Idag har vi hängt med Almas kusin (och min bror) Alicia. Jag är så himla tacksam att de har varandra och att vi dessutom bor nära varandra. Mina kusiner bor i USA, så jag är nästan lite avis på vilken fin relation de förhoppningsvis kommer ha.

Vi drog till Lek och bus, i Nacka. Det var verkligen över förväntan! Så stort och massa att göra. Dessutom var vi nästan helt ensamma där.
Barnen älskade det!

Bra dag helt enkelt!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Innan Alma föddes hade jag som mål att amma. Jag hade dock ingen aning om att det kunde vara svårt att få till. I och med att hon föddes 5 veckor tidigt hade hon ingen riktig sugreflex, så första tiden fick hon koppmatas. Vi försökte amma varje gång hon skulle äta,
men oftast fick hon inte i sig mycket alls och jag hade fruktansvärt ont. Barnmorskorna på BB ville att jag pumpade var tredje timme, vilket jag gjorde. Detta gjorde ju dock att produktionen ökade sjukt mycket.. på gott och ont! Dessutom hade jag amningsnapp första tiden, något som jag aldrig trodde jag skulle bli av med.

Kände mig som en mjölkko ibland.

Redan när hon var fem veckor fick jag mjölkstockning. Åkte in till gynakuten när jag hade närmare 40 graders feber, men läkaren tyckte bara jag skulle ta en alvedon och åka hem. Tyvärr lydde jag hennes råd.
Det resulterade i att jag fick åka in något dygn senare och när jag väl kommer in då säger en annan läkare att jag har riktigt dåliga värden och jag blir då inskriven.
Tyvärr höll smärtan i sig väldigt länge! Jag visste inte om Alma "gjorde fel" eller om det var något annat.
Det blev säkert 10 besök på amningsmottagningen där de nästan gav upp själva😀 Till slut fick jag träffa en supergullig barnmorska som bara sa "ibland gör det ont i månader efter en ordentlig infektion, så det är inte så konstigt att du har ont". Hon var min räddning! Jag kunde andas ut och förstå att inget var fel!
Alma ammades fullt till 6 månader och delvis till ca 8 månader. Det var jag stolt över efter allt som varit!

Alma på ett av besöken på amningsmottagningen, där hon sov sig igenom besöket! Blir svårt att få nån hjälp då❤️

Sjukt långt inlägg. Men vad vill jag säga med detta?
Om du har som mål att amma, ge inte upp för lätt! Det är inte som man kanske kan tro alla gånger. Ibland får man kämpa lite, men enligt mig är det sååå värt det❤️

Likes

Comments

Idag var vi och storhandlade. Alma såg lagom road ut av att sitta i vagnen, men hon skötte sig super ändå!
Som jag älskar den där lilla tjejen!

Likes

Comments

Som jag nämnt tidigare har jag tränat på SATS senaste halvåret ungefär. Innan det har jag mest tränat på jobbets gym. Nu har jag faktiskt köpt gymkort på Puls & träning som ligger i bostadsrättens lokaler. Så lyxigt!
Jag har funderat på om det är värt att ha två kort under en tid, men nu när jag försöker lägga ner så pass mycket tid på träningen som jag ändå gör så känns det så värt!
Gymet är väldigt litet och har begränsat med både yta och maskiner, men det räcker gott & väl kombinerat med SATS.

Igår blev det ett marklyftspass & idag blev det överkroppen som fick sig en omgång!

Nu har träningen blivit en viktig del av min vardag & det känns skönt. Jag känner mig bättre både på insidan och utsidan!

Likes

Comments

Idag hade jag Alma på minisats.. ett tag! Sen hade hon blivit lite ledsen och då fick hon vara med på passet istället.

Ibland är det tur att hon är söt😉

Likes

Comments

Alma älskar mat och det är jag så glad och tacksam för!
Hon äter det mesta med glädje! Nu har hon börjat äta det mesta själv egentligen. Hon får sitta o pilla med maten vilket hon är helnöjd med! Idag kom Almas farmor över med hemgjorda köttbullar på hjort, potatis, gräddsås och lingon. Tror ni hon gillade det eller?

Nam nam! Kladdigt blir det, men det är det värt!

Likes

Comments

Idag blev det häng på öppna förskolan. Jag försöker göra det då och då, så att Alma få umgås med andra barn. Hon tycker verkligen det är roligt och blir sådär skönt trött på väg hem😍
Vi fick sällskap min svägerska och Almas kusin. Det är bara fyra veckor emellan och vi bor dessutom väldigt nära varandra. Sån lyx!

Likes

Comments

Idag hängde jag och Almis med min mamma innan lunch. Lite mysfrukost och sen åkte vi till IKEA.
Hade tänkt att handla lite småsaker, som ljus och servetter men som vanligt blev det mer saker än så. Köpte bland annat en potta🙈 Har hört fler och fler som börjat potträna, så tänkte att det kanske kan vara en bra idé. Hur gör man? Någon som har tips?

Likes

Comments

Idag hade jag Alma på minisats.. ett tag! Sen hade hon blivit lite ledsen och då fick hon vara med på passet istället.

Ibland är det tur att hon är söt😉

Likes

Comments

Jag har hållet på med hästar så länge jag kan minnas. Sedan jag var 12 år har jag haft egen häst och jag har under många år satsat på ridningen och även jobbat i tävlingsstall. På senare år har jag dock haft ridningen enbart som hobby, då jag insåg att jag inte hade varken tid, ambition eller ork att lägga ner den tid som krävs för att bli bäst. Och det är jag i ett nötskal. Ska jag göra nått ska jag va bäst. Det är allt eller inget.
Just nu rider jag vår häst någon gång i veckan och de andra dagarna rider min kära mamma.

Efter att Alma föddes har jag insett vikten av att vara stark. Både inre och yttre styrka. Det låter klyschigt, men så är det! I slutet av sommaren började jag träna på SATS och gick då på strong mama. De passen är anpassade för kvinnor som fött barn och fungerar även bra för kvinnor som är gravida. Man får lära sig få kontroll över sin bäckenbotten och "korsetten". Det har man nytta av i vardagen, dygnet runt.
Fördelen med dessa pass är att barnen får följa med

Såhär kunde det se ut i början. När hon tyckte det passade bra att sova medan jag tränade. Nu är det andra bullar!

Nu kör jag strong mama ibland, men kombinerar det med annan träning.

Likes

Comments