Hej! Saknat mig? Har varit urusel på att uppdatera då jag både börjat skolan och har massa planering med Totte.
Jo så var de ju tanken på storhäst... redan innan Totte kom hem från fodervärden hade jag planer på en större häst och red även det regelbundet. Men jag valde att ta hem Totte för att jag inte kände mig klar med ponny. Jag och Totte har haft mycket nergångar de år som gått och därför känner jag att även om de flesta i min ålder satsat på stor häst så vill jag inte stressa.
Sen är de såklart kärleken till Totte som är svår med. Han är min första egna häst och beslutet om att sälja honom är fruktansvärt, jag är bara 16 och han 14. Jag kommer kunna tävla honom i massor av år till och rida honom tills den dagen han inte orkar mer. Men frågan är om jag vill stanna där? Om jag vill utvecklas som ryttare är jag helt enkelt tvungen att köpa en mer välutbildad häst som kan lära mig och inte tvärt om. Men vill jag det då?
Summan va kardemumman är helt enkelt att jag tar mitt förbaskade gröna kort till hösten och sedan är målet att rida en L:a på dressyr och L:d hoppning innan nästa sommar. De är de maxmål jag känner jag kan begära av Totte. Nu vill jag helt enkelt njuta av mitt sista år med ponnybus och starta igång bloggen igen💪🏼💁🏼

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Suck... inget har gått som planerat de senaste dagarna och därför har jag helt enkelt inte orkat uppdatera.

Oskar och jag har bott ensamma hemma och haft massor att göra. Samma dag som min familj åkte iväg trillade jag av Totte🙈 (han blev skrämd ute i skogen och jag satt och sov typ) han var spänd hela förra veckan så dagen efter när vi skulle hoppa trillade jag även då av... som om inte de räckte var vi tvungna att avliva Karamell samma kväll (mer om de i ett annat inlägg😔)

Förra veckan var helt enkelt en tuff skitvecka. Dock har denna veckan börjat bättre och Totte som har fått hem sin hagkompis har skött sig fint. Hoppas att min otur kan vända nu och ska börja uppdatera mer nu, behövde helt enkelt bara ta hand om mig själv❤️

Likes

Comments

Måndag: vila för Totte, var ute och gick en runda bara

Tisdag: uteritt Totte var super pigg efter vilodagen vilket han brukar va, oftast de jobbigast dagarna att rida
Onsdag: Tottes eventuella medryttare provred honom i ridhuset, såg super ut men inget bestämt ännu

Torsdag:hoppning, en ny bana är uppbyggd i stora paddocken så tänkte träna lite bana.

Fredag: uteritt, inplanerat en lång runda!

Lördag: ännu en tjej ska provrida Totte, blir på banan de också.

Söndag: vila/ev markarbete beror på hur han är lördagen, eftersom jag inte annars kommer rida markarbete själv så får de nog bli det.

Eftersom jag letar medryttare blir de lite ridning för mig denna veckan men är ju ändå i stallet varje dag.
Såhär brukar Tottes veckor se ut brukar försöka hoppa en dag i veckan, rida markarbete 2-3 dagar i veckan, uteritt 2 dagar.
Totte ska ridas minst 5 dagar oftast 6, därför jag behöver medryttare för att hinna med (särskilt när skolan börjar👍🏼

Likes

Comments

Idag körde vi hem Totte från mormor och morfar. Så skönt att börja träna igen och komma in i stallrutinen lite innan skolan börjar.
De gick super att lasta! (För en gångs skull) efter ett kast bakåt bestämmer sig Totte för att han ville hem och lunkade in. Så skönt att slippa bråka med honom.
Skärgårdshoppet satte igång idag så klrk var fullt av folk. När vi släppt ut Totte och packat in grejerna (som för övrigt var mycket mer än jag trodde, hade ju inte med mig någonting? Eller?) gick vi och kollade på 2 klasser. Är inte jätte intresserad av hoppning men roligt att titta på👍🏼 hoppningen slutade vid 4 så passade på att göra i ordning Totte då och red i ridhuset. Vi har fått nytt underlag Yeay! Eller? Nah de gammal var ju verkligen på bristningsgränsen men de nya var alldeles för tungt för min smak. Antagligen sätter det till sig.
Iaf, Totte var pigg (såklart) gav honom verkligen semester nu sista veckan och lät honom vila så han har all överskottenergi. Hans hagkompis har ju inte kommit hem heller så han har ingen att leka med :/ som tur är kommer han redan nästa vecka👍🏼

Det har regnat hela kvällen/eftermiddagen nu så tog in kaninerna för att de skulle få äta i lugn och ro. Mer än så händer nog inte idag. Funderar på att åka till skärgårdsfesten och kolla på vapenbröder (😍) men känns knappt värt nu när de regnar. Har hur mycket som helst att städa undan när jag flyttat hem från mormor och morfar så bäst att ta tag i de.
För övrigt ska jag och Oskar på bakluckeloppis i något stall i Karlshamn på söndag så måste ta tag i 2 svart sopsäckar med ponny grejer vi har i källaren.

Likes

Comments

Idag var jag och hälsade på vår ponny Melle. Tyvärr inte av en god anledning. Hon har rasat i vikt.
Vi köpte Karamell för snart 4 år sedan då vi flyttade till vår gård. Vi behövde en sällskapshäst till Totte. Vi ville ha en lite äldre mindre ponny och hittade Karamell. När vi köpte henne var hon 19 år och hade ett jäkla humör.
Lady Karamell (Melle) är ett gotlandsruss sto och var en av stötte pelarna när jag mådde dåligt. Hon har varit en stor del av vår familj.
När vi sålde gården flyttade Karamell (precis som Totte) till Fodervärd. Redan vintern innan hade hon varit dålig men piggnade till när gräset kom. På senare år har hon haft problem med tänderna men de har gått i omgångar.
De var i lördags Melles Fodervärd ringde och sa att de var illa. Vetrinären var ute igår och kollade hennes allmäntillstånd men hon äter dricker och tänderna ser bra ut, men hon tar inte upp någon näring. Hon har tappat alla muskler och allt fett och när vi såg henne idag såg hon vedervärdig ut. Kan inte tänka mig att de är samma häst som förrut hade munkorg på sommarbete för att inte äta för mycket.
Vetrinären misstänker att någonting inom Melle äter henne inifrån och tar all näring. Vi hoppad de är mask (då de går att göra något åt) men annars kan de vara en elak tumör.
Känner mig så tom att jag inte kan göra något. Karamell är hela familjens ögonsten och även om jag vetat att hon är gammal så kan jag inte tänka mig att hon inte skulle finnas. Är också jobbigt att hon inte bor hemma så man kan vara med henne men vi ska åka dit så mycket de går. Våra fodervärder är helt fantastiska men vill ju ha henne hemma såklart.
Håller alla tummar jag kan att hon piggnar till men ser inte bra ut😕

En bild från 2014 då jag och brorsan skulle rida ut på Karamell och Totte

Likes

Comments

Nu när de av mot Göteborg för att se Håkan på Ullevi. Oskar jag och hans föräldrar ska sova hos hans syster och hennes pojkvän. Vi åker hem lördag morgon med min familj. Är mest trött och inte så taggad men de kommer väll.
Nu till håret... fattar inte att jag envisas mig med att fixa mitt hår själv, blekte de och la i silvershampoo i tisdags och de slutade med blå slingor... (Why?) insett att Ina (min kompis som går frisör) från och med nu får fixa mitt hår.
Eftersom jag tillslut vill ha pastell blått hår tog jag chansen och la i en blå färg blandad med balsam. Blev väll sådär? Får iaf leva med det tills Ina har tid att fixa mitt hår och de slitna vilat upp sig lite.

Likes

Comments

Jag kom precis hem från en härlig tur med mormor och morfar, skulle ändå rida ut med Totte och då hängde de med i vagnen. Morfar har en 6-åring nordsvensk som heter Moreus. De är så kul att se hur fruktansvärt lugn han är även fast han är så ung. Han finner sig helt i de morfar gör.
Vi tog en lugn runda upp i skogen då Moreus kondis inte är den bästa. Totte tyckte nog de var kul att inte va ensam och höll sig till Moreus tempo.
Förhoppningsvis kommer Oskar ikväll men annars så sover jag själv här i natt. Lovar att jag ska uppdatera mer om annat än bara hästarna men de är ju de jag gör mest.

Likes

Comments

Idag stod hoppning på schemat och mamma följde med mig ner till paddocken för att bygga hinder. Totte var spänd och pigg eftersom han vilat sen i måndags. Men efter en stund på volten slappnade han verkligen av och kom in i sitt flyt igen. Så härligt att känna. Jag dock kände mig stel och klumpig och säckade ihop hela tiden, min sits var ursel idag även i hoppningen.
Mamma byggde en kombination och en oxer vi hoppade. Jag som är så feg på hoppningen började lugnt och lågt. Totte gick som en klocka på banan (som alltid) förutom en gång då jag stannade honom med sitsen. Blir så arg på mig själv när jag gör så, fegar ur och förstör hans flyt. Men är så rädd att vi ska komma fel att jag inte chansar. I alla fall skötte han sig exemplariskt.
Kul att kunna träna lite även på sommar betet. Har bara Marie att tacka för de eftersom jag får låna hennes paddock så mycket jag vill❤️
Mamma filmade lite men internet strular så här så får länka video när jag kommit hem

Likes

Comments

Hade verkligen bra känsla på dagens pass! Totte kändes verkligen avslappnad och lyssnade till hundra procent. Han kan vara väldigt spänd och inte lyssna på hjälper men idag klickade de till och han va super. Vi jobbade mycket övergångar och han kan ibland slänga väldigt med huvudet så de är vår prio. Tänkte egentligen rida bettlöst så satte grimma under tränsen för att byta när jag kom till paddocken men eftersom han verkligen tog bettet och var så mjuk brydde jag mig inte om de idag, blir nog bettlöst imorgon istället. Mormor följde med och filmade en snutt med, blev väll sådär😅
Nu blir de i alla fall köttfärssås och spagetti som min underbara pojkvän lagat. Sen vinbärskräm och glass till efterätt😍

Kvalitén är ju ursel.... men här är han fortfarande lite spänd men betydligt bättre än i vanliga fall under uppvärmingen.

Likes

Comments

Igår kväll lyssnade jag på Therese och Zätas podcast. De pratade om skolan och vad man egentligen lärde sig om relationer och beteende, hur viktigt de var att ha en förebild inom skolan. Jag tänkte på det och insåg att min förebild alltid varit mina tränare, men inom skola och "livet" har jag aldrig haft någon.
Jag valde vård och omsorgs programmet för att snabbt komma ut i arbetslivet och hjälpa människor. Vad jag sedan velat plugga vidare till har varit lite öppet men någon sorts kurator har jag alltid velat bli. Jag insåg igår att jag vill bli en förebild och jobba med ungdomar kunna vara någons bollplank och någon att lita på i skiten vi kallar tonåren. För mig har högstadiet varit hemskt, jag har inre vetat vem jag vill vara och vad jag vill göra, har kollapsat i någons sorts deprition flera gånger då ingenting ens känts viktigt.
Jag vill i framtiden hjälpa ungdomar att få ut vad dom tycker och tänker inte bara fokusera på A på proven. Jag själv har pratat med flera kuratorer de senaste åren men aldrig hittat någon som faktiskt satt sig in i mina problem de har mer bara låtit mig prata och sen har jag gått.
Sverige är en av de länder som har högst självmords fall i värden. De är för att vi inte PRATAR alla håller allt inom sig till de känns som om man ska kvävas. Någon litet kan bli super stort, jag vet själv hur de är att känna sig liten och ensammas i världen, och jag vill i framtiden förhindra att de jag jobbar med någonsin ska känna så.

Likes

Comments