Att ett program kan ge så mycket känslor, skrattat så tårarna sprutat åt vårt svenska beteende! Och gråtit av känslan när amerikanarna får träffa sina svenska släktingar.... och det får mig att uppskatta hur glad jag är över vad min farfar har tagit fram och släktforskat för min familj, att vi kan ha den kontakten som vi har, nästan dagligen tack vare sociala medier, jag är så sjukt tacksam över vad farfar gjort och hur mycket han har lärt oss om vårt förflutna, och vilka vi är och vart vi kommer ifrån !
Jag tror ingen här har missat hur mycket jag saknar min älskade farfar, men hur mycket jag verkligen uppskattar allt han gjort det går nog inte och kommer nog aldrig gå att beskriva men det är något ja kommer föra vidare i flera generationer, det är något som är säkert ! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nu kommer det lovade inlägget om vad vi nu tror är anledningen till att de senaste 6 års sjukdomar och lidande..

Jag började äta kortison för ca 7 år sedan då min psoriasis utvecklade sig till psoriasis artrit, vilket innebär att psoriasisen sätter sig i leder och sen- och musikelfästen) då gick jag på sjukhuset i Jönköping, och när jag tillslut bytte till Linköpings sjukhus så började nedtrappningen, vilket tog ca ett år p.g.a den mängd jag hade, till slut blev jag kortisonfri V 26 - 2016 !!!

Nu är det detta som spökar i min kropp och har gjort under en tid, eftersom jag fick äta kortison i så blev mina binjurar "lata" och slutade att producera kortisol i kroppen, som man enkelt kan säga producerar hormoner i kroppen.

Min läkare i Linköping har velat göra en hormonutredning på mig för att hon ej har förstått varför jag blivit så dålig och haft 6 lunginflammationer på ett halvår innan jag hamnade på IVA ( denna historia kommer också att komma upp senare), så när jag var pigg nog så började de med denna hormonutredning, första steget var att ta blodprover, 11 rör...

Så en torsdags morgon för några veckor sedan gick jag och tog dessa prover fastande på morgonen kl 8.00.

Klockan 21.30 ringer bakjouren på akuten i Linköping för att mitt kortisolvärde låg på 5, det ska ligga runt 500 på morgonen och kan vara ner emot 50 på natten. Så jag och Morgan fick förbereda oss på att åka in till akuten i Linköping, för att för låga värden av kortisol kan vara livshotande, Men läkaren ringer upp igen efter att ha fått tag i en endokriläkare ( hormonläkare) som sa att jag kunde sova hemma och vänta på att de ska höra av sig igen, p.g.a att mitt allmäntillstånd var förövrigt "bra"

Sedan fick jag åka upp till Linköping en Tisdagen efteråt och göra ett synacthentest ( ACTH- test) det är ett test som de tar ett blodprov i vilande läge, sedan får man en spruta med stress hormoner och sedan tar de prover var 30:e minut i 120 minuter. Och efter 120 så ska provet helst vara på 500 eller över, mitt prov låg på 121, vilket är alldeles för lågt....

Detta gör nu att jag får äta hydrokortison morgon, middag och kväll för att kroppen ska få hjälp att producera kortisol/hormoner .

Detta är troligen anledning till att min immunbrist bröt ut, samt att min depression och ångest blev värre.Och kortisonet har även gjort att jag fått benskörhet, men allt detta i senare inlägg :)


Allt detta har gjort att en tung sten har lättat ifrån bröstet, för nu har jag ÄNTLIGEN en förklaring till varför jag har blivit så dålig och behövt ligga inne på sjukhus så många gånger detta år, även varför kroppen inte orkade mer och jag hamnade på IVA, men i dessa omgångar har jag fått kortison och gjort mig piggare, och det är nog en förklaring till att jag kunde återhämta mig så pass bra fort efter min IVA tid.

Även att det är en tung sten att bära och att veta att jag antagligen kommer få äta kortison resten av mitt liv, men det är så skönt att ha en förklaring och veta " grundfelet "...

Där har ni den historien, och som ni märker så finns det så mycket runt om, och det kommer att komma inlägg om detta men det är lite svårt/jobbigt att skriva om det, men endå skönt att ha ett ställe att kunna bearbeta det och det är ju frivilligt att läsa och kika in här och jag ser att det är ganska bra aktivitet på bloggen så lämna gärna ett avtryck efter er, för jag ser att ni är här ;)


Puss !

Likes

Comments

Efter man vaknat av en Jim som gurglar kaka o en mamma som asgarvar o en pappa som vill sova 😂

Likes

Comments

Har tillbringat dagen med Emma o Jim. Ätit med mamma och nu bäddar jag ned mig i soffan hos bror och Emma och njuter av familj, tysthet och ro ❤️

Likes

Comments

Underbara unge som ger faster ett leende på läpparna trots allt tungt i livet. Gu va ja älskar dig fasters hjärta ❤️

Likes

Comments

Idag vart det återbesök på IVA, sådan sten som lättat ifrån bröstet nu när man fått saker förklarade för sig, och få stå på andra sidan utav sängen!
Sedan blev det thaimat och egentid med Morgan! ❤️
Nu är vi båda helt slut, så efter lite mat i magen så blir det läggdags !

Tack alla fina för ert stöd, det betyder så otroligt mycket!
Det kommer komma inlägg om sjukdomar och förklaringar inom kort ❤️

Godnatt ❤️

Likes

Comments

Bloggandet har ligger lite på is just nu , det händer lite mycket just nu men jag har inte försvunnit, det blir lite mycket i livet ibland bara :)

Likes

Comments

Skönt med en kurator som har humor och vill få mig att skratta lite 😊

Likes

Comments

Älskar att Morgan tvättat min vita kofta och mitt rosa linne med blåa tröjor 😉. Men nu har jag en fin ljusblå kofta och ljusgrått linne 😘

Likes

Comments