Gravid, Personlig

Jeg hadde bestemt meg for å ta det helt med ro, og bare nyte det faktum at jeg er gravid. Flyte rundt på en rosa sky.

Det fungerte i sånn cirka 2 dager. Nå bekymrer jeg meg for alt. Igår foreksempel, hadde jeg endel «press» i livmor-området. Selvom jeg vet at det er normalt mtp at livmora strekker seg og vokser, så ble jeg automatisk redd for at det skulle være et slags forvarsel på spontanabort. Så nå sjekker jeg titt og ofte for å se om jeg blør.

Jeg kan umulig være den eneste som er litt «paranoid»? Det er jo rett og slett bare fordi jeg er livredd for å miste det lille frøet som vokser i magen min.

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Gravid

Jeg tok en ny test igår kveld, og jeg må si at det var deilig å se at streken er sterkere! Nå er det kanskje ikke så lenge til teststreken er like sterk som kontrollstreken, og da er det vel ikke så mye noe poeng i å teste mer :)

Jeg skal ta ultralyd om 19 dager, for å se at graviditeten er i livmoren og ikke i en eggstokk, og forhåpentligvis se og/eller høre et bankende hjerte :D

Likes

Comments

Jeg har ikke gitt lyd fra meg på noen dager, og det er egentlig ikke noen urovekkende grunn til det. Jeg har bare vært veldig sliten og trøtt, og trengte endel tid til å hente meg inn etter å ha jobbet natt til søndag.

Det å være gravid føles fortsatt fantastisk! Jeg skal ikke legge skjul på at jeg er litt bekymret for det å miste, men samtidig prøver jeg å ikke tenke for mye på det. Å bekymre seg hjelper ikke på noen måte, så jeg tenker det er bedre å fokusere på at akkurat nå er jeg gravid, og om det skulle gå ille får jeg eventuelt ta det da. For NÅ er jeg gravid!

Likes

Comments

Forsøk, Gravid

I dag tidlig våknet jeg av meg selv, 2 timer før jeg hadde planer om å stå opp. Jeg regner med det var underbevisstheten som ville ha meg opp, hehe!

Vel. Jeg har testet. Og her er resultatet:

For de som ikke vet det, så er dette positive tester! Herregud så glad jeg ble! Jeg gråt og lo om hverandre, og jeg har følt meg SÅ bra i dag! Helt fantastisk, og for en enorm lettelse. Åh, det føles så BRA!

Likes

Comments

Forsøk, Personlig

I dag skulle jeg egentlig ta en graviditetstest. Det er 12 dager siden jeg hadde eggløsning, så om jeg er gravid er det ikke umulig at jeg ville fått en positiv test nå. Så før jeg la meg i går, la jeg frem bruksanvisning, urinbegeret og testen. Men idet jeg slo opp øynene tenkte jeg med en gang at jeg ikke tør.

Jeg er rett og slett redd for både negativ og positiv test. Hvorfor jeg er redd for negativ sier vel seg selv, ingen prøvere vil få negative tester. Men hvorfor er jeg redd for positiv test? Vel, det er av den enkle grunn at jeg er redd for å spontanabortere. Jeg spontanaborterte i februar i år, og det er noe av det verste jeg har vært borti både psykisk og fysisk. Det gjorde veldig vondt, både i hjertet og i kroppen.

Så da ble det ikke noen test idag, og det blir ikke imorgen. Men lørdag, som er testdag fra klinikken, da skal jeg teste!

Likes

Comments

Forsøk

Mange vil si det er for tidlig for symptomer. I dag er det 10 dager siden jeg var på klinikken, og det er også 10 dager siden eggløsning. Jeg er altså 10 DPO (days past ovulation).

Jeg har egentlig sagt til meg selv at jeg ikke skal lete etter symptomer, at jeg skal ha lave forventninger og gå utifra at det ikke har gått denne gangen heller. Mest for å beskytte meg selv fra den nedturen det er å kjenne på symptomer, for så å få negativ test. Det er rett og slett litt skummelt å håpe.

Allikevel kommer man ikke unna å kjenne på diverse. Så hva kjenner jeg på?

Ømme pupper.

Så sykt ømme pupper! Når jeg tar borti de kjennes det ut som om jeg kjører en kniv inni dem! Brystvortene er også sensitive.

Følelser

Jess. Følelsene råder! Jeg er vanligvis en behersket person som ikke gråter, men nå? Jeg gråter av youtubefilmer der unger danser pardans. Jeg gråt av Home and Away. Jeg gråter når jeg tenker på å bli mamma. Jeg får klump i halsen av sånn cirka ingenting. Tårer i øyekroken også.

Hyppig vannlating

Som vi så fint sier på fagspråket. Men let's be honest; jeg tisser hele tiden. Føles det som! Typ 6 ganger daglig, noe som ikke er likt meg. Har testet for å se om jeg har urinveisinfeksjon, men det har jeg ikke.

Men så bortforklarer jeg for meg selv. De ømme puppene kan jo være hormonelt, rett og slett. Jeg hadde det etter forrige forsøk også. Riktignok ikke så vondt, men allikevel. Følelsene som flommer over? Hormoner! Tissingen? Nervøsitet.

Så får vi se nå da. Det er ikke så lenge til jeg skal teste. Egentlig lørdag, men muligens fredag!

Likes

Comments

Personlig

Helt siden jeg var lita jente, har jeg kjent på det at jeg føler meg annerledes.
Jeg har aldri vært den typen som ønsker å inngå et romantisk forhold til hverken menn eller kvinner. Jeg har aldri hatt ungdomskjæreste f.eks. Jeg trives best alene sånn sett. Misforstå meg rett altså, jeg har venner og familie og er veldig glad i dem. Jeg er generelt glad i mennesker, og liker godt å observere, tolke og til dels konkludere. Mennesker er spennende! Det passer meg bare ikke å være i et forhold.

Mange vil si jeg er for ung til å ha tatt denne avgjørelsen. Jeg mener jeg er gammel nok til å vite hva jeg trenger og ønsker. Jeg har i løpet av noen-og-tjue-år fått ganske mye livserfaring, og jeg har funnet ut hvem jeg er. Og det er jeg endelig komfortabel med! Jeg har i alle år vært trist for at jeg er annerledes, og jeg har prøvd å bli "normal" (hva nå enn det er). Men så for noen måneder siden innså jeg at jeg må leve livet slik det er ment at jeg skal leve. Alle er ikke like. Det som passer meg, passer ikke nødvendigvis deg. Og omvendt!

Så det er det jeg gjør. Jeg lever slik det er ment at jeg skal leve. Endelig!

(Diskusjonen om egoisme osv tar jeg opp senere)

Likes

Comments

Forsøk

Jeg startet denne prosessen i mai 2017. Det vil si, jeg tenkte på det lenge før, såklart. Men første forsøket var i mai.

Jeg har valgt å gå for det som heter inseminasjon (ja, det høres ut som om jeg er en hest). Inseminasjon vil si at spermen blir trekt opp i en liten sprøyte, også fester de et lite kateter på. Dette kateteret føres inn gjennom livmorhalsen og videre inn i livmorhulen. Deretter blir ca 0,5ml sperm innført. På forhånd sentrifugeres og vaskes spermen for å bli kvitt mikrober og andre uønskede forbindelser fra spermvæsken. Det som også skjer skjer er at når man vasker og sentrifugerer spermen får man frem et høyt antall bevegelige sædceller (gode svømmere).

Det sier seg selv at dette ikke var et vellykket forsøk, ettersom jeg ikke skriver om at jeg nå er gravid.
Jeg hadde altså det forsøket i mai, et nytt i juni som ble avbrutt pga for dårlig eggvekst, et i juli som ikke var vellykket, pause i august (jeg ble ganske nedbrutt etter tredje negative), for så å prøve på nytt igjen nå i september! Det er 8 dager siden jeg var der, så nå teller jeg dagene til jeg skal teste!

Likes

Comments