I samband med att björbäck arrangerar sin pay and cross så annordnar de även en loppis där jag kommer sälja massor (!) av saker till både häst och ryttare!! Lägger upp lite exempel på saker nedan!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det känns som om det är väldigt lite häst i denna blogg just nu. Vilket också är så mitt liv ser ut. Och det är nig anledningen till att jag känner mig nere. Sedan jag fick min första egna häst har jag aldrig haft ett sådant långt uppehåll från sadeln som nu. Det handlar alltså till viss del om en identitetskris. Jag vet när jag läste idrottspsykologi att detta kom upp och jag förstår nu innebörden djupare. I livet har vi massor av roller. Jag är ryttarinna, sjuksköterska, dotter, syster, flickvän och massa annat. Men när en av dessa bitar faller bort står man lite handfallen. Vem är jag nu? Sedan i början på augusti har jag ridit en (!) gång och de var här om veckan när jag skrittade några varv på banan. Men jag vägrar ge upp min roll helt, jag vill vara ryttare igen!

När det kommer till det fysiska så väntar jag fortfarande på röntgen nummer två där de skall genomföra en Magnetröntgen av SI-lederna och se om de är engagerade. Från idag har vi trappat upp en av de smärtstillande tabletterna ytterligare och jag känner mig som en patient. Vilket ger ytterligare en identitetskris, jag är ju sjuksköterska! När de kommer till jobbet har sjukskrivningen förlängts så i nuläget tar jag bara en sak i taget.

Jag vet att syftet med min blogg ursprungligen var att följa min väg tillbaka till tävling. Just nu känns det längre bort än någonsin. Men jag vill inte ge upp min dröm, inte riktigt ännu...

Har insett att det här med att ställa klockan för att inte glömma medicinen fungerar riktigt bra. Lite som en modern dosett! I nuläget är det smärtlindring i form av alvedon, gabapentin och tramadol. De andra två läkemedel är sådana jag har sedan tidigare.

Likes

Comments

" Du behöver vara frisk för att klara av allt du behöver ordna som sjuk".

Detta är några ord som fastnat hos mig genom åren i vården, och som jag hört från vänner och bekanta som drabbats av längre sjukskrivningar och liknande. Men aldrig skulle jag tro att det faktiskt var sant. Förutom att kämpa mot smärtan och ha något till vanligt liv kvar, så skall man ordna med försäkringskassan som inte fått ett intyg som arbetsgivaren sagt att de skickat. Så idag har jag spenderat halva dagen att försöka jaga något som verkar ha fastnat i cybervärlden så att jag skall få ut några pengar att leva på. Men nu verkar det vara löst.

Igår förlängdes sjukskrivningen då jag senaste veckan blivit allt sämre. Har igår blivit insatt på ytterligare en stark smärtstillande tablett och känner mig som i en dimma. Men jag har i alla fall inte fullt så ont.

Jag försöker ta en dag i taget men just nu är det väldigt jobbigt. Jag är fantastiskt glad över vänner och familj som stöttar mig och hjälper mig. Inte minst med Elvira de dagar jag inte tar mig dit.

Likes

Comments

Idag kom jag äntligen upp på Elvira och skrittade några varv på banan. Varje steg kändes i ryggen men de var värt det för nu är jag ännu mer taggad för att vinna över smärtan! Tack till min fantastiska sambo som följde med mig och hjälpte mig, guld värt!

Likes

Comments

​Jo de är en mycket bra fråga, tyvärr inte med svaren som jag hade önskat. Jag är fortfarande inte tillbaka i sadeln vilket många säkert undrar. Men inte nog med det, jag har blivit allt sämre och har nu tvingats till sjukskrivning. Så har ni några bra ideer på saker som kan motivera mig att röra på mig försiktigt får ni säga till? Kanske något besöksmål eller liknande. 

Vi är fortfarande inte helt säkra på varför jag har smärtorna jag har. När vi röntgade om ryggen hade mina problem med diskarna inte läkt ut, även om de var 4 år sedan förra röntgenundersökningen. Så nu lutar de mot en kronisk diagnos. Skall i alla fall få komma upp till ortopederna o ta del av deras tips och råd. Få svar på vad jag kan förvänta mig och vad jag kan göra för att underlätta för mig.

Så nu blir det promenader, simning, mina rehabövningar och däremellan vila. Allt för att komma tillbaka, och inte minst, få minskad smärta!

Elvira släpptes ihop med sin nya kompis för en vecka sedan och de trivs jättebra ihop. Hennes mage har dessutom klarat av gräset som är lite mindre näringsrikt nu så de har de gott i en stor gräshage. Jag tänker på Nadya varje dag men de gör lite mindre ont. Jag vet att vi inte hade något annat val och jag glädjs åt tiden jag fick med henne!

Likes

Comments

Skall bege mig till stallet nu för att ta hand om Elvira och pyssla lite i stallet. Skall börja fota lite av Nadyas utrustning och lägga upp till försäljning. Får se hur mycket jag orkar men de känns lite lättare idag. Har planerat att försöka släppa ihop Elvira med en ny kompis imorgon så får vi hoppas de fungerar.

När stallet är klart skall jag bege mig till föräldrarna för kalas. Skönt att ha saker på agendan och hålla sig sysselsatt!

Likes

Comments

Ett stort tack vill jag framföra till Hallands Djursjukhus Slöinge samt Veterinär Johannes Pihl på Hallands Djursjukhus Ljungby

I onsdags när Nadya blev akut dålig i fång fick vi fantastisk hjälp, bemötande och stöd från det djursjukhus som ligger oss närmast om hjärtat. Vi har alltid varit nöjda med våra besök men denna gången var allt så bra det kunde bli. Vid 10 tiden på förmiddagen ringde jag ut till Slöinge och informerade om situationen. Vid 11 tiden tog jag och vår veterinär beslutet att låta Nadya somna in. I samband med detta skrevs smärtstillande ut som vi direkt körde till apoteket och hämtade samt gav, detta för att på ett bra sätt kunna transportera till Slöinge. Efter lunch körde vi så ut till Slöinge där förstående personal tog emot oss. En mindre veterinärundersökning gjordes som konstaterade att det var kraftiga fångsymtom och att en lång och tuff behandling samt konvalecens skulle vänta om vi valde att behandla.

Både jag och mamma var hela tiden inställda på att hon inte skulle behöva ha ont mer än precis det nödvändiga och vi var redan överrens om att låta henne få somna in när vi körde till djursjukhuset. Men det var ändå skönt att få en veterinärbedömning på plats. Jag klarade inte av att vara med hela vägen utan satt och grät i samboms famn på gräsmattan utanför. Mamma var med hela tiden och allt gick lungt och värdigt till.

Jag vill verkligen rikta ett stort tack till alla inblandade för snabbt omhändetagande, ett värdigt avslut samt bra service!

Likes

Comments

Sedan tidigare hade vi planerat en resa till Köpenhamn med familjen tors till fre. Inte kunde vi veta vad vi skulle vara med om i onsdags. Allt känns väldigt overkligt och jag går hela tiden runt med en klump i magen och har väldigt nära till gråt. Jag har förlorat min bästa vän!

För mig vad Nadya väldigt speciell då hon hjälpte mig ur min panikångest när jag var yngre. Hon fick mig att i alla fall ta mig till stallet när jag inte kunde gå i skolan eller umgås med vänner. Det var därför ett väldigt kärt och speciellt återseende för snart 3 år sedan då jag köpte tillbaka henne som pensionär. Självklart medveten om att dagen D skulle komma. Men man kan aldrig föreställa sig hålet som blir inombords.

Jag vet att jag måste tillbaka till stallet och fortsätta som vanligt. Elvira står ju i stallet och behöver mig. Men det har varit skönt att få en liten paus ifrån det. Det kommer känna fruktansvärt imorgon när sakerna skall plockas ur och boxen tömmas. Knyter sig redan i magen...

Hur som helat så har vi i alla fall spenderat två dagar Köpenhamn. Igår på dagen blev det lite småshopping på Ströget och lunch i solen med smörrebröd! På kvällen hade vi en fantastisk upplevelse som jag sett fram emot länge. En 5 rätters middag på en Michelin stjärnig resturang och samtidigt provning av Bollinger champange. Glädjande nog hade vi importören och en av Bollingers representanter vid vårt bord så det var väldigt lärorikt och trevligt!

Idag har jag och mamma spenderat dagen på Fredriksbergs center för tröstshopping. Fick med mig två snygga klänningar hem och lite småsaker från systrarna Greene.

En fantastisk mini semester men just nu längtar jag hem till sambons varma trygga famn och få gråta ur mig den där klumpen...

Likes

Comments

Idag har älskade Nadya fått vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Sedan en vecka tillbaka har hon haft lite fångsymtom. Vi har gjort allt vi kunnat men idag be det tyvärr såpass mycket sämre att vi tillsammans med vår veterinär tyckte att det nu var dags att låta henne vandra vidare.

Det är ett jobbigt och hemskt beslut att behöva ta men som djurägare är det mitt ansvar. Man kan inte ha kvar dem för sin egen skull. Inget djur skall behöva ha ont!

❤️ Nadya 1990-2016 ❤️

Likes

Comments