Vardagarna här i Georgien spenderar jag bland annat med att plugga mina distans kurser, vara extra engelska lärare till barn i årskurserna 1-3 och mysa med denna söta hund. Det är George familjs hund, en liten pudel som heter Piter <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För ett tag sen var jag och George iväg på Opera, vilket var väldigt häftigt. Det kändes otroligt Georgiskt, då både berättelsen, sången och kläderna var Georgiska. Själva byggnaden var så himla fin, väldigt exklusiv! Alla som var där och tittade var uppklädda så det kändes väldigt speciellt och som en fin tillställning. George känner hon som regisserade detta, så vi fick otroligt bra platser nästan precis vid scenen. Föreställningen hette "Abesalom da Eteri" och är gjord av Zacharia Paliashvili.

Likes

Comments

Idag fyller min älskade lillasyster Emelie 18 år!! Hon bli äntligen vuxen och myndig. Kan inte förstå hur fort tiden har gått, kändes som att det var igår som vi var små och sprang runt och lekte. Tycker att det är helt fantastiskt att hon har växt upp och blivit en sån fin och vacker tjej! Alltså titta bara på bilderna vilken snygg tjej hon är!!
Synd att jag är borta här i Georgien och inte kan fira henne idag, men som tur har vi hunnit fira innan jag åkte och det blir mycket firande när jag kommer hem.


Likes

Comments

Härom kvällen var jag och George ute med några gemensamma kompisar. En utav George kompisar fyllde nämligen år. Vi hade en supermysig kväll med härligt umgänge, goda drinkar och god mat. Tur för mig så pratar alla engelska :)

Likes

Comments

Igår var jag, George, hans två kusiner och en gemensam vän till dem, i en stad som heter Kazbegi. Den ligger ungefär 3h bilfärd från Tbilisi uppe i bergen. Vi hade en väldigt fin bergs utsikt under resan dit. Det är otroligt många berg där och det är som att man är inuti bergen, för de finns överallt runtomkring en. Vi hann inte med allt vi hade velat då vi var tvungna att dra oss hem för att de började bli sent. Detta är en stad som behöver minst 3 dagar att besöka, då det finns så mycket att se. Både bergspunkter, sjöar, och mycket mer.

Likes

Comments

Häromdagen var jag och George tillsammans med några kompisar vid sjön igen, som heter Lisi Lake. Det är en otroligt härlig plats där man kan promenera lite eller bara sitta och njuta av utsikten. Vi gick sen till ett annat ställe och promenerade där vi hittade denna skylt som ni ser nedanför. Tyckte det var väldigt roligt, något man inte direkt hittar i Sverige. Nu sitter jag, George, två kusiner till honom och en av deras gemensamma kompis, påväg upp till en stad i bergen där vi ska vara under dagen! :)

Likes

Comments

I helgen så var jag och George ute tillsammans med några utav hans (och mina nya) kompisar. Vi åkte först till en sjö, där vi varit mycket förut. Men tyvärr så började det regna och blixtra supermycket! Har aldrig sett något liknande i Sverige förut. Hela himmelen ryckte till varje gång det blixtrade... Vi åkte därför vidare till en bar/café istället. Killarna spelade gitarr och piano där, så det blev en del sång <3 Killarna hade fixat med lite Georgiskt vin, öl, juice, chips, nötter och lite andra Georgiska maträtter.

Likes

Comments

Tbilisi som är huvudstaden i Georgien, är en otroligt häftig stad. Det finnss väldigt många olika typer av byggnader, några är mer slitna än andra, varav vissa är otroligt fint bevarade. Det görs en hel del nybyggen här, där man blandar nya med de riktigt gamla byggnaderna. Inne i stan är en utav mina favoriter, då de har så otroligt många fina bevarade byggnader och det är en väldigt "up tempo" miljö. Bland de gamla byggnaderna i stan så hittar man deras nya glasbro som tänds upp på kvällen och visar Georgiens ståtliga flagga.

Likes

Comments