Header

Mest lästa

Hittade detta recept på Lindas Bakskola! Jag hade alla ingredienser hemma så tänkte "ska testa". Hon använde "sockerfritt" socker som heter hermesetas lättströ, men jag hade inte det hemma så jag körde på kokossocker som också är lågt GI, betydligt lägre än vanligt socker och samtidigt är helt oraffinerat. Därav färgen, kokossocker är ju brunt så min vaniljglass här ser lite karamellig ut, det är nackdelen då haha, finare om det vart helt vitt! Men OJ så gott det är att göra egen riktig glass! Man behöver ingen glassmaskin, gör såhär:

Hemmagjord gräddglass vanilj utan vanligt socker
3 dl vispgrädde
2 ägg
1 dl socker (sötströ, sukrin eller kokossocker ex)
1 tsk vaniljpulver (I hennes recept hade hon 1 krm vanilj från stång)

Så endast detta! Vispa grädden fluffig. I en annan bunke, vispa ihop äggen, sockret och vaniljpulvret pösigt. Häll sen över grädden i äggblandningen och rör om så att allt blandas. Häll smeten i en avlång/kvadratisk form som tål kyla och ställ in i frysen, låt stå några timmar innan servering!

Detta smakar extra gott och man slipper alla onödiga ingredienser som kan förekomma i köpt glass, plus att du kan göra den sockerfri är ju hur najs som helst för (alla) mig som diabetiker.
Det blir verkligen som riktig glass-konsistens! MUMS!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Reklam för kökets box

Denna månadens kökets box var lite smått och gott inför grillmiddagen! Kryddor, grillsås, snacks, pasta, servetter och disktrase-svinto liknande som man kan rengöra typ allt med. Och det var nästan min favorit i boxen, har städat spisen nu och den ser ut som ny!! SÅ najs. Älskar att öppna den här boxen och få tips på olika maträtter och få hem saker som jag annars inte kanske skulle köpt! Vill man skaffa kökets box så finns det en rabattkod just nu: köketvänner 
Då får du första boxen för 99kr istället för 129kr!

Likes

Comments

Något jag testat de senaste gångerna jag har haft ögonskugga är att ta på det allra först, innan basen. Då kan man ta bort allt som trillat ner eller som inte ska vara så utsuddat osv, jag tycker det ser mycket bättre ut! Så här får ni 3 selfies på mig hehe

Idag är jag på gymmet med klassen hela dagen och vi går igenom styrketräning med maskiner, fria vikter och balansträning. Vi är på Sats som ligger precis vid Sverigehälsan, så jag känner mig lite hemma! Jag tränar ju på sats annars också och har jobbat på sats så det är bekant för mig! Sjukt najs skoldag i alla fall!

Likes

Comments

Idag har jag skola igen, yay! Är ju inte där varje dag bara några dagar i månaden men det är så kul! Idag på schemat står avspänning, hela dagen! Detta är alltså min bok som vi ska läsa under kursen,"Avslappning och mental träning kryddat med mindsfulness och nlp - för ett rikare liv" Hur najs låter inte det? Imorgon står styrketräning på schemat och lite annat! Att kroppen kan må fysiskt bättre för att vi tänker och andas rätt, det är ju magiskt. Om någon månad kan jag skriva om hur det påverkat mig nu när jag gör avspänning och mindfulness lite oftare eftersom det ingår i mina studier!

Likes

Comments

Igår jobbade jag med VitaCoco på Women's health half marathon dagen innan löpet så att säga. Idag kommer vi vara där igen! Så kul! Ska vara ute så hoppas på fint väder!! Sen ska jag fira pappa som fyller år idag, Grattis pappa!
Hoppas alla har en härlig Lördag!

Likes

Comments

Denna ljuvliga och krämiga chokladmousse kommer från Sofi Fahrmans bok Ready for takeoff. På The Standard grill i New York serveras denna i en stor bunke med 4 slickepotter som man äter med. Hanna bjöd på den här när vi åt middag där i påskas och nu ville jag också testa! SÅ god ni anar inte!! Inga nyttigheter här men en fröjd för smaklökarna! På riktigt fest i min mun.
Jag kopierar receptet rakt av:

The deal closer
550g valrhonachoklad 60%
110g smör
5dl grädde
½tsk vaniljpulver
8st ägg, gulor o vitor separerade
½tsk salt
110g socker

Till servering:
4dl vispad grädde
½dl grovt riven valrhonachoklad
havssalt

Smält smör och choklad i vattenbad o ställ åt sidan.
Vispa grädde och vaniljpulver fluffigt.

Vispa äggvitorna till skum, tillsätt saltet och fortsätt att vispa. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa. tillsätt sockret lite i taget och fortsätt att vispa till en fast maräng.

Vispa upp äggulorna i en bunke och rör sedan ner dem i chokladblandningen. Vänd försiktigt ner marängen i chokladblandningen till en klumpfri smet.

Häll upp chokladblandningen i en serveringsskål o ställ i kylskåpet. ta ut chokladmoussen ca 20min. före serveringen.

Servering:
Servera chokladmoussen toppad ed vispad grädde, hyvlad choklad och havssalt.

BJUD OCH NJUT!

Likes

Comments

Malin och jag i Göteborg förra sommaren innan Håkan

Längtar tills det är sommar - riktig sommar med sol och varmt och spontana äventyr (som man alltid säger att man ska göra men typ aldrig gör) Men man får fan ta tag i sig själv på sommaren och PASSA PÅ för den är fan kort haha!
Jag har verkligen ingen aning om vad jag ska göra i sommar. Men det jag vill är:

- Åka utomlands. Kanske Spanien, Grekland, Malta eller Kroatien
- Åka båt och bada och sola på klippor
- Gå på sommarfester
- Bada bada bada i havet/sjön
- Träna utomhus
- Åka till "landet" (Fast varken jag eller Ludde har ett landställe)
- Gå på någon konsert, typ som Håkan eller Veronica Maggio som ger riktiga sommarvibbar!

Den som väntar på nåt gott..

Likes

Comments

Gjorde detta till mig själv och tänkte bara tipsa om vissa saker till folk som typ inte orkar laga mat. Detta ör ju skitenkelt och verkligen asgott! Kokt potatis, kryddad kyckling i ugn, fetaoströra och hett kuverts stekt i olja och vitlök!
Nu, man skulle kunna äta kyckling och potatis i lite olika former och smaker. Men kruxet är att använda olika kryddor! Som ni ser så har jag doppat kycklingen i olika kryddor som jag blandade lite själv. Det ger en helt annan smak än vanlig kyckling. Såsen gör det också 100 gånger godare! Gjorde en fetaoströra på fetaost, gräddfil, salsasås, vitlök, salt&peppar! YUMMM. Svårare än så är det inte att laga en skitgod middag hihi

Likes

Comments

Kommer ni ihåg "Mina vänner bok" som man lät kompisarna skriva i. Jag tänkte göra en sån med lite frågor om mig!

Födelsedag: 4 maj (Född 92)
Civilstatus: Pojkvän
Favoritfärg: Rosa
Favoritartist: Varierar så mycket. Jag lyssnar mest på olika låtar av olika artister som jag typ inte vet namnet på. Men jag gillar Beyóncey, Ed Sheeran, Veronica Maggio, Bon Iver. Ibland är jag på soft mode och vill höra typ Bon Iver och ibland vill jag lyssna på hiphop.
Favoritlåt: Finns ju 1000 styckna. Bl.a: Thousand years - Christina Perri, When Tommy met Krista - Tirsty Merc, Plätscher - Paul Kalkbrenner, The only place - Bestcoast
Favoritmat: Svårt att välja en! Men måste nog säga tapas
Favoritbloggare: Sofi Fahrman och olika matbloggar!
Vad gör mig glad: När främlingar gör något snällt för varandra! Det är så fint. Mina vänner, pojkvän och familj gör mig alltid glad också!
Vad gör mig arg: Mobbing och fördomar
Framtidsdrömmar: Köpa hus utomlands. Och kunna hjälpa andra som en slags livscoach
Vad är "typiskt mig"? Att quota en replik från Vänner i verkliga livet
Favoritbok: Många! Munken som sålde sin ferrari, What to say when you talk to yourself, The compound effect, Oprah Winfrey - This I know for sure, Snacka snyggt bl.a
Min hobby: Jag tycker om att teckna. Jag tycker om att baka. Jag tycker om att skriva.
På fritiden så: Gör jag mina hobbys, umgås med min pojkvän och mina kompisar, tränar, läser. Älskar känslan när man varit med sina kompisar och skrattat och snackat och man känner att man har laddat på "vänner batterierna"

Likes

Comments

Den här nougatkrämen från DaCarla är helt ljuvligt god, smakar verkligen hasselnötskräm och konsistensen är slät och chokladig! Den är sötad med kokossocker och den är vegansk och glutenfri dessutom. Man får lägga en extra peng, men din kropp kommer tacka dig, och din mun också! Så god att ha till glass eller att dippa frukt i, baka med eller på rostad macka. Detta är ingredienslistan:

Ingredienser:

Kokosocker*, hasselnötter* 22%, solrosolja*, rismjöl*, fett reducerad kakao* 8%, solrosolja lecitin, vanilj extrakt*. *=ekologisk råvara

Alltså inte alls mycket saker. Vill man inte göra egen så köp den här!! Finns bl.a på Paradiset matmarknad.

Likes

Comments