Projekt

Detta projekt är nog ett never ending, men nu har jag sadlarna där inne men det är inte klart än men det tar vi senare.

Vi började riva sportlov 2015:

Här är en före bild, detta var ett mjölkrum för länge sedan och jag gissar på att det blev mer sterilt (?) med plåt på väggarna. Men nu ska det ner!

Ja, det var ganska äckligt bakom, till vänster nere i hörnet ser ni ett myr-angrepp (bild t.h).

Så nu skulle allt trä ner också!

Vi såg att det hade varit en trappa upp till skullen här inne, dörren i plåt skulle vi ta bort och sätta igen.

Dörren provisoriskt igensatt, papp och reglar uppe. Dags att isolera!

Nu syns det inte att det varit en dörr där längre, nästa var papp och några brädor.

Vi satte även in nytt tak, eller plattor över det gamla.

Ännu mer panel uppe!


Vita väggar och hängare! Nu ska förvaring och diskbänk in, vi ska även måla golvet. Ni får veta när vi kommer så långt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Får, Händer just nu, Häst

Hoppas ni har haft en trevlig torsdag!

Idag har varit en lång dag, upp tidigt för lite jobb och sen moppekörning och sen till mammas jobb. Åka till Hööks (favvobutiken) och sen handla inför imorgon.

Men nu är den över och snart ska det sovas!

På Hööks handla jag bett & en flughuva. Bett i större stl och i andra material som ska gynna oss, testa det ena idag och han gick precis som jag ville på det, många skulle säkert kalla honom stum men när stödet väl kommer blir andra allra bäst på bett som han får suga på. När han blir "mjuk" och "gummibandig" blir stödet jättedåligt och han går bakom hand, rollar och lyssnar inte alls. Men nu verkar jag hitta vad som passar min lilla häst. Annars gick passet jättebra, vi fortsätter göra riktig magträning och han har i så han låter som en gris och frustar när spänningar släpper. Dock är våran ickepaddock inte så bra att rida volter i men vi har en granngård som har paddock så ska fråga om jag kan låna den.

Ett av våra lamm har namnsdag idag, Alice! Den enda vita och en liten tjej som är självständig som klarar sig utan mammamjölk. Hon är speciell den lilla lammisen!

Likes

Comments

Projekt

Nu kommer projekt vindskydd upp:

Vindskyddet står i hästarnas vinterhage och fårens mellanhage (vår/höst/vila). Det tog tre helger att få det helt klart. 4.20mx4.20m stort och 2.10m på högsta stället och 1.70m på lägsta pga av ojämn mark och det lutar bakåt.

Vi började med att gräva ner plintar i varje hörn:

När alla plintar var nere byggde vi stommarna:

Nu börjar det likna något, klä in med panel och på med tak:

Så nu är det klart:

Likes

Comments

Händer just nu

God kväll!

Idag har jag jobbat lite på pappas jobb, efter det blev det moppekörning. Jag fyllde 15 år i onsdags och har snart moppekort så jag tränar lite. Idag fick Ofsi, hästen, vila, vi hade lektion igår som brukar vara jobbigt. Vi har även kastat in sly till fåren som dom älskar, så de får lite gobete. I helgen ska vi stängsla ännu en hage, de behöver mer bete (igen) och när vi skiljer dom måste vi ha många hagar.

Imorgon har jag körlektion och efter det ska jag till mammas jobb, det är väl som fredag imorgon så det blir väl mys framför tv. Ett ridpass ska också hinnas med.

Fåren mår väldigt bra just nu, nu när dom på bete är de så fina i pälsen och ser så lyckliga ut, de sover, betar och idisslar om dagarna och bara lever livet.


Likes

Comments

Övrigt, Händer just nu

Hejhej! Härligt att ni hittad till denna blogg. Här skriver vi om våran gård som ligger i norra Östergötland. På gården har vi för tillfället 19 får, 2 hästar, 2 hundar och 3 katter. Djuren som tar mest tid är fåren, dom små liven håller man på med hela tiden.

Vi fick lamm för första gången i mars/april och snart är det dags för avskiljning av lammen. Annars bygger vi hagar eller annat resten av tiden. Vi flytta till våran gård juli 2014 och den växer med tiden, vi har alltid något projekt på gång och vill få detta till våran absoluta drömställe.

Den ena hästen vi har tränar jag, Kajsa, aktivt och satsar på tävling. Han tar upp en stor del i mitt liv och skrivs mycket om här.

Jag planerar att uppdatera varje dag, om ridning eller de andra djuren och de många projekten vi har igång.

Hoppas ni tycker det kommer bli kul att läsa om livet på landet.


Likes

Comments