Äntligen semester!! Har tre veckor ledigt fram för mig ☺️ så skönt. Minns inte jag skulle ha haft en så här lång semester senast.. kanske i grundskolan? Jag hade alltid sommar jobb som yngre, och sedan började jag jobba på Aktia banken som inhoppare, då samlade jag inga semestrar. Efter banken började jag på mitt nuvarande jobb, jobbar på Finnairs kundtjänst. Jag svarar i telefonen, svarar på e-post, ibland jobbar jag i chatten (den som finns på hemsidan i högra hörnet) och nyligen har jag också fått till uppgift att hoppa in som skiftes ansvarig då det behövs.
Jag började jobba där förra året i februari, så det är först nu i sommar som jag har min första fullständiga semester. Tog en vecka i maj då vi var till Dubai, och nu resten. Planer för semestern:

-få färdigt köket
-Marcus kusin från åland kommer på besök
-vi reser till åland och skall vara där 4 dagar
-skall umgås med min bästis Maria och hennes sambo
-göra klart det sista på vårt gästrum
-tvätta och städa min bil
-simma åtminstone en gång

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja, jag är introvert och det är okej. Läste ett annat blogginlägg om dagen och fick lust att skriva ett inlägg om ämnet jag också.

Jag skulle nog säga jag blivit mer introvert med åren. Tänkte skriva några drag som är riktigt starka på mig, så kan ni kommentera nedan om ni känner igen er!

Telefonen ringer, och du tänker nejj, vad är det nu då?! Ibland lämnar jag osvarat på flit, för jag är så rädd att nu är det något som någon ber mig göra, och jag inte vill. Tycker mer om när folk skickar whatsapp eller facebook meddelande istellet.

Oväntat besök jag får fnatt då jag ser att det rullar in en bil på backen, och man inte stämt träff med någon. Jag hatar oväntat besök. Kan inte folk ringa före? Och jag vill hälst ha åtminstone någon dags förvarning så att man har städigt hemma före någon kommer.

Oväntat besök scenario 2, jag har bestämt träff med någon, och den frågar om den får ta med en vän. Omg. Varför? Och ennu värre, att man förväntar sig en person som kommer, plötsligt stiger det 30 andra människor ut ur bilen, som man inte visste något om i förväg.

Fester var man inte riktigt känner sig hemma på. Det blir så obekvämt. Jag dricker inte alkohol eller röker, och att umgås med ett gäng som är fulla o röker är bara så jobbigt, man vill bara hem.

Endast några bra vänner och det är okej, jag är inte typen som kallar alla jag nånssin sagt hej åt vän, för att jag väljer ur mina vänner Väldigt noggrant. Jag vill inte ha 350 vänner för då måste man umgås med dom helatiden. Jag har häldre några väldigt nära som man är jätte bekväm med. De vänner jag har är guld. De är några, men de är bäst.

Mitt hem är som ett tempel, då jag får vara hemma är jag som gladast. Det är hemma jag laddar mina batteri för att orka med allting annat. Nu menar jag inte att jag ligger på soff locket utan gör vanliga hushålls syslor. I hemmet skall det vara lugnt och mysigt.

Tål inte höga volymer. Jag kan inte vistas på platser var det till exempel är hög musik. Det är så störande, och man blir så slut av det!

Stora folkmassor drenerar min energi så snabbt. Och ennu mer ifall man hamnar prata med någon man inte känner, small talk är så jobbigt. Vistas häldre i mindre grupper, tex med familj, eller några goda vänner.

Jag vill ha kontroll på saker. Jag planerar noggrant mina dagar, vad som skall göras osv.

Likes

Comments

Mellan skedet, man vill bara ha det färdigt! Målade panelen en gång till idag efter jobbet, men de behövs nog få sig en gång till för att bli helt täckande. Tapeten blev färdigt lagd igår, målade också taket igår men det behöver också målas en gång till. Sedan börjar vi vara ganska klara, tror jag 🙂

Likes

Comments

Den här gången är det "matsalen" som får sig en omgång. Taket målas vitt, halvpanelen blir vit, nya tapeter. Det blir nytt matbord, stolar och jag har äntligen anskaffat mig mitt efterlängtade vitrinskåp. Ni får se resultatet senare 😉 skulle villa ha det färdigt inom två veckor.

Likes

Comments

Japp det är alltså nu officiellt färdigt. Nån kanske undrar what när renovera vi nån vessa?! Saken är den att vi rev ut gamla vessan redan förra åre, så alltså den stog länge helt tom. På förra årets sida tapetserade vi och lade nytt golv också. Bakom vita skjutdörren har vi ett litet förråd. Det är ganska stökigt och har ingen ordentlig ordning så idest inte ens fota det 🙂 vessan är nästan ny, Marcus hittade den billigt via någon rör-firma, vi betalade 60€ för den, som ny är den lite på 300€ vill jag minnas. Fynd!
Lilla vita byrån hade vi sen tidigare, från jysk. Tvättmaskinen har vi också sen tidigare. Lavuar skåpet och lavuaren är från ikea. Det tillsammans var kring 300€ så inte så farligt dyrt 👌 spegeln är från jysk också. Mina vessa mattor var ett totalt skämt. Åkte till stockmann för att köpa textiler, såg att dom fina stora badrums mattorna kostade kring 40€ vilket kändes helt för dyrt, sen hittade jag perfekta i rätt färg och allting för ca. 10€ styck. När jag kom hem och la dem på golvet var de så små 😂 få se ifall jag hittar någon annan istelle.
Tapeten tycker jag till slut var lite för glansig för min smak. Skulle nu häldre ha någon mer matt och enklare kom jag på. Men det här får duga.

Äntligen får jag ha mina produkter och smink så som jag vill ha de - för mej själv utan att någon rör de. Har ju tidigare delat badrum med Marcus. Så det här är flickvessan.

Likes

Comments

Har redan en tid funderat på att skriva ett inlägg om ämnet. Ser mer ofta inlägg, youtube videor, artiklar om personer som är överkänsliga, och jag känner så igen mig! Jag tror jag har försökt dölja det ganska länge, fått höra "men det var vel inte så farligt", "skärp dig", "måste du vara så känslig" i en väldigt negativ ton. Jag får lätt ångest, det kan handla om att jag inte hunnit göra allt som var planerat, att jag vakar sent på kvällen, eller att jag sovit för länge på moronen, får extrem ångest om det är roddigt och stökigt hemma hos oss. Det händer att jag först jobbat 8h, kommer hem och börjar direkt städa, städar flera timmar, går ut med hunden, betalar räkningar osv. Och först efter en sån dag är jag kanske nöjd. Uttrycket prestations prinsessa har jag också hört talas om. Och duktig flicka syndrom. På mitt jobb har vi ett mål system, minimi är 30 kunder per dag, 35 kunder så kommer man upp på bonus (extra pengar) jag är ofta upp i 40 kunder per dag. Ändå kan det kännas som att jag inte gjort tillräckligt bra. Vartifrån kommer allt dehär ifrån.. idag känns det endå som att jag är ganska medveten om mitt problem och vet lite hur jag kan hantera det. Kan senare skriva ett annat inlägg om vad som lättar situationer för mig och lite smått och gott 🙂 tänkte annors också skriva ett inlägg om mitt nya minimalist intresse. Det är så ångest dempande!

Det kan vara att jag inte vill gå på vissa evenemang, eller om jag går, kan det vara att jag vill gå hem jätte tidigt, inte för att jag har något annat hemma, men bara för att få vara hemma. Nämnde tidigare att jag inte tycker om att gå ut, dricker hälst inte alkohol häller för då är ångesten på topp. Det är svårt 😏 då kan man få höra komentarer som "chilla lite", "var inte så tråkig", "du är så mommo". Det där tar sjukt, och förstår det oftast inte helt direkt. Kan man inte bara få göra som man vill? Någon som känner igen sig?

Likes

Comments

Hade ettpar passande gardiner från förut som jag satte upp idag, riktit fint blev det 🙂
Före jobbet for jag till vaihtokaluste och hittade en matta till sovrummet. Skall nu se hur den ser ut sen på golvet..
Steg upp redan lite över kl. 6 ida morse fast jag började först kl. 13, men det var så fint väder! Gick ut med Laika före kl. 7 då det ennu var frusen mark och solen sken 🙂 det är verkligen avkopplande. Skall försöka köra samma race så länge jag orkar, stiga upp tidigt och gå ut och gå. Hoppas på att få lite mer energi av det då det känns som att jag är trött 24/7. Jag tror M håller på att bli lite sur på mig då jag alltid är så trött. Han brukar ofta föreslå att vi skall göra olika saker men orkar typ aldrig fara nånstans 😄 så få se ifall detta skulle hjälpa.

Likes

Comments

Det har verkligen varit full kaos nu i ungefär en veckas tid.. mycket jobb, pga. Strejken på helsingfors vanda flygplats. Vi fick sovrummet färdigt i början av veckan, på torsdan började vi flytta upp saker.
Vi har sedan ca. 2 år tillbaka ett ikea pax klädskåp, och det var lättare sagt än gjort att skruva isär skåpet, bära upp det för trapporna och sätta ihop det igen.
Det krånglade redan i början då spånskivan började spricka och ha sej då vi tog isär, sedan sprack det ennu mer när vi skulle sätta ihop det. På torsdag kväll jobbade vi med det till 21 ungefär, det slutade med att M blev förbannad så jag föreslo att lämna det och fortsätta nästa dag. Fredag kvällen gick alltså åt att skruva ihop skåp på eget sätt. Blev fula märken innuti men man får leva med det.
Vi bärde upp resten av sakerna på lördagen och städade allting, så skönt att få ordning på saker, har kastat massor, har för tillfället ett loppis bord fullt med saker. Har fått ganska mycket sålt också som tur 🙂
Jag är verkligen den typen som HATAR att ha skåp, lådor, bordsytor fulla med saker, som man inte ens behöver! Har häldre tomt och stilrent istället. Nedan några bilder från kaoset, samt på nya sovrummet. Det fattas ennu matta, gardiner, lampor och nattbord. Annars helt färdigt 😍
Igår kväll var vi ute med Marcus syster och kusin, var helt roligt nog, men att vara ute sent o bränna pengar är inte min grej. Får sån ångest 😖 och att inte stiga tidigt upp på moronen, är ångestladdat. Någon annan som känner samma sak? Mitt dröm veckoslut går iallafall ut på att vila, kolla på film, städa som en galning, få något gjord, träffa någon vän, och bara mysa. Stiga tidigt upp på moronen.. ingen nattklubb för mej tack.

Likes

Comments

Har inte hunnit uppdatera nu på länge, sorry!
Så här ser sovrummet ut för tillfället. Vi ska ännu sätta upp lister golv+tak, fönsterlister, dörrlister. Utanför sovrummet är det ett loft, så där ska det nytt golv (laminat) panel på resten av väggarna, staketet till trappan skall målas och sättas fast, samt lister. Sedan får jag äntligen köpa inredning 😍
Vet i princip redan vad jag skall köpa och varifrån så ni får se sedan hur det blir 😉

Likes

Comments

Idag har jag varit med och hjälpt med sovrummet. Före har Marcus redan själv slipat och målat. Vi har tapetserat en vägg nu, skall fortsätta lite ennu ikväll. Nedan lite bilder hur det såg ut före vi började tapetsera. Sätter i nästa inlägg bilder då tapeten är färdig 🙂

Likes

Comments