Nya inlägg

Header

Plockade ut några inlägg från Augusti 2016, många av ni som följer mig gjorde ju inte det då! Så hoppas detta är lite nytt för er, och att någon får lite inspiration! I Augusti för ett år sedan gjorde jag avocadoburgare, hallonpannacotta-tårta, sockerfri kaka, sockerfria chokladfudge, pannkaksfrukost med hemmagjord chokladkräm, proteinmuffins, sockerfria snickers, nötbars med mörk choklad, sesamdressing, äpple efterrätt utan socker, var på kräftskiva, drack te och tipsade om god kvalitetschoklad! Allt dessa finns att söka på i bloggen! Ha en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Haft en sååå bra helg! Mina kompisar har kommit hem från semester och vi har äntligen återförenats, i alla fall några av dom! I Fredags hade jag ju en jättemysig dag med Malin och sen på kvällen var vi och Hanna och Iris på Supper gården och åt jättegod mat och drack drinkar och bara softade där hela kvällen. I lördags så var vi på födelsedagskalas hos Hanna för hennes brorsa fyllt år och det grillades och vi körde boule turneringar. På kvällen blev det feezt. Igår jobbade jag och IDAG börjar skolan igen! Så kul, jag ska bland annat börja läsa entreprenörskap, massage och samtalsmetodik!

Likes

Comments

Igår bjöd jag Malin på frukost hos mig och det blev chiapudding med nana ice cream med hallon, och sedan ägg, och avokado toast med tomat och basilika! Yummie, sedan tog vi en promenad till Liljeholmen och låg och sola lite där och tog en dopp i sjön. Tog en fika lite senare och bara hade det gött hihi! Så mysigt!

Likes

Comments

Banana icecream i sin rätta bemärkelse! Märks det att jag gillar att göra olika glass varianter? Kika på min kategori "Glass" för fler idéer! Kan inte bli enklare att göra en god glass. Om man gillar banan det vill säga. Tråkigt om man inte gör det! För dom här är så goda och enkla att göra. Mycket nyttigare än att köpa en glass.
Konsistensen på bananen när den blivit fryst är precis som en krämig glass. Så det man gör är att man delar en banan i 2 delar, stoppar en glasspinne i, fryser den. Smälter mörk choklad (Jag hade 70% med mint smak) och penslar på, toppar med något gott, jag tog riven kokos, kakaonibs och granola! Smarrigt!

Likes

Comments

Testade att göra den här vackra frukosten! hihi, såg på en bild på instagram från Kayla Itsines och ville göra en egen! Superenkelt och gott men mycket finare än en vanlig skål med yoghurt! Vad jag förstår så har många blå spirulina, jag hade bara grön spirulina hemma, så jag tog istället några droppar av färg gelé som man använder till bakning, som den blå färgen! Fick duga!
Havet - Turkisk yoghurt med några droppar gelé färg
Sanden - Hemmagjord granola
Palmen - Banan
Trädkronan - Mynta
Moln - Riven kokos
Toppat med blåbär! Yum!!

Likes

Comments

Vill man lyxa till det ännu mer eller göra det till en efterrätt kan man lägga till en klick kokosgrädde/kokosmjölk.

Detta är en riktig lyxfrukost! Det är som en slags grötpaj! Har lagt upp en liknande förut på bloggen i kategorin "Frukost", och det receptet tog jag från min kompis Iris som också är en frukostälskare! Måste erkänna att det var lite tråkigt att äta den själv, hade varit perfekt att bjuda någon på! Jag tycker även att den här passar som efterrätt! Det är ju nästan som en smulpaj. Enough talking, såhär gör man:

Frukostpaj för 1 liten form:
1 dl fiberhavregryn
1/2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
1 äggvita
1/2 dl valfri mjölk
1 nypa salt
Riven kokos
Banan
Blåbär
Kanel
Agavesirap/Honung
Toppade med en cashewkräm, hallon, kakaonibs och en klick kokosmjölk/kokosgrädde.
Börja med att skiva banan och fyll botten av formen. Lägg på blåbär och krydda över med kanel. Ringla sirap/honung över. Blanda havregryn, bakpulver och salt i en skål. Blanda mjölk, äggvitan och vaniljpulver i en annan. Häll över havregrynsblandningen i formen, sedan mjölkblandningen. Strössla över riven kokos och lite extra kanel. Grädda i ugnen på 200° i 20-25 min. Toppa med godsaker!

Likes

Comments

Och den är nog så god som den låter! Igår var vi på födelsedagsmiddag och jag tog med denna kaka till födelsedagsbarnet, som var Luddes pappa. Nästa gång du bjuder på fika, testa göra den här kladdiga kanelbullskakakan! Alla som gillar kanelbullar OCH kladdkaka kommer att älska den! OBS, erhåll utkik i ugnen redan efter 10 minuter för att se till att den inte blir torr, utan riktigt kladdig! Receptet är från Lindas bakskola.

Kanelbullekladdkaka 10-12 bitar:
150 g smör
2 1/2 dl råsocker eller om man vill använda kokossocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
3 ägg
2 dl vetemjöl
1/2 krm salt
Pärlsocker till garneringen

Smält smöret i en kastrull. Blanda ihop resten av ingredienserna till en smet. Häll upp i en kakform 22-23 cm som är smörsmord eller bakplåtspapper. Strössla på pärlsocker och grädda i ugnen i 15-20 minuter men kolla redan efter 10 min, eftersom alla ugnar är olika.

Likes

Comments

Gjorde dom här vääääldigt enkla och fräscha citrusglassar! Perfekt när man är sugen på något att äta men man är inte hungrig och man har bestämt sig för att vara nyttig. Eller om man är varm en solig sommardag och ska svalka sig, men kanske roligare med en citrusglass än ett vanligt glas vatten med citron? Hur som helst HÄR är det busenkla receptet:

Isbitsglassar med citrus och mynta:
Pressa en halv citron
Pressa en halv eller hel lime
Mosa ner lite mynta
3-4 dl vatten ( och vill man göra det liiiiiite roligare så byt ut vattnet till kokosvatten! Jag gjorde 50/50 )

Tips! Om du vill få bort lite av det sura så kan man droppa i 2-3 droppar stevia. Det ger lite söt smak men gör ingen skillnad i kalorimängd eftersom det är så lite.

Likes

Comments

Lite blandat från senaste, förutom att jag har jobbat varje dag. Har gjort banansnacks till lördagsgodis, träffat mina syskonbarn, badat i en liten pool, hängt med Ludde! Mycket annat har jag inte hunnit med, Jo, ett asnajs träningspass på Sats, som jag kommer köra nästa gång igen!
Angående banansnacksen så har jag gjort dom förut men kom på det igen, så enkelt och så gott. Dela en banan i skivor, klistra ihop 2 skivor med nötsmör, jag tog mandel och cashew, sedan smälte jag mörk choklad (85 %) och doppade halva bananskivorna! Eftersom bananen är söt så går det bra ihop med så mörk choklad!

Likes

Comments

Det här är verkligen en av mina favoritfrukostar för att
1. Det är sjukt gott
2. Det är mättande (och inte så onyttigt)
3. Det ger mig ett stabilt blodsockervärde
Det jag åt var en chia-matchapudding med hemmagjord granola och bär, och en liten omelett.

Matcha-puddingen:
2 msk chiafrön
1 dl valfri mjölk (Jag tog kokosdryck)
En klick krämig kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
3 krm (ca. man kan ha lite mer men för mycket blir lite beskt) matchapulver
1 tsk sötning ex. agave eller honung

Omeletten bestod av ägg, mjölk, kalkon, fetaost och basilika! + salt&peppar

Likes

Comments