Amen hej på er mina solstrålar! Det var inte igår va..

Jag har nämligen haft så mycket i tankarna det senaste och har inte kunnat få ut någonting skriftligt. Jag har inte kunnat formulera mina tankar och känslor skriftligt och det har varit så himla jobbigt för att jag brukar kunna göra det. Men som sagt så har det varit mycket det senaste.

Ni vet varför också. Det är ju för att jag har förlorat en person i min närhet som jag stod väldigt nära. Det har varit så mycket frågor i mitt huvud och jag har inte kunnat få några svar. Det är ju oftast så att man känner sig förvirrad och sårad när man inte får svar på saker och ting. Jag har tyvärr inte kommit till det stadiet då jag bara kan acceptera att saker och ting har förändrats samt att acceptera att jag inte kommer kunna få några svar. Ju mer jag försöker få fram det, ju mer skadar jag mig själv psykiskt.

För er som känner mig så vet ni att min trygghet när jag är ledsen är att bada eller att duscha. Varför just det är min trygghet, jo det är för att jag är med mig själv då och ingen annan. Jag kan gråta och jag kan göra hur fula ansiktsuttryck som helst utan att någon lägger en kommentar. Något som är tragiskt med denna trygghet är att för några år sen när jag skadade mig själv så var badrummet min enda trygghet. Jag kunde sätta mig i badkaret och gråta i flera timmar samt skada mig själv. När jag satt i badkaret idag så tänkte jag på det, jag tänkte på det när jag grät och hade min rakhyvel framför mig. Jag tänkte på hur sårad jag var, hur ensam jag var och sedan så sa jag till mig själv att jag aldrig någonsin skulle röra rakhyveln igen och använda den på det sättet som jag gjorde för. För att det är inte värt det. Oavsett hur mycket jag inte skäms över min ärr så gör de mig fortfarande ledsen att se ärren på mina lår och veta vad som gick igenom mitt huvud när jag gjorde de. Det är en jobbig känsla men självklart så är jag ofantligt stolt över den striden jag gick igenom för att se på mig nu. Det har bara fått mig att uppskatta det ljusa i livet ännu mer.

Som tur är så är min trygghet inte längre bara att gömma sig i badrummet och gråta utan det är faktiskt att vända sig till någon i min närhet eller skriva till mina fantastiska vänner eller till min finaste bästavän Oliver. Jag kan fortfarande efter en dålig dag vända mig till badkaret men det är ingenting jag föredrar att göra utan det första jag försöker att göra är att vända mig till någon som jag kan gråta ut hos eller prata ut hos. Jag försöker även att inte vara själv utan om jag har möjlighet att träffa någon så gör jag det.

Jag vill även passa på att tacka min fina vän Simone för att hon tog sig tiden och kraften till att ta hand om mig i fina Skagen i Danmark. Jag hade det superbra och Simone fick mig verkligen på andra tankar. Hennes underbara familj strålade och de kommer jag definitivt att hälsa på igen.

Tack för att ni är så underbara och tack för alla fina ord. Jag vill även tacka er för att ni tror på mig när jag inte tror på mig själv.

Likes

Comments

Hej på er!

Jag vet inte vad jag ska göra?
Allt är så himla oklart. Jag vet inte vad jag vill. Jag vet verkligen inte. Eller jag vet ju att någonting jag vill uppnå är att veta hur jag ska balansera mitt mående. Men idag är det en sådan dag då jag inte vet någonting och jag hatar sånna här dagar. Jag har nu i en månads tid försökt mitt bästa till att upprätthålla mitt mående. Jag har gjort allt i min makt för att göra det bästa av mina dagar. Jag har definitivt gjort framsteg men jag är långt ifrån 100% välbalanserad.

Just idag, just nu, så känner jag att allt bara vill falla in i ett gammalt mönster, även fast jag vet så mycket bättre. Jag vet inte vad jag har gjort mot min omgivning som har gjort att det har blivit så komplicerat mellan oss. Jag förstår att man kan ha haft svårt med hur jag har betett mig osv men varför vill man inte finnas där för mig när jag håller på att hitta mig själv igen. Hitta solissa igen? Varför vill man inte vara med mig på mitt äventyr. Varför? Det gör ju oerhört ont i mitt hjärta att jag inte har de jag vill ha mest nära mig och mina framgångar. De är ju en stor anledning till varför jag inre velat ge upp också. Ah, jag vet inte.

Jag vet att jag har sårat de i min omgivning, det vet jag. Jag vet det och det gör så fruktansvärt ont i mig. Jag känner verkligen att jag gjort de besvikna bara för att jag valt att berätta vissa saker och ting öppet och inte med de direkt. Jag kan förstå det men snälla lämna inte mig. Lämna inte mig. Jag bryr mig om er så fruktansvärt mycket. Jag gör verkligen det. Jag älskar er något ofantligt även fast ni inte känt av den kärleken på länge betyder det inte att den inte finns kvar. Jag hade bara en period som var fuckad up och nu kämpar jag för att ni skall bli stolta över mig och titta tillbaka till det helvetet jag befann mig i och i det ni befann er i och säga "Fyfan vad jobbigt det var men det viktigaste är att vi har med våran Soliss nu". Jag ber så mycket om ursäkt. Jag gör verkligen det. Snälla kom bara tillbaka. Ni vet vilka ni är. Snälla förlåt mig.

Mitt hjärta har mått dåligt tillräckligt med gånger. Jag saknar er. Jag saknar dig.

Kram
På er, tack för att ni läste

Likes

Comments

​Heej på er!

Idag har jag testat en as cool och as bra ansiktsmask från Loreal Paris. Jag köpte den för 99kr på Ica igår och idag så testade jag den. Den var väldigt nice och jag gillade den väldigt mycket. Jag tyckte själv att jag såg resultat efter första gången. Men bör nog testa den ett par gånger till.

Jag känner att mina inlägg det senaste har varit så himla tråkiga och inte så energiska som de brukar vara. Jag vet inte vad det är med mig egentligen. Kanske är jag för trött? Äh jag hoppas verkligen att jag får upp min energi så fort som möjligt för att jag mår så mycket bättre då plus att mina inlägg blir intressantare att läsa. Hihi

Kram på er så hörs vi! 

Likes

Comments

Hej på er mina kära!

Igår kväll blev det inget inlägg och det blev även inget inlägg i torsdags kväll heller tyvärr, var så himla trött. Nu är jag tyvärr också väldigt trött men jag vill gärna del med mig av ett par bilder från modemässan i Köpenhamn igår. Det var iallafall fett nice där. Pratade med ett par as coola personer där och ja det var så bra.

Take a look! Vi hörs!

Likes

Comments

Hej på er mina solstrålar!

Detta inlägg som ni läser nu skulle kommit upp den 1 februari men på grund av att jag hade lite strul så kommer den upp nu istället!

Hur står det till idag? Superbra hoppas jag!

Jag har precis kommit fram till Oliver och är helt slut i huvudet. Har varit uppe sen 07:00. Jag har gått i skolan och pluggat och jag har även jobbat i några timmar.

Efter mitt jobb åkte jag hem till Oliver och ja det tog sin tid men nu är jag här och ska skriva mitt inlägg för idag!

Idag hade jag endast haft en lektion i skolan och det gick superbra. Jag blev klar med min lektion 11:20 men sedan så fick jag en förfrågan om att vara modell för en stylistelev. Hon skulle göra 20-tals makeup på mig då och självklart sa jag ja för varför inte?? Det var väldigt intressant för mig att sitta inne på stylist salen och bli sminkad. Det var rätt kul faktiskt. Stylist eleven som jag känner till var ju som vanligt väldigt trevlig och duktig. Så det var awesome!

Efter det åkte jag hemåt och när jag kom bytte jag om lite fort och gick sedan ned till ett fik nära mig och där väntade ju självklart mina kära vän Sophie. Det var så kul att träffa henne efter så lång tid. Vi hade inte setts sen min födelsedag den 9 juli 2016 så det kändes väldigt bra att träffa henne igen. Hon är ju så underbar va. Vi fikade och pratade massor och bara hade det allmänt mysigt tillsammans.

Sedan efter vår mysiga stund var det dags för mig att bege mig till jobbet. Så vi började gå mot mitt jobb och vi sa sedan hejdå och det var så sad. Jag började sakna henne så fort vi vände ryggen mot varandra och började gå åt olika håll. Men snart så ses vi igen minsann. Hon är helt fantastisk individ och jag är så himla tacksam över att få kalla henne min vän. (Omg klysch klysch)

Jobbet gick helt okej och efter det åkte jag som sagt till Olivera!

Japp och nu ligger jag i sängen och kommer somna vilken sekund som helst. Jag och Oliver säger nu godnatt!

Vi hörs imorgon! Puss och kram på er, ni är bäst!

Likes

Comments

Hej på er mina fina!

Detta inlägg som ni läser nu skulle egentligen upp den 31 januari men jag har haft rätt mycket strul med att få upp mina inlägg här på bloggen. Men nu så!


Innan ni läser mina tips vill jag gärna berätta vad jag hunnit göra idag. Jag har hunnit äta mig en rejäl frukost, jag har hunnit åka till skolan i tid, jag har hunnit träna och diskutera med min (speciella) idrottslärare samt att jag har hunnit plugga och jobba i ett par timmar! Hihi

Okej detta inlägg är riktat till er som har svårt för att uttrycka era känslor. Varför jag skriver detta är för att jag vill hjälpa er för att jag själv har varit i eran situation samt att jag känner personer som har svårt för att uttrycka sig.

Tips nummer 1. ACCEPTERA DIG SJÄLV OCH DINA KÄNSLOR

Någonting jag hade stora problem med var att acceptera mig själv och acceptera de känslor jag kände. Jag tyckte att det var så oacceptabelt att känna någon sorts av känsla vilket gjorde att jag grävde ner mig själv och inte tyckte att jag var okej. Det jag borde gjort istället för att bli arg på mig själv för att jag kände som jag kände var att acceptera att jag kände på det viset och att det var okej. Acceptera era känslor, det är okej! Få ut era känslor, det är så viktigt att ni gör det. För eran skull samt för ers nära och kära som älskar er.

Tips nummer 2. STÄLL FRÅGOR TILL DIG SJÄLV

När du känner någonting men vet inte varför du känner som du gör. Försök att samla dina tankar genom att fråga dig själv varför du känner som du gör och varför det som inträffat har inträffat osv. Försök ställa frågor och svara på de så faller saker och ting sig på plats sakta men säkert.

Tips nummer 3. SKRIV PÅ EGEN HAND

Skriv! Snälla skriv. Saker och ting kommer ses som så mycket lättare för dig då. Plus att du kommer känna att du mår så mycket bättre efter att du skrivet ett par meningar eller en hel jäkla roman. Det varierar liksom beroende på hur du känner.

För mig har detta funkat så himla bra, jag menar se på mig nu, haha!
Skämt åsido, jag känner att jag har kommit så långt med att utrycka mina känslor skriftligt för att det har gjort mig mycket mer tålmodig och accepterande för vissa saker och ting som har hänt. Man behöver ju inte bara skriva när någonting dåligt händer utan även när någonting bra händer eller bara allmänt om livet eller dagen för att det får en att lugna ner sig själv. Och när man skriver så ser man problemen för vad de egentligen är och oftast är det så att man har överdrivet problemen eller problemet något ofantligt. Så skriv på era anteckningar på mobilen eller i ett blick eller liknande.

Tips nummer 4. PRATA MED EN ELLER FLERA NÄRA OCH KÄRA I DIN OMGIVNING

Detta är så viktigt att göra eller allt jag känt är viktigt.

Om man inte känner att man orkar skriva ner sina tankar och istället bara vill skrika ut de eller prata med någon, så är det viktigt att man gör det. Prata med någon, det behöver inte vara flera utan det kan vara en person. Du vill ha någon som lyssnar på dig och som stöttar dig. Vi människor behöver den bekräftelsen på att vi faktiskt är bra och när man inte får den bekräftelsen kan det vara lätt att man söker efter den på sätt som inte alls är hälsosamma och bra för en själv. Så prata med en eller flera du känner är dig närmast och om det skulle vara så att du inte har någon att vända till. Vänd dig till mig. Jag menar det. Jag lyssnar gärna för att jag hade velat att någon hade lyssnat på mig om jag inte hade haft någon att vända mig till.

Detta är mina tips. Detta är vad jag kommer på nu och vad jag tycker är viktigt. Kommer ni på något skriv gärna det i kommentarsfältet. Ni är underbara och jag hoppas verkligen att ni tycker att dessa tips är bra.

Kraaaam

Likes

Comments

Hejsan på er mina solstrålar!

Jag hoppas att ni alla haft er en underbar dag idag.

Jag själv har haft en bra dag, jag har dock varit oerhört trött och inte alls varit så jätte pigg i huvudet idag. Men jag tog mig igenom dagen vilket var det viktigaste. Jag gick på mina två lektioner och de gick jättebra.

Som sagt hade jag inte så jättemycket energi idag och ville därför få i mig någon choklad bit eller så. Jag, Simone och Tyra gick iväg för att köpa choklad men på påvägen till Hemköp så blev jag sugen på pommesfrites istället. Så det blev alltså pommesfrites istället för en chokladkaka. Simone köpte pommesfriten till mig så jag kände mig väldigt älskad och bortskämd, haha!

Det är alltid underbart med trevliga vänner och Simone är definitivt en utav de.. Hon är inte det bara för att hon köpte pommesfrites till mig, lol! Tyra är också underbar, hon får vi inte glömma. (Tyra, köp pommes till mig så hamnar du på samma lista på "De mest omtyckta" som Simone) SKOJA!

Efter skolan åkte jag till jobbet och jobbade tills klockan 21:00 och därefter promenerade jag hem. När jag kom hem var jag jätte hungrig och jag förväntade ju självklart att det skulle finnas något färdigt lagat till mig. Men jag hade fel, det fanns ingenting till solissa förutom ett bankomatkort och en lapp där det stod "Du för köpa mat idag, kram"..

Det kändes ju härligt (not)! Jag valde självklart Cicero för att köpa mat på (Cicero är en awesome restaurang) men jag hade den oturen och fick höra att köket hade stängt.

Jag blev rätt irriterad och ledsen och ja, det var så jobbigt för mig (looooool) så jag kom på den briljanta idéen att gå till Hemköp och storhandla. Jag gick dit och handlade massor med goda saker. Bl.a. Findus färdiga "World Selection, CHICKEN INDONESIA". Det blev alltså min middag klockan 22:00. Great!

Jag hoppas att ni fick i er något bättre men jag måste säga att det inte smakade så illa som jag trodde. Findus you saved me och min mage!

Solissa är superduper trött och ska nu istället för att lägga sig kolla på en dokumentärserie som heter "Real Detective".

Var detta ett flummigt inlägg eller funkade det?

Hihi, puss och kram på er så hörs vi imooooorgon! Ni är bäst! Måste tacka er för att jag går uppåt på topplistan. Ni är underbar! <3

Likes

Comments

Heej på er mina pumpor ( < den var ny )!

Jag hoppas att ni mår bra och har mycket energi i jämförelse med mig som ligger i soffan som en säck potatis. Okej inte för att säckar med potatis brukar ligga i soffan men ni förstår min poäng.

Japp, min morgon har varit oerhört trevlig. Jag åt frukost med ingen mindre än min Oliv (Oliver) och under tiden som vi åt frukost så kollade vi såklart på Dexter! Love Dexter!

Yes men det har jag hunnit göra idag. Mer har det inte blivit om det inte räknas med att jag ligger som en säck potatis i soffan just nu. Wow sicka egenskaper jag har. Det är la bra att jag kan lyssna på mig själv och ta det lugnt och dega i soffan när jag känner att jag behöver det. Jag kände att de senaste meningarna blev rätt så flummiga, om ni förstod vad jag menade så är det toppen.

Jag ska ta en tupplur i en timme eller så och efter det ska jag plugga lite..super kul, ohja! Tagga...

Vi hörs kanske senare, man vet aldrig! Annars så hörs vi imorgon! Puss på er

Kraaaam

Likes

Comments

Hej på er mina fina!

Solissa mår toppen idag och hur mår ni? Jag hoppas att ni mår lika bra.

Jag har haft en oerhört bra dag, jag har till frukost ätit scrambled eggs och bacon, så gott. Har nyligen börjat gilla det, tidigare så var jag inte ett större fan men nu så.

Det var frukosten det och det var inte mycket som hände under tiden mellan frukosten och middagen eller jag hade ett oerhört bra samtal med en vän som jag inte står jätte nära men är oerhört tacksam över att jag fått lära känna henne och att jag fick ha ett bra samtal med henne idag. Vi pratade om de senaste dagarna och hur frustrerad jag är över det som har hänt med några i min omgivning... Ugh! Aja nu går vi in på vad jag åt till middag istället, hihi!

Idag åt jag middag tillsammans med Oliver på en av mina favorit restauranger i centrum som heter "Spice Sushi"! I recommend som fan, ät där om du gillar sushi eller om du vill testa sushi för första gången så är det ett jättebra ställe att utveckla sin sushi addiction på. Priserna är dyra om man jämför med ett average sushi ställe men det är värt varenda peng för att detta är inget vanligt sushi ställe. Det är inga tråkiga standard sushi bitar utan det är en helt annan level! Kolla på bilderna och kolla på deras hemsida så får du se. Säg till om du testar och hälsa från mig isåfall! Hihi!

Nu sitter jag och Oliver i soffan och äter smores som är halvt brända. Men det funkar ändå! Vi ska strax sätta på våran favorit serie Dexter och ja! Ni får ha det så bra mina kära!

Så hörs vi imorgon! Puss och kram! Snart är vi upp på topplistan igen i hela Sverige! Ni är bäst!

Likes

Comments

Hej på er mina kalaspuffar!

Hur är läget mer er idag? Jag hoppas att det är strååålande.

Själv mår jag bra för att jag är supertaggad på att skriva detta inlägg. Jag tycker att vi hoppar in på vad jag ska skriva om direkt.

Jag kommer i detta inlägg prata om två saker. Den ena saken är en kommentar jag fick på bloggen där det stod "Det hade varit bättre om du la bilden som en kommentar då folk kan bli triggade" och den andra saken var faktiskt också en kommentar jag fick på bloggen där det stod "Jag har tatuerat mina lår som var fulla av ärr innan och nu vågar jag ta på mig kjol igen. Du borde göra detsamma, det är bättre så för att vem orkar besvara på frågor i resten av sitt liv angående en period man gått igenom".

Jag blir ledsen och besviken när jag läser de kommentarerna jag fått för att det ska inte behöva vara såhär. Vi kan bättre.

Iallafall här är mitt svar till dessa två kommentarer.

1. "Det hade varit bättre om du la bilden som en kommentar då folk kan bli triggade"

Ursäkta? "Folk kan bli triggade" jag la ut en bild på mina ärr. Mina ärr som jag fått under den perioden jag stred mot mig själv. Jag strider inte mot mig själv längre vilket syns på mina ben. Du skrev den kommentaren, jag är 100% säker om inte mer att du inte har upplevt det. Du har inte fått gå igenom det jag eller många andra har fått gå igenom för att annars så hade du inte skrivit så. Mina ärr är nu min stolthet. Om man blir triggad pågrund av att jag gör ett inlägg där jag berättar om att jag bär mina ärr med stolthet, det låter ju bara ologiskt. Hur kan man ens skriva en sådan kommentar till någon som inte alls vill att det ska stå i fokus. Jag vill inte att någonting av den psykiska ohälsan ska stå i fokus som något triggade i min blogg. Absolut inte utan min blogg har jag skapat dels för att skriva av mig men även att sprida kunskap om den psykiska ohälsan som är ett tabubelagt ämne i vårt samhälle och i flera andra samhällen runt om i världen. Det är det jag tänker bidra med.

2. "Jag har tatuerat mina lår som var fulla av ärr innan och nu vågar jag ta på mig kjol igen. Du borde göra detsamma, det är bättre så för att vem orkar besvara på frågor i resten av sitt liv angående en period man gått igenom"

Ännu en gång "Ursäkta?". Jag respekterar ditt beslut att ha tatuerat över dina ärr, absolut. Om det kändes lättare för dig genom att göra det så glädjer det mig. Men säg aldrig till någon att dölja sina ärr. Gör inte det. Vi alla har vi rätten till att ta våra egna beslut. Jag kommer aldrig att dölja mina ärr för att de är en del av mig. De kommer alltid att vara det. Varför ska jag inte kunna gå runt i min bikini på stranden och känna mig vacker om bena eller varför ska inte du kunna göra det? Varför ska jag eller du inte kunna få göra det? För att folk kommer att fråga? Vet du vad och vet ni vad, jag kommer att gå på en strand i bikini och skutta runt och bada med glädje för att det jag har på mina lår definierar inte min position i livet. Stabil inte stabil, vi alla måste ha varandras ryggar! Vi måste det. Respekten på ärr på låren måste förbättras. Det är inget fel. Man har inte förlorat sin strid på grund av att man har ett sår eller ett ärr på låren utan antingen så kämpar man vidare för att avsluta den jäkla striden eller så har man redan vunnit den.

Jag kommer aldrig täcka mina ärr och jag rekommenderar ingen med ärr att göra det för att det är en del av mig och det är en del av dig som har det. Glöm inte att du har gått vidare, du har bara en markering utanpå din hy istället för innanför. Dina ben är inte fula, dina ben är vackra! Dina lår är inte fula, dina lår är vackra. Dina armar är inte fula, de är vackra. Du är inte ensam, vi är fler runt omkring dig.

Ta hand om varandra. Har du ärr på armarna eller på låren eller på ett annat ställe. Det är okej.

Jag hoppas verkligen att ni tyckte om mitt inlägg oavsett om det gjorde nytta för dig att läsa detta eller inte.

Kram på er, ni är bäst!

Likes

Comments