Ledig från jobb, 20 grader varmt och uteritt med go och glad häst. Kan det bli bättre? Nerina var nöjd över ridhusväggarna efter lite väl många pass på banan förra veckan. Nu gäller det att kunna återhämta sig en vecka innan det är dags för årets första hopptävling!

Det är perfekt väder att rida ut nu! Varmt i solen, svalt i viden och inga flygfän! Som pricken över i så är det fullt med vitsippor i dalarna och det börjar bli grönt i träden. Det är otroligt vackert! Det är även en lyx att få galoppera på mjuka grusvägar och låta henne sträcka ut. Det är väldigt kuperad teränng så det blir mycket gratis backträning vart man än rider. Härligt med variation! Otroligt bra för både ryttare och häst att få ändra miljö och bara busa av sig.

Bjuder på en bild från 2014 😊

Det är så kul att det går att rida ut själv med Nerina. För ett år sedan hade jag aldrig vågat att ge mig på det men nu vet jag hur hon funkar och litar på henne till 100%. Det kul att vi börjar bli ett team som kan lite på varandra!

Hittade denna film på youtube där de red nästan exakt samma runda som jag.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Igår var det dags för dressyrtävling igen, denna gången bar det av till Kongahälla Ridsällskap för att rida L:C 1. En väldigt bra tävlingsplats måste jag säga, bra parkering och lätt att ta sig mellan alla nödvändigheter. Guldstjärna i min bok!

Ritten kunde inte gått bättre. Det som vi har tränat på mest under de senaste veckorna, övergångar mellan trav och galopp, satt som en smäck och bara det gjorde mig glad! Det finns ett flertal saker som jag kan förbättra tills nästa gång men det var så bra vi kan göra det för tillfället. Resultatet blev 69.815% och gav en nionde placering!

De senaste månaderna har vi verkligen gjort framsteg med formen. Vi har jobbat mycket på att Nerina ska ligga kvar i övergångarna och inte gå bakom lod. Steget har också blivit mycket bättre och hon vilar mer på steget. Förut blev hon lite för framfusig och det så mer springit ut.

Känslan på banan var dock inte riktigt vad jag hade hoppas på. Jag fick inte henne ordentligt lösgjord och därför fick jag inte någon bra framåtbjudning. Det är en konst att kunna rida fram ordentligt och det har jag inte riktigt bemästrat än. Jag fastnar gärna på spåret och tar ingen plats inne på framridningen. Det blir svårt att lägga volter eller flytta för skänkeln om man tycker man är i vägen för alla andra.

Jag är väldigt stolt över min och Nerinas prestation, det var vår andra placering tillsammans på lokalnivå. Det känns skönt att man kan se få ett kvitto för alla de timmar man lägger ner för att få en fjuttig rosett. Men vad ska man säga, jag älskar det! :)

Likes

Comments

Om en dryg vecka debuterar jag och Nerina i dressyr och självklart vill vi visa upp oss på bästa sätt. Det mesta är fixat, allt från transport till nytt hästschampo, det enda som jag funderar över är min frisyr. Jag har ganska långt hår som är väldigt tjockt och det är svårt att få det att passa under hjälmen. Jag har provat att knyta upp det i en knut förut med då åker hjälmen ner i ögonen på mig vilket inte är att föredra. Någon som har några tips på frisyrer som kanske skulle funka?

Likes

Comments

Söndagens träning gick långt över förväntan! Vi lyckades skrapa ihop 64.815% även fast vi hade flertalet missar. Det känns lovande inför nästa veckas tävling.

Framridningen kändes Nerina väldigt fin trots att det var första gången vi red i paddocken för i år (paddocken blir ofta oridbar under vinterhalvåret). Jag kände att hon var med mig och hade fin energi framåt. Det enda som strulade var galoppen. I vänster ville hon inte ta galoppskänklen och i höger flöt hon väldigt mycket mot staket och ville helst köra galopprace. Tokfia 😂.

Inne på banan ändrades känslan drastiskt, hon spände sig lite grann och ville inte riktigt ta skänkeln. Vilket ledde till att jag var tvungen till att "putta" fram henne. Alltså rida med väldigt mycket mer ben än vad jag brukar (det kommer ni se på filmen). Annars är jag glad över mitt resultat och stolt över min häst. Fina halter och går ganska stalbilt i formen. Det som jag dock var mest lyrisk över efter ritten var galoppen i vänster varv. För första gången gick hon över trav - galopp - trav i form! Hon gjorde det utan få världens travartrav eller bita sig tag i bettet. Stolt mamma!

Det enda som krånglade var när man skulle ta upp tyglarna efter den fria skritten. Vi höll på att gå in i väggen eller rättare sagt vi gick in i väggen. Sen krånglade högergaloppen, Nerina ville inte fatta högergaloppen och då fick jag trycka till lite. Det skulle jag inte ha gjort, jag glömde att jag satt på ett sto vid namn Nerina. Hon surade igenom hela galoppdelen i högervarv...

Det känns skönt att det är små saker som går att träna upp under den tiden som det är kvar innan den 2 april. Det kommer bli mycket galoppfattningar och öva på att få en henne lite mer med mig.


Likes

Comments

God morgon!

Imorgon börjar tävlingssäsongen 2017 på riktigt! Jag är så taggad! För tre veckor sedan blev jag inslängd i dressyrlaget för att tävla Bohuscupen den 2 april. Det var inte riktigt det som var planen men med lite ändringar i planeringen funkar det. Min plan var från början att tävla dressyr först i maj vilket skulle ge mig lite mer tid att öva på mina övergångar. Det fick bli hårträning istället.

Imorgon är det programträning på klubben för utomstående domare. Det kommer bli en bra träning både för mig och Nerina. Vi ska ta oss igenom L:C 1 och bara försöka ta oss runt. Speciellt jag ska rida hela vägen igenom och inte somna halvvägs genom programmet...😉

Nu ska jag ta mig upp till stallet för att tvätta svansen på min lilla prinsessa och ha mark-/hoppträning. Senare ikväll är det jobb som gäller.

Hoppas ni får en underbar dag!

Likes

Comments

Gårdagens slutade på bästa sätt med en massa goa vänner, skratt och fika på världens bästa klubb. Vi samlades i caféet för att lyssna på årsmötet, gratulera klubbmästare och ridskolemästare och tacka alla som är involverade i klubben. Utan all hjälp från frivilliga hade inte klubben fungerat! ❤

Likes

Comments

Det finns många som är duktiga på att skriva och som ger så himla mycket inspiration, dagligen, både i form av blogg och vlogg. Jag läser själv en hel del bloggar och jag tycker det kan vara svårt att fastna för bloggar som man läser under längre perioder. Här är min topp fem som jag läser dagligen!

  1. Lina Dolk - En ung driven tjej som satsar allt på hästarna. Det är inspirerande att få läsa om livet som professionell ryttare. Man lär sig även massor om hur man kan utveckla sig själv som ryttare.
  2. Julia Sjöström - en väldigt go tjej som bevisar att alla har något som de kämpar med. Jag ser upp till henne som vågar att dela sin historia med andra.
  3. Nina Rademaekers - En till härlig inspekterande tjej som satsar helhjärtat på dressyren. På hennes blogg får man följa det dagliga arbetet med hästar och även hur man kan få ihop det med att läsa på universitet.
  4. Johanna Grant - En tjej som jag började följa när hon jobbade som beridare men nu har livet vänt och man får se hur hon hanterar häst, vänner och jobb. Hon är väldigt duktig på att dela med sig av upplägg och hur hon gör för att utbilda hästar.
  5. Systrarna Elfsatrand - Två systrar som har väldigt mycket utstrålning och de bjuder på sig själva!Vilket gör att man fastnar för deras blogg med en gång. Det är kul att få läsa deras blogg och ibland längta tills nästa inlägg. En blogg värd att läsa.

Btw, idag är det ett år sedan jag hoppade en meter med min lilla plutt! Tänk vad fort tiden går...

Likes

Comments

God morgon!

Jag är idag ledig från jobbet och bestämde mig för att lyxa till denna gråa morgon med pannkaksfrukost. Är faktiskt lite stolt över min matlagning idag då jag är värdelös på att laga mat men denna gången blev det perfekt. STOLT! Perfekt att avnjutas tillsammans med ett några avnitt av vänner.

Idag åker jag till stallet på eftermiddagen för ett möte och sen blir det årsmöte med styrelsen. Det brukar vara intressant att få höra vad som är på gång och vad för planer som ska förverkligas.

Ha en härlig tisdag allihopa!

Likes

Comments