Livet rullar på, o ja kommer inte riktigt ikapp. Dagarna går, en känns ofta som två. Allt blir en röra o ja vimsig som aldrig förr ;)
Men nu ligger ja i min lilla hörna hos pappa o ska sova. Imorgon blir de Jönköping och tandläkaren.
Godnatt :*

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En vanlig tisdag med spontana Veronica 😂❤️

Likes

Comments

Ja.. nu kommer min livshistoria.. och mina diagnoser..

Jag fick astma redan när jag var liten bebis. Och det är något som följt mig genom alla år ibland bättre och ibland sämre..

Men i början på gymnasiet så började jag få utslag i ansiktet och i huvudet.. Förlorade en månad av skoltid som jag fick plugga ikapp, p.g.a att läkarna ej ville titta på mig för de trodde jag hade fått svinkoppor.. Så sjukskriven ifrån skolan i en månad,p.g.a att svinkoppor är väldigt smittsamt, men jag tog mig iväg till min frisör för att klippa mig och få lite annat i vardagen än att vara hemma,och väl där så konstaterar min frisör att jag har psoriasis utslag i huvudet, inte svinkoppor.. Kontaktade läkaren och diagnosen var satt, sedan blev det resor fram och tillbaka till hudmottagningen för behandlingar... Kortison och steroidsalvor, kortison och ister blandningar för utslag i huvudet, solning i solarium och en salig blandning av diverse medel. Men det bästa av allt, en semester i Grekland med sol, saltvatten och värme!

Efter ca ett års tid började mina fötter svullna upp, och sedan mina ben och händer. Kroppen värkte så mycket att varje dag och natt var en pina. Min mamma fick vissa dagar bära mig ur sängen för att jag ens skulle komma upp. Sökte självklart på vårdcentralen för detta, och fick en AT Läkare som direkt förstod vad det handlade om, jag hade fått Psoriasis Artrit, en följd sjukdom utav Psoriasisen, vilket är en reumatisk sjukdom som sätter sig på leder, muskelfästen och senfästen. Utredning för detta började i Jönköping och kortison sattes in direkt samt en medicin som heter Methotrexate, vilket är cellgifter i väldigt låg dos. Jag blev bättre, men långt ifrån bra. Kortison dosen höjdes och biologiska sprutor sattes in... Svullnaden la sig lite, men värken var kvar... Methotrexate tabletterna byttes ut emot Metojekt, vilket är en spruta som är densamma men lite starkare... Denna gjorde att jag slapp min psoriasis, men den var inte tillräcklig mot min ledvärk. Under tiden allting det här hände, flyttade jag och Morgan till Östergötland och efter ca ett år så bytte jag Reumatologen i Jönköping till Linköping. Vilket var det bästa ja kunde göra! En Ny biologisk spruta sattes in, efter att ha provat 5 st "inom samma familj" så fick jag en spruta som heter Stelara. Och jag började känna skillnad inom 3 månader ( vad det tar för en spruta ungefär för att ge resultat) Lederna började förbättras sakta men säkert. Jag fick fortfarande åka till läkaren och få kortison injektioner i mina knä och fötter( detta lindrar inflammationen som sitter på det specifika stället). Jag började i samband med förflyttningen till Linköpings reumatolog att trappa ut mitt kortison, vilket var UNDERBART! För detta kortison har förstört min kropp totalt, Jag har gått upp ca 30 kg, jag har bristningar ifrån mina fötter till armhålorna, och vissa på bålen är ca 30-40 cm långa. Min hud har blivit så skör, så minsta lilla skada så spricker huden upp totalt och jag får stora sår! Detta har resulterat i flera stora skador på knän och ben, och eftersom det ej går så bra att sy i mig så har det varit mycket besök på vårdcentral för att få hjälp att lägga om och tvätta rent, då ett sår tar ungefär månader att läka, eftersom min kropp har väldigt lång läkningsprocess. Men V. 26 - 16 så tog jag min sista kortison tablett efter 6 år med konstant kortison , lyckan var TOTAL! Dessvärre tar det tid innan kroppen återhämtar sig ! Har bara tagit kortison i akutsituationer.


Vintern 2015 fick jag diagnosen IGG2 - Brist. Vilket innebär att jag saknar en del i mitt immunförsvar. Men för att få medicinering för detta så behöver man "uppfylla vissa kriterier" eftersom det är en väldigt dyr medicin, men i början av 2016 fick jag bältros, efter många sjukdomstillstånd och aldrig frisk... Så i början av våren 2016 fick jag började jag med medicinen Gammanorm, detta är en medicin som jag tar hemma själv subkutant, vilket är genom nålar i magen/låren i fettet lättast förklara. Detta sker genom en pumpning 2 gånger i veckan. Detta har min älskade sambo lärt sig och skulle kunna göra i sömnen, vilket jag är så otroligt tacksam över då jag inte har kunnat ta den själv vid vissa tillfällen.

I slutet av år 2016 fick jag diagnosen Osteoporos, vilket är benskörhet. Detta har utvecklats p.g.a långvarig och hög kortison dos, samt att jag inte fått i mig tillräcklig med kalcium då jag inte tyckt om mjölkprodukter i alla dess former tills bara för några år sedan då jag lärt mig äta bl.a. ost... detta för att jag som liten var mjölkprotein allergiker... I Maj 2017 fick jag börja med en spruta för detta som tas var 24:e vecka... Denna spruta har jag hunnit ta två gånger, och jag har fått allvarliga biverkningar av denna, vilket ja kommer förklara i ett annat inlägg...

Sommaren 2017 fick jag reda på att mina binjurar ej producerar något kortisol, vilket är ett "stresshormon" som är livsviktigt för oss människor. Så då fick jag diagnosen Kortisolbrist. Detta är också en följd av allt kortison jag ätit. Binjurarna kommunicerar med Hypofysen som sitter i hjärnan, denna kommunikation har slutat fungera och mina binjurar har blivit "lata" för att kortisonet och steroidsalvorna påverkat och gjort det jobbet åt binjurarna istället. Därav saknar jag detta hormon och för att hjälpa binjurarna igen så får jag äta hydrokortison 3 gånger/ dag. Skulle jag bli sjuk, få feber eller äta antibiotika måste jag öka upp min dos, och skulle jag av någon anledning kräkas så måste jag akut in till sjukhuset. Detta gör att man alltid har en liten klump i magen varje gång jag får ont i magen, sura uppstötningar eller mår illa..

Sist men inte minst.. hösten 2017 fick jag diagnosen hjärtsvikt... Mitt hjärta arbetar för mycket vilket gör att jag har en vilopuls på ca 120, vilket är väldigt högt.. Prover är bra men ultraljud på hjärtat visar att jag har hjärtsvikt, det är precis en början men jag har fått börja äta en medicin som heter Enalapril, det går inte att få hjärtsvikten att försvinna, men medicinen stoppar upp det så att det ej blir värre.


Detta är de diagnoser som jag har fått genom åren.. Samt att jag har gått in i Depression P.g.a detta och lider av ångest och får panikångest attacker.. Detta gör att jag inte klarar av saker som jag gjort förr, så visst jag har ändrat mig, men jag har inte haft något val.. Jag är samma spralliga Fia på insidan, det är bara min kropp som inte orkar.

Jag försöker vara positiv och se ljust på framtiden, men det är tufft, så ibland orkar jag inte.

Jag har tvingats bli en annan person, agera annorlunda, välja vad jag gör, hur jag gör det, och när jag gör det. Bara för att inte bli dålig bara för jag träffat en person som är sjuk, eller få avstå ifrån utflykter och tänka till en extra gång om jag orkar, klarar av eller har någon chans att bli sjuk.. Detta har gjort att jag har blivit en "tråkigare" person, som inte är lika spontan o full av energi längre. Och jag har förlorat så kallade vänner p.g.a detta men även lärt mig vilka som verkligen bryr sig om mig. Och Min älskade familj o min sambo har verkligen visat mig att de älskar mig för den jag är, trots den ryggsäck jag bär...

Kommer ett inlägg om vad som har hänt med mig p.g.a mina mediciner o varför jag legat på IVA :*

Puss på er !!

Röntgen bild som visar min benskörhet

Knäskada

Psoriasis

hur mina fötter kan se ut p.g.a kortison, även bruten fot..

CVK insatt för medicinsk behandling

Likes

Comments

En lugn julafton hos min farmor, och en lugn julkväll hos pappa❤️. Imorgon blir det full rulle med fasters trolls första jul 😍❤️

Likes

Comments

Idag har jag haft min favvopojk med mor på besök, åh va det värmer i hjärtat att bara få se fasters pojk o min bästa vän igen ❤️. Sådär det gör ont när de går ifrån en men åh så kul o ha de här ❤️
Jag blir kvar på sjukhuset i allafall till Tisdag. För att jag ska hålla mig ifrån infektioner och bli starkare !

Uppdaterar mer när det finns ork o lust 😊😘

Likes

Comments

En liten uppdatering från sjukhussängen. Vart en sväng på IVA igen och nu medicin c å på bättringsvägen :).
❤️

Likes

Comments

Har denna lilla goa biten över förmiddagen idag.
Nu ligger vi och myser i soffan efter att ha varit ute och gått och busat 😍

Likes

Comments

Överlycklig för min finaste bästa vän ska bli mamma 😍.
Grattis älskade Jennie och Danne 😍❤️❤️❤️

Likes

Comments