Header

Ett litet projekt som började med en liten kladd på en klisterlapp, och efter det förvandlades till en liten statement piece. Blev säkert lite omedvetet inspirerar utav Gudrun Skymans "Hembesök" som fanns som video på youtube, för ett par år sedan. Men som sagt jag råkade bara sitta och skissa en dag, och sedan valde jag att gå vidare med den ideén. Som är et utav mina tips för att utveckla sin egna kreativitet, att våga gå vidare och göra om/"snygga till" en ideé/kladd som sedan kan bli något helt annat. Det är både utmanade och kul att hela tiden försöka göra en ideé bättre och mer utvecklad, då man får tänka i nya banor och arbeta mer i detalj.

"Ett litet steg för mänskligheten, men ett stort steg för jämställdheten."

Skapad i Adobe illustrator

Får inte användas utan mitt tillstånd.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Skrev för ett tag sedan att jag skulle dela med er utav mitt gymnasie projekt, och nu tyckte jag det passade när jag börjar på ett nytt kapitel med min nuvarande utbildning.

Konceptet utav vårt gymnasie projekt var att framhäva samhällsfrågor genom citattolkningar i bild, i olika genrer utav samhällsfrågor. Ämnena som vi valde var "Feminism", "Politik", "Psykisk ohälsa", "Glädje" och "kärlek", som delades upp i olika komplenterande färger. Detta ver ett väldigt kul projekt att göra, då både vi fick utmana vårt kreativ tolkande och fick se slutprodukten i handen.

Likes

Comments

Tjingeling satt nyss och lekte i Illustrator när jag kom på att i morgon är min första dag på min utbildning! Mitt "sommarlov" är officiellt slut i morgon, och det känns som att jobba är det enda jag har hunnit göra... Men vad gör man inte för att kunna flytta hemifrån, som nuvarande hela min lön går åt till. SPARA SPARA SPARA! :D Men en som lever som en förtidspensionär och snål sedan barnsben så är det inte så svart att hålla i pengarna.

Som sagt på måndag (imon) bär det av till den nya skolan och utbildning som jag kommer spendera mina 2 år framåt, och man kan väl säga att man är lagom nervös! Har aldrig varit bra på att lära känna nya människor, är alltid helt utmattad efter en heldag utav artigheter. Men ska försöka fokusera på att bara vara mig själv och vara positiv mot att få känna lite nytt folk, speciellt när man delar intressen med dem.

Har sedan det senaste inlägget inte hunnit göra så mycket som kanske intresserar er, utan dagarna har mest bestått utav jobb/sömn/mat. Men har också börjat fokusera mer på att plugga på min körkortsteori, skulle varit bekvämt att få körkortet innan vinter. Så slipper jag köra upp i mörker, gå om teorikursen på körskolan och be om skjuts när jag flyttat hemifrån.

Kommer uppdatera er om dem första dagarna och hur det har gått, om samt dela slutresultat utav mitt gymnasieprojekt. Renoverade nyss sovrummet också, här är en lite sneakpeak utav resultatet!

Ungefär min reaktion när jag läste på schemat och det stod "teambuildning" dem första dagarna.....

Likes

Comments

Throwback thursday!

God eftermiddag kära läsare! Ville bara kort uppdatera er på det senaste, vilket som kanske inte är så mycket men ändå något :) Idag i det fina vädret åkte jag in till stan ett tag på några ärenden, det var härligt att äntligen kunna strosa runt i stan efter en lång månad utav jobb. Hela juli var ju i stort sett ett enda långt jobbpass, med kanske 1-3 lediga dagar som allt. Så nu efter att ha vilat upp mig efter den hektiska månaden så är det super härligt att få komma ut till verkligheten igen haha :) Så det blev en långpromenad runt omkring stan, och en snabbtur i Liseberg där jag gick runt bland trädgårdarna. I stan lyckades jag också få hem lite förberedelser inför höstens plugg, med veckokalender och anteckningsböcker. Jag kom in på den utbildningen som jag ville här i Göteborg, så jag blir kvar här ett tag till! Kommer dem nästa 2 åren läsa grafisk formgivning & produktion, och förhoppningsvis köpa min första lägenhet. 

Kommer också att uppdatera er mera om plugg och lägenhet när det blir mer aktuellt, men dessa två åren kommer att bli spännande! 

Passade idag på att dela lite bilder ifrån våras, då jag har undgått att blogga något sedan dess. Efter vintern så är våren den bästa säsongen att fotografera enligt mig, det finns så mycket färger att fånga och ljuset gör det möjligt att underbara bilder. Så nu får bi lite vårkänslor skickade till er förhoppningsvis!

Ha det fint!

Nikon 3D100 - Fast objektiv 0.8

Likes

Comments

Det var inte igår!

Om ni har följt min blogg ett tag så vet ni att kontinuerligheten på denna bloggen inte är top notch.....;) Men jag försöker nu på nytt att hålla er uppdaterade samt få lite ordning på vardagen, genom att börja blogga igen. Yay! Men som sagt var det ett tag sedan jag bloggade, så passar nu på att uppdatera er på saker som har hänt sedan dess. Innan jag kör fullt ut på bloggens tema (Kreativa kreationer) och visar er mina senaste projekt och fotosessioner!

20 maj - Bal

Den efterlängtade balen var denna kvällen, något som man har väntat på sedan första dagen på gymnasiet! Spenderades med grymma människor på Clarion Hotel med mat och dricka, samt mycket skratt. En ganska härlig sista kväll att spendera med klassen och skolan.

2 Juni - Studenten!

En lång underbar dag med mysig champange frukost och blev klassens "klippa", som sedan övergick till supergod lunch på kajskjul 8. Ett energifyllt utspring som inte slutade vid flak-åket runt stan, utan fortsatte i två tim efter. Lika härlig stämning var det på studentfesten på trädgården, som inte heller slutade förrän lagom till frukost.

19 Juni - Födelsedag

Oglamoröst som tidigare händelser i Juni så jobbade jag nästan hela dagen på min födelsedag, så det blev inte så mycket utav födelsedags firande den dagen. Men jag ock min syster firade våra födelsedagar tillsammans, och fick superbra saker till den framtida lägenheten! Har inga bilder på det så ni får en till studentbild ;)

Juli - Smögen/Jobb

Första veckan utav juli åkte jag direkt ifrån jobbet kl 05:00 på morgonen med bussen mot Smögen, för att spendera min enda lediga vecka i juli med lite bad och sol! Och för att göra det lite härligare så kom Natti upp senare under veckan, för att få känna på västkusten innan hon åker upp till Umeå. En lugn och perfekt vecka innan stormen utav jobb pass som skulle komma veckan efter, helt perfekt! Kmr dela lite bilder ifrån Smögen senare i veckan också.

Likes

Comments

Instagram @sophiegassander