Header

Jag sitter med ett kompisgäng i ett vardagsrum när någon kläcker ur sig "hej bara typ sju månader kvar tills vi får se solen igen". "Nej nej nej, sluta prata, man blir ju deprimerad av bara tanken" ropar någon till svar. Sitter i matsalen i skolan och hör någon hypa över helgen och sina planer. Går på stan och hör hur någon beklagar sig över livet i Finland, jag menar skulle det inte vara bättre att bo någon annanstans? Vart man än vänder sig hör man människor längta. Hör dem längta till helgen, ett annat land, ett annat liv. Visst, jag gör det också nu som då, säkert allt för ofta. Och längta kan vara bra, visst kan det vara det, men längtar vi inte lite för mycket ibland? Längtar vi så mycket så vi inte ser vad som händer just nu, just i denna stund? För sist och slutligen är det ju det som räknas. Det som händer just nu i denna stund är ju livet.

Sist och slutligen är det inte vädret som suger. Det är inte Finland som suger. Eller ens måndagar som suger. Det är vår attityd, den ständiga begäran och längtan efter någonting mer som suger. Att vi inte bara kan stanna och fatta att hej, mitt liv händer just nu och imorgon kanske det är borta. Okej väldigt deppig och hetsig tanke men ni kanske förstår min poäng. Pratade för en tid sen med en kompis som berättade om sin mammas kloka ord. "Du kan inte fly från dig själv". Så himla sant, du kommer inte automatiskt få ett bättre liv för att du flyttar utomlands till ett varmare klimat, för din attityd kommer också hänga med dit och efter en tid kommer längtan efter någonting mer dyka upp igen.

Visst, det är bra att ha mål och att längta efter saker. Det är mer än bra, det håller en motiverad. Men ibland går det till en liten överdrift, eller så kan jag känna iallafall. Det betyder inte att jag nu tänker tatuera in carpe diem i pannan på mig och leva varje dag som det var min sista, det är allt för stressigt - jag vill kunna ligga och kolla serier en hel dag utan att få dåligt samvete. MEN det betyder att jag skall försöka bli bättre på att komma ihåg att livet är det som händer just nu. Och att jag inte behöver ett annat land, varmare grader på termometern eller ens lördag för att leva det och göra vad jag vill.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Instagram
Blogkeen
Nouw