VARDAG , BARNEN

Hej på er :)

Då var Leah snart 2 veckor gammal. Dagarna har gått i ett och vi försöker komma oss in i normala rutiner. Samtidigt som vi njuter tiden med vår lilla docka som bara är så fantastisk fin och snäll. Jag tänkte dela med mig utav förlossningen, då det hela startade för 2 veckor sedan.

Natten till måndagen den 4e hade jag en del värkar. Jag har haft falska värkar sedan innan, men dem här värkarna var inte som dem brukade. Jag sov inte bra den natten. Och Alvira hade små hosta så kl 04.00 gick jag upp för och ge henne vatten. Hon vaknade och ville ju självklart in i vår säng. Något hon vanligt aldrig gör. Jag tog in henne till oss och hon somnade om med en gång. Men där låg jag vaken med Leah som sparkade upp mot revenen, värkar som kom varje 15-20 min och Alvira som tagit över hela sängen !!

Larmet gick 07.30 och Alvira skulle väckas och göras klar för dagis. Jag var extremt trött, men jag stod upp och tänkte att jag faktiskt för första gången kanske skulle försöka somna om igen sen. Då jag borde vila upp mig med tanken på att jag kan föda snart och behöver all vila jag bara kan få. C och Alvira drog kl 08.00 och jag lägger mig. Där ligger jag och värkarna är där. Samtidigt som jag ligger och tänker på 1000 saker samtidigt, får jag en känsla av att nu är det här igång. Jag tar fram mobilen och börjar söka på om det här är en start. Jag klarar inte och sova. Kl 10.00 skriver jag ett sms till C om att jag är 100% säker på att något är på gång. Och att han måste vara tillgänglig på mobilen. Jag skrev att Leah kommer nu. I dag vill det ske något. Samtidigt skriver jag ett sms till min vännina Shelly som är läkare. Och frågar henne om mina värkar. För jag trodde att den här gången skulle det hela starta med värkar och inte vattnet som skulle gå. Hon sa till mig att jag bara skulle ta det lugnt och inte stressa. Och försöka ta dagen som den kom. Så jag tog en dusch och ordnade mig. Satte mig på pcn och gick igenom lite mail osv.

Natalie hade i sin tur fött om lördagen. Så det frestade verkligen och föda nu. Och bara bli färdig. Så jag skulle besöka henne tillsammans med Mariel & Marina på sjukhuset. Vi möttes upp, tog en lunch och så tog vi turen inom Natalie. Jag hade fortfarande dem där värkarna, men jag försökte bara ta livet med ro. Väl på sjukhuset satt jag med mina smärtor. Jag var inte där länge innan jag sa att jag måste på toaletten. Som sagt man är hög gravid och måste på toaletten hela tiden. Kl var 15.30 och jag gick i väg. Jag blev länge på toaletten för där gick det. Slim proppen gick och jag stod där chockad som bara den. NU NU NU är vi igång. Jag var där för och besöka Natalie och lilla Oliver. Men det gick inte helt som planerat. Jag kommer tillbaka och står där som ett spöke och säger " Jag måste hem, jag tror mitt vatten gått " . . . Vi stressade hem och så gick jag på toaletten igen. YES det bara rann och rann. Vattnet hade gått. Nu var vi igång. Magkänslan hade rätt. Nu sker det !!

kl var 16.30 och jag ringer sjukhuset. Dem ber mig komma in kl 21.00. Nu skulle jag vila upp mig, få i mig mat och göra mig klar. Tror ni det gick? Nej. Jag var nervös. Jag var stressad över att jag inte var utvilad. Och jag gick och väntade på värkarna. Allt gick bara i ett. Jag tog fram väskan, gick igenom den. Ordnade och styrde. Satt med Alvira och ja jag var inte mig själv. Värkarna var igång och dem kom varje 5 minut. Jag tänkte bara att det bästa vore om det här gick snabbt. Jag hoppades på att hon bara skulle komma om måndagen. Jag har ju läst och hört att 2a gångs födande föder snabbare. Så det fanns ett hopp i mig om att hon kanske kom om måndagen. Kl var 20.30 och vi körde mot sjukhuset.

Jag kom in där och blev undersökt med en gång. Vi tog ett U.L och urin prov. För och sedan kolla värkarna och öppningen. Värkarna kom varje 4e minut och jag var lite över 4cm. Så jag blev skickad till förlossnings avdelningen. Jag var 2a gångs födande så då ville dem inte vänta. Kl 22.00 var jag 5 cm. Och nu skulle det här gå fort. . . . TRODDE vi !!

Jag andades fint igenom värkarna. Jag stod, gick runt. Drack massa saft och försökte få i mig kex och mackor. Jag behövde energi till kvällen. Jag kände att jag började och bli trött i tillägg. För jag hade sovit så dåligt natten innan. Och runt den här tiden brukade jag lägga mig. Värkarna blev mer och mer intensiva och kom varje 3e minut. Jag kände att kroppen började bli svagare. Men ju starkare värkar, ju effektivare skulle det vara. Så jag andades igenom dem och försökte och hålla mig igång med annat. Mobilen och sms och ja snap !! Allt för och inte tänka på smärtan. Kl 24.00 var jag fortfarande 5 cm.

Klockan 01.00 var jag fortfarande 5 cm. Och jag kämpade igenom värkarna. Samtidigt som jag blev tröttare och tröttare. Och smärtorna blev mer och mer intensiva. Kl 02.00 låg jag och skakade. Jag kastade upp och kände att snart orkar jag inte mer. Nu hade jag gått med värkar så länge utan att något hände. Och värkarna började och sakta ner. Även om dem var sjukt intensiva så kom dem varje 6-7 minut istället. " FUCK hur ska jag klara det här " tänker jag. Nu hade jag så ont. Jag var helt förstörd. Och jag började och tappa förståndet. Jag förlorade den positiva inställningen. Sjuksköterskan frågade om jag ville ha smärt stillande. Jag sa nej. Jag ville föda naturligt. Jag ville verkligen det. kl 05.00 var jag fortfarande 5 cm. Och nu var dem tvungna och göra något. Jag skulle få dropp som skulle göra värkarna mer intensiva. Jag hade samma problem med Alvira. Värkarna hjälpte inte. Och jag var tvungen till och ta smärtstillande annars fick jag inte dem droppen. C satt vid min sida och bönfall mig till och ta smärtstillande. Annars hade jag kanske blivit tvungen och ta kejsarsnitt. Och det ville jag absolut INTE! OK sa jag. Kör på. Jag har så ont. Få bort smärtan. Få bara bort den. Jag skakade och var helt förstörd. Jag klarade inte och hålla ögonen öppna. Det gjorde så ont. Och jag var så sliten. Ge mig den jävla epiduralen. Få bara bort smärtan.

Kl 06.00 var jag 10 cm !! YES !!!! NU KOMMER HON. NU ÄR HON HÄR, tänkte jag igen. Leah fastnade i mitt bäcken precis som Alvira. Från kl 06.00 till 07.00 pressade jag och pressade. Hon satt fast där. Och hennes puls började och gå upp. Det här var inte bra. Läkaren ber sjuksköterskan om och förbereda vakuum. Sug koppen. NEJ NEJ NEJ tänker jag . Inte igen. Men jag hade inget annat val.

Till er som inte vet vad en sug kopp är, så ska jag säga att det vet jag inte heller. För jag ville inte se något. Även om Alvira kom ut med sug kopp så ville jag inte se apparaten. Jag har hört många säga att man hellre vill ta kejsarsnitt en sug kopp. Så jag ville inte se något med Alvira, och jag ville inte se något nu heller. Jag var så stilla och skrek inte genom värkarna. Jag hade hållit på i timmar utan att jag skrek. Men när den sug koppen sattes in tror jag nog hela sjukhuset hörde mig. Allt var svart. Jag skrek och det gjorde ont. Och på 3 sög dem ut henne. Och sedan hon satt gott fast i bäcken kom bara huvudet först. Jag fick vänta på nästa värk för och få ut henne helt. Och när hon väl kom kl 07.15, hörde jag inte henne. Jag hade panik. Jag såg på C och frågade varför jag inte hörde henne. Jag var helt i min egen värld. Och så plötsligt hörde jag henne. Hon lades på mitt bröst. Och jag knack ihop. Jag knack fullständigt ihop av glädje och lycka. Nu var hon här. Hon var hos mig. Och det var det enda jag brydde mig om. Äntligen var det över. . . trodde jag IGEN !!

C klippte navel strängen. Så tog dem henne i från mig och gav henne till C. bad han sätta sig åt sidan med henne. Det kom in fler och fler sjuksköterskor. Det var 7 kvinnor där inne som plötsligt började ordna och styra. Jag började tappa förståndet. Jag började och tuppa av. Det var sprutor, slangar och blöta handdukar på huvudet. jag kände mig törstig. Extremt törstig. samtidigt så illamående. Och i det jag säger att jag måste kasta upp, kastar jag upp på hela sjuksköterskan. Och det kommer mer sprutor och så blev det svart. Jg var utmattad. Dem sa inget. Men jag förstod att allt inte var bra. Dem höll på i ca 1 timme. Den timmen kändes som 1 minut. Jag var inte mig själv. Jag förstod inte helt vad som hänt. Där efter är det svart i mitt huvud. Jag minns att jag låg med en blöt handduk över huvudet. Jag var så törstig. Och jag vaknade utav att Leah grät. C satt där med henne och frågade om jag kunde amma. Leah var hungrig. Han var chockad. Han var rädd. Och visste inte helt vem han skulle ta hand om. Mig eller Leah. Han la henne på mig, och jag började och amma. Tårarna började och rinna igen. Jag grät och jag grät. Och ja där efter var hon i min famn. Och jag tog tiden som den kom.

Det var en del komplikationer. Jag hade förlorat 2,2 liter blod. Jag var helt förstörd. Jag var så svag. Jag klarade inte och stå på benen ordentligt. Jag klarade inte och bära Leah ordentligt. Kroppen hade åkt på en rejäl smäll. Efter 2 dagar på sjukhuset återhämtade kroppen sig och vi fick komma hem. Men jag klarade inte och stå mer en 5 min utan att världen snurrade. Så första veckan var jag inlåst här hemma. Och det var först efter den veckan jag kom mig ut.

Leah är här nu. I morgon blir hon 2 veckor gammal. Förlossningen vill jag bara glömma. 11 timmars aktiv födsel. Något jag aldrig trodde. Men igen man kan aldrig planera en förlossning. Denna vill jag bara glömma. Och det vet jag att jag kommer och göra. Min lilla docka är här nu och inget annat betyder något för mig. Jag hade gjort det 1000 gånger om igen för henne. I dag känner jag bara ren lycka. Jag är 2 barns mamma och mitt liv känns bara så komplett. Mina dockor betyder allt för mig. Mina vackra fina barn Alvira & Leah. Mina dockor som är meningen med livet.

//S

Likes

Comments

BARNEN, VARDAG

Vår efterlängtade docka och lilla syster Leah kom till världen tisdagen 05.07 kl 07.14 om morgonen. Hon vägde 3164g och var hela 50cm lång.Födseln tog otrolig lång tid. Den aktiva födseln varade i 11 timmar. Det är ganska så länge med tanken på att jag är 2a gångs födande. Tänkte skriva lite om självaste födseln i ett inlägg i morgon istället :)

Efter 2 dagar på sjukhuset fick vi äntligen komma hem. Den känslan var otrolig speciell. Men inget slår det ögonblicket Alvira mötte Leah. Jag knack fullständigt ihop utav lycka. Jag kunde inte sluta och gråta. Alvira har sett fram emot det här så länge och är en super fin stora syster. Hon är så stolt. Hon sjunger för Leah dagligen och försöker hjälpa mig så mycket hon bara kan med henne. Hon älskar rollen som stora syster. Dagarna här hemma har gått lite i ett. Det är något annat med 2 st. Jag tycker att det har gått otroligt bra så långt då Avira snart är 4 år. Hon är ganska så själv gående. Och så fort Leah kom blev hon plötsligt så stor. Jag har ju helt glömt hur liten Alvira varit. Leah var större en Alvira vid födseln. Men Alvira har alltid varit min lilla bebis. Nu känns det så konstigt och hålla om Alvira efter jag haft Leah i min famn. Alvira har blivit så stor !! Och jag märker det speciellt när jag pussar på Alvira efter jag pussat på Leah. Och det går helt fint för Alvira har kommit i den åldern där hon inte orkar med 1000 pussar på samma gång. Jag älskar och pussa på Alvira. Hon är ett barn som kanske fått 100 pussar om dagen utav mig haha. Nu har jag fått Leah och pussa ihjäl istället haha. Något jag tror Alvira tycker är skönt.


I morgon blir Leah 1 vecka gammal. Den här veckan har gått sjukt fort. Och nu handlar det bara om och komma in i nya rutiner. Leah är super snäll och sover en massa hela tiden. Hon vaknar när hon ska ha mat eller när blöjan ska bytas.

Det sjuka är att hon är KOPIA på Alvira när Alvira föddes. Jag visste nästan att Leah skulle vara lik Alvira, då jag såg det på 3D ultra bilderna. Jag ser så fram emot och se Leahs utveckling nu. Äntligen har jag mina 2 dockor. Meningen med allt. Jag är en otroligt stolt mamma och jag kunde inte vara mer lyckligare just nu.

Likes

Comments

VARDAG

Jag har använt produkter i från MAC sedan jag var runt 16 år. Genom mina yrkes år på Kicks har jag provat en massa olika produkter i från olika smink märken. Men inget har fallit i smak. När det kommer till kvalité och pris inte minst. Vi är olika och söker efter olika resultat. Jag började och sminka mig i en ganska så ung ålder och jag har alltid varit smink intresserad. Genom mina år jag jobbat på Kicks lärde jag mig olika metoder och olika stilar på dag och kvälls make up. I tillägg till det har vi ju trenderna som kommer efter säsong och säsong. Men min bas har alltid varit i från MAC och jag älskar den. Många tycker att MAC produkterna kan ge en " mask " effekt. Personligen tror jag nog det handlar om hur man applicerar dem olika produkterna. Samtidigt som man har fokus på och framhäva och inte täcka över.


Basen är alltid densamma men om somrarna har går jag upp 1 nr på samtliga produkter. Jag har solat en del och har en brunare ton nu vilket gör att jag sommar sminket kommer fram. Som sagt är basen alltid den samma. Jag har i tillägg till det alltid använt ögonbryns färg i från MAC fram till Anastasia kom på marknaden. Jag provade den och jag fastnade självklart för den. Mascara har jag alltid köpt separat då jag inte hittat min favorit i från MAC.- Studio fix liquid foundation NC43 - Pro longwear concealer NC42 - Studio finish concealer NC42-

Efter att jag rensat ansiktet och satt på en fuktig dagkräm startar jag alltid med och ögonen. Jag applicerar ett tunt lager runt ögonen med studio finish concealer för och få jämna ut bas färgen. Jag tar ett tunt lager på ögonlocket, under ögonen och runt ögon brynen. Där efter startar jag med ögon sminket efter anledning. Ska jag ut blir det gärna mörka bruna troner på skuggan. Annars är det bara ljusa neutrala färger med en eye liner. När jag är färdig med basen runt ögonen tar jag pro longwear concealer under ögonen och ner mot kindbenen. Den är ganska så täckande och otrolig dryg. Så man behöver inte mycket utav den. Men den jämnar ut mörka ringar under ögonen och den sitter verkligen hela dagen! Där efter använder jag ett tunt tunt lager med studio fix liquid foundation runt ansiktet. Den är otroligt täckande och dryg. Så jag är försiktig med den. Tar man för mycket utav just den foundation kan man få en mask effekt. Så jag applicerar den försiktigt runt ansiktet


- Pro concealer & correct palette / medium deep -

Den paletten använder jag bara tills kvälls smink. Det blir lite mycket annars tycker jag. Det finns massa olika videon på Youtube där man kan se olika metoder på hur man korrigerar med paletten.

- Miniral foundation powder medium dark - Studio fix powder NC43 - Skin finish sunpowder tan -

Efter jag applicerat foundation, tar jag ett tunt lager utav mineral foundation över. Igen jag är väldigt försiktig för annars kan det bli lite mycket. Grunden till att jag använder den är för att jag vill kombinera dem 2 typerna utav foundation. Jag vill framhäva min egen färg och jämna ut den. Kombinerar inte jag dem 2, får jag en allt för matt känsla. Inte en levande känsla. Där efter använder jag studio fix powder på pannan, näsbenet och kindbenen. Igen ett väldigt tunt lager. Jag vill framhäva inte täcka. Där efter använder jag skin finish sunpowder på kindbenen som en lätt rouge bara. Ska jag ut tar jag även rouge men inget jag använder till dagtid.

Jag använder en del olika produkter till basen. Men jag använder dem på olika sätt och jag tar väldigt lite utav varje produkt. Basen tar mig ca 10 minuter och applicera ( ska jag ut tar det lite längre tid ) Fördelen med det är att det håller jätte länge och jag behöver inte köpa nytt varje månad. Produkterna är dryga i tillägg. Och priset är super i förhållande till allt annat där ute tycker jag.


- Grand entrance mascara från Elizabeth Arden - Brow wiz medium brown Anastasia -

Jag fixar alltid brynen till sist och så tar jag alltid mascara som det sista. Vi alla har våra smink vanor så det finns ju inget facit på vad man ska starta med först eller vad man ska avsluta med. Det är upp till var och en. Jag älskar och prova på nya mascaror och just nu är jag helt förälskad i denna från Elizabeth Arden. Jag har aldrig provat en mascara från dem. Detta är den 3e jag köpt och jag älskar den. Jag vill ha separerade fransar med volym. Den här mascaran ger verkligen en dramatisk look och många tror jag har lösvippar på mig.

Jag markerar bara brynen runt om med pennan i från Anastatisa. Och fyller ut dem yttre kanterna. Så borstar jag in färgen med denna penseln i från Anastasia för och få en mer naturlig effekt. Jag gillar inte när brynen är allt för markerade och hårda. Den hr pensel är verkligen super fin och enkel och använda. Jag älskar den.

. . . ja det är vad man hittar i min smink väska. Många utav dem här produkterna har jag använt sedan jag var 16 år och jag kan inte byta ut dem. Det är bara så synd att det inte är så lätt och få tag i MAC. Dem har ju bara sina egna butiker. Men som tur är produkterna så dryga att man behöver inte fylle på så ofta :)

Likes

Comments

KOUTURE


. . . shoppings spree har startat. Och den här gången kör vi på med -30% på ALLA varor som är online. Vanligtvis brukar vi ha det i 24 timmar. Men den här gången varar det till och med fredag kl 12.00.

Klicka in på www.kouture.no och få tillgång till massa fina härliga härliga sommar varor från märken som J.Lindeberg, French Connection, Met, Kouture Oslo, Primeboots, Steve Madden, Duva Stockholm, 2nd One, Dry Lake m.m . . . Ja listan är lång och utvalet ännu större.

Annars så har vi även tjuvstartat en del på sommar rean i butikerna. Ta även turen inom för och se utvalet i våra butiker :)

Let the shopping begin :)


Likes

Comments

BARNEN, VARDAG

Nu går vi bara i väntans tider. Jag kan inte sluta och tänka på att snart är hon här. Snart är vår lilla docka här. Vår lilla Leah <3

Födseln kan sättas igång när som helst. Jag går bara och tänker på det hela tiden. Jag har små rier som kommer allt oftare genom dagen. Om kvällarna är det mer. Varje kväll tänker jag " okej är det nu det händer " ??!! Jag är så klar för och föda. Jag är så klar för och möta henne. Den här förlossningen kommer och bli annorlunda. Jag vet det. Jag kommer inte och hålla på i 3 dagar som jag gjorde med Alvira. Jag har en känsla utav att den här förlossningen kommer och gå fort. Jag vet inte om det är för att jag önskar att det ska gå fortare. Det kommer och gå sjukt fort jag vet det! Jag ska inte ta smärtstillande som jag gjorde med Alvira. Det var pga den som förlossningen tog mycket längre tid. För rierna stoppades. Och så skulle det bli akut kejsarsnitt. Och det var inte aktuellt !! Så jag hoppade och hoppade ut Alvira istället haha :)

Allt är färdigt här hemma nu. Vi är klara för och möta vår lilla docka och lilla syster. Jag trodde att jag skulle vara mer stressad mot slutet. Men det är jag inte. Jag trodde att jag skulle ha en lista fullt utav saker som fattades och saker som jag skulle behöva köpa in i sista minuten. Men det har jag inte. Jag har till och med hunnit packa väskan som står klar på rummet. Det enda som vi ska köpa är blöjor. Men det gör jag på vägen. Eller på sjukhuset. Nu går vi bara och väntar och förbereder oss inför förlossningen. Jag är spänd och nervös. Men snart håller jag i henne. Jag känner hur hon sparkar och sparkar där inne. Mina revben är så ömma och sönder sparkade. Jag ser hennes små fötter på magen och varje gång tänker jag på att snart ser jag inte hennes fötter från utsidan. Snart håller jag hennes små små fötter i mina händer.

Likes

Comments

VARDAG , BARNEN


I tisdags fick jag ett mail utav min revisor som sa att han var i Oslo till helgen och ville mötas om söndagen för och gå igenom dem 6 månaderna som gått, samt dem 6 månaderna som kommer framöver sedan jag och Natalie gått ut i permission. Så jag svarar att vi kan ses hemma hos Natalie då jag har fullt hus hemma. Och sedan allt annat är stängt i det här landet om söndagarna !! Så ja då hade vi en date med käraste Tom hemma hos Natalie kl 14.30. Så jag satt i ca 1,5 timme om lördagen för och klargöra några frågor och så en liten överblick på hur det gått och hur jag tänker framöver. Jag säger till Natalie att vi borde träffas kl 14.00 så att vi kan gå igenom allt ifht Tom. För och vara ärlig var jag sjukt nervös. Och när jag fick den mailen i från Tom, BLEV JAG STRESSAD !!! (tack Henriksen men den tisdagen gick ut över dig själv haha)

. . . jag hade bett C om och köra mig ner till Natalie sedan jag vaggar. Så han skulle plötsligt ordna och styra han också innan. Och jag var ju stressad som det var. Så jag blev ännu mer stressad när han inte var hemma i tid till och köra mig och så blev jag sjukt irriterad för jag hatar och bli försenad. Han skylde på det ena och det andra bara. Väl hemma bad jag han om och skynda sig ner så att jag hann gå igenom det jag skulle med Natalie. Jag ville ju få några ord med Natalie innan Tom kom så att jag inte satt där helt oförberedd. Väl framme kommer jag in, genom dörren och så dyker den gängen upp från köket och skriker SURPRISE !!!!! . . . Jag visste inte om jag fick tårar i ögonen utav att ingen Tom satt där eller över hela överraskningen. Jag var i alla fall chockad

Natalie, Marina & Mariel hade suttit i timmar med diaper caken som jag bara ÄLSKADE. Natalie hade stått på hela lördags kvällen med och tvätta lägenheten och dekorera. Dem andra tjejerna kom tidigt om söndagen och hjälpte till. Söndagen var bara helt perfekt. Allt var så genomfört och lilla Leah fick så många fina presenter. Vill tacka alla mina nära och kära som stått på och ställt upp med en super fin välkomst för min lilla docka. Känner att mamma tårarna kommer nu igen haha.


Preggo 1,2,3 bilder är ju bara ett måste nu innan vi alla föder. Nu är jag i v.38, Natalie ,39 och Marina v.32. Snart är det här våra små troll ungar :)

Likes

Comments

BARNEN, VARDAG

. . . SHIT NU ÄR JAG NERVÖS !!!

Snart är hon är. Vår lilla docka Leah. Nu är 90% över och dagarna närmar sig termins datumet. Alvira kom 25 dagar för termins datum och jag är så sjukt spänd nu. Jag tänker på henne hela tiden. Och mamma tårarna rinner en del om dagen. Nu har vi börjat förbereda massa här hemma och Alvira är med på allt. I dag hämtade jag henne på dagis och hon hade ritat massa täckningar till Leah. Dagis fröknarna säger att Alvira pratar massa om Leah och att hon gläder sig massa över och bli stora syster. Min lilla bebis är inte så liten längre. Hon ska bli stora syster om några dagar.

Då vi ordnar och styr en del här hemma nu märker också Alvira att snart kommer det en ny familj medlem. Vi pratar dagligen om hur vi ska få in rutinerna runt Alvira och hur vi ska lik vid hålla uppmärksamheten och tiden med henne. Det blir ju något annat när man får en till i familjen. Och därför är det så viktigt och förklara och inkludera dem små. Jag inkluderar Alvira i allt nu när det kommer till Leah. Hon var med och köpte vagnen. Hon var med och hämtade den. Hon fick välja färg på bil stolen. I dag skulle vi tvätta kläderna till Leah, och det var hon också med på. Vi skulle dekorera lek grinden och hon fick välja vilka leksaker som skulle ligga där. Hon fick välja ut vilka filtar jag skulle packa ner till sjukhuset. Jag vill inkludera Alvira i allt så att hon känner sig inkluderad men också att hon är Leahs stora syster. Vi kommer även och be om ett familj rum på sjukhuset så att Alvira kan vara där med oss. Och sova där med oss om hon vill. Annars kommer C sova hemma med henne om hon vill det. Alvira ser så fram emot och bli stora syster så vi vill inte att hon ska känna att vi är med Leah och så är hon hos " andra " Jag vill inte att hon ska bli besviken då hon ser så fram emot och möta Leah. Alvira är otroligt mogen för sin ålder. Men vi kan inte se bort i från att hon fortfarande bara är 3 år. Även om hon uttrycker sina meningar kan det vara lika svårt och sätta ord på sina tankar och känslor. Jag vill att hon ska vara en del av den tiden Leah kommer. Jag vill att hon ska vara med från dag 1 Leah kommer. Och vi kommer och inkludera henne i så mycket som det går och så mycket som Alvira önskar och vill.

. . . en stolt stora syster <3 När vi hämtade vagnen ville Alvira köra runt den och " låssades " att Leah låg i vagnen. Hon sjöng och pratade massa " till Leah " och sa att hon var hennes stora syster och att hon skulle passa på henne. Mitt fina hjärta. Vart tog tiden vägen? När blev du så stor?

Snart har vi en till. En till liten docka. En till liten Alvira. Här är Alvira 4 dagar gammal. Hon var en otrolig söt bebis. Hon var så fantastisk. Och jag vet att Leah kommer och bli kopia på henne. Vi var ju på 3D UL och det var så sjukt hur lik Leah var Alvira. Det var skrämmande. Så vi ser verkligen fram emot och få möta vår nya docka.

Nu startar vi förberedelserna. I dag tog jag fram sjukhus väskan. Den står tom nu, men jag ska packa färdigt den till helgen. I dag har jag tvättat alla hennes kläder. Alla hennes säng kläder. Nu hänger allt på tork så att jag kan packa klart hennes saker i väskan. Vi ska bygga hennes säng, ta fram baby call, koka flaskor och nappar och ja nu ska allt vara på plats. För nu tickar klockan och tiden. Nu kan hon egentligen komma när som helst. Och vi gläder oss massa.


// S


Likes

Comments

VARDAG


. . . i går hade vi en surprise babyshower för Marina som också ska få en liten prinsessa. En liten persisk prinsessa. Den här gången var babyshowern hemma hos mig. Det är Marinas första barn och där med önskade vi att hon skulle få den bästa och finaste babyshowern. Hon har inte njutit graviditeten och är lite i samma båt som mig. Så vi önskade och ge henne en positiv upplevelse utav självaste graviditeten. Och vad kan inte vara bättre med en dag fylld utav gott och äta, presenter och sina nära och kära?

Vi hade planerat en bil resa till Sverige för och handla. Så hon visste ingenting. Dem skulle köra till oss, parkera bilen här och så skulle vi köra vår bil till Sverige. Men när hon kom in genom dörren blev det något helt annat. Hon blev verkligen överraskad

Sedan babyshowern var hemma hos mig hade jag massa och förbereda. Jag startade det hela tillsammans med Mariel om torsdagen. Då höll vi på med diaper cake i nästan 6 timmar !! Sedan startade jag på nytt igen om lördags eftermiddag. Kl 17.00 satte jag igång och jag la mig kl 02.00 om natten. Det skulle bakas, pyntas, städas, ommöbleras och ja. Jag höll på i flera timmar. Om söndagen var jag seriöst helt förstörd. Jag kunde inte gå. Bäckenet hade fått en rejäl smäll kvällen för och jag slet verkligen på söndagen. Som tur är kom dem andra tidigt och hjälpte mig vidare. För jag hade ingen chans !

Jag var super förnöjd med dekorationen och allt det fina och rosa. Jag hade en bild i mitt huvud på hur jag ville ha det. Och det gick över alla förväntningarna. Jag tror också att Marina var super nöjd :)

Vi fick ju ett sjukt fint väder så vi satt mer eller mindre ute på terrassen hela efter middagen och åt och åt och åt massa gott. Söndagen var bara super härlig. Jag ser så fram emot tiden med dem små nu. Natalies lilla Oliver, min lilla Leah & Marinas lilla persiska prinsessa. Bland gängen där finns det fler gravida haha :P Så det här ska bli SUPER roligt :)

Preggo 1,2,3 som vi kallar oss haha. Jag gick in i v.37 i dag. Marina är i v.30 & Natalie v.38 <3

Likes

Comments

VARDAG

I dag överraskade vi Natalie med en baby shower för henne och lilla Oliver Matheo. Vi har planerat det här ett bra tag och sedan det är Natalies första önskade vi att allt skulle bli perfekt. Vi har ordnat och styrt i veckor nu. Äntligen var dagen här och jag stod upp kl 07.00 i dag för jag kunde inte tänka på något annat. Hennes kille var bort rest och jag hade fått nycklarna hem till dem. Vi lurade ut Natalie och jag och Marina stod rätt runt hörnan och snokade för och se när dem åkte ner till salongen för och fixa hennes naglar.

Det är inte lätt och komma hem till och någon och plötsligt börja ordna och styra. Och jag kunde inte säga något till Natalie heller. Vi var bara tvungna och improvisera och börja möblera om haha. Vi var relativt stressade. I tillägg till att både jag och Marina är hög gravida haha. Mariel kom snabbt och Shelly var rätt runt hörnan. Så började alla andra och komma och vi styrde upp det hela på 1 2 3 :)

Vi alla hade ansvar för olika saker. Jag hade ansvar för all dekoration bland annat. I onsdags löp jag runt halva stan för och hitta det jag skulle ha. Jag hade en lista och jag löp runt från butik till butik. I typ 30 grader haha. Men jag ville bara att Natalie skulle bli super nöjd. I går löp jag runt i stan för och fylla upp helium i ballongerna. Men ingen ville hjälpa mig. Så Mariel var tvungen och blåsa upp allt sedan jag inte har kraft i mina ihop klämda lungor haha.

Natalie har varit såååå extremt nyfiken att det är sjukt. Så det har varit svårt och hålla det hemligt. I tillägg känner hon mig så pass gott att hon vet att jag ordnat och styrt med något. Jag har svårt och hålla saker hemligt för henne. Hon läser igenom mig. Därför har det varit en utmaning för mig.

Jag försökte ta så många bilder jag kunde. Men hade med mig kamera och så mobilen som man ska snappa med. Det slutar med att det blir lite av bägge delar för man tappar fokuset haha. Eller ja nu är jag hög gravid och jag är ganska så små efter om dagen. Jag vet att Natalie hade en super dag och det gick så fort. Plötsligt var det över. Jag gläder mig massa till hon föder nu. Eller att VI föder. Nu har vå gått gravida samtidigt. För och säga det så det är 5 dagar mellan oss. Så kommer Marina lite på släp hahaha. Hon har BF i slutet på augusti. Men det här kommer och bli såååå bra och så roligt. Jag längtar.


// S

Likes

Comments

VARDAG , KOUTURE , BARNEN

Hej på er :)

Det är typ 30 grader där ute och många sitter ute och njuter sommar och sol. Det är fredags kväll och ja jag kanske borde slappna av lite men just nu klarar jag inte det. Jag har varit lite off i det sista. Ska jag vara ärlig så är det för att jag är sjukt nervös just nu. Det kryper sig närmare och närmare in på mig nu.

SNART ÄR JAG 2 BARNS MAMMA . . .


. . . jag är nervös. Jag har dåligt samvete. Jag känner mig stressad. Och jag är sjukt utmattad nu. Då menar jag utmattad. Jag försöker hitta lösningen på kombinationen utav och vara 2 barns mamma och driva ett eget företag som är under växt och som ska fortsätta växa trotts att jag har barn. Det med och ha 1 barn är inte samma sak som 2. Jag vet det. Men jag har bara lagt den tanken på hyllan för och återkomma till den sen. Men ja sen. Nu är det sen. Nu när det bara är 40 dagar kvar.

Alvira ska bli stora syster nu. Hon är van till och ha mig för sig själv. Jag är bara hennes. Och hon bara min. Jag älskar henne över allt som finns och existerar. Nu ska jag dela den kärleken och jag känner att den redan är där. Hur går jag över från 1 barn till 2 barn. Förstå mig rätt. Alvira är min svag punkt i livet. Nu har jag snart 2. Hur vill det påverka mig? Min kärlek till henne har gjort mig svag på många områden. En svaghet jag inte kan kontrollera. Men samtidigt en svaghet som gjort och gör mig starkare. Nu har jag snart 2 dockor i mitt liv. Mitt allt.

Vi har pratat massa om Leah. Jag och Alvira. Sedan dag 1 egentligen. Hon vet att hon ska bli stora syster. Och hon komner och bli en super syster. Den bästa för Leah. Men jag vill inte att hon ska känna att nu plötsligt kommer det en till och så är det inte samma sak. Jag kanske överdriver. Jag kanske tänker fel. Hur ska jag ha krafter till och dela på mig för bägge det är bara det. Oh ja nu kommer den rädslan och ja jag är sjukt nervös !!! . . .

Hur gör ni det? Ni som har 2 barn eller fler? Hur klarar man och dela på sig tillräckligt för bägge? Alvira blir 4 år nu. Leah vill vara en bebis. Det är 2 helt olika åldrar. Alvira vill bli " försöks kaninen " och Leah vill bli resultatet hahaha. Ja ni ser jag är nog kanske lost i huvudet just nu. Vad vet jag. Alvira är en super tjej. Hon är så smart. Översmort och över utvecklad. Super vuxen utav sig och jag är otroligt stolt över henne. Mitt hjärta <3

. . . nu är jag snart färdig med v.35. Jag födde Alvira i v.37 !! ehhh ja jag är nervös som bara den nu. Jag är ju typ halv färdig med allt. Trodde jag hade massa tid. Nu har jag inte den tiden jag trodde jag hade. 9 månader försvann typ bara sådär. Om 2 veckor kan hon faktiskt vara här. Jag måste tvätta alla hennes kläder. Köpa SÄNG !! Jo och så måste jag köpa allt till sängen. Vi har fått vagnen. Jag måste packa hennes väska. Packa min sjukhus väska. Köpa sjukhus kläder till mig. Tvätta flaskor och amnings pumpen. Som jag först ska hitta haha. Gå igenom sakerna i källaren som ska upp. Tvätta allt det där. Ja som sagt hon kan komma om 2 veckor om hon kommer i v37 som Alvira gjorde. Nu har jag dålig tid.

Jag är inte stor men jag är gravid. jag var hos läkaren i går som sa åt mig och bara roa ner nu. Jag har massa falska rier och jag klarar inte och hålla tempot som tidigare. Magen är liten men jag har massa vätska i kroppen. Och bäckenet har nog slitit sig i stycken snart haha. Det är tungt nu. Seriöst extremt tungt. Jag sliter med sömnen och jag är extremt tung i pusten !! Jag är nervös. Sjukt nervös. För kroppen förbereder sig nu. Snart är hon här. Min andra docka. Min Leah <3

Den tanken stressar mig. För nu ska jag snart bli 2 barns mamma men samtidigt hålla växten och utveckla Kouture mer. När vi öppnade butiken på Storo, och jag gick över där var det tungt och inte arbeta på Arkaden igen på samma sätt som jag gjort förr. Och nu har jag inte varit på Storo på veckor och det är trist. Det som ännu tristare är att jag inte varit i butiken i Bergen sedan november. Ja det är extremt trist och inte möta tjejerna i Bergen. Jag längtar så till och besöka dem också. Efter permissionen vill jag ha andra roller i sällskapet och det är ett enormt steg för mig som varit van och jobba i butikerna. Jag och Natalie har så sjukt många planer när det kommer till Kouture att jag bara längtar till och sätta igång på " riktigt " ! Och allt det är ska jag få till med 2 barn. Yes jag är nervös och stressad samtidigt.

Ja där fick ni lite frustrerade tankar en fredags kväll från en sjukt stressad mamma haha. I morgon är det lördag och jag ska försöka sova ut. Försöka sova till kl 09.00 och inte 07.00 haha. För då är jag den enda i huset som faktiskt är vaken. Alvira står upp runt 10 faktiskt haha :)

Förresten vad tycker ni om klänningen? Jag trodde inte att jag skulle komma in i en bandage klänning men yes det gjorde jag :) Var inom butiken när vi skulle hämta vagnen på Storo. Och var tvungen och prova. Något positivt i all frustation. Maya bandage dress i färgen vintage pink. Klänningen finns i alla butikerna och online på www.kouture.no :)

// S

Likes

Comments