Postad i: Spirituellt

Det där med att livet levs efter ett linjärt mönster där man föds, lever, blir gammal & sjuk och sen dör man och själen kommer till himmelriket...och sen då?... att vi där väntar på jordens undergång eller va?? Då tror jag mer på kretsloppstänket där själen istället vandrar genom flera liv, det som också kallas samsara inom hinduismen. Jag ser livet som en skola, ett ständigt lärande på olika sätt, ett lärande om dig själv och en fördjupad förståelse för andra och där man tar studenten när man dör, all samlad karma du dragit på dig (bra som dålig) kommer utvärderas (betygsättas) och sen blir du antagligen nerkastad på jorden igen eftersom du kuggade och får gå om dina skola, visst låter det toppen, livet på jorden ses ju som ett lidande 😏?! På nått vis tilltalar ändå delar av den hinduiska och den buddhistiska läran.

Det här med karma gillar jag....

 • "What goes around comes around"
 • "Life is like a boomerang, what you give, you get"
 • "How people treat you is their karma. How you react is yours"
 • "Let the players play, let the haters hate and let karma handle their fate"
 • Karma cleanse: "Be grateful, act with love, check your motives, Watch your attitude, forgive"
 • Keep your circle positive: "Say good words, Think good thoughts, Do good deeds"
 • "Sometimes you have to walk away and let karma take over"
 • "Release the pain of the past and allow karma to kick your offender's body"
 • " Your worst enemy cannot hurt you as much as your own unguarded thoughts" / Buddha
 • "Karma means action. So things change through action, not by prayer....not by wish" / Dalai Lama

Jag gör mig alltså medveten om mina tankar, mina handlingar och mina ord eftersom jag under min livstid har valet att göra goda sådana och samtidigt jobba bort gammal skuld jag ådragit mig, goda handlingar kommer på så vis gynna ett ev. nästa liv. Som ett vardags exempel : Du gör säkert flera små goda handlingar under din arbetsdag, du berömmer någon, du hjälper någon, du glädjer under din dag, du ler mot människor och du visar tacksamhet på olika sätt, du känner dig rätt så nöjd och glad men innan du slutar din arbetsdag så dras du med i snacket om en kollega eller nån annan profil och du öser ur dig åsikter om denne (been there done that😏), den här dagens alla välgärningar åkte rakt ner i malpåsen istället för på din bank av god karma pga. ditt pikande, ogillande, hat, skällande, tyckande av en person som inte fanns där att försvara sig, du gjorde dig själv till en person som sitter över alla andra och den som aldrig själv gör misstag och på så vis bättre än alla andra, detta ständiga jämförande, är vi inte lite fega och konflikträdda?! Man borde kanske istället ge konstruktiv kritik direkt till person och utifrån en ödmjukhet än att gå bakom ryggen och bara förstöra för sig själv (även om man inte tror på karma så är välgärningar ett bättre val oavsett vilken tro).

Sen var det där med att livet här på jorden ses som ett lidande, inte så svårt att förstå egentligen, det handlar ju om våra bindningar, fasthållandet av människor, roller, omständigheter & upplevelser, tankar, den där klockan som stressar oss, det materiella med pengar och status, man är liksom aldrig nöjd och man känner sig otillfredsställd, dessa våra illusoriska föreställningar som skapats av sinnet där egot gärna härjar fritt och påminner oss om vad som är viktigt i egots mening och det är vad som klänger sig fast. Det låter som om vi älskar lidande, inte så konstigt för vi är ju så vana vid det, vi vet heller inget annat och inte så lätt att förändra sinnet .

Jag tillhör ingen religion fullt ut men alla religioner leder till samma ställe enligt den uppfattning jag fått, vi är olika fria och för mycket ramar gör att jag känner mig styrd, vill hellre leva ett liv där jag har tillit till min egen inre röst än det som andra vill tuta i mig. Vi behöver också släppa taget om mycket i våra liv för att börja gå förändringens väg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Mode, yoga

Yoga kan vara en riktig utmaning för den som ofta har högt tempo i allt man gör eller har ett stressat inre sinne med tankar som upptar mycket av ens uppmärksamhet, kanske har man svårt att koppla av, det liksom kryper i kroppen av att göra ingenting, då är yogan helt rätt för den personen. Jag har hört flera i min närhet säga att yogan inte är för dom, att dom inte har ro att sitta stilla så länge och att yogan verkar tråkig och ibland ser svår ut. För det första är man kanske inte så påläst om de olika formerna av yoga, en hel del yoga involverar yang energin (den manliga aktiva energin som är lite mera upptempo och svettig), i mitt tycke så ska en redan aktivt laddad person balansera sina energier (yin&yang) och då utmana sig med en yin baserad yoga där man tar sig tid att lyssna och känna in kroppen i dom olika asanas (positioner) och samtidigt få sinnet stillat med hjälp av andningen, yogan ger helt enkelt det inre lugn, kroppskontroll och fokus som den stressade personen behöver.

Yoga innebär också att vara närvarande där och då och inte vara nån annanstans, vi tenderar att låta vårt monkeymind ta över sinnet och börjar tänka på allt som måste göras hemma och på jobbet eller konflikter man haft med nån, däri ligger utmaningen att släppa taget om och bara vara i nuet. Ingen stress, ingen tävling, bara avkoppling och stillhet, en stund med sig själv.

Bonusen med yogautövande blir frihet från stress, förbättrad sömn, en flexiblare kropp och hållning, förbättrad matsmältning, cirkulation och man håller sig helt klart friskare. Bonusen ligger också i den mentala styrkan och den klarheten man får. Förändringarna är tydliga och man blir en stillsammare, lyckligare och mer balanserad person, man blir mer lyhörd, helt klart en bättre lyssnare. Eftersom yogan jobbar på djupet av vävnader så hjälper dom olika positionerna oss att jobba bort sånt som sitter lite djupare som t.ex. stress och bördor som sitter i axlar/skuldror, problem med självbild och känslor lokaliserad till buk/bål och höftparti, yoganutövande kan utlösa en hel del känslor.

För mig har yogan ihop med meditation varit det bästa som hänt mig och förändringarna är häpnadsväckande, en egen blog för ett par år sedan hade aldrig funnits på kartan eller att berätta öppet om mina blockeringar & bagage. Själv så utövar jag kundalini och yinyoga och dom har varit som sända till mig. Jag har hela mitt liv varit en person med högt tempo där perfektion, ordning, kontrollbehov och en hög arbetsmoral varit ledstjärnor, har varken varit bra på att tacka nej eller sätta ordentliga gränser och därför har folk fritt kunnat träda över dom på olika sätt. Sånt bottnar ju i rädslor och låg självkänsla, det som vägt tungt är ju behovet av andras gillande, åsikter och duktighetsbehovet, att visa min duglighet. Yogan och meditationerna har öppnat upp mig och gett mig tillgång till en klarsyn och jag inser ju vilka felprioriteringar jag gjort med alla måsten här i livet och det har tagit tid ifrån mina barn men också från annan gemenskap. Att leva ett liv med en massa måsten och för andras skull dränerar och bränner ut människan och man förlorar sig själv och andra.

Yogan ihop med meditation är i mina ögon nyckeln till ett kärleksfullt och harmoniskt sinnelag.

Likes

Comments

Postad i: Foton, Mode

Tänk att vi bor där vi får uppleva årstider, det blir aldrig enformigt och tråkigt, när hösten knackar på så är det som om naturen sparat sig för en grand finale. Det är årstiderna som ger oss möjligheter att göra någonting nytt, vågat och vackert och kära höst tack för att du tillåter oss att frossa i tjocktröjor, tända ljus och ta uppfriskande promenader i höstrusket 🍁

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Essensen av attraktionslagen är att lika dras till lika och negativitet drar till sig just det. Vi har ju alla hört talas om uttrycken "kaka söker maka" och " lika barn leka bäst", att likheter attraheras till varandra. Hur kan du dra fördel av attraktionslagen? Fokusera och rör dig mot det som är positivt, inspirerande och det som ger lycka dvs. dina drömmar, mål och ambitioner så är det vad som kommer att attraheras och manifesteras och du drar också till dig de rätta personerna. Är du i ett tillstånd där du tänker i negativa banor och mer på dåliga sidan av situationer eller tänker på ett pessimistiskt sätt där du tror att allt kommer ändå att misslyckas precis som det gjort tidigare, med sån attityd så kommer heller inget gott komma din väg. Du kanske lägger för mycket tankar och fokus på dina "problem" och allt som är fel, det manifesterar endast en gigantisk negativ tankespiral där du börjar se ännu fler situationer utifrån negativitet och du börjar dra till dig likasinnade, det du skulle behöva i en sådan situation är att omge dig med positiva, inspirerande och sprudlande människor för att komma ur din negativa bubbla för att kunna förändras.

Du kan inte lura universum! Gör dig medveten om ditt undermedvetna som kan bära på obearbetat bagage, bagage med gamla återupprepande mönster är det som håller dig tillbaka och det är du själv som står i din egen väg så släpp det förflutna!. Kom också ihåg att dom obearbetade känslorna dränerar dig på energi, dom negativa tankebanorna sägs ge konsekvenser som sätter sig fysiskt eftersom det påverkar kroppens chakrasystem. Du kan ha en positiv attityd och ha positiva tankar eller agera positivt mot det du så innerligt önskar men manifestationen kan också utebli eftersom du kanske har tidigare erfarenheter av misslyckanden och rädslor med i bilden du sänder ut, det kan också komma människor din väg som är där för att trigga något inom dig som måste bearbetas, det finns mycket som är gömt i vårt undermedvetna och olika möten med människor och situationer kan vara ledtrådar för att låsa upp vårt innersta, vi får förhoppningsvis tillgång och insikter om oss själva. Väldigt många har också en tro att bara vi gör en drömtavla med målbilder och bilder på allt vi vill ha och uppnå här i livet så är attraktionen sänd (det kommer endast vara en konstant påminnelse om dina mål). Som jag fått lära mig så är det inte riktigt så, om du bryter ner själva ordet "attraktion" så innehåller ordet också "aktion" och med det menas att du också måste börja röra dig mot det du ser dig kunna uppnå och känner dig lustfylld inför t.ex. det där jobbet, killen, huset, kroppen, pengarna osv....Det finns liksom inget som heter manifestation utan aktion.

Hur kommer det sig att man oftast fokuserar på " ha" energin och det materiella mer än på energin "behöva"? Vi sänder oftast ut en känsla, känslan av att då blir jag hel, lycklig, uppfylld och uppmärksammad när jag har allt det där, för att attraktionen ska fungera för dig så måste du nog släppa det där "ha-begäret" och börja fundera på hur du istället ska agera för att uppnå dina önskningar, försök att komma in i energin av att "jobba" mot det du vill ha. Kan du visualisera det, tro på det, är det uppnåeligt, då kan du också manifestera det till en sanning, så släpp den lata passiva attityden och börja jobba mot dina drömmar och mål, på så vis når du tillslut det som kanske kommer att vara din livsuppgift istället för att sitta och vänta på att den ska trilla ner i famnen på dig.

Det är våran attityd, våra tankar, vårat agerande som attraherar, bra som dåliga, det är du som väljer. Funkar det för dig? brukar jag fråga mig själv. Jag vet av egen erfarenhet att det inte är svårt att prata sönder projekt och planer, där jag delat med mig alldeles för tidigt och det blivit skit av allt och det känts som ett misslyckande och då har det handlat om både obearbetat och rädslor att slutföra saker och ting och en låg tro på sig själv att lyckas och mer en tro på vad andra tycker eller föreslår och det har ju krossat en del drömmar och visioner, dessa tidigare erfarenheter/misslyckande har också skrämt mig till att inte på nytt våga ta steget ut i det okända, visst är det tungt när man ser nån annan som lyckas manifestera ens dröm, det som man själv stoppade i malpåsen.

Hur gör man för att komma i ett positivare flöde och tankar? Attraktionslagens bästa vän är meditation, det stärker ditt sinne och du blir mera medveten om hur du tänker och du håller dig lättare på rätt väg, meditationen ger dig tillgång till din inre värld och du börjar se saker och ting och omvärlden med nya ögon och med en djupare förståelse, meditationen kommer jobba åt dig och med dig. Så sluta fokusera på tidigare misslyckanden och det du inte fick, sluta begränsa dig, ha istället en tro på dig själv att du kan uppnå det du önskar, du har fått ett sinne, en kropp och en intention du kan använda dig av så ut och jobba mot dina mål, Agera! Vi har alla mod, tillit, tro och ett självförtroende inom oss så släpp dom gamla mönstren som hindrar dig.

Jag har även tänkt skriva lite om de buddistiska lagarna om karma inom kort eftersom jag tycker att attraktionslagen går lite hand i hand med karma när det kommer till konsekvenserna av ens handlingar, ord och tankar🙏


Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

En till synes ganska banal dröm som lätt kunnat viftas bort som en obehaglig sådan har gett mig insikter. Jag har mött denna dröm i verkliga livet flertalet gånger utan att ha satt dess känslor i ett sammanhang som kunnat relatera till mitt eget liv, jag har bara sett det som att det händer andra och har inget med mig att göra, något utanförstående.

Drömmen förde med sig starka känslor och gav bilder som etsat sig fast på näthinnan, drömmen var livlig som om det verkligen hade hänt och jag var tvungen att fundera ett tag när jag vaknade. Jag har haft flera starka drömmar senaste året som har fört med sig budskap till mig från mitt undermedvetna och dessa har gett mig insikter.

Drömmen handlar om separation och förlust och känslor som det för med sig. Jag drömde om ett stabilt par i min närhet som beslutat att de ska gå skilda vägar och såg hur dåligt de mådde på varsitt håll och hur långt bort de nu bodde från varandra och jag kände också mina egna känslor och lidande där jag stod och tittade på och den empati det väckte för dom båda. Jag kände känslor som övergivenhet, lämnad ensam, tycka synd om, lidande, att klara sig själv, ledsamhet och sorg, förlust, något som rivs upp, fråntagen något, distans och känslan av att man slits hit och dit inom sig känslomässigt en känsla av osäkerhet och otrygghet..... Jag tror absolut inte och att drömmen talar bildligt som en sanndröm utan bär på en symbolik och jag tror mig förstå den.

Det handlar om min egen barndom, mina föräldrars brutala uppbrott, sett ur en 3-4 årings ögon. Jag minns fragment av hur vi packade ihop och jag stod med min lillebror i trapphuset och föräldrarna skrek o gapade åt varandra och vi lämnade kvar min stackars pappa ensam i hemmet vilket gjorde att mitt hjärta gick i bitar och som barn så ville jag inte lämna kvar pappa och jag förstod ju inte vad som var orsaken till uppbrottet, men vi glömde också där och då vårat husdjur som dog kort efter och det var också något ofattbart och en sorg. Det var en separation och förlust som satte djupa spår och formade mig och gav mig reaktionsmönster under uppväxten, jag hanterade vissa saker ganska dåligt. Separationen har inte bara fört med sig svagheter och rädslor hos mig utan också en hel del styrkor och jag tror nånstans att det finns en plan upplagd för hur jag kommer att lära av livsläxorna som serverats mig, att inget är en slump utan allt har en mening. Jag upplever att jag genomgår en själslig rening där en hel del rädslor kommer upp till ytan och bearbetas och förhoppningsvis med insikt som följd. Jag har numera en tro på att genom att lära känna sig själv så känner man andra och det ger en fördjupad förståelse och en ödmjukhet.

Jag är en person som haft svårt att såra andra och gör jag någon ledsen så vänder jag nästan direkt och försöker trösta och förklara mitt beteende för jag avskyr att se någon rämna, lida eller bryta ihop för att jag sagt några hårda ord, jag lämnar aldrig någon i sticket, jag har alltid känt och tagit på mig ett stort ansvar, jag har försvarat och skyddat dom som är svagare och avskyr se någon bli illa behandlad/mobbad och jag har känt det som min uppgift att stärka och försvara den utsatta personen(nånstans inom mig tror jag att det också handlar om mig själv och ett behov jag har, att jag måste försvara och skydda något inom mig själv, jag ser det som att känslorna jag känner igen hos någon annan triggar igång något hos mig. Jag har alltid velat ha en trygg familjekonstellation där man håller ihop så skilsmässa är inget alternativ utan jag tycker att man jobbar på relationen och man har båda ett ansvar att se till att hålla kärleken levande. Jag har varit en person som ordnat och fixat och håller upp fasaden och vänt in och ut på mig själv och ibland gjort mig oumbärlig med mitt behov av att visa mig duktig (eftersom jag närat mig på den positiva feedbacken jag fått i olika sammanhang) jag har bevisat att jag kan bolla många saker samtidigt och sett det som en styrka, jag har ställt stora krav på mig själv nästan på gränsen till utmattning och utbrändhet, har sagt mera ja än nej till saker. Jag har också känt rädslor kring att jag plötsligt kommer dö ifrån mina barn och lämna dom med att hantera sorgen, det är överbeskyddaren och kontrollpersonen i mig, har även svårt att lämna barnen och åka iväg bara jag och maken för tänk om något händer, jag kunde få panik om jag lämnat ett av barnen hemma när resten av oss åkt till stugan över natten, jag känner oro och inbillar mig att hemska saker kommer hända när min man är i svampskogen eller på resande fot, oro när min son åker på sin moped, när min dotter går ensamma långpromenader, jag målar upp katastrof senarior och låter känslorna ta över, det är tärande och jag inser att jag där och då inte har kontroll över mina nära & kära som betyder så mycket för mig. Rädslor, oro/ångest, osäkerhet och kontrollbehov har styrt mycket av mina val i livet och ibland begränsat mig, det kan vara jobbigt att vara så sensitiv.

Under min uppväxt har omgivningen sett på mig som en fin och duktig dotter, en ansvarsfull, trygg och mogen person redan som barn (vilken illusion). En som hjälper sin mamma med det mesta, jag har satt mig själv på pidestal och gjort mig oumbärlig och viktig för ingen annan gör det bättre och jag är den man kan lita på och på så vis har jag varit behövd och det här är ju högmod i mina "nya" ögon, ett ego som älskat att nära sig på detta under alla dessa år. Det var aldrig någon vuxen eller lärare som såg igenom duktigheten eller att jag satte behoven/kraven på mig själv för att vara någon. Jag blev bra på att dölja verkligheten om ganska mycket under min uppväxt(fasaden) eftersom det var avsaknad av ganska mycket då vi växte upp med bara en förälder närvarande, det kunde vara avsaknad av ekonomiskt och materiellt överflöd men också känslomässig närvaro eftersom min mamma alltid var trött för att hon jobbade så hårt för att kunna ge oss allt det jag och mina syskon saknade. Vi hade heller ingen närvarande far eftersom han satte sitt missbruk främst under många år, han var ju vilsen i sitt liv. Jag dolde också egna tråkiga självupplevda händelser, men det har jag pratat öppet om i vuxenlivet med familjen och nån nära vän o släkting. Jag såg det som att någon var ju tvungen att ta rollen som den starka och den som ska rädda allt & alla och på så vis slapp jag ju att ha fokus på mig själv och mina inre demoner. Jag har känt bitterhet över att aldrig fått vara ett "vanligt" barn med en i mina ögon normal familjekonstellation och den trygghet som det skulle innebära, jag upplevde att jag fått ta ansvar så tidigt och jag kände att jag blivit berövad på barndomen, jag har skyllt detta på dom jag älskar mest. Herre gud vilka bindningar jag haft hela mitt liv men det har också varit en livsläxa som jag är glad över att jag nu ganska tidigt i livet kan få insikt om och kan släppa taget om. Att sluta beskylla och peka finger på andra och sluta att projicera på andra för att slippa kännas vid mina svagheter för att försvara min självbild. Jag har också insett att det här med separation på något vis gått i arv i min släkt/familj. Min far blev lämnad på sjukhus när han själv var i 3-4års åldern utan föräldrar och långt bort, han opererades för läppspalt och på den tiden var det väl inte helt accepterat enligt pappas berättelser och han blev ganska bryskt behandlad av både sjukvårdspersonal och omgivning (blev en hackkyckling), min mamma berättade också att kvinnorna på hennes sida några generationer bakåt i tiden överlevt sina män med tiotals år och att de levt ensamma på sina gårdar och dragit ett tungt lass för att överleva, så förluster och separation och tung börda har varit en följetång på min mors sida och det här inkluderar även min fina starka mamma som axlat så mycket och där jag varit oförstående under uppväxten.

Så min insikt här är att jobbiga känslor som förknippas med separation och förlust är något man ska finna roten till, vart finns dess ursprung, när väcktes känslorna och jag vet nu att när du funnit roten så slutar känslorna att vara så påträngande som de tidigare varit när situationer uppstår och du ser med nya klarare ögon. Jag är väldigt tacksam för det modiga och starka lejonet inom mig som visar att jag visst vågar ta en djupare titt på mitt liv 💚


Likes

Comments

Postad i: Foton

Frukostarna har fått ett nytt utseende här hemma, de innehåller så mycket mera färg än tidigare. Det är amerikanska pannkakor med lönnsirap, smoothies, våfflor & mycket färska frukter & bär... Så mycket roligare och inspirerande med allt det nya som veganköket har att erbjuda, den tidigare kaffe och macka frukosten känns för min del helt passé.

Likes

Comments

Postad i: Foton, Vego recept

Här har vi ätit våra GREENS idag, det blev Buddha Bowl, det som blivit så populärt och kul att lägga upp i skålar så det svämmar över som Buddhas mage, bowlen kan varieras efter tycke och smak och vad som finns hemma i kyl/frys. Jag har gjort av med de sista grynen av bulgur och råris  och färskpotatisen/morötterna i kylen, man tager vad man haver. Jag har en örtkräm till gjord på tofu och den har jag blandat lite med det som jag har hemma så den kan man variera och experimentera fram, det blev jättegott👌

SÅHÄRGJORDEJAG:

Buddha Bowl:

 • avokado i skivor
 • potatis i klyftor ugnsrostade med olivolja himalayasalt & peppar
 • morötter i stavar ugnsrostade
 • champinjoner stekta i olivolja, saltade
 • broccoli, kokt
 • råris
 • bulgur


Örtkräm:

 • tofublock naturell
 • 1/2 dl smaksatt tofu chili & tomat (hade rester)
 • 1 vitlöksklyfta
 • rödvinsvinäger skvätt
 • vitvinsskvätt
 • saften från 1/2 citron
 • basilika i kruka (hela buketten)
 • bladpersilja, timjan (liten näve från balkongodlingen)
 • 1/2 dl havre creme fraiche (hade rester)
 • smaksatt med himalayasalt & peppar, 1 msk kokos socker
 • lite vatten om det behövs för konsistensen.


Örtkrämen kör jag ihop i en blender till en lite grynig, krämig konsistens.


Likes

Comments

Postad i: Chakran, Foton

Inspirationen spirar till ett inlägg om naturens underbara gåvor och färger nu när min egen hals börjat visa små tecken på annalkande förkylning som inte riktigt bryter ut. Läckerheter fullspäckade av vitaminer, mineraler, fibrer och antioxidanter som vi behöver nu när vi flyttar in igen och ska möta våra kamrater på skolan, förskolan och jobbet. Jag slår också ett slag för superfooden Spirulina som är en blågrön alg och säljs i pulverform, ha t.ex. i en nypa i din morgon smoothie! Spirulina har så många positiva effekter på kroppen eftersom den är maxad med protein, en antioxidant, har renande och skyddande egenskaper på cellnivå och hormonellt, inflammationshämmande och därmed lindrar t.ex. ledbesvär, verkar blodsockerstabiliserande och aptithämmande om den tas nån halvtimma innan måltid och sägs också ha en viktminskande effekt pga. det. Jag gillar inte smaken på den men om jag portionerar ut små nypor under dagen så funkar det (ser den mer som nått kroppen mår bra av), jag som är vegan har ju min viktigaste b12 källa i Spirulina men den innehåller också fantastiska mineraler som Ca, Mg, Na, K, P, I, Se, Fe, Cu, Zn mfl. och B-vitaminerna 1, 2, 5, 6, 11, 12 och E vitamin.... BOOYAH! 👊

Jag kan inte låta bli att bli påmind om och koppla ihop säsongens skörd med chakra färgerna och på så vis förstå att jag bör se inåt, chakranas betydelse och påverkan på den fysiska kroppen kopplar jag ihop med mitt annalkande halsont och innebär för mig en obalans, så fort jag känner att halsen börjar krångla lite så ökar jag på citron/limeintaget (t.ex. citronvatten) eftersom citrus har en positiv inverkan på immunförsvaret🍊. För att finna orsaken till obalansen börjar jag fundera på vad jag egentligen ätit senaste tiden,om jag ätit ensidigt och vitaminfattigt eller struntat i Spirulina och gjort det lite för enkelt för mig, jag funderar också på om jag sagt/gjort något negativt mot någon, tror dock mera på att jag hållit tillbaka och inte delat med mig av ordet till andra, jag vet att jag definitivt har försakat min kreativitet senaste tiden t.ex. min konstnärliga sida där jag har påbörjade projekt utspridda här hemma, kreativiteten genom skrivandet har pockat på och upptagit mina tankar de senaste två veckorna men jag har bara skjutit allt på framtiden (kreativiteten hör både till halschakrat & sakralchakrat). Är ganska förvånad över hur snabbt man kommer ur sjukdomskänslan bara genom att bli medveten så här. Jag affirmerar god hälsa och resonerar om varför jag inte har tid att vara sjuk och jag trappar medvetet av på takten och lyssnar på kroppen, jag lugnar sinnet och går tysta promenader, i hemmets lugna vrå utför jag en mjukare yoga utan häftiga andningsinslag, jag lyssnar på sköna ballader och känslohöjande musik texter. Jag börjar dela med mig av ordet igen bl.a här på bloggen som är meningen att inspirera till nytänkande, jag börjar också slutföra en del vilande projekt...Ja, ni fattar. EAT YOUR GREENS 💚

Likes

Comments

Postad i: Chakran

Detta vårat kommunikations chakra är blå till färgen och hanterar sanningen, det som hindrar och blockerar detta chakra är lögner vi intalar oss själva och manipulation, vi förnekar oss och vi ljuger oss och andra rakt upp i ansiktet och det måste vi släppa taget om. Det är inte okej att ljuga för andra eller ens dra en vit lögn eller dra lögner för att skydda någon. Man kan alltid göra andra val eller hålla tyst och man behöver inte alltid förklara sig för att komma ur en situation. Du ska heller inte ljuga eller skämmas för den du verkligen är, var du kommer ifrån, din läggning eller skämmas och skydda med lögner för vad din övriga familj sagt, gjort eller står för, dom är inte du!. Det handlar mycket om acceptans, bestäm dig för att vara rak och ärlig på ett genuint sätt mot dig själv och andra(inte för att trycka ner andra eller klappa på huvudet sättet),tala alltid sanning, tala din hjärtas mening och sluta fördöm andra och dig själv, visa respekt för både dig själv och andra och varför inte välja tystnaden ibland och ge ett lyssnande örat (då utan att fördöma andra som pratar på, för det här handlar om dig).

Balanserat hals chakra: Då har man förmågan att ha flow i en kommunikation med andra, det är inte bara jag som pratar utan man ger & tar, lyssnar & tar in & pratar, allt i harmoni och utan fördömande. I balans kan vi uttrycka oss på ett bra sätt och som fångar lyssnaren, balansen ger också uttryck för den vi är som person. Här går vi inåt och förlitar oss på vår egna inre röst istället för att söka andras åsikter, balanserat litar du på din egen inre förmåga. Du är förnuftig och har målet i sikte och du uppnår allt du företar dig och det du drömmer om, du blir en Michelangelo i ditt eget liv med ett balanserat hals chakra, det är bara hugga ordet, pennan eller penseln och Go to work!

Balansera: genom att vårda ditt hals chakra på alla sätt, var medveten och värna om vad som kommer ur den och vad du tar in i den. Stimulera det med kreativa uttrycksätt. Tala din sanning, sjung även om du inte kan, kreativt skrivande på olika sätt. Ge andra människor utrymme och lyssna på vad de har att säga, utgå från ett harmoniskt och positivt sätt så är det vad som kommer att komma ur dig också. Praktisera tystnad, utöva meditation. Vi kommer alltid att ha upp och nergångar i detta chakra (pga. gamla mönster r/t bagage) men att vara medveten om när det faktiskt sker en obalans och att man gör ett bra val därefter så har man nått en insikt och är då i kontakt med de högre chakrana(tredje ögat och kron chakrat).

Obalanserat hals chakra(över eller underaktivt): Fördömandet av allt möjligt märks tydligt hos den med ett överaktivt hals chakra, tyckandet i negativ mening tar stor plats. Man lyssnar inte på andra och går i försvar om man blir ifrågasatt. Man mobbar(kan ske helt öppet eller på ett lite "sneeky" sätt), man tar stor plats och hörs och kritiserar det mesta antingen öppet eller bakom ryggen med vissa utvalda. Man uttrycker även en respektlöshet & visar sin aggression på olika sätt. När chakrat istället är underaktivt så kan personen uppleva sig missförstådd eller har svårt att stå upp för sig själv och känner sig nog lite trampad på, personen gör inte sin röst hörd och bara flyter med den stora strömmen utan att behöva göra egna val och detta för att man är styrd av sin rädslor. Var medveten om att obalanser man inget gör åt sägs manifestera sig fysiskt i just området kring öron/näsa/hals, strupe, sköldkörteln och munhålan.

Det är rädsla som är boven även i hals chakrat. Det här handlar inte bara om det som du gör mot andra runt omkring dig utan det som du faktiskt gör mot sig själv. Det är det berömda bagaget vi bär på från barndomen. Vi har blivit åtsagda som barn och vi har fått lära oss att dölja sanningen för andra vilket kan yttra sig som en svaghet i vårat hals chakra och ge oss problem med tilliten. För vad ska grannen/ chefen säga? jag kan ju bli ensam/lämnad? jag kan ju inte gå ditåt när alla andra går åt andra hållet? Du riskerar att bli en jag-svag person och du kan inte ljuga om den du verkligen är.

Kom ihåg att det Du sänder ut kommer tillbaka när du minst anar det, bra som dåligt, så välj att leva med sanningen.

Likes

Comments

Postad i: Spirituellt

Det här är det bästa jag har gett mig själv. Nyligen hemkommen efter att ha varit på kurs några dagar. Jag har fullständigt stupat här hemma, så himla trött men också ett härligt lugn har infunnit sig, känner mig fri. En vecka där jag jobbat hårt och utsatt mig själv för det mest obekväma man kan tänka sig, att möta sina känslor och det inför allas beskådan, det där egot har bara fått vika sig. Därmed har jag mött mitt genuina själv. Nu börjar det mesta att landa ändå och jag börjar att sakteligen jobba med det som jag har fått med mig från kursen.

Det jag har mött är mina rädslor kring min egna osäkerhet och mitt egna bekräftelsebehov. Dessa egenskaper jag lagt till med har yttrat sig på olika sätt i mitt liv, bl.a. har jag öst och dumpat min skit på andra så dom inte orkat med mig, jag har inte lyssnat på andra, jag har många gånger satt mig främst för att fylla det där tomrummet inom mig och maskerat det med att verka viktigare än andra. Det har också handlat om spegling, människor i min omgivning som jag känner triggar något inom mig i negativ mening handlar nästan alltid om mig själv, vad för aspekt hos denne individ speglar något hos mig själv? vad ska jag lära av alla dessa triggers som hela tiden poppar upp i min närhet på olika sätt? Egot har älskat att nära sig på min osäkerhet och mitt bekräftelsebehov. Den här insikten om mig själv har jag egentligen varit medveten om en längre tid, men det finns flera lager av den, det handlar om att känna igen känslorna som kommer upp och då göra ett val som inte närar ens ego, då har man kommit en bra bit på vägen.

Jag kommer att utmana min rädsla kring min osäkerhet på olika sätt, osäkerheten som stoppar mig och gör att jag inte kommer framåt, det är ett av mina hinder. Det är jag själv/egot som intalar mig att jag inte har inte råd, det är för dyrt, det är fel tidpunkt, jag hinner inte, jag måste ha mera kompetens, jag är ingen ledare, jag duger nog inte, orkar inte, jag går tillbaka till trista vardagen, min familj behöver mig, de letar nog efter en annan personlighet eller jag kan för lite om det där osv. Allt det där intalar vi oss och hindrar själslig utveckling och vi stagnerar och överflödet uteblir. När du inte gör motstånd till din innersta önskan så kommer attraktionslagen att attrahera till sig det som ditt hjärta sjunger för. Men hur har jag tänkt jobba med min rädsla kring osäkerheten? Jo, jag kommer verkligen göra det som mitt hjärta sjunger för och låter inte mitt "monkey mind" styra mig längre, eller den där djävulen på ena axeln, jag har nu skrivit den där ansökan och inväntar svar till två spännande år där jag kommer utvecklas enormt och där osäkerheten kommer jobbas hårt med och mod är det som kommer att ta dess plats. Gå du också utanför din bekvämlighets zon och väx som individ och dela sedan med dig till andra. Vad väntar du på? 🍀👏

Likes

Comments