Header

Tänkte att jag ska vara med i #nouw30daychallenge och blogga varje dag i 30 dagar. Kul utmaning och se om man blir lite mer kreativ. Jag vill att min blogg ska bli en blandning av härliga recept, tips, mindfulness, relaterbara tankar och roliga bilder. Eftersom jag varit ganska o-aktiv på senaste så blir det en utmaning men det blir kul, och nu kan det bara bli bättre! Länk till tävlingen är nouw.com/nouw30daychallenge

Idag gjorde jag ett recept från Leilas Superfood som är en chokladmilkshake med cashewnötter och avokad bas. Den blir väldigt god och det som inte dracks upp, hällde jag i glassformar och ställde in i frysen #lifehack. Så kan man ta sig en nyttig chokladglass när man vill istället.
Milkshake á la cashew:
2 dl cashewnötter
4 dl vatten
2 mjuka dadlar
1/2 avocado
1 msk agavesirap (i hennes recept står det 2 msk lönnsirap)
3 msk kakao
1 espressoshot eller starkt kaffe
1 tsk vaniljpulver
2 tsk kardemumma
is

Blötlägg cashewnötterna helst över natten eller i 6 timmar men minst 2 timmar. Häll sedan av vattnet och lägg nötterna i en mixer med vatten och mixa till en tjock mjölk. Tillsätt dadlar, avokado, sirap, kakao, vaniljpulver, kardemumma och is och mixa slätt. Servera!

Xxx, Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

(Var inte alls så noga när jag gjorde dom här, därför ser de ut som skrynkliga korvar men lovar att dom är goda!)

Såg ett recept på en annan blogg (som jag inte hittar nu för jag minns inte namnet) på dessa bountys och det var så himla enkelt, och så himla gott! Det är endast några få ingredienser, mycket mindre socker och tar inte alls lång tid att göra. Jag har inga exakta mått men kör ett ungefär recept, men testa dessa och testa er fram med lite i taget!

Sockerfri bounty:
Riven kokos ca. 2 dl
Kokosolja ca. 2 msk
Agavesirap ca. 1 msk (smaka av)
Vaniljpulver ca. 1 tsk
Mörk choklad

Mixa allt utom chokladen till en massa. Ställ in i kylen ett tag så att den stelnar lite. Ta sedan ut den och rulla bollar eller forma avlånga korvar. Låt stelna i kylen igen. Smält mörk choklad och doppa bountysarna i. Låt stelna och sen är det klart!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Lite suddiga mobilbilder från nyårsafton! Jag firade med ett gäng vänner med 5 rätters middag, dans och sen utgång.
(Jag har inte tagit bilder med min kamera på så länge, den är så stor och klumpig så jag inte orkar ha med mig den, vill köpa en ny kompaktkamera som tar skitbra bilder, några tips?)
Så en suddig bild från en rätt, som är sashimi i sesamolja, pepparrot, soja, gurka och ja ni ser ju! Allt var väldigt gott. Sedan dansade vi in det nya året och tittade på fyrverkerierna. Sedan åkte vi in till stan och fortsatte kvällen där tills jag åkte med kompisar hem och sov på deras soffa! Vi hade verkligen en mysdag dagen efter, åt pizza och kollade på serier typ!
MEN nu är jag (som alla andra?) så taggad på ett nytt år. Ska göra storstädning i mitt liv, rota fram Hannah & Amandas golden year och sedan applicera haha, är så taggad på att få in lite nytt i livet och bli av med gamla vanor.
Har inga nyårslöften direkt men har gjort en checklista på saker som jag ska göra och nå 2018.

Let's goo!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Mycket olika saker har hänt mig 2017. Det känns som att det nyligen var nyår men ändå så har det hunnit ske så mycket på det här året!
Jag har lagat goda frukostar, mellis och sötsaker (om jag får säga det själv).
Men också:
- sa jag upp mig från ett jobb som jag jobbat på i 3 år.
- Haft sammanlagt 5 olika jobb I ÅR. inkl. det jag sa upp mig från, och sedan har jag haft flera jobb samtidigt. Jobbat i med rekrytering, i matbutik, eventpersonal, på gym och i hälsokostbutik.
- Gått en hel utbildning som friskvård- och kostkonsult.
- Flyttat från Solna till Midsommarkransen.
- Gått i körskola och gjort uppkörning och teoriprov, jag klarade endast teoriprovet och sedan blev det inget mer med det (får bli mål för 2018)
- Köpt och sålt min första bil
- Fyllt 25 år.
- Blivit moster för 6:e gången
- Blivit gudmor för 2:a gången.
- Avslutat en relation, bor själv för första gången.
- Var med i #30daysnouwchallenge och fick några fler läsare!
- Har varit på bröllop

Lite av ändå ganska stora saker i livet tycker jag. Här är några bilder från mitt 2017!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Nu har vi varit hos mormor och klätt granen och det var så mysigt och nu känner jag att det snart är jul! Det är även där jag kommer vara på julafton. Som vanligt känns det helt sjukt att det är nyår om typ mindre än två veckor!! Kul med nytt år ändå!

Jag har även gått klart min utbildning som friskvård och kostkonsult! Detta har varit en jätterolig utbildning och det känns så kul att vara klar. Nu får jag se lite vad som händer!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Dom här var så himla goda! Och så enkla att göra (jag älskar ju när det går snabbt!). På bilden finns två olika sorters fudge men de andra kan jag visa senare! Dom här kanelkolarna hittade jag på Paulinas blogg, som alltid gör så sjukt fina och goda grejer! Recept:

Kanelkola med flingsalt:
50 g honung (Jag använde agavesirap)
40 g kokosolja
1 tsk kanel
1 msk mesquite pulver* (Jag använde macapulver)
1 dl hackade nötter (jag hade rostade mandlar)
Flingsalt

Smält kokosoljan och honungen/sirapen. Blanda i kanel och macapulver. Blanda till en slät smet, häll i nötterna och häll sedan upp smeten i en form och strö över flingsalt. Låt stelna!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Om det är något man borde baka till jul eller adventsfika så är det dessa gudomligt goda saffranskakebitar! Riktigt kladdiga med smak av saffran och vit choklad. Mmmmm.. Dessa går bra att frysa in också så kan man ta fram när man får besök, eller så tar man en varje advent? hihi. Receptet är Roy Fares och tog det från köket.se.

Saffranskladdkaka:
125 g smör
1,5 dl socker (Jag använde rårörsocker)
150 g vit choklad
1/5 dl honung
1 pkt saffran (0,5 g)
2 st ägg
2 dl vetemjöl
1 krm salt

Sätt ugnen på 200°. Smöra en form eller täck med bakplåtspapper. Sikta vetemjölet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran och socker. Ha kvar kastrullen på plattan och rör om till en slät smet. Häll i en vita chokladen och rör om tills den smälter. Nu kan du ta bort kastrullen från plattan. Häll i honung i smeten. Kläck ett ägg i taget och rör om. Vänd sist ner vetemjölet och salt och blanda till en slät smet. Häll i smeten i formen och ställ in i mitten av ugnen i ca. 14-18 minuter. Pudra lite florsocker över kakan. Låt gärna kakan stå i rumstemperatur några timmar innan servering! MUMS!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Det här var typ den godaste gröten jag ätit nånsin! Så len och smaksatt! Havregrynsgröt med lite extra kryddor är grejen. Saffransgröt toppat med mandelsmör, hackade mandlar och pistagenötter och gojibär och russin. Ringlade även lite agavesirap på. Tillsist kokosmjölk.

Lussebulle gröt:
1 dl havregryn
2 dl vatten
1 krm himalayasalt
1 knivspets saffran ca.
1 krm vaniljpulver
1 msk kokosolja
1 ägg

Sådär! Koka nu gröten som vanligt, tillsätt kryddorna och kokosoljan. När gröten är klar, kläck i ägget och rör om snabbt till en krämig smet av gröt!
PS. Nu finns en kategori "Gröt" där ni hittar fler gröt-tips!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Igår på första advent gjorde jag en god frukost till mig själv och åt framför nyhetsmorgon. Blev riktigt gott! Jag gjorde en vanlig chiapudding i botten, sedan la jag till kakao och hade då mittendelen chokladchiapudding, och toppade med en hallonmix av kokosmjölk, mango och hallon som jag mixade. Till det som ni ser blev det avocadomacka med chili och örtsalt, ääääääälskar avocadomacka! Jag tappade min adventsljusstake i marmor häromdagen i golvet så den gick i fyra delar.... men tände i alla fall ett ljus igår, det blir svårare nästa söndag!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Med samma smet som jag gjorde mina rocky road kan man även göra ischoklad! Hällde upp i ischokladformar bara, voila! Man kan såklart göra med sirap eller honung eller vilken sötning man vill, men vill man ha sockerfritt så är ju agavesirap eller liknande en bra idé eftersom det innehåller lite mindre GI, för mig så funkar det! Annars kan man ha kokossocker, råsocker, muscovadosocker osv.

Egengjord ischoklad utan vanligt socker:
3/4 dl kokosolja
1/5 dl agavesirap
4 msk kakao
1 msk nötsmör (jag hade mandelsmör)

Om man vill kan man utesluta nötsmöret, då blir det faktiskt ännu mer ischokladigt, men det är väldigt gott med lite krämigare konsistens! Smält bara kokosoljan i en kastrull och i med allt annat och blanda till en slät smet och häll upp i formar. Låt svalna! Detta är från receptet rocky road (tidigare inlägg) som jag gjorde från boken "Friendly food".

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Dom här Rocky roadsen är väldigt goda och enkla att göra helt själv, alltså från scratch som man säger. Det blir en chokladig smak med mjuk konsistens och gott krisp i. Jag gjorde även några i formar som är lite mindre! Både och funkade bra!

Hemmagjorda rocky road chokladrutor:
3/4 dl kokosolja
1/5 dl honung eller agavesirap
3-4 msk kakao
1 msk mandelsmör (eller hasselnöt, cashew)

Smält kokosoljan i en kastrull och häll i alla andra ingredienser och rör om till en len smet. Hacka rostade mandlar, pistagenötter och polkagris. Häll i din hackade topping och rör runt. Sedan häller du upp smeten i en liten kvadratformat eller rektangulär form som passar. Ta sedan lite hackad topping och lite gojibär och flingsalt att strössla med. Låt svalna tills den stelnar och förvara i kylen eller frysen! Skär sedan så stora bitar du vill ha, mums! Receptet har jag gjort från en bok som heter "Friendly food"

Xxx, Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En sallad som jag tidigare lagt upp men som är så himla god så den får en andra exponering!
Halloumisallad proppat med massa goda grönsaker, brödkrutonger och en väldigt god sesamdressing! Jag skriver vilka ingredienser jag har i men mängden får man välja själv!

Halloumi sallad med sesamdressing:
Romansallad
Babyspenat
Tomater
Avocado

Sojabönor 

Salladslök 

Gurka 
Rostade solrosfrön
Halloumi
Brödkrutonger (+ chili och salt)
Solrosfröna kan man rosta lite i en stekpanna tills de fått en gyllene färg.


Sesamdressing:
1 dl olivolja/rapsolja
1/2 msk sesamolja
1 msk rårörsocker/honung eller annan sötning
1 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 krm salt
1 krm peppar
Och om man vill 1 tsk japansk soja
Blanda allting ihop allting till en dressing!

Brödkrutongerna:
Skiva upp ett valfritt bröd i tärningar. Lägg på en plåt med lite olja och strö över salt och chili. Ställ in i ugnen på 200° i ca. 5-10 minuter beroende på ugn men tills dom blir gyllene och knapriga. Låt som svalna lite sen och knapra till sig.

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Imorse lysade jag till det och gjorde den här goooooda gröten! Supergod och mättande, och kändes som en sån man skulle få på en brunch klubb eller café (heheh inte för att skryta) men tror ni fattar vad jag menar.
Gröten är som bas 1 dl havregryn, 2 dl vatten, en klick kokosolja, kanel och kardemumma.
Bananen: Skär upp en banan i två halvor. Stek i kokosolja, ringla på kokosnöts sirap (eller honung, agave, annan sirap) och kanel. Vänd efter några minuter! Hackade i lite nötter i stekpannan också som jag strösslade över. Sedan hade jag en liten klick jordnötssmör, liven kokos och hallon! Extra allt typ! Gott, och mättande!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Hade en så rolig helg, inte varit ledig på en helg på väldigt länge! I fredags så var jag hemma hos Sofie, en tjejkompis som bjöd på drinkar och plockmat, med en massa tjejer och sedan gick vi ut på stan och dansade! Sen blev det en lugn lördag men på kvällen firade vi Anna som fyllde 25 och vi åt sushi hos henne, drack lite drinkar och sedan begav vi oss ut på stan! Båda kvällarna var planerade sen tidigare och det är verkligen så kul när man vet att man har saker planerade på helgen! Det var jätteroligt och skönt att kunna sova ut på mornarna också!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Det här är mitt första avklarade ämne som jag fått diplom i. Hälsoprofilbedömning från HPI. Jag är faktiskt hälsoprofilbedömare! Är det någon som vill gå på hälsocheck? Talk to me! Känns kul att få något konkret ifrån min utbildning, men i december är det helt klart, då är jag friskvård- och kostkonsult!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Jag har gjort om lite hemma på sistone. Har gjort av med en del möbler och tänkte slänga min bokhylla, och fixa en ny tv bänk. Men så kom min mamma på att vi kan tippa bokhyllan och lägga den ner och ställa tv:n på den. Så det blev min tillsvidare-lösning! Har böckerna under tv:n istället. Så jag blev på ett sätt av med bokhyllan OCH fick en ny tv bänk! Och sen fick jag fina tulpaner av mamma! 

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Längesen jag åt detta men det är en enkel och bra och god frukost! Bananpannkaka med kokosmjölk och chiasylt! Idag är jag ledig men behöver dock plugga, men tycker det är ganska mysigt att vara hemma och plugga, och göra mitt egna schema över dagen. Gav mig själv sovmorgon, gjorde den här goda frukosten och nu ska jag sätta igång med en hemtenta och sen lite läsning! Ska vara så effektiv som möjligt så jag hinner göra nåt kul i eftermiddag! Ha en bra dag!
Bananpannkaka:
1 banan
2 ägg
kokosolja
Vispa, stek! Kan inte bli enklare. Jag hade även kanel, kardemumma och vaniljpulver i smeten! Värm hallon i kastrull, tillsätt lite vatten och lite chiafrön. Låt stå till sig ett tag!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

En favorit: Chokladgröt! Tillsammans med färska bär är det ju värsta lyxfrukosten! Chokladen i detta är kakao så inget godis, men dock lite sötning i. Recept HÄR!

Ännu en lyxfrukost i samma smak men annat format, nämligen gröt i ugn! Så himla gott och enkelt att göra. Gröten stelnar i ugnen och blir som en mjuk kaka. MUMS! Till detta tog jag en klick kokosmjölk/kokosgrädde och värmde hallon. Recept HÄR!

Här har vi två olika varianter på gröt.
Till vänster: En klassisk havregrynsgröt med kanelstekta äpplen, lite ringlad agavesirap/honung, pumpafrön och kokos. Recept HÄR!
Till höger: Bovete/mandelgröt som är en slätare variant, tillsammans med kakaonibs, kokos och cashewsmör. Recept HÄR!

Blåbärsgröt med, wait for it: blåbär! Med kakaonibs, blåbär, mandel, pumpafrön, kokos och jordnötssmör som topping! Recept HÄR!

Lagom till juletider sådär: Pepparkakegröt! SÅ gott!! Det är en vanlig gröt fast med pepparkakskryddor. Till den hade jag kokosgrädde och en chiasylt gjord på hallon, vatten, chiafrön och agavesirap! Recept HÄR!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Gjorde några sånna här LITE nyttigare peanutbutter cups för ett tag sen! Så goda! Och superenkelt att göra!

Dark chocolate peanut butter cups:
100 g Mörk choklad 85%
1 dl Jordnötssmör (med 99,5 % jordnötter)
1 tsk Kokosolja
1-2 tsk Agavesirap
1 msk Rismjöl
(Måtten är ungefärligt så smaka av allt eftersom men ta inte för mycket kokosolja, då kommer det bli för fettigt)
Man måste inte ha kokosolja eller agavesirap men kokosoljan gör chokladen dels lite lättare att hälla upp/lite lösare och dels smakar det lite ischoklad-aktigt men går bra utan. Agaven tog jag för att få lite mer sötma i jordnötsmöret eftersom chokladen är ganska besk. Rismjölet är för att få jordnötsmeten lite mer fast som en riktig reeses cup. Men även det går att strunta i.
Smält chokladen och ha i lite kokosolja. Blanda jordnötssmör, rismjöl och agavesirap. Ställ sedan upp formar (jag tog ischokladformar) och häll lite choklad i botten, sedan en klick jordnötsmet, och täck sedan med mer choklad. Låt stelna i frysen!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Sitter och äter lunch nu och ska börja läsa ikapp alla böcker jag måste läsa ut till skolan! Så jobbigt när man glömt läsa, jag älskar att läsa böcker men när man har flera olika som måste läsas ut inom en viss tid så är det inte lika kul! Men men bara sätta igång. Var i skolan imorse och gjorde ett grupparbete, och ikväll ska jag förmodligen till min praktik och sitta med på coachsamtal, yay!
Är även sugen på att sälja min kamera och köpa en ny men en kompaktkamera. Just nu har jag en systemkamera men den är så tung och jobbig att ta med, vill ändå kunna ta fina bilder när som helst!
Så om ni vet någon bra kompaktkamera, hojta till!

Xxx, Amanda

Likes

Comments