Header

Något som jag har börjat fastnat på mycket, är att skapa stilrena illustrationer blandat med typografi. T.ex. som jag gjorde i ett tidigare inlägg med dem olika insekterna och deras art namn på latin. Och jag testade idag med att göra något likanden fast använda mig utav PS brushes, och en bild i bakgrunden. 

Det finns massa hemsidor som erbjuder PS brushes som för mesta delen är CC berättigade samt gratis, här är några utav mina tips!

Myphotoshopbrushes

Brusheezy

Brushlovers

Men för säkerhetens skull så läs alltid användarvillkoren som ägaren ger dig och följ dem, det är så hemsk onödigt om man missar det och det sedan visar sig att man inte alls får använda dem som man har gjort. :(

Gjorda med hjälp utav PS brushes i Photoshop, och CC berättigad bild.


Får inte användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

Trevlig helg!

Avslutade just det stora projekt som vart igång sedan någon månad sedan, och jag kan äntligen dela med mig utav resultatet! Jag och några klasskompisar fick uppdraget att "göra ut" tidningen TODAY, som är den officiella mässtidningen för Kunskap & Framtids mässan. Där mäss-utställarna kan läsa om saker som händer på mässan, och få relevant information som gynnar dem som utställare. Brief:en innebar produktion utav 5 upplagor (2 digitala, 3 tryckta), samt en ny logga och grafisk profil. Vilket innebar en intensiv vecka under mässan för oss, då mycket utav materialet kom bara några timmar innan och samlades ihop under själva mässan. Och det skedde en hel del stressiga moment, som t.ex. att kunden ändrar format på tidningen precis innan publikation och stopp utav pressarna p..g.a osäkerhet.

Men jag har verkligen lärt mig mycket under denna perioden, och trots att det har varit kämpigt så var det faktiskt väldigt kul! Så här blev dem färdiga tidningarna, och checka gärna in dem digitala upplagorna HÄR!


Vi delade in arbetet så att en person i gruppen fick huvudansvaret för en utav numrerna, dem som jag ansvarede över var det röda numret! Såg till att ta många exemplar hem efter dagen också haha!

Likes

Comments

Tjo!

Nu vart ännu en vecka förbi och snart dags för helg, och för er som inte jobbar helg är ju detta underbart. Vi som annars jobbar helgkvällar så blir det bara ännu några jobbdagar. Men ska försöka få in lite helg avkoppling, innan den nya veckan startar igen. För denna veckan har det varit fullt upp med projekt i skolan, då vi börjar närma oss slutspurten. Så tyvärr kanske det inte blir så mycket uppdaterande på bloggen under helgen, kommer vara supertrött efter jobbet.

Tog en liten promenix med familjen i helgen till vår lokala golfbana, och passade på att ta lite kort. Ville få lite höstbilder med öppnare vyer, och då passade ju golfbanan perfekt med deras gröna grösmattor! Funderar också på att snart köpa ett nytt kamerahus samt objektiv, frågan är dock om man ska stanna med Nikon eller testa något nytt?

Får inte användas utan mitt tillstånd.

Likes

Comments

Tänkte jag skulle dela med mig utav mitt personliga bästa tips för att öka ens kreativitet, då denna bloggen ändå är tillägnad åt kreativitet! Har säkert nämnt min "svarta bok" innan, men tar upp den igen då den verkligen är en superbra grej. Samt att förra gången så hade jag inte så mycket att visa er, då jag precis hade börjat med den och inte hunnit använda den. Men nu efter ca ett år så har jag hunnit använda och fått testa om den verkligen fungerar, och det har det!

Jag har tagit med mig boken nästan vart jag än gått, med en blyertspenna, sudd och kalligrafi penna. Och när jag har fått inspiration så har jag bara dragit upp boken och skissat lätt, sedan när jag har kommit hem igen har jag fortsatt på skissen och sedan använd kalligrafi pennan. Jag som person är lite utav en perfektionist så i denna boken så har jag inte ritat "skisser", utan har försökt att göra färdiga illustrationer. Men hur man använder den är upp till en själv, bara att man använder den är ju själva idén! Jag har t.ex. blandat med att göra kollage med tidnings-utklipp, med heltäckande illustrationer. Och det har verkligen hjälp, t.ex. med att utöka samt förbättra min illustrations "stil". Så att han en "black book" eller en "art journal" som andra kallar det, är verkligen en smart idé. Man får utmana sin kreativtet samt utveckla sina skills. och det är kul att se tillbaka på gamla ilusatrationer och se hur mycket man har utvecklats!

. Om ni går tillbaka till mitt gamla inlägg så ser ni skillnaden mellan dem första illustrationerna och dem senaste!

Länk!

Boken är en moleskin notebook, som finns att köpa på akademibokhandeln!

Likes

Comments

Trevlig helg på er!

Hoppas ni har det trevligt i höst kylan, och käkar mycket halloweengodis! Jag iallafall har det, så mycket så att jag blev lite inspirerad att leka runt lite i Illustrator. Så försökte återskapa några läskiga kryp att illustrerar på något sätt, med hjälp utav vektor-tool. Kanske inte blir något halloween läskigt, men något blev det! Dem är gjorda på frihand med "vector-tool" i Illustrator, med målar "brush-tool". Texten i mitten är den latinska namnen för deras artgrupp.

Annars händer det inte så mycket hos mig, är en aning förkyld. Och det skyller jag på höstkylan, men ska kämpa för att bli frisk så att jag kan jobba 100% på vårt projekt i skolan. Ska bli spännande och se hur slutresultat blir, men det är fortfarande en lång och kämpig väg dit! Så under tiden delar jag lite andra projekt att visa er!

Ha det fint!

Får inte användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

Instagram@sophiegassander