Header

En januardag for 22 år siden kom jeg til verden. I fylket som blir kalt "Norge i miniatyr" - nemlig Telemark. Nærmere bestemt Vinje. Her startet jeg mine leveår som fotballspiller, langrennsløper, friluftsentusiast og etterhvert også jeger. Siden jeg kunne gå har jeg vært med min far på jakt. I Vinje vil jeg si at alt ligger til rette for at interessen for jakt og friluftsliv kan bli et faktum. Ungdomstiden kom og da jeg var femten år tok jeg jegerprøven. Mitt første år som jeger resulterte i mitt første reinsdyr - ei simle. En følelse av utmattelse, pur glede og respekt for dyret jeg hadde felt. Jeg trodde jeg hadde en interesse for jakt før denne opplevelsen. Lite visste jeg hvor denne interessen ville ta veien. Nå er jakt og friluftsliv verken en interesse eller hobby lengre - det er en livsstil.

Da jeg var ferdig med 3 år på videregående var det tid for å ut i den store verden. Jeg flyttet til Bjerkreim i Rogaland for å studere "Barnevernspedagogikk" ved Universitetet i Stavanger. Før jeg tok jegerprøven møtte jeg en gutt ved navn Helge. Helge er i dag min kjæreste, samboer og jaktkompis. Han er opprinnelig fra Bjerkreim og er derfor grunnen til at jeg bor her jeg bor. Sammen har vi engelsk setteren Røya som i år er 7 år.

Jeg driver for det meste med storviltjakt i og med det er det jeg har vokst opp med, men Helge har lært meg å like fuglejakt. Dette er spesielt gøy når Røya er med og hun fungerer. Jakt, og særlig storviltjakt, er begrenset innenfor høsten og jeg kan dermed bare drive med det jeg liker best noen måneder i året. En svært hesteinteressert venninne sa til meg en gang etter jeg uttrykte bekymring for jeg var så mye vekke fra venner hele høsten under jaktsesongen: "Hadde jeg kun kunnet hold på med hest kun de månedene i året som du kan jakte, hadde jeg også kun gjort det de månedene". Dette syntes jeg var svært godt sagt!

Gjennom årene som jeger har jeg lært vanvittig mye, og når jeg snakker med min far og andre eldre jegere får jeg mer og mer inntrykk av hvor mye det er å lære om jakt og vilt. Hver jaktdag lærer jeg noe nytt og hvert dyr jeg har felt har vært en unik opplevelse. Klisjé, men sant!

Så, følge meg gjerne gjennom mine tilbakeblikk, nye turer og nye jaktopplevelser både i inn og utland.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments