Igår var jag, George, hans två kusiner och en gemensam vän till dem, i en stad som heter Kazbegi. Den ligger ungefär 3h bilfärd från Tbilisi uppe i bergen. Vi hade en väldigt fin bergs utsikt under resan dit. Det är otroligt många berg där och det är som att man är inuti bergen, för de finns överallt runtomkring en. Vi hann inte med allt vi hade velat då vi var tvungna att dra oss hem för att de började bli sent. Detta är en stad som behöver minst 3 dagar att besöka, då det finns så mycket att se. Både bergspunkter, sjöar, och mycket mer.

Likes

Comments

Häromdagen var jag och George tillsammans med några kompisar vid sjön igen, som heter Lisi Lake. Det är en otroligt härlig plats där man kan promenera lite eller bara sitta och njuta av utsikten. Vi gick sen till ett annat ställe och promenerade där vi hittade denna skylt som ni ser nedanför. Tyckte det var väldigt roligt, något man inte direkt hittar i Sverige. Nu sitter jag, George, två kusiner till honom och en av deras gemensamma kompis, påväg upp till en stad i bergen där vi ska vara under dagen! :)

Likes

Comments

I helgen så var jag och George ute tillsammans med några utav hans (och mina nya) kompisar. Vi åkte först till en sjö, där vi varit mycket förut. Men tyvärr så började det regna och blixtra supermycket! Har aldrig sett något liknande i Sverige förut. Hela himmelen ryckte till varje gång det blixtrade... Vi åkte därför vidare till en bar/café istället. Killarna spelade gitarr och piano där, så det blev en del sång <3 Killarna hade fixat med lite Georgiskt vin, öl, juice, chips, nötter och lite andra Georgiska maträtter.

Likes

Comments

Tbilisi som är huvudstaden i Georgien, är en otroligt häftig stad. Det finnss väldigt många olika typer av byggnader, några är mer slitna än andra, varav vissa är otroligt fint bevarade. Det görs en hel del nybyggen här, där man blandar nya med de riktigt gamla byggnaderna. Inne i stan är en utav mina favoriter, då de har så otroligt många fina bevarade byggnader och det är en väldigt "up tempo" miljö. Bland de gamla byggnaderna i stan så hittar man deras nya glasbro som tänds upp på kvällen och visar Georgiens ståtliga flagga.

Likes

Comments

Nu har vi bott här i Georgien i nästan 1 månad exakt. Det jag har tagit en hel del bilder på har varit the Georgian Cuisine, som är helt fantastisk här. Majoriteten av alla människor här i Georgien äter bara Georgisk mat, och jag kan verkligen förstå varför. Det finns otroligt mycket ekologiska produkter här och imprinsip allt går att köpa som närodlat. Det är väldigt sällan man ser besprutade produkter, vilket beror till största del för att bönerna inte har råd att använda det. I Georgien producerar man all möjlig typ av mat, men deras största fokus är på deras viner, ost och bröd. Georgien är faktiskt det land där vin historian kommer ifrån och där man började producera vin, så gissa om de har goda viner här?! De typer av maträtter som man kan hitta här är bland annat: chadi, khinkali, khachapuri, lobiani, lobio, gomi, blini, aubergine med valnötssås, olika typer av Georgisk ost, olika barbecues, och massa andra godheter. Lite av det jag precis nämnde ser ni på bilderna nedanför. Sedan har de också otroligt mycket olika bakelser, men det får bli i ett annat inlägg.

Likes

Comments

Lyxen med Georgien är framförallt vädret här! Strålande sol och en otrolig värme, med lagom värme på morgon och kväll. Jag, George och hans killkompis har signat upp oss till en pool anläggning här i Tbilisi. Dit kan man gå för att simma, bada och sola! Vi var där idag på morgonen och det var så härligt att få simma lite och sedan kunna sitta och sola och bara slappna av! Hur härligt ser det inte ut?!

Likes

Comments

Härom dagen tog vi med en utav George kompisar, som var här på besök i Tbilisi, till Holy Trinity Cathedral of Tbilisi. Det är en väldigt stor och vacker kyrka! Denna dag var det fruktansvärt varmt ute med solen som lyste på. Vid kyrkan så såg vi denna man (se bilder längre ner) som höll på att sätta symboler på alla pelar vid kyrkan. Otroligt fint arbete han gjorde! Men tänk vad varmt det måste ha varit! Jag sprang hela tiden till skuggan för att inte bli alltför varm. Vi såg också några väldigt smarta hundar som svalkade sig med lite vatten.

Likes

Comments

En väldigt mysig och sagolik stad som vi nyligen var i är Treta, som är Georgiens första huvudstad (innan Tbilisi). Där finns en kyrka som har två kyrkor inuti sig. Alltså det är en kyrka som är byggd innanför en kyrka som är byggd innanför den kyrkan, if that makes sense. Utanför kyrkan (som är huvuddelen i staden) finns massor av små stånd där man kan köpa georgiska snickers, färska juicer, nygjort vin, honung och massor av annat gott. Här i Georgien är det fortfarande väldigt varmt, 30+ grader. Men det är bara att njuta så länge värmen varar! 

Likes

Comments