View tracker
Frukost

Imorse gjorde jag ett kesobröd som jag såg på Lina Anderssons blogg här på nouw! Jag la till lite saffran som jag hade kvar, och det blev riktigt gott! Smakar som en blandning av bröd och typ ugnspannkaka. Bredde på lite mandelsmör och gjorde en kalkonsmörgås! Det går rätt snabbt, bara blanda allt och sen in i ugnen i ca. 20 min!

Kesobröd
3 ägg
150 g keso
1,5 tsk bakpulver
1 msk olivolja
70 g bovetemjöl (hon använde kokosmjöl)
lite saffran

Blanda ihop och häll över en plåt, eller varför inte i formar, och låt stå i ugnen på 200°. Till det åt jag även en chiapudding och kaffe!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker
Tips!, Lunch

Idag tog jag och min syster mamma ut på brunch! Hon fyller år på lucia så vi firade henne lite idag! Vi gick till Kung Karls bakficka och jag tycker det var en bra brunch! Man kunde göra olika mackor, toast, det fanns olika ostar och sedan hade de dukat upp som ett julbord med julskinka, sill, världens godaste kallrökt lax, rödbetssallad, räksallad, ceasarsallad, rostad potatis, lite bbq, våfflor, glass och efterrätter! Jag åt naturligtvis inte allt, men mycket! Kan rekommendera! (får nöja mig med dessa bilder som jag tog precis innan vi gick)

Likes

Comments

View tracker
Allmänt

Det var vinter och väldigt kallt. Jag började älska tapas!

Jag gjorde en knäckebrödspizza! Och var på inflyttningsfest med vänner!

Jag och mina vänner gjorde i ordning en supergod brunch!

Det blev vår och jag njöt av varenda liten solstråle! Vi gjorde en supergod vit sangria!

Jag och min kille stack iväg till Venedig i några dagar, och fikade på ett av världens äldsta caféer!

Jag åkte till Lund med några vänner för att hälsa på Anna som pluggar där!

och vi åkte över till köpenhamn!

Firade Luddes födelsedag! Och gick på brunch!

Sen blev det sommar och vi åkte till Göteborg för att kolla på Håkan!! Det var en skitrolig konsert!

Man kunde ha barbena och vi drack fräscha juicer i Göteborg!

JAG STARTADE BLOGGEN! Whoop!

Var på summerburst med jobbet!

Firade midsommar med nära och kära på västkusten

Sen fick jag sommarlov och inledde det med mindfulness i solen vid vattnet!

Likes

Comments

Frukost

Älskar verkligen chiapudding just nu! Och imorse testade jag att göra saffrans-chiapudding! Riktigt julig smak och mysig adventsfrukost (ett tips alltså, jag vet att det inte är advent idag). Jag hade nämligen lite kvar av en påse saffran, så tänkte bara ta ca. en knivsudd, men när jag hällde i hela paketet som var kvar, så var det mer än jag trodde! Så blev mycket smak, men inte för mycket, bara slösade lite saffran hehe

Saffrans-chiapudding:
2 msk chiafrön
1 dl kokosdryck
1 tsk agavesirap
pyttelite saffran, räcker med några smulor men ta i lite i taget!
Jag låter den stå över natten så blir den perfekt sen när jag ska äta frukost! Toppade med 1 msk kokosmjölk och riven kokos. Till det åt jag även 2 stekta ägg (på bilden) och en klick keso.

Likes

Comments

Snacks och Mellanmål, Tips!

Tips! Jag är en riktig popcornälskare! Ett bra alternativ till snacks som inte alls är så onyttigt, om man äter med måtta! Något jag tycker är gott ibland om man är sugen på något sött&salt på samma gång, är kanelsalta popcorn! Man poppar i kastrull som vanligt, sedan saltar man och har på kanel och rör om! Svårare än så var det inte!

Likes

Comments

Allmänt

Hallådär! Jag tänkte att jag skulle klura ut lite enkla snacks som faktiskt är lite nyttiga och inte bara nyttigaRE, men det ska ju vara gott också, jag har vissa basic grejer som jag tänker på, men ska klura lite mer! Kommer väl upp någonting i veckan! Proteinglassen till exempel som jag gjorde igår, testa den, den blev bra!
Vad skulle ni annars vilja se här, angående recept/mat/mellanmål/personligt/bilder/avkoppling ja vad som?

Likes

Comments

Frukost

Den här morgonen har jag ett läkarbesök så kommer åka till jobbet efter det, men gick upp i tid så jag hann äta frukost i lugn och ro. Jag förberedde en chiapudding igårkväll med chokladsmak, och det är den godaste jag gjort! Förut har mina choklad-chiapuddingar inte blivit bra, men den här var verkligen skitgod! Bara för att det är kakao i så är den ju inte heller mer onyttig än en vanlig chiapudding!

Chiapudding choklad:
3 msk chiafrön
1 dl kokosdryck
en klick kokosmjölk
1 krm vaniljpulver
1 krm acaipulver (bara för att)
1-2 msk kakao
Toppade med kakao, en klick kokosmjölk och riven kokos.

Likes

Comments

Glass

Ett tips när man håller på och tränar och ska försöka äta lite bättre meeeeeeeen vill någon gång ta något gott! Jag testade att göra proteinglass, och det blev gott! (gott för att inte vara riktig glass, till er som är kinkiga)

Proteinglass hallon:
ca. 1/2 dl kokosmjölk (jag har den HÄR och en är bäst!)
ca. 1 dl turkisk/grekisk yoghurt
ca. 1/2 - 1 skopa proteinpulver, jag har en från fitnessguru med smak av hallon/vit choklad
Ställ in i frysen någon timme!

Proteinglass choklad:
ca. 1/2 dl Kokosmjölk
ca. 1 dl turkisk/grekisk yoghurt
ca. 1 skopa whey double rich chocolate proteinpulver
ca. 1 msk kakao (för mer chokladsmak)

Man får testa sig fram med smakerna, men tycker det blev riktigt bra! Som sagt, om man ändå inte vill vara jätteonyttig!

Likes

Comments

Fika/Efterrätt

Till min julbakning ville jag ha 1. pepparkakor såklart! 2. någonting sockerfritt. Näst intill i alla fall! Så jag testade göra sockerfri pepparkaksdeg! Och oj så bra dom blev! Degen smakade precis som vanliga pepparkakor, och själva kakan också fast mindre söt (perfekt till mögelost ju?) Testa!

Pepparkakor med agave&kokossocker
200 g smör
3 dl kokossocker
1 1/2 dl visgrädde
3 msk pepparkakskrydda
1 msk bikarbonat
1 1/2 dl agavesirap
5 dl dinkelmjöl
5 dl bovetemjöl

Smält smör, agavesirap och kokossocker i en kastrull. Häll i resten av ingredienserna och rör om till en smet. Förvara i kylen över natten! Ta fram 1 h innan bakning. Sen är det bara att kavla ut och trycka ut formar, in i ugnen i 6-10 min på 175°!

Likes

Comments

Godis

I receptet som jag hittade på en mathemsida stog det fudge, men tycker mer det blev en mjuk kolakonsistens, med världens godaste smak! Jag skulle även rekommendera att göra dom i exempelvis knäckformar och förvara dom i frysen så kan de bara stå framme i några minuter innan servering!

Chokladkola/fudge:
100 g smör
2 dl vispgrädde
200 g choklad (jag tog mjölkchoklad)
4 dl kokossocker

Smält smöret, grädden och häll i hackad choklad och låt smälta. Häll i sockret och låt koka upp, rör hela tiden och låt puttra i 5-20 min, ju längre desto bättre! Förvara i frysen tycker jag då dom blir lite kladdiga annars. Supergott julgodis!

Likes

Comments