Här är några tips på saker att alltid ha hemma för att kunna göra goda grejer. Min åsikt. Åtminstone grunden för goda grejer. Om jag får ha allt detta hemma känns det riktigt lyxigt!

Banan - Perfekt att ha med sig som mellanmål på språng, utmärkt att göra nyttigare bananglass på och väldigt gott att baka bananbröd!
Chiafrön - Chiapudding är ju givet och så himla gott! Med chiafrön kan du även göra chiasylt, bara koka upp bär och häll i lite chiafrön, låt stå ett tag så har det sugit till sig vätskan och bildat en sylt! Man kan även strö det i yoghurten.
Avocado - Älskar avocado! Ha det på smörgåsen, mosa till en röra med örtsalt och vitlök, gör guacamole, ha i det i smoothies för krämigare konsistens eller gör en chokladmousse av det!
Cashewnötter - kan användas till så mycket! Äta en näve som mellis, hacka i yoghurten, använd i bakning och gör nötbars, använd till vegansk ost, gör cashewsmör och man kan göra grädde av endast cashewnötter!
Halloumi - Alltid najs att kunna göra en halloumirätt till middag! Halloumistroganof, halloumisallad, halloumi tikka masala eller bara steka som den är.
Vaniljpulver - Använder det till typ allt! Så mycket nyttigare än vaniljsocker i bakning och jättegott att smaksätta naturell yoghurt, ha i pannkakssmet och i kaffet!
Krämig kokosmjölk - Chiapuddingen blir magisk, gott att använda istället för grädde och gott att ha i en klick i naturell yoghurt tillsammans med vaniljpulver. Man kan ju även göra goda thai-rätter!
Popcorn - din räddning när man är sugen på salt snacks!
Mandelsmör - en klick på en äppelbit, låt smälta i gröten eller använd en klick i smoothies!
Turkisk yoghurt - blandat med hallon och vaniljpulver är det den godaste yoghurten! Funkar att använda till såser som ex. tzatziki också!

Xxx, Amanda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dom här kanelbullarna var superenkla att göra och tar inte alls lång tid! Såg dessa på VitaCocos facebooksida och fick receptet! Det är ifrån paleoskafferiet . Testa själva! Så goda och jag gjorde väldigt små så perfekt liten bit till helg -fikat eller när man nu vill fika!

Supersmarriga kanelbullar (Receptet är för ca. 20 bullar)
6 st ägg
3 msk kokossocker
0,5 dl kokosmjölk
1 dl kokosmjöl
1 dl kokosolja
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
4 msk fiberhusk

Fyllning:
Kokosolja
kokossocker
Kanel

Ägg till pensling

Tips! Häll i en klick agavesirap eller honung i smeten för en lite sötare smak!


Sätt ugnen på 175°. Smält kokosoljan. Vispa ägg och kokossocker pösigt i en bunke. Tillsätt kokosmjölken och smält kokosolja. Blanda alla torra ingredienser och häll sedan i tillsammans med det andra. Låt degen svälla i ca. 5 min. Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg ett till bakplåtspapper över och kavla ut degen. Ta bort det översta papperslagret och smeta på fyllningen. Rulla degen och skär sedan lagom tjocka bitar och lägg på en plåt, pensla på ägg och strössla med kokos, pärlsocker eller hackade nötter och sjussa in i ugnen!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Gjorde den här goda frukosten imorse 50/50. Hälften chiapudding och hälften grekisk yoghurt med hallon. Toppat med hemmagjord granola, kokoschips och blåbär! Även några klickar jordnötssås, gjort på ekologiskt jordnötssmör (99,3% jordnötter), mandelmjölk och en droppe agavesirap (eller honung). Yuuuumm. Gott och mättande!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Igår eftermiddag åkte jag och Ludde och handla mat och jag var på jakt efter Barebells nya smak med Salty peanut som jag äntligen hitta!! hehe, den smakar faktiskt tyyp som snickers fast mer salt. SÅ god tycker jag så det blir kvällssnackset. Hade fått tips av Hanna om den här goda Kyckling thai grytan och den var också jättegod! Och så himla enkel att göra! Varken jag eller Ludde är så förtjusta i koriander så därför blev det några spenatblad på toppen haha, i brist på annat! Receptet är från Köket.se och går såhär:

Thaicurry med kyckling:

2 dl ris

300 g kycklinglårfilé

1 röd paprika

100 g vitkål

2 klyftor vitlök

1 msk olja

1 msk röd currypasta

1 msk socker

2 msk kycklingfond

1 dl kokosmjölk

1 lime

1 msk färsk koriander


  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla kyckling, paprika och vitkål, pressa vitlöken.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Fräs kycklingen och grönsakerna tillsammans med currypastan på hög värme i 4-5 minuter. Tillsätt socker, fond och kokosmjölk. Låt puttra i fem minuter och smaka sedan av med salt och peppar.
  3. Tillsätt till sist pressad limesaft. Lägg upp i en skål och toppa med koriander. Servera med riset.
  4. Tips! För en såsälskare kanske det känns lite så ta dubbelt eller lite mer av allt som ska vara sås!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Pappa köpte dom här mega paketen av Dextrosol i Tyskland, så najs för mig som äter dextrosol när jag är på språng och får lågt blodsocker (Eftersom jag har diabetes)! Skönt att ha hemma ett litet lager! hihi.

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Inte för att jag är den första som lägger upp kanelbullerecept idag men ska ändå dela med mig av två recept som jag tycker om!

Kanelbullekladdkaka som är gudomlig som är från Lindas bakskola - sök på kanelbullekladdkaka här i bloggen!

Dinkelkanelbullar som jag såg på Pt-Fias blogg oc sök här i bloggen på dinkelkanelbullar!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Min helg kort och gott i bilder. Jobbat på dagarna dock men i fredags var vi ett gäng tjejer hemma hos Johanna som bara hade trevligt och drack drinkar och dansa och så, tills det blev natt och alla åkte mot klubben medan jag åkte hem. I lördags åt jag och Ludde asgoda hamburgare/kycklingburgare och sen gick vi på bio och såg American made, som var bra!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Hallå hallå! Om ni vill söka på recept som jag lagt upp tidigare, så gör såhär:

Ni ser de 3 liggande strecken uppe i vänstra hörnet? klicka där!

Då ploppar denna ruta upp med en bild på mig! Skrolla ner en bit...

Så kommer du till "Sök" där du kan söka på det du vill ha fram. Ex. Chokladmousse...

Så kommer alla inlägg där jag skrivit om chokladmousse upp! Så enkelt är det att hitta här!

På min Instagram: Sottochsaltnouw lägger jag ibland upp recept som jag har skrivit om för ett tag sedan, då kan man gå in här på bloggen och söka på just det receptet du vill åt! :)

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Jag brukar ha lite nötter i väskan som jag kan ta som mellis mot eftermiddagen men ibland känner jag bara att det växer i munnen och jag vet inte riktigt hur mycket jag ska ta osv. Så nu har jag gjort nötkakor som mellis, det är som nötbars fast i kak-form. Goda, lite söta och mättande melliskakor!

6 st medelstora kakor:
2 dl valfria nötter
1 dl riven kokos
1/5 dl pumpakärnor
1/5 dl solroskärnor
lite sesamfrön
1 tsk kanel
1/4-1/5 dl agavesirap
1 äggvita

Blanda allt samman och forma till kakor. Ställ på bakplåtspapper i ugnen på 175° i 15-20 minuter!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Jag brukar äta digestivekex ibland när jag får lågt blodsocker. Och nu på senaste så har jag tänkt att jag ska sluta äta gluten (går sådär) för min mages skull men så fick jag lågt blodsocker igår och tog ett digestivekex. Så inatt fick jag idéen att baka egna digestivekex utan gluten och med mindre socker. Jag behöll lite vanligt socker också så att de ska ge effekt när jag får lågt blodsocker. Men de blev SÅ goda!!! Smakar exakt som de man köper fast till och med godare! Såhär gjorde jag:

Ca. 11 st. glutenfria digestivekex
1 1/5 dl glutenfria havregryn
1 1/5 dl majsmjöl (eller annat glutenfritt mjöl)
ca. 1/2 dl agavesirap (Jag tog lite mindre än en halv)
1/4 dl kokossocker (Eller skippa detta och ta 1 dl vanligt socker)
1/4 dl rårörsocker
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
50 g smör
1/2 dl mandelmjölk (man kan ta annan mjölk)

Mixa havregryna till ett mjöl. Blanda alla torra ingredienser. Häll i sirapen. Värm smöret lite så att det blir mjukt men inte smält. Blanda i smöret till en smet och sist mjölken. Ta i lite i taget och se till att smeten blir kletig med inte för lös och inte för torr. Jag använde inte all mjölk. Enklaste är att lägga degen på ett bakplåtspapper och lägg ett till bakplåtspapper över och kavla ut degen. Den ska vara ca. 3 mm tjock. Använd ett glas eller annan form att forma kakorna. Stick hål i kakan med en gaffel. Sätt in i ugnen med bakplåtspapper, 200° i ca. 8 minuter! Låt svalna på bakplåtspapperet eller över galler!

Xxx, Amanda

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag hade en sån bra morgon! Bestämde mig för att gå upp och läsa några mantran, affirmationer som jag skrivit ner på en lapp, för att boosta mig själv inför dagen, satte på citronvatten, sedan tände jag några ljus och la fram mina stenar medan jag gjorde en guidad meditation. Ljusen och stenarna var bara för att göra en grej av det, lite mysigare. Efter det åt jag en jättegod yoghurt blandning med kvarg, lite kokosmjölk, acaipulver, vaniljpulver och varma hallon. Toppat med hemmagjord chokladgranola (kakao), kokoschips och en mandelsås på mandelmjölk och mandelsmör! YUMM!
Efter det tog jag en PW och gick till utegymmet i närheten och tränade lite! Nu har jag lagat lite mat som jag ska ta med till jobbet, sen blir det jobb ikväll!! Så det var min dag det! hihi. Tips på bra morgon, och en god yoghurt!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

För mer än ett år sedan la jag upp dessa små sockerfria fika-godingar och tänkte nu påminna om dom! Jättelätt att göra och lagom söta, lagom stora! Tänk dessa till kvällsteet eller eftermiddags kaffe!

Kokosmacarons!

2 dl kokos

2 äggvitor

2 msk agavesirap

1 tsk vaniljpulver

Valfritt med mörk chokladchips

Blanda alla ingredienser och forma bollar eller toppar av smeten. Jag minns inte hur länge jag hade dom i ugnen men jag tror det är ca. 10-15 minuter så håll lite koll mellan den tiden! De ska bli lite gyllenbruna.

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Hade en sån mysig kväll i fredags, jag och några tjejkompisar möttes hemma hos Anna och drack lite (massa) vin och åt lite ost och kex och så, sen bestämde vi oss för att dra ut på stan en sväng! Och jag var sugen på att gå ut och dansa så det var verkligen kul, vi kom på detta lite sent men vi hann i alla fall vara på Mono ett tag och drack en drink och dansade! Dom andra gick vidare sen men då kändes det dax att åka hem eftersom jag skulle jobba på lördagen, vilket var smart för jag var ganska seg den dagen, men inte så mycket att jag mådde dåligt i alla fall! Sen efter jobbet i lördags köpte jag godis på hemmakväll och kollade på film med Ludde på kvällen vilket var sååå najs hihi.

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Hej! Inte skrivit på ett tag för jag har mest jobbat och varit i skolan! Bjuder här på en av mina godare frukostgrötar, chokladgröt med fiberhavregryn, kakao, kanel, vaniljpulver toppat med färska hallon, kokos, lite agavesirap, frön och mynta! Börjar ju bli kallare ute så snart åker pälsen fram!
Jag håller på med ett jätteroligt projekt i skolan som jag ska visa sen! Wohoo! Vi ska även utföra egna hälsoprofilsbedömningar vilket kommer bli jättekul, jag gjorde själv två styckna för att vi skulle öva på varandra! Man får se hur man ligger till hälsomässigt, om det är någon livsstilsförändring man vill eller behöver göra osv, riktigt bra! Så kan man göra det en gång till några månader senare och se om resultatet har blivit bättre!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Jag var hos frisören här om dagen! Så himla skönt att fixa i ordning och vara lite fräsch! Jag klippte av väldigt mycket så nu har jag kort och väldigt blont hår! Och så åt jag en oldie but goodie, en frukostpaj eller ugnsgröt! Med banan och blåbär i botten med kanel och agavesirap, lite salt, mjölk, vaniljpulver och äggvita och havregryn! Fullt recept HÄR ! Den här veckan har gått så himla snabbt! Har mest jobbat och pluggat!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

Hej! Imorse hade jag lite extra tid och gjorde bananpannkakor! Och en knäcke med brieost, tomat och basilika, jag vet, värsta lyxfrullen! Och kollade på Vänner, som jag sett 1000 miljarder gånger hehe.
Bananpannkakor med ägg, banan och en msk rågmjöl, kanel och kardemumma. Varma bär och riven kokos och pumpakärnor på!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

I Fredags efter jobbet åkte jag hem till Malin med några andra och vi åt en såå god asiatisk sallad med lax, grönsaker och glasnudlar med soja och sesamsås! Vi bara softade hela kvällen, så mysigt!

I Lördags efter jobbet gick jag och Ludde i gallerian vid oss och kikade lite, sen åkte vi in till stan och åt middag på Djurgårn. Det var riktigt smarrigt! Jag åt fisk med en aaaasgod hollandaise och pommes duchesse som det så fint heter. Efterrätt blev det, en pavlova som också var väldigt god!

På söndagen så döptes min systerdotter, och jag är hennes gudmor! Så stolt och glad. Så först var jag ju med på ceremonin (?) och läste en liten dikt, sen blev det kaffe och fika etterråt. Jag fick även leka lite med mina andra syskonbarn, vilket jag älskar! Så även den här dagen var riktigt mysig och najs! En lugn helg med lite jobb, lite vänner, lite familj och så, inte så pjåkigt!

Xxx, Amanda

Likes

Comments

När man har lite extra tid (tar sig tid ) att rita lite. Så kul att bara rita lite, oavsett om jag hittar på från mitt huvud eller om jag ritar av något. Hur det än blir. Älskar det, har gjort sen jag va liten! hehe jaja, började jobba idag 06.30! och snart ska jag iväg och äta middag med några kompisar! Myspys, i helgen står det en till middag och ett dop på schemat, och lite mer jobb!

Xxx, Amanda

Likes

Comments