Header

Hej! Idag var jag i manegen med Jackie även fast det var väldigt fint väder, men jag har ridit i paddocken ganska många gånger i rad nu så jag gick dit. Jag red ca 45 minuter + fram och avskrittning till och hem från manegen. 

I början var Jackie ganska stel och rörde sig inte genom hela kroppen, särskilt bogarna är låsta. Men vi red på fyrkanter, gjorde öppnor, hörnpasseringar i skritt och trav också galopperade vi lite på volter och fyrkanter. Sen släppte hon och var verkligen jättefin. Hon har även börjat sänka sig nu och slappna av mer, hon kan till och med bli lite seg för hon blir det när hon jobbar ordentligt. 
Kram Tova

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Tredje dagen i rad vi skriver ett inlägg om utrustning så nu får gärna komma med andra förslag till inlägg. Har hittat en sida där du kan designa din egen samshield hjälm. Du hittar sidan här dock är det en fransk sida men du behöver inte köpa hjälmen utan du kan designa den ändå och se en förhandsgranskning på den. På samma sida km du även designa schabrak och antares hjälmar.

Kram Julia

Likes

Comments

Hej! Tänkte börja med en ny serie liknande 'bloggar jag läser' som jag kommer skriva varje torsdag. Fick några tips om vad jag skulle skriva om och fick tipset att skriva om gamla hästminnen och om gamla tävlingar. Det kommer jag att göra och kommer skriva varje torsdag och kalla inläggen TBT.

Det första minnet jag tänkte skriva om är en dressyrtävling i den 31 oktober 2015. Det var under tiden jag red på ridskola och jag red då en ridskoleponny och vi red en LC:1. Jag fick en ponny som heter Xenius som under den tiden var min favorithäst. Vi red på 63,519 % och det blev en första plats. Är rätt nöjd med ritten. Han var seg i övergångarna och behövde bjuda lite mer. Vägarna var sådär och vi fick ett avbrott i galoppen annars var jag väldigt nöjd.

det blir lite mycket att skriva av hela protokollet så skriver de poäng och kommentarer jag fick på allmänna intryck

Allmänna intryck:

Hästens gångart och tempo 6

Hästen form 6,5

Ryttarens sits och hållning 6,5

Ryttarens inverkan 6,5

Korrektheten i uppvisning 6,5


Trevligt ridet program. Skulle bjuda lite mer spec. i galoppen men fin form i skritt och trav

Kram Julia

Likes

Comments

Bokland's Hoeve's Claudia 1994

E: Bokkesprong Czardas U: Bokland's Symphony

En blogghäst jag hade velat rida eller som jag tror jag hade tyckt om är Ingrid skoogs gamla ponny Claudia. Hon är ett mörkbrunt sto född 1994 och importerades från Holland 2004. Hon är en korsning mellan fullblod, welsh och arab. Jag tycker om henne eftersom att hon verkar vara en väldigt snäll häst och hon är otroligt söt.

Kommer komma flera liknande inlägg om fler bloggläsare jag tycker om. @tuvabjornwall  skrev ett liknande inlägg så det var där jag fick inspirationen.

Kram Julia

Likes

Comments

Hej!
Igår red jag Jackie i manegen. Vi skrittade väldigt länge och gjorde öppnor, skänkelvikningar och red på fyrkanter för Attfå henne lugn och mjuk i skritten. Efter en stund släppte hon och kändes jättefin. Sen när vi började trava var hon ganska spänd men travade ändå på ganska okej och trippade inte särskilt mycket. Vi jobbade ungefär på samma sätt som i skritten, försökte få henne mjuk och lugn. Det blev inte så jättemycket galopp men litegrann i båda varven. I slutet bör jag började trava av var hon verkligen jättefin, fast då har jag ridit nästan 1h innan. Men det går snabbare och snabbare att få henne så fin.
Imon blir det hoppträning så då skriver jag också ett inlägg😄

Kram Tova

Likes

Comments