Header
Julias inlägg, Tovas inlägg, Allmänt

Hej! De senaste veckorna har de varit väldigt dålig uppdatering vilket vi ska försöka förbättra. Som jag skrivit innan har de varit sämre uppdatering bland annat på grund av att jag inte haft någon häst att rida eftersom att jag inte velat fortsätta rida hos chips. Men nu har jag hittat en bra ponny och ett bra samarbete så nu ska vi försöka komma igång med uppdateringen. Ponnyn jag rider heter Putte och är D-ponny som tidigare ägts av Ranchens Ridläger som jag faktiskt tänkt skriva ett inlägg om i veckan.

Denna vecka så har vi planerat att rida dessa dagar;

Måndag -

Tisdag - Julia rider Putte, Tova rider Jackie

Onsdag - Tova hoppar med Jackie

Torsdag -

Fredag -

Lördag - Julia rider Putte, Tova rider Jackie

Söndag - Tova rider Jackie

Kram Tova och Julia

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Julias inlägg, Allmänt

Hej! Som ni märkt har vi haft en kortare paus. Dels för att vi inte haft lust och även för att de varit väldigt oklart nu vilken häst jag ska rida. Kommer inte att fortsätta rida chips, Annie eller Pärlan men jag har hittat en ny häst nu dom jag kommer berätta mer om när jag lärt känna hästen bättre.

Tänkte skriva ett sent inlägg om de jag köpt under Göteborg Horseshow. De viktigaste jag planerade att köpa ett par ridstövlar, ett skärp och ett par ridbyxor. Kom dock bara hem med ett par ridbyxor och ett nytt dressyr schabrak.

Dessa ridbyxor köpte jag från AB nian hästsport. De är från märket Pikeur och köpte dessa för 600 kr.

Detta dressyrschabraket köpte jag från Equestrian Stockholm. De är från deras nya kollektion och de kostade 500 kr

Kram Julia

Likes

Comments

Julias inlägg, Allmänt

Hej! Kommer att gå några dagar på Göteborgs Horseshow men det är fortfarande inte klart vilka. Tänkte skriva ett inlägg om vad jag ska försöka kolla efter på mässan och vad jag hade tänkt köpa.

Ett par nya ridbyxor

har ett par hela ridbyxor så måste hitta ett par nya. har bland annat funderat på de gråa ifrån Equestrian Stockholm.

Ett skärp

Eftersom att byxknappen på de andra paret ridbyxor jag äger har gått sönder måste jag använda skärp på dom. Har kollat på flera olika skärp ifrån Equestrian Stockholm

Nya ridstövlar

Mina nuvarande ridstövlar är väldigt gamla och fula i lädret så ska kolla efter ett par nya. Vet inte vilka märken i stövlar som finns på mässan men hittar jag inga där kommer jag i vilket fall köpa ett par efter. Funderar på att köpa ett par bruna stövlar tycker de är så fint!

Ett set; schabrak och lindor

Har en fleece ifrån Kingsland i samma färg som detta set så det hade varit så fint.


Detta var de grejer jag kommer att kolla efter på mässan. Kommer troligtvis inte hitta allt detta och kommer säkert att köpa andra grejer. Ska även kolla på PS of sweden nya kollektion som kommer finnas på mässan. Vad ska ni kolla efter?

Kram Julia

Likes

Comments

Julias inlägg, Tbt

Hej! Andra inlägget i denna 'serie'. Denna gången tänkte jag skriva om en pay&jump från 2014 på GFRK när jag red en liten C-ponny vid namn Tajfun. Tanken var att jag skulle tävla honom inom hoppning men red honom inte så länge tyvärr så detta var den tredje och sista tävling jag var med på med honom. Eftersom att han var så liten och hade inte hoppat på ett tag och hade inte muskler till det så hoppade vi inga höga höjder.

50 cm - 2 stopp
Detta var då 2014 så är inte jättemycket jag kommer ihåg av det. Han tävlades av sin ägare i gymkhana därför var han väldigt pigg och det var han även i all ridning. Men denna tävling var han lugnare än vanligt. Han var fortfarande väldigt pigg men han rusade inte lika mycket och vi fick till en bättre galopp. Kom fel in på några hinder under denna runda men var felfri fram till sista hindret som var en oxer där jag tyvärr fick två stopp


60 cm - felfri runda
Andra rundan kändes han precis som i första. Han var fortfarande pigg men fick en bättre galopp. Han hade inga muskler för hoppningen och hade därför svårt att korta sig därför kom jag även i denna rundan in fel på något hinder. Men denna rundan kollade han inte på oxern och vi var felfria

Kram Julia

Likes

Comments

Tovas inlägg

Hej! Idag var jag i manegen med Jackie även fast det var väldigt fint väder, men jag har ridit i paddocken ganska många gånger i rad nu så jag gick dit. Jag red ca 45 minuter + fram och avskrittning till och hem från manegen. 

I början var Jackie ganska stel och rörde sig inte genom hela kroppen, särskilt bogarna är låsta. Men vi red på fyrkanter, gjorde öppnor, hörnpasseringar i skritt och trav också galopperade vi lite på volter och fyrkanter. Sen släppte hon och var verkligen jättefin. Hon har även börjat sänka sig nu och slappna av mer, hon kan till och med bli lite seg för hon blir det när hon jobbar ordentligt. 
Kram Tova

Likes

Comments

Julias inlägg, Utrustning

Hej! Tredje dagen i rad vi skriver ett inlägg om utrustning så nu får gärna komma med andra förslag till inlägg. Har hittat en sida där du kan designa din egen samshield hjälm. Du hittar sidan här dock är det en fransk sida men du behöver inte köpa hjälmen utan du kan designa den ändå och se en förhandsgranskning på den. På samma sida km du även designa schabrak och antares hjälmar.

Kram Julia

Likes

Comments

Julias inlägg, Tbt

Hej! Tänkte börja med en ny serie liknande 'bloggar jag läser' som jag kommer skriva varje torsdag. Fick några tips om vad jag skulle skriva om och fick tipset att skriva om gamla hästminnen och om gamla tävlingar. Det kommer jag att göra och kommer skriva varje torsdag och kalla inläggen TBT.

Det första minnet jag tänkte skriva om är en dressyrtävling i den 31 oktober 2015. Det var under tiden jag red på ridskola och jag red då en ridskoleponny och vi red en LC:1. Jag fick en ponny som heter Xenius som under den tiden var min favorithäst. Vi red på 63,519 % och det blev en första plats. Är rätt nöjd med ritten. Han var seg i övergångarna och behövde bjuda lite mer. Vägarna var sådär och vi fick ett avbrott i galoppen annars var jag väldigt nöjd.

det blir lite mycket att skriva av hela protokollet så skriver de poäng och kommentarer jag fick på allmänna intryck

Allmänna intryck:

Hästens gångart och tempo 6

Hästen form 6,5

Ryttarens sits och hållning 6,5

Ryttarens inverkan 6,5

Korrektheten i uppvisning 6,5


Trevligt ridet program. Skulle bjuda lite mer spec. i galoppen men fin form i skritt och trav

Kram Julia

Likes

Comments