Header

Hej!
Som ni nog vid det här laget vet är att jag är sjuk. Jag hatar att vara sjuk. Jag ligger ner hela tiden, får ont i ryggen och i höfterna (haha, old lady warning) och jag kan inte äta någonting. Allt smakar liksom...äckligt. Jag tror att alla ni kan förstå vad jag menar, hoppas jag, men det är verkligen inte kul! Var som ni kanske förstod hemma från skolan idag också, och vissa kanske tycker att det är skönt, men jag har just nu bara ångest över det. En stor fet klump med ångest som äter upp mig inifrån. Jag har nämligen ett NO-prov om kol på måndag, och jag kan ingeting till det. Jag har missat 2 NO-lektioner nu pågrund av att jag varit sjuk, och den enda lektionen som jag har kvar är den på fredag, så jag måste nästan (hur sjuk jag än må vara) släpa mig själv till skolan och fråga ut min lärare om vad jag ska kunna. Tycker verkligen det är jobbigt. Det är alltid så för mig, när jag är sjuk missar jag väldigt viktiga saker men när jag inte är sjuk så har vi typ "städdag". 

J​​ag har märkt också att varje gång som jag är sjuk så får jag en jättekonstig näsa, som gör att jag alltid, konstant, blöder näsblod, och det är så äckligt och irriterande! 

Men nog om mina bekymmer, i dagens inlägg tänkte jag skriva mina bästa tips på att bli frisk. Inte för att jag själv är 100% frisk än, haha, men jag har några tips som jag alltid använder mig av när jag är sjuk. Och det är inte tips som "ta medicin" för liksom, ja, det är ganska självklart.

-Drick varma drycker! Varm choklad eller te funkar alltid när jag har ont i halsen. Personligen avskyr jag te, oavsett smak, men mina vänner säger att det är gott iallafall.

-Sov i strumpor och halsduk! Detta har jag märkt har gjort att jag har blivit frisk mycket snabbare än vad jag gjort innan. Lindra in dig själv i en halsduk (inte för varm) och sätt på dig ett par strumpor över natten. Man blir mycket friskare mycket snabbare, och man mår bättre.

-Sov! Det här är också ett ganska självklart tips, men att sova och flyta iväg till drömmarnas land (haha, cheesie) hjälper verkligen, iallafall mig, att tillfriskna mycket fortare. Hjärnan liksom "stänger av sig" och när man vaknar mår man bättre.

-Ha alltid en filt på dig! Det gör jag alltid när jag är sjuk. Jag ligger alltid med en stor, gosig filt över mig, och det viktigaste av allt - låt alltid filten nudda och värma din hals. Det är verkligen superviktigt om man vill blir varm och bli friskare.

-Drick massor! Jag vet inte hur det är för just dig, men när jag är sjuk får jag väldigt svårt att äta mat, frukt eller något överhuvudtaget. Därför dricker jag mycket, och det hjälper verkligen! Framförallt vatten och apelsinjuice gör så att jag kvicknar till snabbare.

Ha det bra fina ni!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Känner ni igen känslan av att inget smakar gott?
Som ni vet är jag sjuk just nu, har feber, ont i halsen, ont i huvudet och hostar konstant. När jag är sjuk hamnar jag i något slags tillstånd där mina smaklökar bara låser sig och kastar bort nyckeln. Det resulterar i att INGET smakar gott längre. Inte kyckling, inte varm choklad, inte apelsinjuice, inte bars - verkligen ingenting.

Det händer varje gång när jag är sjuk, och det är förjävligt rent ut sagt. Jag kan inte få i mig någon mat eller vätska över huvudtaget. Något annat som är jobbigt just nu är att jag verkligen skulle behöva vara hemma imorgon, men jag kan typ inte. Jag har textil-slöjd imorgon (varje onsdag) och vi syr egna väskor. Jag ligger typ sist, och vi har endast 3 (4?) lektioner kvar innan väskan ska vara kvar och min textil-slöjds lärare C ska bedöma den och sätta ett betyg på den. Just nu ligger jag nog på ett F, haha.

Men jag mår verkligen inte bra. Jag ligger i soffan med fruktansvärt fettigt hår, oborstade tänder och jag luktar sååå illa. Det är sjukt. Jag har inte duschat på flera dagar, snart inte på en vecka (jag vet - eww) Jag vill typ duscha men när man är förkyld är det inte bra att ställa sig naked i duschen. Och jag kan knappt gå, eftersom att jag är yr 24/7 och nästan vinglar fram som om jag vore full. Det känns som att jag ska spy hela tiden också..#lifeishardsometimes

Igår skulle jag också få reda på min nya klass till 7:an som jag ska gå i enda till jag går ut 9:an. I skolan har jag världens härligaste tjejgäng som jag verkligen älskar! Det är jag, E, I, V, B, E, A och E. Jag höll verkligen tummarna för att jag skulle hamna med dem. Tror ni jag gjorde det? Nej...

Eller, jag hamnade i 7B tillsammans med E, men ALLA andra hamnade i 7A. Hur tänkte lärarna där? Det känns väldigt respektlös eftersom att dem vet att vi är ett gäng som är tillsammans hela tiden, och att då sätta 6 av oss i en klass och 2 i en annan känns bara rent ut sagt taskigt. Ibland känns det som att lärarna är emot mig...

På torsdag är det studiebytar dag också. Det innebär att jag och resten av min klass ska få gå runt i högstadiehuset och få de vart jag ska gå i högstadiet. Det är faktiskt ganska kul, så jag hoppas jag är iallafall 80% friskt då.

Det är inte alls långt kvar till skolavslutningen heller! Idag, den 16 maj är det endast i månad kvar! Kan inte vänta!

I och med skolavslutningen så vill jag köpa en ny vit klänning, så har du något tips på en fin skolavslutningsklänning, tveka inte med att skriva en kommentar.

Hej då!

Likes

Comments

Hej!
Hoppas ni mår bra, vilket jag inte gör. Är sjuk, har feber, sjukt ont i halsen och mitt huvud känns som en tickande bomb som ska explodera snart. Blev sjuk i lördags, och mitt huvud kändes som ett betongblock som gjorde att jag inte kunde titta ordentligt. Anledningen till min riktigt dåliga uppdatering är just för att jag varit sjuk, så förlåt för det.

Kunde knappt titta på Eurovison Song Contest heller, men jag höll mig vaken under några låtar iallafall.

Min hår är så fettigt, jag luktar hemskt, och jag kan knappt ställa mig upp utan att ramla. Det är hemskt. Hela mitt rum luktar liksom...sjukdom, om ni förstår vad jag menar. Mitt rum har en aura av sjukdom. (Haha, bra förklarat Sophie)

Hela min kropp hålls igång av mängder av halstabletter, alvedon och snytpapper.
The struggle is real.

Ganska typiskt att jag är sjuk Idag, eftersom att idag skulle jag få reda på vilken klass jag ska få gå i, när jag börjar högstadiet, och den klassen kommer jag gå i tills jag går ut 9:an. Är ganska nervös inför det, för jag har en känsla av att alla mina vänner hamnar i 7A, och jag ensam i 7D, haha!

Min dagisets kommer gå ut på att knappt äta (för när jag är sjuk kan jag endast dricka, och inte äta, för det känns som att jag kommer spy då...) och titta på Netflix i soffan i min pyjamas. Såg färdigt på "How I Met Your Mother" i lördags, och har nu börjat titta på "13 Reasons Why".

Hoppas ni mår bra iallafall!

Likes

Comments

Hej!
Du vet när man hör en utländsk låt som får en att tänka på sommaren? "Despacito" är precis en sådan låt! Alla spanska låtar som jag hör får mig att tänk app sommaren!

Låttext:
♪ Ohhh
Oh, no, oh, no
Oh
Hey, yeah!

Diridiri dirididi Daddy

Go!

Si sabes que ya llevo un rato mirándote
Tengo que bailar contigo hoy (¡D.Y.!)
Vi que tu mirada ya estaba llamándome
Muéstrame el camino que yo voy, oh

Tú, tú eres el imán y yo soy el metal
Me voy acercando y voy armando el plan
Sólo con pensarlo se acelera el pulso
Oh, yeah

Ya, ya me está gustando más de lo normal
Todos mis sentidos van pidiendo más
Esto hay que tomarlo sin ningún apuro

Des-pa-cito
Quiero respirar tu cuello despacito
Deja que te diga cosas al oído
Para que te acuerdes si no estás conmigo

Des-pa-cito
Quiero desnudarte a besos despacito
Firmo en las paredes de tu laberinto
Y hacer de tu cuerpo todo un manuscrito

Sube, sube, sube
Sube, sube

Quiero ver bailar tu pelo
Quiero ser tu ritmo
Que le enseñes a mi boca
Tus lugares favoritos

(Favorito, favorito, baby)

Déjame sobrepasar tus zonas de peligro
Hasta provocar tus gritos
Y que olvides tu apellido

Si te pido un beso ven dámelo
Yo sé que estás pensándolo
Llevo tiempo intentándolo
Mami, estoy dando y dándolo
Sabes que tu corazón conmigo te hace bom bom
Sabes que esa beba está buscando de mi bom bom

Ven prueba de mi boca para ver como te sabe
Quiero, quiero, quiero ver cuánto amor a ti te cabe
Yo no tengo prisa, yo me quiero dar el viaje
Empecemos lento, después salvaje

Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando, poquito a poquito
Cuando tú me besas con esa destreza
Veo que eres malicia con delicadeza

Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando, poquito a poquito
Y es que esa belleza es un rompecabezas
Pero pa' montarlo aquí tengo la pieza

¡Oye!

Des-pa-cito
Quiero respirar tu cuello despacito
Deja que te diga cosas al oído
Para que te acuerdes si no estás conmigo

Des-pa-cito
Quiero desnudarte a besos despacito
Firmo en las paredes de tu laberinto
Y hacer de tu cuerpo todo un manuscrito

Sube, sube, sube
Sube, sube

Quiero ver bailar tu pelo
Quiero ser tu ritmo
Que le enseñes a mi boca
Tus lugares favoritos

(Favorito, favorito, baby)

Déjame sobrepasar tus zonas de peligro
Hasta provocar tus gritos
Y que olvides tu apellido

Des-pa-cito
Vamos a hacerlo en una playa en Puerto Rico
Hasta que las olas griten "¡Ay, Bendito!"
Para que mi sello se quede contigo

Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando, poquito a poquito
Que le enseñes a mi boca
Tus lugares favoritos

(Favorito, favorito, baby)

Pasito a pasito, suave suavecito
Nos vamos pegando, poquito a poquito
Hasta provocar tus gritos
Y que olvides tu apellido

Des-pa-cito ♪


Musikvideo:

Likes

Comments

Idag på idrotten skulle vi springa. Jag började med att springa 400 meter i skogen, sedan 800 meter runt fotbollsplanen och sedan sprang jag 100 2 gånger meter tvärs över fotbollsplanen. Har du någon sin varit med om att du liksom känner dig fri när du springer. Du känner att dina ben gör ont och är trötta, men du vill fortsätta att springa tvärs över den jordiga marken, höra dina andfådda andetag och bara känna den härliga luften från naturen? Jag älskar den!

Det som jag gillar mest är att springa i skogen, för där kan jag se träd, fåglar, och framförallt - marken är inte helt platt. Det finns uppförsbackar, nedförsbackar och plan mark. När man springer på fotbollsplanen ser man inget annat än fotbollsmål, och man springer endast på plan mark. Det är inte alls samma upplevelse.

Jag sprang 800 meter på 3:41 minuter, och jag tycker det var en helt okej tid. Sedan sprang jag 100 meter på 16:75 sekunder.

Gillar du att springa?

...

Likes

Comments

[SPOLER FÖR CHEWING GUM]
Hej!
För någon vecka sedan såg jag färdigt serien "Chewing Gum" på Netflix, och idag tänkte jag skriva en recension kring den!

-Huvudkaraktären Tracey, tycker jag verkligen om. Hon är riktigt rolig, och jag gillar verkligen hennes temperament, haha! Hon reagerar så roligt, och om en person ställer en helt vanlig fråga så kan hon reagera på ett helt annorlunda sätt och explodera i skrik. Hon är väldigt hetlevrad, helt enkelt.

-En annan karaktär som heter Connor, tycker jag inte jättemycket om. Han är ganska rolig, men han är en urusel poet, haha. Han verkar inte kämpa så mycket för hans och Traceys förhållande heller, så han känns mer som en vanlig 30-åring som är singel, skriver dikter om kor och bor hemma hos sin mamma som inbillar sig att hon är en bebis.

-Traceys syster Cynthia, måste vara den mest rädda personerna som jag någonsin sätt. Hon är rädd för allting, och det enda som hon gör på dagarna är att spela "Ludo" vilket är ungefär som svenska "Fia med knuff". Hennes klädsmak är väldigt...speciell. Och hennes hår är också...speciellt. Jag började verkligen asgarva när hon skrek (eller vad hon nu gjorde för ljud) när Ronald (Traceys ex) erkände att han var gay. Haha, hon skrek (?) och lät asroligt!

-Traceys bästa vän Candice tycker jag klär sig bäst av alla karaktärer, men det är fortfarande inte fint. Hon verkar vara väldigt snäll, och hon har ett ganska normalt humör och liknande, men hon verkar inte vara så himla bildad. Hon bor liksom hos sin mormor, eller "nan" som hon kallar henne. Behöver jag säga något mer?

Det enda som är ett stort minus med "Chewing Gum" är att den är väldigt snuskig. Det är mycket äckliga scener i den, och den är inte särkilt barnvänlig, så om du är känslig, titta inte på den serien! 

Chewing Gum (men serien handlar inge överhuvudtaget om tuggummi, haha.)

Likes

Comments

Hej på er!
Idag kommer veckans "+/- lista"!

+ med vecka 18:
+Jag är färdig med alla nationella prov för sexan!

+Jag tycker att det sista nationella proven som jag hade i engelska gick bra.

+Jag spelade brännboll på idrotten, och jag lyckades slå bollen längre än en meter, haha!

- med vecka 18:
-Jag hade nationella prov i engelska.

-Ett av de nationella proven var hörförståelse, och en av männen som pratade på det bandet pratade så himla otydligt så att jag knappt hörde vad han sa.

-Min matte/NO-lärare bestämde sig för att prata brittisk engelska, vilket jag hatar! Jag tycker att de enda personerna som får lov att prata brittisk engelska är de från Storbritannien.

-Under en NO-lektion skulle jag gå upp i slänten och suga upp småkryp i sugrör för att se vilken art de tillhörde...


Likes

Comments

Vad är bättre än att sitta i solen och njuta av en fungi? Har inte gjort något särkilt idag, utan har bara ätit pizza och åkt till ett Outlet!

Likes

Comments

Hej!
Jag tänkte idag tipsa er om en låt som jag verkligen älskar! Den heter We don't talk anymore och sjungs av Charlie Puth och Selena Gomez. Jag tycker på något sätt att låten är ganska somrig, även fast att den handlar om ett break up, haha.

Låttext:
We don't talk anymore, we don't talk anymore
We don't talk anymore, like we used to do
We don't love anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore, like we used to do

I just heard you found the one you've been looking
You've been looking for
I wish I would have known that wasn't me
Cause even after all this time I still wonder
Why I can't move on
Just the way you did so easily

Don't wanna know
What kind of dress you're wearing tonight
If he's holding onto you so tight
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore, we don't talk anymore
We don't talk anymore, like we used to do
We don't love anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore, like we used to do

I just hope you're lying next to somebody
Who knows how to love you like me
There must be a good reason that you're gone
Every now and then I think you
Might want me to come show up at your door
But I'm just too afraid that I'll be wrong

Don't wanna know
If you're looking into her eyes
If she's holding onto you so tight the way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore (We don't, we don't)
We don't talk anymore (We don't, we don't)
We don't talk anymore, like we used to do
We don't love anymore (We don't, we don't)
What was all of it for? (We don't, we don't)
Oh, we don't talk anymore, like we used to do

Like we used to do

Don't wanna know
What kind of dress you're wearing tonight
If he's giving it to you just right
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore (We don't, we don't)
We don't talk anymore (We don't, we don't)
We don't talk anymore, like we used to do
We don't love anymore (We don't, we don't)
What was all of it for? (We don't, we don't)
Oh, we don't talk anymore, like we used to do

(We don't talk anymore)
Don't wanna know
What kind of dress you're wearing tonight (Oh)
If he's holding onto you so tight (Oh)
The way I did before
(We don't talk anymore)
I overdosed
Should've known your love was a game (Oh)
Now I can't get you out of my brain (Woah)
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore


Musikvideo:

Likes

Comments

[EJ SPONSRAD]
Hej på dig!
Idag tänkte jag tipsa er om 2 appar som heter "Wattapp" och "Covers". Båda apparna hör ihop, och jag gillar dem verkligen!
"Wattapp" är en app där man kan läsa andras böcker och skrivna egna böcker. Om man inte gillar böcker - varken skriva eller läsa - så är den här appen ingenting för dig, men jag älskar det! Man skriver egna böcker och kan läsa andra användares böcker som de själva har skrivit. Den är helt gratis så man behöver inte betala för den, och man kan skriva hur många kapitel som man vill. Man kan också chatta med andra författare, och den är verkligen jättebra!

"Covers" är en app där man kan göra ett omslag till sin bok. Man gör helt enkelt en framsida till sin bok, ett omslag, man kan välja på massor av olika bilder, typsnitt, och man kan skriva dit en text (alltså titeln på boken) där.

Ladda ner den och skriv gärna ditt användarnamn i kommentarerna så att jag kan läsa dina böcker.

Hej då!

"Whattapp"

"Covers"

Likes

Comments