View tracker

Jag har fått in lite nya frågor sen sist, jag har samlat ihop några som jag tänkte svara på.

Hur gick du tillväga för att bli reseledare?
- Jag kommer inte ihåg ifall jag svarade på denna sist, men isåfall svarar jag på den igen. Jag hade en kompis som jobbade som reseledare under sommaren. När jag hade jobbat klart i Strömstad kände jag för att göra något annorlunda och sökte då för det företaget. Samtidigt passade jag på att skicka in cv till en rad olika företag, bland annat dåvarande Fritidsresor. Jag gick vidare till olika steg där man skulle svara på frågor och fylla i enkäter. Tillslut blev jag kallad på en intervjudagen och svårare än så var det inte!

Bor du ensam?
- Nej jag bor absolut inte ensam! Jag delar lägenhet med Louise, en bättre sambo kan man inte få! Niklas bor med oss i lägenheten bredvid (vi delar innegård). Vi väntar på den fjärde guiden som ska flytta in hos Niklas. Alla är svenskar. De andra guiderna som bor i min stad bor bara några gator bort, så man är aldrig ensam!

Trivs du?
- Just nu trivs jag väldigt bra! Det var mindre bra i början. Allt var nytt och saker fungerade inte riktigt som de skulle. Som tur är ordnade allt upp sig och allt är bra nu. Jobbet är hur kul som helst och jag längtar nästan till att få åka till flygplatsen.

Vart ska du åka till sommaren?
- Jag vet inte vad jag kommer få för sommardestination än. Eftersom jag började vid vintersäsongen så fick jag varken önska vinter- eller sommardestination. Men jag hoppas verkligen på att jag får komma till Mallorca. Det vore så sjukt roligt att jobba i Palma eller i Magaluf!

Vad är det bästa vs det sämsta med jobbet?
- Det bästa är helt klart att få jobba utomlands. Jag älskar min lägenhet och Lanzarote är inte så dumt det heller! Att få jobba med människor som har semester är underbart. Den sämre sidan av jobbet är alla klagomål som kommer in. Allt passar inte alla och många gäster väljer att framföra detta, ett antal gånger. Man måste ha mycket skinn på näsan för att klara av att vara reseledare, helt klart duktig på problemlösning.

Saknar du Sverige?
- JA. Jag saknar verkligen Sverige. Allt är så enkelt att få tag på där. Maten är underbar, kollektivtrafik, alla pratar svenska... Jag saknar min familj, Linnea, A och alla andra fina vänner. Det är stor skillnad på nattlivet hemma vs utomlands, ibland kan jag sakna att gå ut i Sverige. Jag saknar min säng. Även fast jag har en dubbelsäng i lägenheten så kan jag inte låta bli att sakna min egen, men så är det väl alltid. Jag har inte bott hemma sen studenten så min hemlängtan är nog större än vad den borde vara.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jag har fått väldigt många förfrågningar om min adress till min lägenhet. Jag tycker verkligen det är så kul att så många vill skicka post hit! Jag tänker inte skriva ut min adress till lägenheten, det fungerar inte att skicka post dit. Men däremot har jag adressen till TUI kontoret! Dit kan man skicka post till oss guider, där de sedan leverans till personen ifråga! Allt man behöver göra är att skriva detta på paketet, så kommer posten att komma fram ordentligt!

TUI Destination Services
Sonja Rudqvist (AirPort guide)
Calle Garajonay 18
Puerto del Carmen
35510 Lanzarote Spain

❤️

Likes

Comments

View tracker

Just nu sitter jag på kontoret och väntar på mina gäster som bokat taxitransfer. Jag slutar runt 4 så det kommer inte bli ett allt för långt pass. Hoppas jag iallafall, ibland kommer oväntade flygförseningar upp. Men vädret är klart samt vindstilla så vi kommer nog slippa det idag!
I eftermiddag ska Louise och jag städa lägenheten. Louise får nämligen besök under veckan som kommer, hennes två kompisar från Sverige. Vår lägenhet är stor så det kommer knappt märkas att vi blir två till. Bortsett från kylen, där kommer det bli lite trångt!

Likes

Comments

Bloggen har stått stilla ett bra tag och det beror bara på en sak, vardagen. Det har inte hänt så mycket den senaste veckan. Flygen har kommit och gått och vi alla börjar känna oss som hemma. Bortsett från en obehaglig upplevelse i fredags, så är allt bra! Jag kommer inte nämna något om det på bloggen. Personen ifråga sitter redan på ett flyg tillbaka hem.

Under veckan som har gått har jag och Louise varit på Ikea och handlat julmat. Pepparkaksdeg och lussebullar stod högst upp på listan. Givetvis fick vi med oss lite plockgodis från Ikeas matbutik. Så fort jag kommer till Sverige ska jag gå raka vägen och köpa en stor plockgodis påse på Hemmakväll, mums! Vi har inte haft tid till att ha julbak med glögg, men förhoppningsvis kommer det finnas tid innan jul!

Igår var stora delar av teamet till grannstaden Playa Blanca för att besöka family life. Det var guiderna på hotellet som höll i kvällens show, jättekul! Efteråt så drog vi alla till Sofi för förfest och sen gick vi ner på bargatan. Klubben var full och jag hade så kul. Vi dansade så mycket att vi flera gånger fick springa och köpa vatten. En riktigt lyckad kväll!

Likes

Comments

Dagarna flyter på här på Lanzarote. Jobbet går bra och fritiden räcker knappt till för att göra allt man vill! Idag skiner solen och de flesta turisterna ligger på stranden. Vi har bara två flyg som anländer idag så förhoppningsvis kan jag också ta en sväng till stranden.

För någon dag sen var jag, Lousie och Seija på Ikea för att inhandla julpynt. Vi fick med oss mycket mer än det och jag är nöjd! Vi ska väl försöka fixa en julstämning med det lilla vi har, trots värmen!

Det var en kort uppdatering vad som händer är, inget speciellt. Vardagen rullar på!

Likes

Comments

Det värsta tänk bara för mig är att det skulle hända en olycka med en gäst. Antingen när jag är på jobbet eller överlag på den gästens semester. Anledningen till att jag inte uppdaterade er mer igår var för att detta just inträffade. Som tur var gick allt bra och alla mår bra i nuläget.

Igår kväll var jag med tjejerna till ett köpcentrum som ligger i närheten av min lägenhet. Det var en sminkbutik som öppnade och de firade med "ta 3 få 3 gratis", en mycket bra deal. Det är mycket smink som börjar ta slut och det var verkligen ett perfekt tillfälle att fylla på mina favoriter!

Idag är jag ledig. Under morgonen har jag gjort sysslor hemma så som tvättat, städat och lagat mat. Jag har även hunnit med en sväng bort till kontoret för ett kort möte! Under eftermiddagen så ska jag, Louise och Seija till Teguise för att äta middag. Efter det så ska vi svänga förbi Ikea och köpa julpynt! En snabbis förbi mataffären kommer vi också göra!

Likes

Comments

Jag tänkte starta denna underbara fredag med ett gäng frågor om jobb. Nästan hela denna blogg går ju ut på att följa med i mitt jobb som reseledare!

1. Vad ville du bli när du var liten?
När jag var liten så ville jag nog bli sångerska, precis som alla andra. När jag blev äldre så var jag inne ett tag på arkitekt samt mäklare. Reseledare har jag velat bli sen jag såg serien "Playa del sol"!

2. Vilka var dina bästa / sämsta ämnen i skolan?
Bästa ämnet var svenska och allt som har med SO att göra. Sämst i gymnasiet var nog fysik.

3. Vad gjorde du efter gymnasiet?
Direkt efter gymnasiet flyttade jag till Strömstad och gjorde min sommarsäsong där. Under hösten så började jag jobba på Fritidsresor och flyttade ner till Kanarieöarna!

4. Vilket var ditt allra första jobb?
Garviks camping, säsongsjobb där jag städade.

5. Vad har du haft mer för yrken?
Jag har jobbat på McDonalds i 4 år.

6. Vad går ditt nuvarande jobb ut på?
Jag jobbar som reseledare för TUI/Fritidsresor. På denna destination jobbar jag som AirPort guide. Jag ansvarar för in- samt utcheckningar. Välkomnaden, transferbussar och kontorsjobb. Tar ni flyget ner till Lanzarote så kommer jag vara den första ni ser på flygplatsen!

7. (Om du jobbar) vad gör du just nu på jobbet?
Just nu sitter jag på kontoret och godkänner taxi. Första flyget från Finland har precis landat så jag väntar på att få skicka iväg en del av gästerna som beställt taxi.

8. Vilka är dina starka sidor på ditt jobb?
Mina starka sidor är att jag alltid har positiv energi samt att jag är kreativ, problemlösare. Det är något man verkligen behöver vara för att jobba som guide!

9. Nämn något som du är extra stolt över att ha gjort i ditt jobb?
På McDonalds så var det att få vidare utbilda sig som områdes- samt handledare. Här på TUI har jag inte jobbat så länge, men jag är ändå nöjd över att jag fick chansen att ansvara för välkomnandet till chefen för TUI Spanien (Kanarieöarna, Mallorca, Spanien).

10. Vad skulle du vilja jobba med om du inte hade det yrke du har i dagsläget?
Jag skulle vilja jobba i Alperna eller uppe i Sälen. Jag vill jobba säsong just nu.

11. Vad tror du skulle vara det sämsta jobbet för dig?
Jag tror att jag skulle anpassa mig rätt bra till de flesta jobben. Men ett jobb som är ganska enformigt och tråkigt skulle nog inte vara något för mig!

12. Vad gör du om fem år?
Om 5 år har jag börjat plugga universitet och har förhoppningsvis en lägenhet någonstans i Sverige!Likes

Comments

Idag har det varit en seg dag. Grillpartyt varande längre än vi planerat och det märktes på energin idag. Torsdagar är vår mest stressiga dag. Vi hade väldigt många som anlände och flygen bytte av varandra på landningsbanan. Eftersom TUI bara har nordiska flyg till Lanzarote på måndagar och fredagar så jobbar jag för UK resten av dagarna!

Gårdagen var väldigt lyckad och det var så kul att träffa alla. Jag orkade inte vänta på att få grilla så jag stekte falukorv och gjorde makaroner (jag vet att jag inte tycker om det, men det var de enda som fanns hemma).

Ikväll har vi gjort iordning oss, vita byxor och mörkröda läppar. Simon fyller 19 och det ska firas stort. Vi har bokat upp nästan hela restaurangen, hela teamet är bjudna. En glad nyhet som nådde oss under dagen, var att vi under nästa vecka kommer få en ny rumskompis! Willhelm lämnade ju oss förra veckan för att åka vidare till Madagaskar, som var hans riktiga vinterdestination. Våra stora vinterdestinationer öppnar inte förens i december så det var därför! Ett sovrum har stått tomt i en veckas tid, men kommer alltså snart vara fyllt igen! Det ska bli intressant att se vem denna guide är. Allt vi vet är att han är från Danmark och ska göra sin första säsong. Det ska bli kul att inte vara nyast längre!!

Likes

Comments

Något man alltid måste vara bredd på när man jobbar säsong; är fest. Inatt när jag hade släckt lampan fick jag ett samtal ifrån Sonja och Kajsa, de krävde fest. Jag och Niklas släpade oss upp från varsin säng, hämtade öl ur kylen och satte på högtalarna. Det anslöt några andra nattugglor till guider och tillsammans tog vi några öl. Jag hade en superrolig natt!

Idag har jag varit ledig och mestadels legat i solen. Niklas och Louise var hemma från jobbet på eftermiddagen. Vi gjorde lunch tillsammans och planerade inför kvällens grillparty. Vi har bjudit hem de andra guiderna i vanlig ordning! Jag fick ansvaret över att fixa kol samt tändvätska. Det känns som en enkel sak att köpa men det tog mig 1,5 timme att hitta en affär som sålde grilltillbehör! Efter den stekheta promenaden så hoppade jag in i duschen.

Nu sitter jag och svarar på frågor. Det är många utav er som har skrivit till mig och frågat om intervjudagen för TUI Nordic. Jag försöker svara er alla så fort jag kan. Släng iväg en kommentar eller skicka ett privat meddelande till mig på Facebook, så svarar jag på era funderingar!

Likes

Comments

Idag vaknade jag runt 10, regnet öste ner utanför fönstret. A tog verkligen med sig det bra vädret hem. Det kändes tomt att tassa runt ensam i lägenheten. Jag mötte upp Lauren och Kim innan vi sen tog transfer till flygplatsen. Tisdagar är en lugn dag då vi i TUI bara ha två flyg som anländer till ön. Jag hade ansvaret för alla gäster som bokat taxi. Jobbet gick som en dans och tillslut var vi påväg hem.

Under eftermiddagen har jag tagit det lugnt och handlat mat. Det som var mest behövligt. Senare under veckan ska jag och Louise åka till den stora matbutiken för att storhandla. Ikea väntas även under helgen, julpynt måste införskaffas! Vi har planerat att ha både julfest samt nyårsfest i vår lägenhet, så det måste se tipp topp ut! Nu ska jag inta sängen. Imorgon är jag ledig men jag ska ändå upp tidigt för att åka med Louise till Teguise. Jag ser fram emot en lång hotellfrukost!

Likes

Comments