Fasen vad fina dagar vi haft. Här kommer ännu en bildbomb! Kul!

Vi kom fram rätt tidigt till Airlie Beach. Checkade in och packade om för båtresan vi skulle iväg på och sedan försökte vi fördriva tiden så gott det gick. Solade och så ba:)

Vi har sovit på en segelbåt i två nätter nämligen.

Som såg ut såhär.

Någon jag glömt namnet på, Freddie och Alyce!

Megafint.

Svenskar överallt, ju. Som Simon och Hampus tillexempel. Mycket söta.

Dessa filurer med. Team Sweden woopwoop!

Vi drack lite cider och kollade på solnedgången första kvällen.

Det var härligt.

Morgonen efter gick vi upp tidigt för att kolla på soluppgången. Vilket var så väldigt skönt eftersom vi hade det fruktansvärt jävla varmt nere under däck. Har sovit så lite på sistone alltså. Värsta hittills var nog detta dock..


Sedan besökte vi en av öarna:

Pangfint ;-)

Jag och tösen ovan drog oss undan för att få sova en stund i solen. När vi vaknade var det dags för bad.

Och en massa stoj då..

<3

Lite mer bad väl tillbaka på båten:)

På kvällen åkte vi ut till en liten strandkant för att se solnedgången därifrån. Mycket uppskattat, särskilt när de kommer över med snacks också! Maten ingick förövrigt och var väldigt god. Förutom frukosten då, eftersom de typ äter rostbröd utan att rosta med sylt på. Uh.

Drömmigt!!


Vi har haft det helt otroligt, bilderna skvallrar väl kanske om det. Sista dagen tog jag inga bilder, MEN!!! Vi fick morgonsnorkla med en sköldpadda. Såå nöjd. Snorklade gjorde vi också en massa dagen innan, bland annat på ett ställe som visst ska vara ett av de femte bästa i hela världen.

När vi nådde fastlandet igen så hämtade vi ut våra väskor för att kånka iväg dem till vårt hostel för kvällen. Handlade mat och badade lite i poolen där innan vi gjorde oss redo för kvällens festligheter. Alla från båten möttes upp på lite efterkrök på ett ställe som hette Beaches. Jag och Bea drack en vinare var innan vi gick, haha. Sedan var det några av oss som slog sig ner på en gräsplätt med en vinbox. Så mysigt! Körde musikquiz och blev fulla innan vi gick och dansade på Mama Africa. Vi shottade visst tequila och en massa, men jag har inte riktigt minnet med mig.. :)

Är du nöjd nu Louise? Det får räcka tycker jag. Jag sitter på nattbussen upp till Cairns och tänker försöka sova lite.

Skål! Hej! Vi hörs!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Höll nästan på att glömma dessa fina. Har redan skrivit på instagram om hur glad jag är över att få resa tillsammans med denna gobit. Tänk vad fint det är, att vi bara råkar vara jämnåriga och helt jävla bäst tillsammans. Det är inte alla man fungerar så bra ihop med.

Saknar er där hemma ändå. Måste jag väl erkänna. Trots att jag knappt rest i tre veckor ännu...

Puss& godnatt hälsar jag! Ta hand om varandra och läs en bra bok. Det ska jag göra:-)

Likes

Comments

Mycket vacker natur medan vi körde, däremot svårfotad. Beatrice körde hela sista dagen och var dessutom säkrast bakom ratten enligt mig så det var skönt:)

Tredje dagen, efter att vi städat och packat ihop på morgonen, så var Lake Mckenzie vårt sista och enda stopp för dagen.

Där jag fick ta extra fina semesterbilder, haha. Här på Bea och Charlie. Så fint namn på en tjej förövrigt.

Det var så oerhört klart vatten. Sjön är som jag förstod det känd pga att den vilar väldigt högt upp på ön, på en sandbädd. Den innehåller dessutom bara regnvatten som filtreras genom sanden. Sand som var så finkornig att vi kunde tvätta håret och tänderna(!!!) med den. Häftigt.. ;)

Vi har haft det super, som ni säkert förstår. Ser i efterhand att jag måste bli bättre på att fota människor och inte bara miljön runtomkring dem.. :)

Så var det slut.


Tur att vi har så mycket annat kul kvar!!!! Hihi. Här på hostlet har vi ätit middag och njutit av luftkonditionering. De flesta "gäng" brukar visst ha en sista fest men många av oss ska vidare redan ikväll. Jag och Beatrice däremot ska njuta av en god natt sömn i en säng, innan vi åker vidare med nattbussen imorgon.

Tack för mig! Vi hörs snart igen.

Likes

Comments

Bilder tagna utanför vårt camp, 07.15. Vi har alltså sovit i tält på ett liggunderlag och inget mer. Kanske inte det bästa för min rygg i kombination med all studsig bilkörning. Men, ah, nog om det.

Inget vatten förutom dunkar och ingen möjlighet att duscha eller tvätta händerna. Det sista är tortyr för mig....... men toaletten vi hade var faktiskt väldigt fräsch och jag har sovit helt okej med lite fulvin i blodet och min väska som kudde. 

Första stopp: Maheno Wreck, som sjunker mer och mer för varje år. Väldigt intressant att höra då vår guide berättade om allt runtomkring. Han var dessutom någon form av hobby-specialist på insekter. Så han kunde en massa om alla flugor och spindlar vi sett. TRYGGT

Googla "Shipwreck Maheno" ifall ni gillar historia. Nå.

Ni ser så vackert det är!!! Behöver inte skriva något här ju.


Sedan var det äntligen dags för dagens första dopp! Mycket efterlängtat med tanke på hur solen stekte. Beatrice som oroat sig så över vädret.. ;)


Vårt andra stopp: Champagne Pools.

Vi vandrade en bit...

Innan vi kom fram till detta fina!

Där vi badade en stund och tog en massa bilder i vågorna som slog över klipporna, tillsammans med de andra svenskarna:-)


Jag var rädd att det skulle bli stressigt eller "för mycket" (tänker bara ha-HA nu i efterhand) när vi bokade alltihop. Men jag har verkligen varit supernöjd. Lagom lång tid på varje ställe och varierande också. Efter bad väntade tillexempel vandring upp till en utkiksplats där vi kunde se rockor, en haj och stora fiskar.

Helt otroligt turkosblått vatten.

Fotar henne en del, ja.

Ja, vad ska jag skriva här då? Kanske att detta ställe kallas för Indian Head. Hemsk historia bakom so google it om intresse finns!!!


Sedan besökte vi Eli Creek, en färskvatten bäck(?) där man åker ner i badringar och kan dricka direkt ur händerna bara. Ni har säkert sett bilder, både tror och hoppas jag, för kameran var inte med mig då vi badade och solade:)

Efter det chillade vi mest, köpte glass och somnade lite i eftermiddagssolen.

Påväg tillbaka fick vi besök:

Av en dingo som hakade på. Väldigt farliga i flock om man är ensam, vi fick se videos innan om hur man skulle agera ifall man stötte på dem till fots osv. Kvällstid när hela gänget var något berusade och skulle ut för att se på stjärnorna var vi tvungna att bära med oss "dingo sticks", för att de skulle se dem i mörkret och hålla sig på avstånd.
Om man kunnat fota den stjärnhimlen asså. Helt otroligt.

Bara en dag kvar nu tyvärr. Väl tillbaka festade vi, lärde oss en massa nya och framförallt roliga ölspel och åt middag givetvis.

Häng kvar för mer:)))

Likes

Comments