För mig ska julen vara "röd". Ni vet den där riktigt tomteröda färgen som finns. Idag är det dock den 1 januari 2017 och det är ett nytt år men hos oss lever de tomteröda färgerna kvar. Kanske inte de färgerna man tänker på när det är nyår men men... Bara lite till ska vi njuta... sen plockas allt bort...

Jag hoppas det nya året har börjat bra?! Efter att ha arbetat i mellandagarna har jag och tjejerna nu några dagars ledighet tillsammans. Vi får se vad vi hittar på. S han jobbar han.

Önskar Er nu en trevlig dag på det nya året!!

/Melinda

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

I år funderade jag verkligen om jag skulle skriva en årskrönika eller inte. Jag har ju faktiskt inte bloggat så där regelbundet i år. Men så kom ändå det där "suget" efter att summera året. Så här kommer alltså min årskrönika för 2016.

Ett år som har bestått av många roliga saker men även en del mindre trevliga nyheter. Jag kommer som alltid vara personlig men inte privat.

Året har som vanligt bestått i mycket fokus som "funktionär" till tjejernas (och min mans) aktiviteter. Servicebilen har tyvärr inte alltid skött sig under året får jag väl tyvärr erkänna. Mobilen längst ner i väskan på ljudlöst har inte alltid varit poppis. Men på cykelvasan skött vi (jag och tjejerna) oss och fick se Stefan cykla in på en suverän tid, 9 mil på drygt 3 timmar. Det ni! Även Felicias 3:dje plats i Karlstads XC 35 tillhör årets höjdpunkter. Bjällran inför nästa säsong är mer eller mindre redan inköpt. Här ska det "plingas" i b.la. Bryngfjordsbacken med eller utan godkännande från mina nära och kära cyklister.
Att fylla tant, fira 10 år som fru Sohl och vatten som aldrig slutar regna in har också varit mitt/vårt år. Men nu kör vi... månad för månad...Januari var månaden då jag tog vatten över huvudet, pepparkakshuset blev till ruiner och cupcakes tillverkades av strumpor. Bokcirkeln fortlöpte utan någon "wow"-bok.


Februari var månaden som fortsatte med pocketfrossa, Frida tyckte inte sin mamma "skötte sig" och började skriva kom ihåg lappar och jag tränade faktiskt regelbundet 6.45 på morgonen under några veckor. Hur orkade jag?!Mars var månaden då liten blev stor, vi fick tillökning (tuppen Kaj) i familjen, som sedan utökades med påskhönan Ebba och lilltuppen Charlie. Frida fick träna för självaste Viktoria Helgesson och jag gjorde ett och annat påskpyssel.April var månaden som mitt tränande sprack, jag funderade om det fanns en manual för "Hur viker man ett par cykelbyxor?", bloggade om fördelar och nackdelar med sociala medier och överraskade mamma och pappa med en ny Moccamaster.Maj var månaden då vi reste till London, tjejernas otur vände och så många fler blogginlägg blev det inte.Juni var månaden då jag provade storytel, målade vitt, vitt, vitt och drömde om fotboll...Juli var månaden då vi skapade oss en ny tradition - cykla till Mormors Glasscafé, rädda att Frida skulle skaffa sig en ny hobby, golf. Det liksom räcker med aktiviteter här hemma. Och vi åkte kneeboard på Fryken.Augusti var månaden då vi gjorde vårt årliga besök på Sliperiet, Felicia imponerade genom att cykla Torsby-Skåre i mycket bra tempo, tillbringade en vecka i Sälen med fokus på cykling, förstås. Vi körde servicebilden på cykelvasan och jag gjorde min egna Cajsa Warg- blomlåda. Frida firade 10-års dagen med Pokemontema!September var månaden då bara ett enda blogginlägg skrevs. Förutom mycket fotboll var ändå månadens höjdpunkt när Felicia cyklade hem tredje platsen i Karlstad XC 35. Imponerande cykling uppför Bryngfjorden! Hon har grymma ben den tjejen!!Oktober var månaden jag fyllde tant, var på date med Fantomen på Operan, installerade kamin, läste Harry Potter och gjorde spökklubbor till Halloween.


November var månaden helt utan blogginlägg.December var månaden som jag tänkte smita från pepparkaksbygget, Frida spelade "plugghäst" i vintershowen - High School Musical och jag hittade till slut långklänningen till Nobelfesten. Skam den som ger sig! Vi firade även 10 år som Herr och Fru Sohl.


Så där ja... året i korthet... Jag har valt att bara berätta om det jag har skrivit om på bloggen. Att vi t.ex var på Orups show i Löfbergs Arena, helgen i Jönköping, Felicias SM-kval i futsal - som också var min första futsalmatch på läktaren och mycket mer har jag inte berättat om. Har till och med upptäckt att det inte fanns ett enda inlägg och att det regnade in i vårt uterum gång på gång. Men detta får bli allt!

Nu blickar vi fram emot 2017. Lika spännande varje gång ett nytt år ska börja... Vad kan 2017 bjuda på??? Några stora och små planer finns redan planerade i kalendern mer avslöjar jag inte.

(Huruvida mitt bloggår 2017 blir... Det återstår och se...?!)

Önskar ER ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

/Melinda


Likes

Comments


Ja, i alla fall nästan alla. Jag har nämligen hängt upp ett gäng polkagrisar i vår gran mer som ett litet test för att se hur länge de kan hänga kvar i granen. Och än är inte alla uppätna. Intressant?! Undra om tjejerna har glömt bort dem?!

Apropå  julsakerna.... så ett tag till får de allt vara framme... får se om de åker ner nästa helg! Nu laddar vi istället för årets sista dag och timmar. Imorgon midnatt välkomnar vi ju 2017!

/Melinda

Likes

Comments


Det var nästan så att det inte blev något pepparkakshus i år. Jag hade faktiskt tänkt hoppa över den "lilla" detaljen men se det gick inte. Tjejerna protesterade för fullt! Varför har vi inte gjort något pepparkakshus? Vilken modell ska vi ha i år? När ska vi baka? Varför har vi inte bakat än? Jag vill dekorera! Vi har alltid haft ett pepparkakshus! Undringarna och frågorna tog aldrig slut och jag kände att vi måste helt enkelt göra det där huset, vare sig jag har lust eller ej?! Och då har ju jag som är lite kreativt svårt att bara köpa ett hus och dekorera... utan fram med datorn, googla fram mallar till ett hus vi INTE har gjort. Det blev till slut ett hörnhus. På självaste dan före dan var det färdigdekorerat och Frida satte dit alla små tomtefigurer. Snön föll ner över huset och tomtarna så sent som på julaftonens morgon. Men det blev klart!!!!Tyvärr har någon eller några redan haft lite svårt att hålla fingrarna i styr.... det har faktiskt försvunnit lite tegelstenar (nonstop) från taket. Undrar vem det kan vara?! Jag har mina aningar!!!!

En ska är given inför nästa år. Det är ingen idé att jag hoppar över pepparkaksbygget. En tradition är en tradition!

/Melinda

Likes

Comments


Idag är det annandags jul och julen 2016 är snart över... Julhelgen går så fort. Jag står dock fast vid att det bästa är innan, att få klura på vilka julklappar man ska köpa, pynta och göra det lite julfint m.m. Själva julafton är väl mysig men inte nr 1. Jag gillar mest allt annat runt julen... Glöggen, julkulor i rött och guld, adventsstjärnor som lyser upp i mörkret.Den obligatoriska julbilden framför granen togs också... Oj, vad de växer, våra tjejer!!!

Nu väntar en dag med mat hos mormor och morfar, byte av några julklappar och lite annat smått och gått. Jag orkar egentligen inte så mycket då "Herr Förkylning" har kommit på besök igen. Precis när jag lyckats med ett friskispass och gått några promenader. Typiskt!

God fortsättning!

/Melinda

Likes

Comments


Igår var det dags för Färjestad Konståknings årliga vinter/julshow. I år var det High School Musical som stod på programmet. En amerikansk tv-serie som hade premiär samma år som Frida föddes för drygt 10 år sedan.

Med ihopplånade kläder "förvandlades" Frida tillslut till en kille. Tur att jag har grannar och kollegor som har grabbar för annars hade det varit lite kris på klädfronten. Vill ju inte direkt gå och köpa nya kläder för en timme, som hon sedan inte kan använda igen.

Skönt! Då är konståkningsavslutningen avklarad... bara resten kvar då innan julafton och lite lediga dagar. Tror faktiskt att jag nästan har läget under kontroll.... Det var bara den där blomman vi skulle hinna lämna till våra förre detta grannar också. En tradition som vi inte kan bryta. Frågan är bra när jag ska lyckas pressa in det i schemat?! Det ordnar väl sig...

Trevlig Tisdag!

/Melinda

Likes

Comments


Visst är det väl så att "mamman i familjen alltid har rätt" eller?! I går bestämde jag i alla fall att det var dags att ta fram och klä granen. Det är ju roligt om man hinner njuta lite av den också. Julhelgen går fort och rätt som det är, är det dags att plocka ner alla julsaker igen. Varför vänta till dagen innan?!

Så med ljusen tända i granen tar jag nu och stänger ner datorn. Dags att sova och ladda för ny vecka. Ytterligare en vecka fullspäckad, som vanligt alltså!

/Melinda

Likes

Comments

Ja, så hittade jag den till slut. Långklänning en till nobelfesten. Lite i sista laget.. Men det gick det också. Ibland ska man ha is i magen... Det ordnar sig.

Annars är det mesta färdigt... Ja, maten är inte inköpt. Det får bli veckans projekt. Kläder o dukning är klart eller inte. Min lilla nobelaccessoarer o servetter men det hinner jag fixa. Bandet är i alla fall inköpt!

Så då är det bara att vänta på årets galamiddag. Det är ju faktiskt inte varje år man får gå på Nobelmiddag men i år sker det. Frågan är bara med eller utan tiara?! Får återkomma med det....

/Melinda

Likes

Comments

Med en stor glittrande kristallkronan över huvudet sov jag gott i hotellsängen när min käre man väckte mig (jag som inte brukar sova så länge) på min "stora dag". Dagen då man tydligen fyller tant, dvs 40 år! Tja, så här någon dag senare är det inte någon skillnad på att vara tant eller inte?! Känns precis som vanligt.


Klockan var halv nio och det var alldeles becksvart på hotellrummet. Jag trodde nog klockan var runt kl 06.00 men jag hade tydligen fel?! S var rädd att vi skulle sova bort hotellfrukosten som bara var öppen till kl 10. Med ett litet silvrigt paket med krusade guldsnören väckte han mig alltså och där låg den där ringen jag drömt och hoppats på. 💖 Nu ligger den dock hos guldsmeden tillsammans med min förlovningsring och vigselring och ska lödas ihop. Själv känner jag mig alldeles naken utan mina ringar. Har inte varit utom dem på så där en 14 år. Möjligtvis ngn enstaka dag då de putsades upp inför vårt bröllop. Jag tyckte det var lika bra att göra detta nu när min nya ring ändå var tvungen att fixas lite. Den var lite stor... Har jag otur får jag vara naken i så där två veckor... Snyft! Jag saknar ringarna redan. Känns så konstigt utan!!!!!


Mysiga dagar i storstan hade vi. Fantomen, god mat, museum och lite shopping hann vi också med. Men som alltid borta bra men hemma bäst!!! Väl hemma var alla nära och kära på plats för ett litet överraskningskalas och jag hade inte anat något alls! Imponerande att ingen hade avslöjat sig!Nu sitter jag här i soffan och njuter av lugnet och tystnaden, samtidigt glittrar de där silvriga tantsiffrorna i fönstret, 40. Lite overkligt känns det ändå. Är jag verkligen 40 år? Hur gick det till egentligen? Fort gick det i alla fall...

/Melinda

Likes

Comments


Nu är våra godisspöken färdiga! Bara att invänta ett pling på dörren. Tyckte det var lite roligt att göra något annat än att bara bjuda på godis i en vanlig skål. Så nu väntar vi på häxor, spöken eller kanske en och annan vampyr?! Det blir intressant och se hur många som dyker upp?...

Dessa godisspöken gör man enkelt genom att täcka klubban med en vit servett som knyts fast med ett svart presentsnöre. Två ögon och en mun är målad med en svart penna.

Annars är det lugnt här hemma. Samtliga tjejer hänger i soffan med var sin mobil. Inte mycket att se på tven tyvärr. Mannen i familjen är på säsongsavslutning med cyklingen så vi har typ tjejkväll.

Tja, detta får räcka för nu... Vi säger på återseende... och BUUUUUUU!

/Melinda

Likes

Comments