Header

Recept på en enkel och snabb fransk löksoppa.
Ingredienser till 2 portioner:
2st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1/2 liter buljong (gärna hemmagjord)
1 msk Smör
1/2 dl vittvin alt. 1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk soja
1 lagerblad
Peppar & salt till avsmakning
Ost, gärna smakrik präst eller Västerbotten
Gott vitt bröd

Gör så här:
Skala och skiva lök och vitlök. Smält smöret i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i löken och åt fräsa ca 5 min. Häll över buljongen, tillsätt soja, lagerblad och vin eller vinäger. Låt soppan koka under lock ca 15 min. Smaka av soppan med salt och peppar.
Hyvla/riv lite ost över tallriken och ha rostat bröd med ost som tillbehör.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Här är en uppsjö av bilder från tiden som gått det senaste. Mat, vänner, Stockholm, pojkvän, familj, ny adress aka sambo, stranden, sol, höstlöv och lite mer där emellan.

Likes

Comments

Hallihallå!
Mitt recept på en super mumsig sommarpaj:
Smulpaj med Äpple-nektarin och rabarberkompott:
Pajdeg:
150g smör
3dl mjöl (valfri sort)
1-2 dl havregryn
2 msk socker
2 nypor salt
Blanda allt samman i en bunke till en smulig konsistens. Gör sedan fyllningen.

Fyllning:
Rabarberkompott
2 hackade nektariner
1 hackat äpple

Rabarberkompott:
1. koka upp ca 500g tärnade rabarber
2. Blanda i 1/2 dl syltsocker (gör kompotten fast/are)
3. Ca 2 msk majsmjöl (eller potatismjöl)
4. 1 msk kanel
Låt puttra på spisen ett tag tills konsistensen på rabarbern är lagom tjock. Spara några tärnade rabarber bitar och ha i efter kompotten är klar.

Sätt ugnen på 175 grader. Ta en pajform och sprid ut lite potatis/majsmjöl i botten, lägg sedan lite av smulpajen i botten. Häll över rabarberkompott, dem hackade nektarinerna och äppelbitarna/klyftorna. Applicera därefter resterande smulpaj och dekorera pajen med några klyftor av äpple&nektarin. Häll därefter några varv på pajen med sirap eller lite honung, för en mer krispig konsistens, addera gärna lite flingsalt på toppen av pajen och in ugnen i ca 20 min.
Klart! Äts gärna med hemlagad vaniljsås.

Puss och kram

Likes

Comments

Hej käraste ni
Hur underbart är det inte att börja dagen med en stor kopp kaffe och lite vattenfärg?! Gratis terapi.
I eftermiddag kommer mamma,farmor och mina syskon till mig och Rasmus och fikar, lite kvalitetstid innan vi åker iväg. Ska baka en rabarberpaj, recept kommer sedan.
Nu är det dags för frukost.
Puss så länge

Likes

Comments

Hej!
Det var ett tag sedan sist lilla bloggen och extremt mycket har hänt. Liten summa av den senaste månaden i bilder ovan, dessutom har jag hunnit fylla 21 och ska bli sambo.

Jag är äntligen klar med natur/teknisktbasår och vilket år, bland det tuffaste och jobbigaste jag varit med om. Är så otroligt stolt över att ha fullgjort året med bra betyg och ett fortsatt intresse (trodde ärligt talat att jag skulle gå under, men är man envis så är man). Dessutom gjorde jag arkitektprovet för första gången och gick vidare (yay) till provdagarna på Chalmers. Tyvärr slutade resan där, men oj så roligt! Det är bara på det igen. Känner att detta året som gått ändå givit mig en annan syn på livet, vilket jag är otroligt tacksam över och kanske till och med satt mig i rätt riktning för framtidens utbildning/yrke.

Om 10 dagar åker jag och Rasmus till USA i 3 veckor, längtar! Vi kommer börja vår resa i New York i 4dagar, därefter drar vi mot Washington D.C, sedan väntar ett flyg till Las Vegas, där vi kommer möta upp min älskade och saknade bästa vän Lina! Vi kommer bila genom Death Valley, upp mot Yosemite och till San Fransisco, därefter bila längs västkusten innan vi landar i LA. Ungefär så ser resplanen ut, så taggad och förväntansfull.

Just nu ligger jag i soffan med en bok bredvid mig, skall sätta igång att läsa om en liten stund, men först vill jag bara säga hej igen.

Likes

Comments

Plugg för hela slanten

Likes

Comments

Att dra ut på en joggingrunda mellan plugget och ännu mer plugg, kan vara en av dem bättre sakerna att göra för att pigga upp hjärnan igen.

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag är det skola (natur/teknisktbasår) som vanligt som gäller och ikväll blir det tjejmiddag, mysigt. Nu är det dags för frulle.
Hoppas ni får en fin lil-lördag

Likes

Comments

/måndagens höjdpunkt! Västerbottenostpaj med kalkon.

Likes

Comments

Hej och godmorgon vänner!
Igår var det dags för årets första kräftskiva och hur gott är det inte med kräftor och kräftskivans alla tillbehör. Kärlek. Dessutom bestod sällskapet sv en hel bunt härliga tjejer, fin kväll.
Btw. Hur snygga är inte mina nya byxor, ganska så
Kär.
Nu: kaffe och stort glas vatten...

Likes

Comments