Här om dagen så tog vi tåget till Taormina som är en stad en bit här ifrån på en kulle! Vi har ätit glass i massor och doppat fötterna! (Igår så tog jag till och med första doppet)
Supermysig stad!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!
Idag så steg jag upp tidigt för att åka iväg till staden Avola. Vi började förmiddagen i en skolklass med lite presentationer sedan blev vi guidade av dem runt i staden. Lite senare så åkte vi upp på en hög kulle och fick en superfin utsikt, tog en sväng till en fabrik där de tillverkar pesto, limoncello och andra såser och gott av sicilianska råvaror. Sedan för att avsluta eftermiddagen och på grund av de fina vädret, 22 grader, vindstilla och sol, så var vi på en strand och pratade och pratade.
Supermysig dag verkligen!

Likes

Comments

Hej! Idag har jag ätit, tagit bilder, promenerat och ätit lite till. Har fått se havet och sevärdheter här i Syrakusa och under veckan väntar ännu fler utflykter. Har ätit pasta med pistage pesto, cannoli och arancini, allting supergott men vi kan ju säga att jag lär rulla på planet tillbaka till Bergamo.

Likes

Comments

Imorse vaknade jag av min väckarklocka kl 4 då jag skulle iväg tjugo i fem till flygplatsen i Bergamo. Väl där checkar jag in och går igenom säkerhetskontrollen spm vanligt. Nästan inga butiker var öppna då klockan var ungefär halv sex på morgonen men jag köpte mig en brioche och drack en espresso för att ladda lite. Kl.6 gick jag på planet mot Catania och eftersom jag är flygrädd så var jag lite nervös som vanligt. Väl under flygturen var det rätt turbulent men gick över efter ett tag, då berättar de att flygplatsen är ändrad till Comiso som är söder om Ragusa. Jag som skulle bli upphämtad av familjen som jag ska bo hos här blev lite nervös över vad jag skulle göra. Efter en hel del kaos på grund av antalet personer så kom jag äntligen på en buss till Catania, åkte bland annat förbi vulkanen Etna vars utbrott var anledningen till hela situationen. Nu är jag framme här i Syrakus och har redan ätit en hel del gott.
Kramar

Likes

Comments

Heej, vet att det var ett litet tag sen men måste berätta om min finfint spenderade lördag förra helgen i Bergamo.
Vi började dagen med brioches på la croissanteria, där de enligt mig är som bäst. Sedan fortsatte vi mot Bergamo. Duktiga som vi är promenerar vi upp för trapporna av cittá alta, snacka om att jag var andfådd då det är en rätt bra bit att gå. Därefter tog vi en sväng innan det var dags för god polenta på PolentOne till lunch. Själv tog jag polenta med svamp. För att ta oss ner sparade vi lite på energin och tog bergsbanan och åkte sedan för att stanna till på shoppingcentret Oriocenter då jag behövde kolla efter en klänning inför lördagskvällens planer.
Blev en superfin lördag både på dagen ut!

Kram på er!

Likes

Comments

Hej på er!
Just nu är jag hemma och relaxar då jag är ledig måndag och tisdag (inte riktigt lika fancy som sportlov men det håller). Detta är för att det är karneval denna helg. Jag tog en sväng i lördags till Treviglio med en kompis för att titta på karneval tåget. Här i Italien firar man genom att barnen går i ett led utklädda till något, ofta är även föräldrarna utklädda också. Man kastar en massa konfetti och har en massa hög musik. Lyckades faktiskt få ihop några videos.

Likes

Comments