Header

Önskar er alla en lugn och skön helg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag trotsade rädslan för björnar och följde med sambon ut i skogen igen. Denna gång i skymningen. Vad gör man inte för att fånga solnedgången på bild? Vart en fin kväll och avslutning av påskhelgen.

Likes

Comments

Att åka på utflykt, upptäcka skogen och gamla övergivna platser är en favoritsyssla så här när våren börjar ta form och snön smälter. Jag och sambon brukar köpa med kaffe, dra på favoritlistan på spotify och ge oss iväg. Man behöver inte åka särskilt långt för att hitta spännande ställen.

Förra sommaren var vi iväg en solig kväll och hittade på ett nerbrunnet torp ute i skogen, med endast en gamla murad skorsten som stod kvar. Genast börjar fantasin flöda och jag funderar över vem som bott där, hur länge sedan det var någon bodde där sist? Hur såg deras vardag ut i den mörka skogen, kanske utan el och rinnande vatten? Hade dom djur? Ser framför mig en Astrid Lindgren saga. 

En tid senare, får jag reda på att min egen mormor är uppvuxen i precis samma skog som vi vandrat runt i den där sommarkvällen. Bara några hundra meter bort från det nerbrunna torpet, där jag tidigare stått och funderat över vem som varit där innan mig. Livet kan ta en till magiska platser ibland.

Likes

Comments

I helgen när omvärlden skakades av terrordåd, tog jag och sambon bilen och åkte så långt ut i skogen man kan komma. Dit ingen terror hittar. När man inte orkar titta på mer tv-nyheter och facebookflödet svämmar över med uppdateringar om eländet, då är lugnet och tystnaden i skogen helt magisk.

Enda tills man hittar färska björnspår. Då var jag inte lika lugn längre. Vart en jädrans fart springandes på stukad fot tillbaka till bilen.

Likes

Comments

Hoppas ni alla tar tid att vila upp er lite under helgen. Det ska jag försöka med i alla fall. När ska man annars hämta andan och samla kraft om inte under lediga dagar? Det är alltid så många måsten, så mycket som borde göras och hinnas med. Nej, det vart en lång sovmorgon istället. Städa kan jag göra en annan dag.

Likes

Comments

Att slänga ihop en ostbrickan med lite plock, måste väl ändå vara det bästa sättet att lyxa till söndagskvällen?

Om ni någon gång har vägarna förbi Örebro så måste jag tipsa om att äta på restaurangen Mingla, spansk tapas när den är som bäst. Var där för några veckor sen och wow vad god mat. Är man en plockmat/tapas-junkie som mig blir man garanterat inte besviken. Mums!

Likes

Comments

Vårdagjämning, man hoppas på att vakna upp till fåglarnas kvitter och solen som strålar. Istället tittar vi ut och ser snön som vräker ner. Måndag var det ja, varken en hoppfull eller ljus sådan. Men som sagt, inte min favoritdag på veckan. Härifrån kan det bara bli bättre.

Likes

Comments

Jag och mina noppriga sockor ville bara kika in och önska er alla en härlig start på helgen!

Likes

Comments

Som sagt, har varit väldigt dålig på det här med att blogga ett tag. Ibland kan det bli så, annat kommer emellan. Men hörni, hur underbart är det inte att vårkänslorna börjar ta fart? Det är plusgrader och solen visa sig lite titt som tätt. För min egen del så har det varit väldigt lite utomhusvistelse och sol, hoppas att kunna ändra på det till helgen. Bjuder i alla fall på lite soliga (dock) vinterbilder så länge. Tänker mig att så fort jag får tid och vädret tillåter så ska jag ge mig ut och vårfota.

Likes

Comments

Instagram@sophia_elina