Det finns så mycket som rör sig i min hjärna just nu. Jag är glad, arg och ledsen på samma gång typ eller i vågor. Utan att egentligen veta varför. Jag hatar den återkommande känslan av rädsla, rädsla för att något ska gå snett för min älskade son. Allt man läser på internet, facebook och diverse sociala medier påverkar mig mycket och jag har en tendens att för lätt sätta mig in känslomässigt i situationerna man läser om. Det har hänt några gånger att Levi satt i halsen, rejält och jag har haft hjärtat i halsgropen. Allt han hittar stoppar han i munnen och jag är så orolig att han en dag ska stoppa något alldeles fel i munnen. Levi är väldigt nyfiken av sig och vill gärna upptäcka hela världen känns det som. Vet han vad han vill så är det bara det som gäller och inget annat. För att inte tala om allt man då läser om på sociala medier som man kan oroa sig för. Läste häromdagen om en liten kille som fick kämpa för sitt liv pga att han fått i sig någon bacill när kan suttit i en kundvagn. Levi sitter alltid i kundvagnen, tänk om "fel" människa använt den före oss någon gång? Otäcka tankar och en piss i mississippi av alla saker som kan avgöra mitt barns öde. 

Det finns så otroligt mycket som kan hända honom och jag kommer ej kunna skydda honom mot allt och det skrämmer mig. 

💔Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Efter förlossningen var en underbar men också jobbig tid. Jag ville amma eftersom jag läst och hört så mycket om hur bra och viktigt det var för barnet. Dock bestod mest första tiden av såriga/blodiga, ömma bröstvårtor och en väldig ångest varje gång det var dags. Jag grät ofta för att det gjorde så ont. När Levi var ca 2veckor gammal, några dagar innan jul blev jag sjuk. Jag vaknade återigen på natten, hade jättesvårt för att andas. Väckte M och sa att jag har jättesvårt o andas. Jag trodde att jag fått lunginflammation. Det liksom tryckte i bröstkorgen också. Mattias ringde 112 och de hänvisade honom till förlossningen? Varför? Jag hade andningsproblem och min gosse var född för 2 veckor sedan. Förlossningen fattade ingenting och bad oss ringa 112 igen. De skickade ambulans. Väl inne konstaterades det att det varit ett gallstensanfall igen samt hade andra organ blivit inflammerade. De ville inte operera mig med tanke på hur liten Levi var vilket jag tyckte var skönt för jag var inte alls inställd mentalt på det. Under dessa dagar antar jag att kroppen hade bättre för sig än att producera mjölk så från att varit fyllda med mjölk blev de totalt tomma. På vägen hem fick vi köpa ersättning till gossen för att han skulle bli mätt sen fick vi börja om med amningen, försöka få igång den igen. Dock fick jag aldrig tillbaka några mängder så vi ammade så mycket jag hade och kompletterade sedan upp med ersättning. Efter sjukhusbesöket sa doktorn att nästa gång du kommer in så opererar vi dig om du fortfarande har besvär. Jag fick attacker allt oftare men försökte lida igenom, jag visste ju vad det var och jag ville ej opereras. Ca 1,5 mån senare vaknade jag med olidlig smärta och kände att detta klarar jag ej. Vi åkte in och det var återigen gallstensanfall och även inflammation i bukspottskörteln. De opererade mig samma dag och vilken lättnad. Efter operationen fick jag ej amma på ett visst antal h, jag fick också pumpa ut en omgång och slänga. Jag ammade delvis tills Levi var 5-6 månader, sedan slutade jag helt då jag inte hade tillräckligt. 

Önskar jag kunde ammat mer eftersom det är det bästa för barnet men ibland blir det som det blir..

 🍼❤️

Likes

Comments

Idag hände det något som inte får hända. Levi kröp runt på golvet hos en vän på en mammaträff, han kröp under bordet och helt plötsligt när jag tittar ner för att "kika till honom" (som man gör hela tiden) ser han annorlunda ut. Ser bara honom bakifrån då han sitter med ryggen mot mig på golvet under matbordet. Jag ser på hans kroppsspråk och märker på hans tystnad att något är fel. Han har då fått tag på en bit äpple som han stoppat i munnen och den fastnade i halsen. Innan jag hinner under bordet för att plocka upp honom börjar han spy, två kaskader. Rakt ut, som i en dåligt gjord film.. Väl i min famn chippar han sedan efter luft. Jag blev så otroligt rädd och förtvivlad. Usch! Så många hemska tankar plågar mig om vad som kunde ha hänt min älskling. Alla mammors och pappors mardröm. Så otroligt lättad över att kräkreflexen fungerade och att allt gick bra..
Jag känner mig som världens sämsta mamma. Jag borde vara där och skydda honom, hindra att sånthär händer (det får fan inte hända!) och jag borde räddat honom långt innan.
Det är väl sånt mammor är till för?
Jag har alltid varit rädd för att inte vara tillräcklig för Levi. En tillräckligt bra mamma, att jag liksom inte håller måttet över den mamman jag vill vara. Funderar också mycket över att när Levi blir mer medveten kanske han kommer tycka att jag inte är smal och fin som andra mammor. Han kanske kommer skämmas över mig för att jag är överviktig (?)

Men jag vet iaf att jag alltid oavsett vad kommer ge allt, försöka och alltid göra mitt bästa för att min son ska ha det så bra som möjligt.

Ikväll tackar jag gudarna för att allt gick bra och för att Levi är som vanligt.

🙏


Likes

Comments

Jag har många killkompisar och har alltid haft. Men nu sedan Levi kom har jag funderat över en sak. Killars/mäns kontakt och relation till sin familj. Har hört på killar och förstått att många (trots en jättebra uppväxt och nära relation till sina föräldrar) varken träffas eller pratas vid speciellt ofta med sina föräldrar. Tanken på att jag och Levi inte skulle ha kontakt på flera dagar skrämmer mig och jag vet att folk tänker "man vänjer sig och man växer in i det när de blir stora". Fast nej. Jag skulle aldrig vänja mig vid det. Min son som jag haft i min mage i nio månader - han som jag hör ihop med - får aldrig strunta i att ringa mig i flera dagar eller skita i o komma och hälsa på. Eller ännu värre, inte vilja ha mig där (tycka att jag är jobbig) eller flytta flera tiotals eller hundratals mil ifrån mig. Mitt hjärta skulle brista. Nu förstår jag alla mammor som har svårt att släppa taget när barnen blir vuxna för i min värld ska Levi inte flytta hemifrån förrän han är 65 och han ska varje fredagskväll och lördagskväll sitta bredvid oss i soffan o glo på pensionärsprogram så jag slipper oroa mig! Oroa mig för att något ska hända den jag håller närmst om hjärtat. Det får inte hända något och han får aldrig ta avstånd från mig.. Vad skulle jag göra då? Vilken kärlek jag känner för detta barn. Vill hålla honom i mina armar för alltid så vi kan hålla ihop och jag kan skydda honom. Det är en bra läskig värld vi lever i.

Må Levi alltid älska sin mamma 😁🙏


Likes

Comments

Jag försöker säga till Levi varje dag att jag älskar honom. Jag vill verkligen aldrig att han ska behöva tvivla på det och för mig är känslor viktiga. Jag vill att han ska få en stabil grund att stå på och aldrig tvivla på vart han har oss eller om han duger som han är. Jag ger honom pussar och kramar och försöker med det också visa att jag älskar honom. Jag säger också ofta till honom att han är söt och fin.

Jag försöker också ge beröm och uppmuntran när Levi gör något bra, framsteg eller bara är duktig. Jag har själv alltid haft dålig självkänsla och vill inte att Levi också ska få det. Varför jag försöker uppmuntra honom och berömma honom samt visa att jag är stolt över honom. För det är jag. Jag är så otroligt stolt över honom. Exempel kan vara när han kämpade med att börja krypa, när han försöker resa sig själv eller när han går några steg med gåvagnen.
Jag säger också till när han gör något fel, även om han ännu inte kan ta ansvar för sina handlingar så tycker jag det är viktigt att berätta att han gör fel redan från början. Tex när han drar hundarna i pälsen eller i svansen så brukar jag svara med "Nej Levi, gör inte så det gör ont på vovven" eller när han kastar ner något på golvet så säger jag "Nej gör inte så, det går sönder".

Jag vet inte men min vision är i alla fall att genom mycket kärlek skapar man en stabil grund och bygger upp en bra relation till sina barn. Och det är viktigt.  

Astrid Lindgren var en klok kvinna och jag tror på hennes visa ord!

"Ge barnen kärlek, mera kärlek och ännu mera kärlekså kommer folkvettet av sig själv."

❤️❤️❤️


Likes

Comments

Vissa dagar är bättre än andra, i alla fall för mig. Jag önskar att alla dagar vore lika fantastiska som jag vill att de ska vara men tyvärr. Jag önskar att jag hade förmågan att vara tacksam och njuta av livet samt se varje dag som en gåva men min hjärna förstår inte alltid mitt välmående. Jag blir så arg på mig själv ibland, jag har allt man kan önska sig. En frisk och helt underbar gosse, tak över huvudet, en sambo som älskar mig, en familj som alltid ställer upp, mat på bordet osv. Listan kan göras lång. Men ändå ibland har jag en tendens att fastna i det negativa. Lägger på mig en himla massa känslor och känner känslor jag inte vill känna.
Jag önskar jag visste varför jag känner mig less ibland, kanske pga upplevd besvikelse, krossat hjärta och mest av allt krossat förtroende x1000. Att satsa allt och sedan få sitt hjärta stampat på, bli spottad i ansiktet av förnedring och bli så otroligt överrumplad av livet att man står där. Blottad och helt utan makt. Tacka och ta emot andras oförmåga att göra rätt för sig. Att behöva uppleva rädsla för att vara lycklig. Rädsla för att våga vara lycklig, ju mer jag har att vara lycklig och tacksam över. Desto högre risk att mista, bli besviken på, bli sårad av och bli förkrossad över.
Jag beundrar människor som lever sitt liv, struntar i andra och skakar av sig negativa människor och händelser genom att gå vidare. Önskar att jag också kunde göra det ibland. Önskar att jag inte vore så lättpåverkad av omgivningen och önskar att jag fått gåvan att kunna skaka av mig vissa bekymmer. Dock är inte jag så. Något som hänt mig kan göra sig påmind i form av känsloväg i tid och i otid. Jag minns, jag minns hur det kändes att ta sig igenom detdär och jag minns att jag aldrig vill utsätta migsjälv för det igen. Men hur undviker man det? Hur undviker man att bli sårad? Slutar man älska eller hur mycket ska man våga satsa för att vinna? Vad är priset värt? Och hur ska man någonsin kunna lita på någon och hur kan man någonsin kunna tro på sig själv?
Dagar som dessa är jag så otroligt glad över att kunna krypa ner bredvid min son, krama honom hårt och hålla om honom hela natten. Det får mig att känna mig lugn och trygg. Sättet han ser på mig, ser ingen annan på mig.

💙💙💙

Likes

Comments

Innan vi skulle skaffa barn ville jag fundera ut vad jag ville göra med mitt liv, om jag ville studera, fortsätta mitt företag eller fortsätta på jobbet inom vården. Som frisör hörde jag ofta att människor som tittade tillbaka på sina liv ångrade att de inte studerat innan de fick barn och det ville inte jag också behöva göra. En dag så slog det mig att det var lärare jag skulle bli. Det kändes så självklart. Sökte in till högskolan i Kristianstad och började studera, försökte att inte stänga dörrarna till salongen innan jag visste vad jag ville. Redan första dagen skulle vi dela in oss i basgrupper med människor vi inte visste någonting om. Jag kände ingen. Gick med i en grupp med tjejer i samma ålder som jag. Det funkade helt ok tills en dag då jag missat en föreläsning pga sjukhusbesök och vi då skulle dela in oss i smågrupper. Försökte ta igen i efterhand och mailade berörd lärare och frågade om vilken grupp det fanns plats i. Fick som svar att hade jag missat en lektion så var det mitt problem att ta igen det. Hon visste inte ens varför? Det kunde varit för att någon dött eller vadsomhelst?? Frågade tjejerna i min basgrupp om jag fick vara med i någon av deras grupper men fick som svar att de inte ville vara fler vilket jag förstod att det var mig de inte ville ha med. Ifrågasatte varför och om jag gjort något fel och fick genast ont i magen. Jag fick som svar att vi skulle diskutera det i skolan nästa dag. Klart jag inte ville ta det i skolan där 5 tjejer skulle sitta och ge mig skit som jag skulle sitta och ta emot ensam? Och dessutom en sömnlös natt däremellan och det var ju uppenbart att hela gruppen pratat om mig för att alla tyckte ju samma... Nej tack. Bad dem skriva till mig direkt istället o de skrev att de inte ville vara med mig pga att jag verkat oengagerad och inte var delaktig. Vilket jag inte alls kunde relatera till, mer än att jag dagarna efter sjukhusbesöket haft mycket att fundera över.. Frågade ut i gruppen med hela klassen om där fanns någon grupp jag kunde få vara med i varpå typ ingen svarar och någon ifrågasätter varför jag inte kunde vara med tjejerna i min basgrupp och jag svarar med att de ville inte vara fler. Då bröt helvetet loss och de tyckte att jag smutskastat dem inför klassen fast de enda jag gjort var att säga sanningen för något de inte kunde stå för själva. Två av tjejerna gick emot mig och satt hela kvällen och kastade skit på mig, sa otroligt elaka saker osv. Jag grät. Precis hela kvällen. Trodde att på en högskola har folk växt upp och beter sig som vuxna människor. Men nej, snacka skit och smutskasta folk var tydligen vardagsmat. Efter det gick jag inte dit mer och avbröt mina studier. Detta är något jag fortfarande mår otroligt dåligt över. Att människor som inte känner en dömmer en på det viset och smutskastar en helt utan känslor. Iskallt, det är otroligt motbjudande i mina ögon och äckligt.

Må Levi alltid undvika denna sortens människor..
Och må Levi alltid undvika denna sortens känslor,
att känna sig nedvärderad, spottad på eller
nån form av misslyckande.
❤️❤️❤️

Likes

Comments

Det där med o välja namn till en bebis, var då verkligen inte vår grej. Jag och M är väldigt lika varann då vi är lika envisa och lika gärna vill ha vår vilja igenom. Och det här med o välja namn är ju en stor sak som kanske inte är så lätt att kompromissa om eller mötas halvvägs? Vi diskuterade mycket kring namn när han låg i magen men vi blev lika stora ovänner varje gång. Jag hade väldigt klart för mig att jag ville ha ett namn som vart ovanligt, helst skulle jag inte veta någon som bar namnet. Det skulle också vara ett lätt uttal och enkelt att säga för såväl gammal som ung. Eftersom bebis skulle få Olsson som efternamn så tyckte jag det hade blivit för vanligt med ett vanligt förnamn också. Jag ville inte heller ha ett långt namn som det lätt blir en massa smeknamn av. Mattias var mer inne på modernare namn och namn med engelskt uttal.

Någonstans i mitten av graviditeten fick båda nog och sa att vi inte skulle diskutera namn mer förrän bebis hade kommit och man kunde se vilket kön det blev och vad som passade..
Sedan jag fick veta att jag var gravid hade jag en känsla av att det var en gosse därinne. Jag hittade också ett namn som jag föll pladask för direkt, Lionel. Jag kallade magen det i 9månader och ville såå himla gärna att han skulle heta det. Dock var Mattias inte alls med på det och det var ett stort NEJ på det.. Synd tyckte jag.
Väl när han var här hade vi tre namn kvar att välja på som båda tyckte någorlunda om. Levi, Loui och ett till som vi håller på ifall vi får fler barn.. 🙈 Hursomhelst, han var en Levi.

Första veckorna tyckte jag de kändes jättekonstigt att kalla honom för Levi, det var ju något som vi hittat på att han skulle heta. Märklig känsla.

När vi sedan skulle välja mellannamn vart vi ännu mer ovänner och hade som vanligt delade åsikter. Vi hade bestämt att Levi skulle stå först och sen ville vi ha två mellannamn. Jag ville gärna att det skulle vara släktnamn, men efter min stora besvikelse om att han inte fick heta Lionel som tilltalsnamn så sa jag att det skulle vara med som mellannamn. Jag tyckte inte det fanns något fint namn i Mattias närmsta släktingars namn, och framför allt inget som passade ihop med Levi och Lionel. Jag ville haft Erik efter min helt fantastiska farfar men M stod på sig och ville ha något från sin sida så då fick det bli Emil som M heter i mellannamn. Så blev det efter många heta diskussioner och många bråk..

LEVI EMIL LIONEL OLSSONLikes

Comments

Jag fick veta att jag var gravid i v.5. Vad jag trott innan testet var mensvärk, var antagligen bara kroppens sätt att anpassa sig till att det numer skulle finnas plats för en till. Hade mycket magont första veckorna. Man såg tidigt på mig att jag var med barn och då jag inte äger några pösiga kläder så var det klart ännu mer synligt. Jag fick frågan av 2 st några dagar efter graviditetstestet om jag var gravid, jag var då i v.6... 🙈
I v.6 vaknade jag mitt i natten av att det "högg" i nedre delen av magen. Vi åkte då till akuten i Kristianstad för att kolla så inget var fel med bebis. Där hittades det cystor på mina äggstockar vilket tydligen är ganska vanligt. De misstänkte läckage från en cysta därav smärtan.
Fram till v.13 ca mådde jag väldigt illa på morgonen, minns att jag fick ta med mig tandborste till jobbet och borsta tänderna efter ett par h pga att jag alltid klöktes om jag gjorde det direkt på morgonen.
Jag var sedan väldigt pendlande i humöret av alla hormoner. Det var jobbigt på jobbet och hormonerna spökade värre än någonsin, dock höll jag ut och räknade ner tills jag 2mån innan B.F skulle gå hem på havandeskapspenning pga risker i mitt arbete fast jag mådde ganska dåligt psykiskt och tyckte det var jobbigt.
I vecka 32 vaknade jag på natten. Hade en fruktansvärd smärta över revbenen som fick mig att krypa ihop. La mig i fosterställning i sängen, väckte M och han såg på mig hur ont jag hade. Jag trodde att bebis sparkat sönder ett av mina revben, kunde inte stå, inte gå och inte sitta. Bad M ringa efter ambulans då jag inte kunde sitta upp så åka bil till akuten var uteslutet.. Vi gick ut o mötte ambulansen men de ville gå in för att ta några prover. Proverna var bra och jag började må bättre, vi bestämde oss för att köra in till Karlskrona själva. Jag var egentligen inte orolig för bebis för jag liksom kände på mig att det inte var någon fara med honom. Det var något med min kropp och mig, det var jag ganska säker på. Ca halvvägs blev det värre, M fick stanna bilen och smärtan blev intensiv igen. Jag flög ut ur bilen och kunde inte stå still pga smärtan.. Han ringde efter ambulans igen. Väl inne på förlossningen spekulerades det kring att jag haft gallstensanfall och mina levervärden var dåliga. Bebis var helt opåverkad. Vi stannade några nätter tills levervärdena gått ner och jag mådde bra.

I v.33 var jag ute med hundarna som varje morgon. Dock råkade jag denna morgon trampa i en stor osynlig grop under alla löv och jag föll till marken. Landade på min stora mage och blev såklart jätteorolig för bebisen. Ringde 1177 för rådgivning och de sa att sålänge jag inte får ont i magen är det ingen fara. Någon/några timmar efteråt får jag jätteont i magen och börjar må jättedåligt. Ringer M på jobbet och vi åker in. Ca halvvägs ber jag honom stanna bilen och jag flyger ut för att spy.. Kommer in på förlossningen spyig och ofräsch som få. Vi blir inlagda och magen fortsätter. Jag spyr och spyr och spyr. Allt var bra med bebis vilket såklart var de viktigaste men usch så dåligt jag mådde. Jag sov och spydde om vartannat. Barnmorskan kopplade ctg som också visade att jag hade regelbundna värkar. Jag fick en spruta för att de skulle avta och jag minns att jag var ganska så tagen av allt. Liksom bortkopplad. Jag fick stanna några dagar tills allt var bättre och de visste inte vad som hänt. De misstänkte att fallet satt igång sammandragningar och sammandragningarna satt igång tarmarna eftersom organen ligger intill varann. Eller också var det magsjuka. Nobody knows, men huvudsaken var att min gosse mådde bra😊
Minns att allt hela tiden kändes så overkligt. Jag längtade så otroligt mycket sedan dag 1 och jag minns hur jag tänkte att bebis kommer aldrig komma. Det kändes helt enkelt för bra för o vara sant och det var så konstigt att vardagen alltid var densamma fast det egentligen hände jättemycket med mitt liv, min kropp och vår bebis. Varje dag var såå seg och de 9 månaderna kändes som en hel evighet. Jag sa hela tiden att det var en gosse i min mage och jag köpte tom några plagg i blått för att jag var så säker. Samtidigt funderade jag sååå mycket på vem det var som bosatt sig där.

Och tänk att det var just Levi. 💕Foto: Teresa Debes


Likes

Comments

När Levis mormor kommer på besök brukar hon nästan alltid ha med sig något fint till honom. Igår hade hon med sig jättefina kläder till honom.
Han blir så bortskämd vår lilla gosse.
🙈🙉🙊


En heldress, två par byxor och en tröja.Likes

Comments