Header

Varje år får elever i utbildningen möjligheten att delta i en affisch tävling, som flera andra utbildningar också tävlar i. Där man ska på ett kreativt och innovativt sätt illustrera årets tema, och dem som vinner får sin affisch tryckt och en försäljnings möjlighet i Stockholm. Ett lite roligare uppdrag jämfört med dem andra, och en resa till Stockholm är ju inte så dåligt! Åker förresten dit nu på fredag för att se Phantom of the opera, är superpeppad! :D

Årets tema var "Kärlek", och det valde jag att tolka med lite humor.

Får ej användas utan mitt tillstånd

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

After hours

Ibland behövs det en liten paus ifrån arbetet eller sysslorna, och då är det här mitt supertips till dig som är en film/serie nörd. "After hours" är en mini serie ifrån Cracked på youtube, som är en humor-kanal som fokuserar sig åt olika "Nörd" ämnen. I seriren tar dem fram galna filmteorier och humoristiska vinklar på olika klassiska filmer och serier. Och man behöver inte vara djupt insatt i filmvärlden för att skratta högt, då kemin och humorn mellan karaktärerna är tillräkligt för att det ska vara värt att se! Det känns som om man är en i gänget när dem sitter på sitt lunchställe och diskuterar sitt favoritintresse.

P.s finns ingen undertext.

Checka in hela spellistan när du behöver en liten flykt ifrån vardagssysslorna ett tag!

Likes

Comments

Denna terminen så har vi fokuserat på förpackningsdesign, och arbetar parallellt med flera olika projekt. Men blev precis klar med en utav dem, en tablettask med lite blandade smaker. Valde att göra mitt egna "märke" och på en stilren design med glada färger. Passade också på att få några fina produktbilder i palmhuset, miljön därinne är ju toppen när man man vill ha ett mjukt och fint ljus.

Ignorera den dåliga ihop limningen, hade inte så mycket tid på mig just nu.

#veganskt såklart!

Får inte användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

Något som jag har börjat fastnat på mycket, är att skapa stilrena illustrationer blandat med typografi. T.ex. som jag gjorde i ett tidigare inlägg med dem olika insekterna och deras art namn på latin. Och jag testade idag med att göra något likanden fast använda mig utav PS brushes, och en bild i bakgrunden. 

Det finns massa hemsidor som erbjuder PS brushes som för mesta delen är CC berättigade samt gratis, här är några utav mina tips!

Myphotoshopbrushes

Brusheezy

Brushlovers

Men för säkerhetens skull så läs alltid användarvillkoren som ägaren ger dig och följ dem, det är så hemsk onödigt om man missar det och det sedan visar sig att man inte alls får använda dem som man har gjort. :(

Gjorda med hjälp utav PS brushes i Photoshop, och CC berättigad bild.


Får inte användas utan mitt tillstånd

Likes

Comments

Trevlig helg!

Avslutade just det stora projekt som vart igång sedan någon månad sedan, och jag kan äntligen dela med mig utav resultatet! Jag och några klasskompisar fick uppdraget att "göra ut" tidningen TODAY, som är den officiella mässtidningen för Kunskap & Framtids mässan. Där mäss-utställarna kan läsa om saker som händer på mässan, och få relevant information som gynnar dem som utställare. Brief:en innebar produktion utav 5 upplagor (2 digitala, 3 tryckta), samt en ny logga och grafisk profil. Vilket innebar en intensiv vecka under mässan för oss, då mycket utav materialet kom bara några timmar innan och samlades ihop under själva mässan. Och det skedde en hel del stressiga moment, som t.ex. att kunden ändrar format på tidningen precis innan publikation och stopp utav pressarna p..g.a osäkerhet.

Men jag har verkligen lärt mig mycket under denna perioden, och trots att det har varit kämpigt så var det faktiskt väldigt kul! Så här blev dem färdiga tidningarna, och checka gärna in dem digitala upplagorna HÄR!


Vi delade in arbetet så att en person i gruppen fick huvudansvaret för en utav numrerna, dem som jag ansvarede över var det röda numret! Såg till att ta många exemplar hem efter dagen också haha!

Likes

Comments

Instagram@sophiegassander