Tankar, Allmänt

Har du någon gång saknat någon? Saknat någon så att det gör ont? Saknat någon för att du känner att en del av dig saknas? Eller för den som gör dig lycklig, glad den som får dig att känna dig trygg saknas, att just den personen inte är där? Har du t.o.m kanske gråtit någon gång för att din saknad är så stor?

Jag tror faktiskt att vi alla har saknat, en vän, ett husdjur, någon vi älskar eller någon som gått bort. Jag tror att vi alla saknar någon/något just nu faktiskt och jag tror att vi alla har mått dåligt för att vi saknat någon/något. Vi kanske saknar någon just nu som vi vill ha här eller kanske någon som är här, men inte här på det sättet, någon som du glidit ifrån som du egentligen brukade vara nära med.

Man kan både må bra & dåligt av att sakna, man kan vara lycklig, deprimerad, ledsen, allt på samma gång, men det som man ska tänka på är att det är okej att sakna det är okej att känna att du saknar. Alla vi har ett förflutet och det är okej att titta tillbaka ibland och sakna, saker, personer & känslor. Men låt aldrig saknaden ta över dig.

Det är bra att sakna det betyder att det du saknar betydde mycket för dig och det är bra, för en gång i tiden gjorde det faktiskt dig lycklig, glad, en gång i tiden var det du saknar något som du mådde bra av. Så det är klart att man får sakna även fast det man saknar inte alltid fick ett bra avslut. Man måste se från den bättre vinkeln ibland och tänka på vad man har lärt sig & upplevt av det man saknar.

Att sakna är bra, att sakna är okej, Sof

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Älskar inspiration speciellt när de gäller hösten.
Höst känslan är verkligen här nu & är så taggad på mysiga tröjor, mysiga promenader, myskvällar, mysmiddagar på mysiga ställen osv
Ni hör själva hösten är väldigt mysig för mig älskar verkligen hösten.

Bilder från Weheartit

Likes

Comments

Allmänt, Mode, Vardag

​              Hello, hoppas ni haft en toppen dag! 

Idag har jag varit i skolan, sedan blev det frisören & sen blev det att ta lite bilder ute. 
Jag gjorde något som jag verkligen inte kunnat gissa på att jag skulle göra, jag klippte av mitt långa hår, what??? Men jag är så nöjd, verkligen, håret är så friskt nu. Jag färgade även håret, då jag inte alls trivdes med mitt röda hår, älskade det i början men tröttnade så fort. Så det fick bli svart, perfekt till hösten. 

Likes

Comments

Allmänt, Vardag, Sjukdom

Min sjukdom

För de som inte vet så har jag vart sjuk i snart ett år, det började i höstas 2015, jag hade känt mig sjuk i flera veckor, feber till & från, svullna armar & ögon, men det enda läkarna kunde "hitta" var min vitamin brist.

Sedan kom den stora motgången, efter halloween så vaknade jag & kunde bokstavligen inte resa mig från min säng, jag var svag i hela kroppen, trött, smärtor i leder, feber & tryck över hjärtat. Jag kunde direkt förstå att något inte stämde. Så vi åkte in till vårdcentralen & blev sedan skickade till barn/ungdomsmottagningen på sjukhuset för att börja bli utred & undersökt av specialister(är ännu idag inskriven där). De på sjukhuset kunde inte direkt tala om vad som var fel på mig, därför vart det många sjukhusbesök för mig under hösten & vintern. Jag åkte flera gånger in på akuten pågrund av hjärtsmärtor, allergireaktion & pågrund av en så pass svullen arm, så att blodkärlen, vener gjorde ont jag bara nudda armen. 

Det sista akutbesöket var det värsta, jag mådde så dåligt & ville så gärna ha ett svar på vad som pågick med mig, men eftersom alla prover jag tog alltid visade bra värden var det nästan omöjligt för läkarna att hjälpa mig. De gav mig hur starka tabletter som helst men ändå räckte det inte till. Läkaren som jag fick på Karolinska började själv gråta när hen såg hur jag mådde & hur stressad jag var & visste att det inte var något hen då kunde göra. Så jag fick åka hem & kämpa.

Under dom här månaderna var det ingen basket för mig. Men jag försökte vara i skolan. 

& efter några månader fick jag veta att det var hjärtmuskelinflammation jag lidit av. Då fick jag eventuell behandling & hjälp. 

Men jag är inte helt frisk än idag & har nästan varje dag ont i mina leder & muskler, jag blöder ofta näsblod & har andra symtomer som ingen vet vad de beror på. Så anledning till varför jag har ont ännu idag är inte helt säker, men läkarna försöker göra allt de kan för att jag ska få ett svar. T.ex Idag fick jag ta massor av prover för att se om de är något reumatiskt relaterat & vilka vitaminer jag saknar osv. Fastän de inte har ett svar nu så vet de en orsak till smärtorna jag har än idag som är Min stress. 

När man varit stressad väldigt länge så kan de börja påverka ens kropp & göra så att den "fungerar" sämre & då jag har varit stressad så är stressen en orsak till det. 

Varför har jag varit stressad? 

Pågrund av min sjukdom, mina läkarbesök, av att jag inte kunnat träna basket det jag älskar, pågrund av vänner som inte förstått mig & pågrund av att jag alltid vill ha kontroll över situationer men inte kunde ha det under denna.

Jag hoppas att jag verkligen får mer svar snart, att jag blir av med min stress & jag hoppas att ni alla där ute är friska & om inte, att ni kämpar för att bli det. Love, Sof

Likes

Comments

Allmänt, Vardag, Nöje

Godmorgon!
Idag är det skola, 2 läkartider & sedan om jag hinner frisören som står på schemat. Just nu har jag håltimme så då fick det bli en fika med Sandra från min klass
❤️

Likes

Comments