågen i nått, vad är det för information som närvaron ger dig.
 8. Ljusglimtar/gnistor: dessa glimtar har jag uppfattat som stora trianglar som uppenbarar sig och försvinner ut i ingenting, numera är det mest småglimtar jag upplever då och då och det är så visuellt och upplyftande och innebär att närvaron är precis där, ibland upplever jag ljusglimtarna som ett litet " tittut", lika fort som det gnistrar till så försvinner det, ibland bredvid den jag pratar med och ibland inom mitt perifera synfält men det är så att man hajar till, jag får oftast glimtarna i samband när jag gör något gott/bra för nån annan eller när det är dags att hålla tillbaka och inte säga för mycket...det är som en bekräftelse men också en varning.
 9. Dofter: Närvaro kan komma som en söt och himmelsk doft eller som en rök- cigarr doft. Den enda upplevelsen jag haft när det kommer till doftförnimmelser så är det i min bostad för ett par månader sedan, jag kommer ut ur badrummet och går rakt igenom en damparfymdoft...lite som Oscar De la Renta parfymen...jag gillade den doften för ett 20-tal år sedan så den doften väckte gamla minnen, tänkte genast att jag måste lokalisera vart doften kom ifrån och jag började lukta på allt möjligt men kunde inte hitta källan och då kom jag att tänka på just doftförnimmelserna jag tidigare läst om nånstans. Väldigt påtagligt är det i alla fall och jag har vänner som inte är rökare som tycker sig känna cigarettdoft i bostaden och då börjar tankarna gå till en bortgången anhörig som var rökare.
 10. Mynt: När du springer på mynt på gatan eller på udda ställen är också tecken på närvaro, hört talas om uttrycket "pennies from heaven" ? ibland kan man kolla in datum på myntet och se om det finns nån koppling, men samma här- var observant på vad du tänkte på strax innan du stötte på myntet,
 11. Fjädrar: ja dessa kommer på de mest udda ställen och när jag mest behöver stöd från närvaro, det är ofta dessa kommer min väg och på konstiga ställen dessutom, en skön bekräftelse.
 12. Musik: har du också varit med om att vissa låtar med betydelsefulla texter nästan hemsöker dig, jag har flera låtar bl.a. Tracy Chapmans Fast car, Adeles Hello, Frankie goes to Hollywoods The Power of love... och många fler. Har en upplevelse som får mig att fnissa lite och kändes så rubbad, detta var också en jobb situation med mycket att göra och där jag sitter vid min jobbdator, min kollega sitter vid den andra datorn bredvid och en tredje kollega kommer in och hon nynnar på en låt som låter lite falsk men snart kommer refrängen och då stämmer min kollega närmast mig in i sången och de börjar sjunga Adeles uttjatade Hello för mig...-men vad sjutton alltså, jag kan bara le och ta emot all kärlek och stanna upp ett tag.
 13. Barn/ husdjur som ser nått vi inte ser: ibland kan man se små barn titta rakt ut i luften och le och skratta åt något som vi inte kan uppfatta, jag har själv upplevt detta när mina barn var riktigt små. Det som varit mest tydligt här hemma annars är med våra katter, en av katterna ser ut att spänna ögonen i nått i tomma luften som om han ska jaga tag i en fågel eller nått, jag har i den situationen haft en egen upplevelse av andligt slag så kan bekräfta att katten faktiskt såg nått innan mig.

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Det där med att livet levs efter ett linjärt mönster där man föds, lever, blir gammal & sjuk och sen dör man och själen kommer till himmelriket...och sen då?... att vi där väntar på jordens undergång eller va?? Då tror jag mer på kretsloppstänket där själen istället vandrar genom flera liv, det som också kallas samsara inom hinduismen. Jag ser livet som en skola, ett ständigt lärande på olika sätt, ett lärande om dig själv och en fördjupad förståelse för andra och där man tar studenten när man dör, all samlad karma du dragit på dig (bra som dålig) kommer utvärderas (betygsättas) och sen blir du antagligen nerkastad på jorden igen eftersom du kuggade och får gå om dina skola, visst låter det toppen, livet på jorden ses ju som ett lidande 😏?! På nått vis tilltalar ändå delar av den hinduiska och den buddhistiska läran.

Det här med karma gillar jag....

 • "What goes around comes around"
 • "Life is like a boomerang, what you give, you get"
 • "How people treat you is their karma. How you react is yours"
 • "Let the players play, let the haters hate and let karma handle their fate"
 • Karma cleanse: "Be grateful, act with love, check your motives, Watch your attitude, forgive"
 • Keep your circle positive: "Say good words, Think good thoughts, Do good deeds"
 • "Sometimes you have to walk away and let karma take over"
 • "Release the pain of the past and allow karma to kick your offender's body"
 • " Your worst enemy cannot hurt you as much as your own unguarded thoughts" / Buddha
 • "Karma means action. So things change through action, not by prayer....not by wish" / Dalai Lama

Jag gör mig alltså medveten om mina tankar, mina handlingar och mina ord eftersom jag under min livstid har valet att göra goda sådana och samtidigt jobba bort gammal skuld jag ådragit mig, goda handlingar kommer på så vis gynna ett ev. nästa liv. Som ett vardags exempel : Du gör säkert flera små goda handlingar under din arbetsdag, du berömmer någon, du hjälper någon, du glädjer under din dag, du ler mot människor och du visar tacksamhet på olika sätt, du känner dig rätt så nöjd och glad men innan du slutar din arbetsdag så dras du med i snacket om en kollega eller nån annan profil och du öser ur dig åsikter om denne (been there done that😏), den här dagens alla välgärningar åkte rakt ner i malpåsen istället för på din bank av god karma pga. ditt pikande, ogillande, hat, skällande, tyckande av en person som inte fanns där att försvara sig, du gjorde dig själv till en person som sitter över alla andra och den som aldrig själv gör misstag och på så vis bättre än alla andra, detta ständiga jämförande, är vi inte lite fega och konflikträdda?! Man borde kanske istället ge konstruktiv kritik direkt till person och utifrån en ödmjukhet än att gå bakom ryggen och bara förstöra för sig själv (även om man inte tror på karma så är välgärningar ett bättre val oavsett vilken tro).

Sen var det där med att livet här på jorden ses som ett lidande, inte så svårt att förstå egentligen, det handlar ju om våra bindningar, fasthållandet av människor, roller, omständigheter & upplevelser, tankar, den där klockan som stressar oss, det materiella med pengar och status, man är liksom aldrig nöjd och man känner sig otillfredsställd, dessa våra illusoriska föreställningar som skapats av sinnet där egot gärna härjar fritt och påminner oss om vad som är viktigt i egots mening och det är vad som klänger sig fast. Det låter som om vi älskar lidande, inte så konstigt för vi är ju så vana vid det, vi vet heller inget annat och inte så lätt att förändra sinnet .

Jag tillhör ingen religion fullt ut men alla religioner leder till samma ställe enligt den uppfattning jag fått, vi är olika fria och för mycket ramar gör att jag känner mig styrd, vill hellre leva ett liv där jag har tillit till min egen inre röst än det som andra vill tuta i mig. Vi behöver också släppa taget om mycket i våra liv för att börja gå förändringens väg.

Likes

Comments