Det är inget skämt att man på riktigt måste kunna trolla för att få detta företag med så mycket olika människor, hästar, hundar, viljor och åsikter att kunna rulla på.

Jag överlever nog för att jag alltid gillat utmaningar, eller ja, jag har alltid gillat känslan man får när man lyckas lösa ett problem.

Däremot känner jag lite just nu att jag inte riktigt orkar lösa problem just nu. Att jag inte vill ha utmaningar just precis nu. Om de kunde vänta till vecka 33, eller åtminstone vecka 32, hade jag varit väldigt tacksam. Denna "semester" är redan så förstörd så jag, och framförallt min sambo, skulle vara tacksam över åtminstone ett par problemfria dagar i nästa vecka. Risken finns att han kommer lämna mig om han får höra ett ord till om framförallt stallproblem 😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Alltså. Nu ska jag avreagera mig lite. Jag viftar oftast bort skitsnack, låtsas som ingenting, skakar av mig det och bryr mig inte.
Men efter vad jag hört idag är jag så jävla less, en person som inte känner mig överhuvudtaget, som inte vet ett skit om min ekonomi, min firma, mitt liv, mina djur, mina planer och idéer. Som inte vet hur mycket tanke som ligger bakom allting, hur välplanerat allt är i minsta detalj, hur hårt jag sliter dygnet runt, hur många åtskilliga timmar per dag i åratal jag lagt på affärsplaner och sprungit på möten till höger och vänster, hur länge jag förberett mig.
Den här personen vet absolut ingenting om någonting om mig.

Men ändå har personen tydligen rätt att gå runt och säga att "jag har tagit mig vatten över huvudet" "hon bara köper hästar hur som helst utan någon tanke" "vafan ska hon med dom där till?" "hon kommer aldrig lyckas med stall nummer 2, så jävla dyr blablabla", "hon kommer aldrig lyckas".

Men jag ska visa dig lilla gumman. Så kan vi jämföra våra bokslut varje år.
Eller justja, du hade ju inte ens en firma nej..

Likes

Comments

Faktiskt. Börjar nästan se ett slut. Vet ju av erfarenhet att något slut inte finns, men ett slut i första etappen iallafall kanske man kan kalla det.

Bara idag och imorgon kvar sen har jag "semester". Ska bli så jävla skönt!!!

Likes

Comments

Tack för allt. I 13 år har du förgyllt våra dagar med allt knas du hittat på.
Du var den sista kvar av gamla gänget och vi kunde aldrig tro att det skulle sluta nu eller på detta sätt.

Vila i frid älskade häst ❤

Likes

Comments

Älskade, älskade vän. KÄMPA!!!!! För dig, för husse och matte, för rambo och wilda, för oss alla. Vi är ingenting utan dig. Kämpa ❤❤❤❤❤❤❤❤😭😭😭

Likes

Comments

Väntar på min veterinär, några hästar som ska vaccineras, Winona ska få en titt på sitt ben och Idée ska ultraljudas! Nu måste vi alla hålla tummarna att hon faktiskt tagit sig så matte slipper åka en gång till till Uppsala.

Går framåt i ekeby, börjar få lite ordning i första sadelkammaren äntligen. Ska inhandlas lite fler krokar och hängare idag så jag kan få klart den. Sen är det bara fortsätta bygga, måla och fixa i andra sadelkammaren, och sedan samma i den tredje och den fjärde.
Parkeringen klar, logen klar, höskullen klar, skogshagen klar, elen omdragen, fikarummet färdigt, vinterhagarna så gott som färdiga. Ja, jo, det börjar faktiskt ta sig. Ska ordna uppställningsplatsen för alla transporter, gjuta lite runt avloppen i både dusch och stall, måla toaletten, få klart på longervolten och så tunneln under e20. Sen börjar det kännas helt ok iallafall..

Står också på agendan idag att avmaska 12 hästar och förbereda allt för betessläpp, lär stå hela veckan dygnet runt och bygga hagar om jag ska hinna. Men det löser jag nog, för det måste jag ju.


Likes

Comments

Infektionen äntligen bättre. Svullnaden gått ner och benet fungerar att gå på igen, bara ett sår som ska läka nu men det är på gång. Sista dagen med penicillin idag, 13 dagar har jag ätit skiten.

Iochmed att jag inte haft ett fungerande ben på ett tag så blir det långa dagar nu att försöka komma ifatt med allt jobb som lagts på hög. Känns nästan omöjligt, men man får väl jobba på nätterna också så kanske det löser sig!

Imorgon FM ska jag rida. Flera veckor utan ridning nu då både jag och hästar varit skadade, men nu har kattlas sår äntligen läkt och vi kan börja om igen.

Trevlig midsommar på er, ni som inte ska jobba!

Likes

Comments

Och vad har hänt då? Jo massor har hänt men ingenting av det som borde ha hänt tyvärr.

Åkte på semester förra onsdagen och kom hem igen sent på söndagen. Måndagen fick jag åka direkt till läkaren då jag fått en rejäl infektion i benet, ingen vet vad det är eller varför, äter en hästkur med penicillin men är ingen skillnad än. Så ja, jag har haltat mig fram på kryckor och haft en helvetesvecka. Tur min snälla man hjälpt mig så gott han kunnat.

Fick hem Idée i måndags, skönt. Ska dräktighetskolla vid 18 dygn ungefär. Så nu får ni hålla tummarna. Förvisso, sårångavgiften är ju betald så det är ju "bara" åka tillbaka annars, men jag har ingen lust alls att sitta och åka mer just nu faktiskt. Men vi får väl se.

Mamman, som annars vanligtvis brunstar fan JÄMT lyser brunsten med sin frånvaro på... Så fort mitt ben är bra får jag flytta om lite i hagarna så hon hamnar jämte hingstvalacken här i stallet och se om hon kommer igång..

Helgen då? Massor att göra, kan inte göra något. Karln bortrest. Borde ta tag i pluggandet så jag blir klar någon gång, satsar på det.

Hörstja

Likes

Comments

Igår vid lunch körde jag Idée till Uppsala, när vi kom fram så visade det sig att hon låg helt perfekt till i brunst så vi fick förfrågan om vi ville vara med och prova betäcka direkt. Jag vill ju vara med på och lära mig allt så jag var inte sen att tacka nej.

Gick hur bra som helst och Maverick var på henne två gånger. Släppte sedan ut henne i en egen hage och hon verkade nöjd med tillvaron. Kollade på andra avkommor och sa sedan hejdå till Idée och åkte hemåt igen. 
På tisdag gör de ett nytt försök, har jag haft sån tur att hon tog sig på första försöket så åker jag och hämtar henne igen, annars får hon vara kvar tills jag kommer hem från min semester.

Mammut lastade jag och åkte iväg till askö imorse igen, tråkigare där tyvärr då hon visade tydlig brunst imorse men när vi väl kom fram och undersökte så verkar hon ha gått ur brunst igen.
Får åka dit igen nästa måndag och kolla en gång till.

Likes

Comments