God förmiddag!
Jag har bott här i Hemsedal i två veckor idag och har tyvärr varit lite halvsjuk enda sedan jag kom hit. Jag har dock kunnat jobba och ha kul ändå.
Här är ett par bilder från tolvslaget på nyårsafton när vi jobbade i garderoben, men fick ändå poppa lite champagne att dela på medan vi fick en liten paus i arbetet. Lyx!

Hur jag hamnade här?
Jag kände väl efter sommaren att jag inte riktigt visste vad jag ville göra i livet. Hade haft en jättebra sommar med mycket festande och roligheter med mina vänner, men sedan tog sommaren slut och den gråa vardagen började igen, som bestod av nästan bara jobb kändes det som.

Jag ville ut och resa, men det blev ingenting av det och sedan ville jag börja plugga, men visste inte till vad och kände väl inte att jag bara ville gå och vänta på att det skulle bli sommar igen medan livet bara tickade på. Jag var även enormt sugen på att åka skidor och göra en riktig skidsemester, och då kom tanken på att jag kanske skulle testa på att säsonga. Detta kom jag på väldigt sent på hösten och därför hade ju Skistar’s ansökningar om jobb redan stängt för längesedan. Jag vågade mig nog inte riktigt på Alperna helt ensam, då det känns så långt bort haha, men ville heller inte söka i till exempel ​Branäs som är för nära hem och har dessutom ganska tråkig skidåkning. Hemsedal kändes klockrent då jag älskar ​Norge, det var inte allt för lång väg hem (6h i bil ca.) och det finns möjlighet till riktigt bra skidåkning.
Jag fick kontakt med en som bodde i Hemsedal som skulle höra runt lite angående jobb och en dag fick jag ett samtal av en kille som berättade att dom behövde personal till sin afterski.
Först blev jag lite chockad och nästan rädd. Vågar jag verkligen åka iväg från allt och bo ensam i ett annat land? då jag inte ens hade räknat med att få något napp, men sedan kände jag lite ”yolo” haha. Så jag åkte upp en weekend med min pappa och hans sambo för att provjobba på afterskin sista helgen i november, och bestämde mig då för att komma tillbaka och börja jobba i slutet av december.

På bilden ovanför är lägenhetshusen jag bor i. Så himla fina och fräscha verkligen och de ligger mitt i centrum. Helt perfekt!

Här under är också utsikten från min altan.

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!
Det känns bra att starta en blogg nu när det är nytt år och allt. Jag känner på mig att 2018 kommer bli ett riktigt bra år, då jag har SÅ mycket bra saker att se fram emot och inte minst för att jag just nu befinner mig i Hemsedal, (Norge) för att spendera vintersäsongen här. Tanken med den här bloggen är alltså att kunna spara alla fina händelser och minnen med hjälp av bilder och texter här.

Likes

Comments