View tracker

Allmänt, Gott o blandat.

Hej på dig! Idag eller rättare sagt ikväll så tänkte jag dela med mig 5 saker jag älskar till er. Så vi sätter igång!

Den första saken jag verkligen älskar är när man har tränat färdigt och tar en lång varm dusch. Och sen när man har duschat färdigt så gosar man ner sig under täcket och sätter på Youtube och chillar. Jag verkligen älskar den feelingen asså! :D

Den andra saken jag älskar är dillchips. Jag vet inte varför jag älskar det så mycket, asså det är såklart gött men aah. Jag älskar dillchips, dillchips gör mig lycklig :P

Nummer tre på min "lista" är när man har fått till sminket on point, speciellt ögonbrynen. Fast nu på sistone har jag inte haft smink på mig då jag har haft en irritation i mina ögon, de har bara runnit och runnit. Men nu så börjar det gå över och jag ska nog börja sminka mig nästa vecka igen :)

Jag älskar verkligen när min familj och mina vänner mår bra. För mig är det verkligen jätteviktigt att de mår bra eftersom jag inte tycker om att se de dåliga. Jag vill liksom att alla ska vara glada och inte ledsna eller någonting negativt.

Någonting jag verkligen inte kan ljuga om att jag älskar är Youtube. Youtube är mitt liv liksom, jag kanske inte lägger upp videor på min kanal så ofta. Men jag älskar att titta på andras videor. Man får liksom inspiration och så är det liksom chill. Det är nice.

Okej! Det var 5 saker jag älskar! Jag hoppas att du tyckte om inlägget! ;* Sprid gärna med era vänner <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Viktigt!

Heej på dej! I dagens inlägg så tänkte jag skriva om min självkänslas väg till topp + att jag kommer ge er tips som har hjälpt mig! Så om du vill veta när min självkänsla var som sämst och hur jag lyckades få den att stiga uppåt så fortsätt att läs!

Okej, vänner innan vi börjar så vill jag bara klargöra vad självkänsla egentligen är. Alltså man kan ju blanda ihop självkänsla och självförtroende då de är lika varandra. Självkänsla handlar om hur du tänker och tycker om dig själv. Självförtroende handlar om att du vet att du är bra på att göra vissa saker.

Let's go then!

För cirka ett halv år sen så var min självkänsla som sämst. Jag tyckte att jag inte passade in eftersom jag tyckte jag var tjock, jag kunde inte se mig själv i spegeln för jag hittade mer och mer fel på min kropp, jag var rädd för vad andra tyckte om mig, jag var rädd för att misslyckas. Mitt liv var liksom kaos, helt kaos.

Jag började egentligen må sämre eftersom jag började att trycka ner mig själv då jag sa att jag var ful, tjock, äcklig, ingen tycker om mig. Men det var ju inte så!

Jag började berätta för mina kompisar och min mamma vad jag tyckte om mig själv. De sa väldigt många gånger att jag var fin precis som jag är, att jag inte var tjock, äcklig eller ful. Men saken var den att det de sa till mig gick inte fram till min hjärna. Det åkte in i högra örat och kom ut i vänster.

Mina kompisar och min mamma fortsatte att säga fina saker om mig, eftersom det var det jag behövde liksom. De ville att jag skulle vara nöjd över min kropp och inte hata den. 

Dagarna gick framåt medans jag förstod vad de egentligen sa. Alla de fina grejorna hade kommit upp till min hjärna liksom, jag fattade. En dag bestämde jag mig för att ta tag i det här och peppa mig själv. Jag behövde få upp min självkänsla då jag fortfarande var osäker på mig själv. Jag bestämde då för att ta ett papper och en penna och skriva alla de grejorna som var bra med mig själv. Tro det eller ej så blev det en hel del. När listan var klar så satte jag upp den på min sminkspegel då jag brukade sitta och sminka mig 24/7. 

Veckor gick och listan satt fortfarande uppe på spegeln. Jag hade säkert läst 2-4 gånger / dag. Varje gång jag passerade en spegel så stannade jag upp och berömde mig själv. Jag kunde säga till mig själv att jag har fin kropp, att jag var modig, fin alla de där sakerna som jag egentligen innan har varit osäker med mig själv.

​ ***

Nu när jag ser en spegel så ​ÄLSKAR ​jag att se mig själv i den. Jag säger fortfarande att jag är fin, snygg, bäst alltså jag säger bara positiva saker om mig själv. Min självkänsla ökar för varje dag som går. Jag vågar ta plats, jag vågar stå för den jag är nu. Det kunde jag inte göra för ett halvår sen. 

Okej vänner, det var min lilla "historia" slut. Asså jag hoppas verkligen att ni uppskattade den och börjar tycka om er själva. Ta plats, våga misslyckas, beröm dig själv.​

​KOM IHÅG! ÄLSKA DIG SJÄLV!

Likes

Comments

View tracker

Gott o blandat.

Hello, it's me! Nä, men hur har ni haft det då sedan sist? Bra dåligt? Kommentera ;)

Så idag tänkte jag bara uppdatera lite grann :) Jag tänkte skriva 15 random fakta om moi. Så let's go!


1. Jag har väldigt långa naglar, fast jag använder inte några produkter till naglarna.

2. När jag var mindre kunde jag inte säg R. Så av det blev jag retad..

3. Jag verkligen suger på att rita.

4. Jag blir lätt avundsjuk/svartsjuk, Just so you know ;))

5. Jag tror att jag sjunger bra, men det gör ja inte. Fast jag älskar att sjunga!

6. Jag hatar mitt skratt.

7. Jag vill ha snygg mage, MEN HATAR ATT TRÄNA! :D

8. Jag är rädd för framtiden.

9. Jag tycker inte om nutella.

10. Jag får dåligt samvete väldigt lätt.

11. Första gången jag plockade ögonbrynen så plockade jag bort flera hårstrån mitt i ögonbrynet. Asså OMG!! Det har fortfarande inte växt tillbaks.... :( 

12. Jag vill vara en spara men är en slösa.

13. Jag har inga nyårslöften det här året.

14. Jag hatar när folk inte kan stå för vad de skriver/säger. Asså jag tål det inte..

15. Jag skämdes/skäms över min kropp, men jag säger liksom till mej själv att "det är ingenting att skämmas över. Va stolt över din kropp". Jag börjar gilla min kropp mer o mer nu faktiskt! :))

Likes

Comments

Allmänt

Hejsan människor på denna planet! Idag tänkte jag dela lite fakta om mej till dej. 10 stycken faktagrejor.

1. Min favoritlåt är I won't give up av Jason Mraz.

2. Jag har säkert färgat mitt hår minst 15 gånger 😱

3. Jag har typ världens sämsta självförtroende, men försöker bygga upp det.

4. Jag får ångest jättelätt.

5. Jag älskar smink, men jag blir jättelätt torr utav det så kan inte sminka mig varje dag till skolan.

6. Jag älskar djur!

7. Hatar tjuvjägare.

8. Tidigare var jag vegetarian men vill äta julmat så slutade att var det. Men kommer antagligen bli det igen.

9. Jag älskar, asså verkligen att lyssna på musik och sjunga.

10. Jag har en youtubekanal, den heter momentz

Likes

Comments

Viktigt!

Hejsan människorna som läser mina blogginlägg! Nu ikväll så tänkte jag skriva ett litet inlägg om skolan. Hur man orkar med den och hur man förbättrar sitt självförtroende. Nu kanske du tycker att det jag kommer skriva är helt töntigt som helst eller hur kan en trettonåring veta såna här saker? Men tro mej jag vet.

Okej, let's do this.😘

Det första man ska tänka på för att klara av skolan är att man ska somna tidigt. Eftersom man ska minst sova nio timmar och om man sover liksom minst nio timmar så kommer du att vara pigg resten utav dagen.

Det andra är att man ska röra på sej dagen innan man går till skolan. Alltså att man kanske till exempel springer, fotboll eller någon sorts idrott. Min lärare har sagt det till mig och det hjälper, tro mej!

Det tredje är att om du tycker att något ämne i skolan är skittråkigt så var glad och tänk positivt. Till exempel jag tycker att SO och NO är superjobbigt. Så istället att vara tjurig eller ha negativa tankar runt omkring sej så måste man liksom lura järnan att det är roligt, att det är skoj. För då kommer det verkligen gå mycket bättre på lektionen!

Det fjärde tipset är att man ska gå på så mycket studiestöd eller läxhjälp som möjligt. För tro det eller ej, det hjälper så himla mycket. Om man inte kan koncentrera sig hemma, om det är för stökigt runt omkring en, eller för bråkigt så kan man gå på studiestöd/läxhjälp.

Det femte tipset är att om någon gör så att du inte vill gå till skolan så ge inte upp. Skolan är supersuper viktig! Tänk så här; om inte du går till skolan så vinner den personen som trycker ner dej. Och dina betyg blir allt sämre och sämre. Eller så kan du gå till skolan, vara glad och visa att de som trycker ner dej förlorar. Dina betyg blir (beror på hur bra du jobbar på lektion), allt bättre och bättre.


Men självförtroende då? Vad ska man göra om man inte har så bra självförtroende?

Mitt tips till dej som inte har så bra självförtroende är att man ska skriva ner bra saker om sej själv. Att man är fin/vacker precis som man är. Ens egen är kropp är bygd på det sättet man ser ut. Var stolt över dej själv, skriv vad som helst BARA DU BLIR GLAD AV DET. Sedan när du är klar med lappen så sätter du upp lappen där du är ofta. Då läser du de där jättebraiga sakerna om dej själv! Hur bra är inte det?!?!❤


Men hoppas du tyckte om inlägget, gilla gärna! Visste du att man kunde prenumerera på en blogg? Det visste inte jag heller, men nu vet vi båda 😁

Likes

Comments

Instagram @sofiaedstroom