View tracker

Åh hej på er mina sköna läsare! Jag har inte glömt bort er. Jag har bara haft mycket i huvudet och jag kände inte för att göra något inlägg under helgen. Men nu så, nu är jag sugen på att göra ett inlägg.

Jag måste bara få berätta lite kort om vad jag gjort under helgen och idag innan jag går in på vad som sagts under mötet med skolan i torsdags.

Okej så under helgen, vi börjar med lördag. I lördags vaknade jag i god tid, jag sov gott och åt mig en god macka till frukost. Efter att ha ätit mig en god macka gör jag mig i ordning för de kommande äventyren för dagen. Olivers föräldrar plockar upp mig och vi kör mot de.
När vi är framme är vi hemma en sväng och sedan beger vi oss bort till en efterlängtad släktmiddag tillsammans med Olivers släkt. Sjuklingen till pojkvän övningskör vägen dit och kunde inget annat än att vara stolt över honom. Väl under släktmiddagen så var det jättetrevligt. Det var jättegod mat och bra stämning. Det är alltid lika trevligt att träffa de.

Vi sov över till söndagen och vi åt frukost tillsammans med Olivers mormor, morfar, mamma och pappa vilket var väldigt hyggligt. Sedan blev det till att packa och därefter bege sig hemåt. När jag var hemma så tog jag det lugnt, väldigt lugnt. Jag lyssnade på musik och skrev ett tal. Nu undrar du säkert "varför skriva ett tal för?" Jo det är nämligen så här att i torsdags hade jag möte med skolan och vi pratade om varför jag inte går i skolan och vad skolan kan göra för att hjälpa mig osv. Det pratades mycket och beslutet som togs var att skolan ska ändra på mitt schema. De ska ändra mitt schema så att jag kan "KÖTTA" 50% skola istället för 100%. Självklart tyckte jag att det lät som en bra ide, jag är ju villig till att försöka iallafall. Jag strävar ju framåt. Men något jag tyckte var tråkigt var att de ville att jag bara skulle fokusera på den praktiska delen i min utbildning. Jag går nämligen en linje där jag har både praktiska och teoretiska kurser. Det är de praktiska kurserna jag brinner för men jag har tyvärr för mycket i mitt huvud som gör att jag har svårt för att göra det läraren säger samt att koncentrera mig. För att i slutändan för att söka in på de högskolor jag vill in på behöver jag den portfolion som jag fyllt i med en massa saker jag har gjort. Jag går hellre de teoretiska kurserna och ger det jag orkar ge än att gå de praktiska kurserna och inte komma in på min dröm skola sedan. Men men, jag får lösa någonting.

Nog om det, får huvudvärk, haha!
Idag var det min "första" dag på skolan med det nya schemat och det började inte bra för att mitt favorit te tog slut så jag fick mig inte en kopp te som jag älskar något oerhört. Särskilt på vintermorgnar. Sen fick jag reda på att både engelskan och historian var inställd när jag väl var på skolan. Nu kan vi prata om varför jag skrev ett tal. Jo för att jag fick höra av mina klasskamrater att de håller på att skriva tal och vad tror ni soliss gör? Juste, hon börjar skriva ett tal. Ett tal om depression. Ett tal om hopp. Ett tal som får en att tänka till. Jag skulle haft det på engelskan idag men den blev ju inställd plus att vi har delats in i grupper och jag ska ha min om två veckor. Tagga tagga tagga, vissa behöver verkligen höra det jag kommer att ta upp.

Något mer jag gjorde idag var att fika med Olivers mamma och Oliver han själv.

Innan jag avslutar detta inlägg vill jag bara säga att jag har läkartid imorgon angående min lever. Så önska mig lycka till och kram på er. Vi hörs

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej på er solstrålar!

Hur mår ni? Mår ni bra?

Jag mår jättebra! Jag har sovit bra inatt och jag gick upp i god tid imorse. Jag åt en jättegod frukost.
Jag åt flingor med mjölk och toppade det med hallon och blåbär vilket rekommenderas starkt.

När vi ätit klart, kollade jag och Oliver på ett avsnitt utav serien Dexter. För er som inte sett serien så är den hur bra som helst. Vi är på fjärde säsongen nu och den blir bara bättre och bättre. Jag undrar hur det kommer att sluta? Hmm..
När vi kollat klart så började jag göra mig i ordning på att åka hem. När jag fixat i ordning allt fick jag skjuts av Olivers pappa Håkan. Underbar är han!

När jag kom hem satt jag mig på soffan och bara tog det lugnt. Jag lyssnade på lite musik samtidigt som jag kollade lite på sociala medier och skrattade åt roliga videos från parlamentet när Soran Ismail är med.
Jag och min syster gick till Hemköp och handlade inför tacosen vi ska äta ikväll. Det är ju taco-fredag duh!

Efter att vi handlat klart gick jag till min favorit restaurang Cicero och köpte mig en glutenfri pasta med oxfilé och kantareller. Min favorit! Jag åt upp allt men jag är fortfarande sugen på mer mat. Mer mat som i tacosen vi ska äta ikväll. Mums!

Nu sitter lilla jag i köket och lyssnar på musik. Jag lyssnar på "Youth" av bandet "Daughter". Lyssna på den, den är helt magisk. Jag rekommenderar de dock inte live. Jag har sett de live och det var en stor besvikelse. Väldigt stor besvikelse!

Ni får ha det så bra och glad fredag på er! Vi hörs och kram på er!

Likes

Comments

View tracker

Hejsan goingar!

Först vill jag bara säga förlåt för att det bli ett så sent inlägg men men..

Glad "första december" haha! Det är nu bara 23 dagar kvar till julafton och jag längtar som bara den.

Imorse gick jag upp vid 07:00. Jag började morgonen med en kopp te och vanilj yoghurt. Sedan gjorde jag mig i ordning, jag sminkade mig och tog på mig kläder. Jag hade nämligen ett möte inbokat med skolan klockan 09:00.

När jag kom till skolan möttes jag inte utav några klasskamrater utan bara de jag skulle ha möte med. Efter 1 timmes möte, hade jag hunnit gråta, skratta och bli irriterad. (Skriver mer specifikt om mötet imorgon) När mötet var slut möttes jag utav mina fina klasskamrater. Jag blev oerhört glad över att få träffa de och jag blev även väldigt glad när de sa att de tyckte om min blogg. Det kändes jättebra att höra.

Efter min timme på skolan så mötte jag upp Oliver och vi åkte hem till honom.
Vi har inte gjort mycket idag utan vi har verkligen haft en chill dag och nu är det dags för mig att lägga mig.

Förlåt för ett så kort inlägg.. Ibland så uppstår det en "chill dag" som sagt.
Vi hörs och hoppas att ni sover så gott nu! Kram på er

Likes

Comments

Hej på er!

Idag är det den 30 november.

Idag är det 24 dagar sedan jag skulle återvända till skolan efter höstlovet.

Idag har det varit 24 dagar utav jobbiga tankar och 24 dagar utav kämpande.

Idag är det 6 dagar sedan jag bestämde mig för att dela med mig om vad jag går igenom och vad jag har gått igenom. 

Idag ska jag berätta om hur jag känner just nu.

Idag är det den 30 november. 

Just nu känns det helt okej, det känns helt okej för att jag vill bli bättre nu, nu på en gång. Jag vet att det tar tid men jag orkar inte må såhär. Jag försöker att göra saker och ting för att få mig på andra tankar och jag lyckas med det. Men bara under en kort period under dagen. Så fort jag ligger i min säng kommer tankarna som en tornade mot mig och jag kan inget annat än gå igenom det.

Att jag ska behöva lägga mig varje kväll med negativa tankar. Jag förstår inte varför det ska vara så. Varför mår jag såhär när jag har människor runt om mig som finns där för för mig? Varför mår jag såhär när jag är villig till att ta emot hjälp och har en bra plan framför mig. Why? Det är hur mycket onödig tid som helst som jag lägger på att tänka på de tankarna istället för att fokusera på annat.

Jag försökte fokusera på mina studier samtidigt som jag mådde så här men jag insåg att det blev värre och värre när jag försökte fortsätta vardagen med ett leende på läpparna och bemötanden utav mina vänner och klasskamrater. Jag insåg att jag inte var lycklig, jag insåg att jag inte kunde vara den vännen och klasskamraten. Jag insåg att jag inte kunde koncentrera mig på mina läxor och på vad lärarna sa till mig. Jag insåg att jag behövde ta en paus och fokusera på mig själv. Oavsett hur jobbig den tanken var, tog jag tag i den för att jag vill inte gå mitt andra år på gymnasiet och inte göra mitt bästa. Jag ville inte gå till skolan och känna mig tvungen att prioritera skolan före mitt psykiska. Jag ville inte det för att jag har gjort det och tänker aldrig göra det misstaget igen. Det resulterade inte i att jag blev bättre utan så så mycket värre då. 

Jag är ju medveten om vad jag ska göra för att bli bättre men jag känner mig inte bättre och det är så tråkigt. Jag strävar framåt men jag kan inte ljuga och säga att jag inte har tänkt på tanken "Tänk så tar mitt ork slut". Jag är rädd för mina egna tankar. Jag är rädd för mina egna tankar för att jag har en rädsla långt inne i mig att mina tankar en dag ska ta över mig. De obehagliga tankar jag har som slingrar sig in, oinbjudna i min hjärna under vilken tidpunkt som helst och som kan vända all fred och glädje till trauma och elände.

Men jag kämpar emot även fast det är ett rent j*vla helvete. Jag kommer inte sluta kämpa för att jag har en familj, en pojkvän och helt underbara vänner som bryr sig om mig och jag om de. Jag kämpar för mig och för de. För att jag vill aldrig någonsin förlora de och då betyder det att jag får bråka med mig själv tills mina tankar ger upp i att vara negativa. Att mina tankar samarbetar med mig och mitt liv, det är ett mål jag ska uppnå.

Tjoho! Vi hörs! Kram på er


Likes

Comments

Hejsan solstrålar!

Igår kväll var jag på den psykiatriska mottagningen för ungdomar för att få rätt rådgivning.

När vi kom dit så fick vi vänta i 2 timmar och 20 minuter och under tiden roade min bror och Oliver mig en massa. Min bror åkte iväg en snabbis för att köpa dricka, choklad och en påse bilar, vilket jag tyckte var väldigt gulligt utav honom. Efter att ha vräkt i oss en massa goda saker var det äntligen min tur. Min tur att få hjälp. Jag träffade då en underbar psykolog som fick mig att känna mig jätte bekväm och det var verkligen något jag behövde. Efter en timmes samtal gjorde vi ett gemensamt beslut och det beslutet var att jag ska inom snarast skaffa mig en daglig kontakt. Hon skulle då skicka skicka en remiss till min lokala BUP-mottagning vilket blir Kungshöjd.
Hon gillade mitt tankesätt och jag gillade hennes. Rätt rådgivning fick jag verkligen och nu är det bara att kämpa vidare tillsammans med det stöd jag får också.

Fy vad gött det känns att allt gick så bra! Det känns oerhört skönt att få gjort detta. Nu kommer jag få den hjälpen jag inte tog emot när jag mådde som värst men nu tar jag emot den med ett stort leende på läpparna.

Tack för all stöd jag fått! Det har stor betydelse för mig!

Ha nu en toppen dag så hörs vi! Massa kramar!
Likes

Comments

Hej på er! Hur är läget? Jag hoppas att allt bra med er.

Igår var jag på Ullared och handlade ett par saker. Kan lägga ut bilder på det jag köpte på bloggen senare i veckan!
Men överlag så var det rätt bra faktiskt. Det var inte så som jag hade föreställt mig och inga panikattacker var det inte. Det var mycket folk men det var inte trångt. Jag är nöjd, min syster och brorsfru är nöjda de med. Det blev en hel del för de. Vilket inte förvånar mig alls, höhö.

När vi var påväg hem från Ullared fick jag den briljanta idén att sova över hos Oliver. Jag släpptes av vid honom och sprang och ringde på ringklockan och fick ett varmt välkomnande. Vi åt middag tillsammans med hans familj och firade att det var första advent. Hur trevligt som helst var det och jättegod mat också!

Och nu till vad jag hunnit göra hittills under denna nya dag som är idag den 28 november.

Jag och oliver gick upp vid 07:00 imorse för att jag skulle till läkaren. Från läkare till läkare visste jag tillslut vad jag skulle göra. Jag måste söka vård för min psykiska ohälsa som håller på att växa och växa för varje dag.

Jag och Oliver bestämde att vi skulle till den psykiatriska akutmottagningen så fort han blev klar med att övningsköra men deras tid är från 16:30. Så vi åt mat under tiden vi väntade på att åka in. Vi åt sushi som min syster köpte till oss.

Efter att vi ätit klart sushin började vi göra oss i ordning för att åka in och nu är vi påväg till mottagningen tillsammans med min storebror.

Önska mig lycka till, massa kramar.
Jag kämpar! Jag lovar! Vi hörs.

Likes

Comments

Godmorgon kära läsare!

Jag mår toppen för att inatt så har jag sovit jättebra. Jag la mig inte alls för sent och jag kände inte att jag behövde ligga kvar i sängen när larmet gick utan det kändes bra, väldigt bra.  Jag hoppas att ni har sovit bra och att ni har en toppen dag idag. :)

Jag avslutade min dag med en kopp te igår och idag startade jag min dag med en kopp te. Underbart är det!

Nu sitter jag i bilen och vi ska strax lämna Oliver på Centralstationen för att sedan bege oss till Ullared. Sist jag var på Ullared var cirka 4 år sen. Jag trodde att det skulle vara första och sista gången jag någonsin skulle besöka Ullared för att det var så himla mycket människor och jag har aldrig riktigt känt mig bekväm med så många människor. Särskilt med människor jag inte kan prata med.

Men nu hoppas vi på att det är lagom med människor där annars får jag hitta på något annat medan min stora syster och brorsfru handlar massa "viktiga" (onödiga) saker.

Antingen så hörs vi senare eller imorgon! Kram på er

Likes

Comments

Hejsan hejsan solstrålar!

Inatt hade jag svårt att sova men tankar senare så somnade jag tillslut. När man mår dåligt allmänt så är det vanligt att man tänker väldigt mycket innan man ska lägga sig. Jag tänker mycket innan läggdags och det är inte bra tankar utan bara dåliga. Tankar som vill trycka ner mig och få mig att känna mig värdelös. Tankar som vill få mig att gå tillbaka till det mörker jag varit i och upplevt. Igår så ville mina tankar att jag skulle hantera mina problem precis så som jag gjorde innan för att dämpa de tankar och ångest som jag hade. Genom att skada mig själv. Men vet ni vad? Jag stod emot de tankar jag hade. Jag sket fullständigt i de. Jag lyssnade istället på min favorit artist Ariana Grandes album "Yours Truly" som är mitt favorit album av henne. Hon har hjälpt mig genom att bara lyssna på hennes musik. Jag finner en sorts frid när jag lyssnar på hennes musik. Helt otroligt hur musik kan påverka. Helt fantastiskt är det. Men iallafall jag gjorde ett stort intiativ själv med att skjuta bort de tankarna även fast jag låg helt själv i min egna säng. Jag tycker att jag borde få en stor j*kla high-five! WOHO!

Mitt larm var satt 09:00 imorse och jag hade en händelserik dag att se framemot. Jag drack ett stort glas vatten, åt frukost och klädde sedan på mig för att bege mig in till kontoret. Väl på kontoret packade jag och Edwin ner saker som vi skulle ha med till Frilagret där de hade ett arrangemang som hette "Flytta på er".
"Flytta på er" var en dag som handlade om demokrati, makt och inflytande. Det blev paneldebatter, föreläsningar, workshops och konserter. Vilket vad väldigt intressant.

Jag hade det väldigt skoj men jag var inte lika social som jag brukar vara. Det var lite tillbakadraget vilket kändes obekvämt men som tur var jag inte ensam. Jag hade Edwin vid min sida. Något som vände den obekväma känslan till en bekväm känsla fort var att jag fick ta hand om kameran. Och jag älskar verkligen den kameran. Det var som terapi för mig under dagen och det blev en hel del bilder, haha! Träffade även as coola människor som socialiserade sig med mig och det gjorde mig happy för att det är oftast jag som hinner ta det "första steget" i en konversation.

Detta slutade runt 20:00 på kvällen och det var dags för mig att åka hem. När jag kom hem hade jag fått besök ifrån ingen mindre än min kärlek, Oliver. Vi återförenades efter 6 dagar, lol. Oliver hade köpt sushi som vi åt tillsammans. Fick även en present ifrån Olivers kära mamma Ulrika, hon hade köpt mig en te-julkalender! Ni som känner mig vet att JAG ÄLSKAR TE något ofantligt.

Nu ska jag avsluta detta inlägg med att dricka mig en kopp te tillsammans med Oliver och prata om livets fina sidor.

Puss och kram skumbanan!Likes

Comments

Halloj!

Idag har det varit en bra dag. 

Jag fick gjort det jag ville få gjort för idag.  Jag träffade min mamma samt min syster på stan och köpte en polisdräkt till min kära systerson.  Jag köpte även ett jättefint silver armband och en concealer. Woho! 

Därefter stack jag till kontoret och jobbade lite med Edwin inför morgondagen...hihi (Mer får ni veta imorgon)!

Sen så gick jag och Edwin till Frilagret där de hade en workshop om ungas inflytande i Göteborg. Vi representerade ungdomsrådet i centrum. Det var även politiker och tjänstemän som var med på denna workshop. Det var jätteintressant och trevligt att få träffa både nya och bekanta ansikten. 

Och nu sitter lilla jag i soffan med ett stort glas vatten och ett par rutor choklad! Glad fredag på er! Hoppas att ni haft en bra dag och vi hörs imorgon. Kram 

Likes

Comments

Igår så startade jag min blogg vilket fortfarande känns overkligt men samtidigt väldigt kul. Jag är så sjukt tacksam och glad över att jag har så fina människor runt om mig som stöttar mig. Så tack som f*n!

Jag började min morgon med att äta en skål med vaniljyoughurt, blåbär, hallon och kokosflingor. Jag drack även ett stort glas med vatten.
Det här med att dricka vatten har jag inte förstått mig på än men snart så gör jag det, höhö.
Det här med att äta mat får jag inte glömma, särskilt nu när det inte är så bra för att det var precis det jag undvek för flera år sen och det gjorde att jag mådde ännu sämre. Jag åt väldigt lite och det fanns ingen rutin i det utan jag åt när jag kände för det och det var väldigt sällan jag kände för det. Jag har lärt mig mina läxor. Det sista man vill göra är att undvika att äta. Gör man det blir det ju självklart en aptit försämring och det vill vi man inte.

Mina planer inför dagen är att...

..Köpa en Spider-Man dräkt till mina systerson tillsammans med min mor. Hon åker nämligen och besöker min stora syster i Danmark imorgon.

..Ha möte med politiker och unga i Göteborg.

Och mer har jag inte planerat.
Men skriver om hur dagen har varit innan jag lägger mig senare ikväll. Kram

Likes

Comments