Allmänt, Nöje, Vardag

Bra helg med bra människor!

Denna helg verkligen inte till spillo. Började helgen med att dra iväg till Heron på middag & bio. Sedan på lördag fick det bli att titta på Ebbas, min bästaväns innebandy match & på kvällen drog vi ner till en mysig resturang med flera andra och bara myste. Idag fick det bli en chill dag hemma, men även att se ishockey med Emelie, då vi inte hade något bättre för oss. Hoppas ni alla också haft en toppen helg. Nu är det bara att ladda om för en ny vecka!!!


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Vardag

Mys på en onsdag, kan det blir bättre???
Just nu sitter jag med tjejerna, bara snackar & äter lite gott!! Fett mysigt! Annars har det inte hänt så mycket, sjukgymnasten, styrketräning, sen skola & nu sitter man här som sagt. Laddar inför imorgon då det ska skrivas prov & sedan ett hårt pass på gymmet!!!

Likes

Comments

Allmänt, Tankar, Vardag

Kroppsideal

Jag är så trött på samhällets alla kroppsideal & jag är så trött på att jag påverkas av de fastän jag inte vill, jag vill gilla min kropp & vara nöjd över den. Men med alla kroppsideal är det nästan omöjligt. Kroppsideal har alltid funnits men det är sjukt att det fortfarande finns kvar, det är 2017?? Så pinsamt.

Jag beundrar verkligen personer som är stolta över sina kroppar & visar att de älskar sin kropp. Jag önskar att jag ständigt inte tänkte på vad jag äter, eller på antal portioner jag tar för att inte gå upp i vikt. Jag säger inte att jag inte försöker att ignorera det, för det gör jag. Men sen så sitter man där på kvällen & är inne på sociala medier & ser hur kroppen framställs, det är sjukt, för det påverkar en så pass mycket, då man direkt tänker på att man vill ha den kroppen, fastän man själv har en fungerande kropp.

Varför vill man ha kroppen som framställs i sociala media? Det är för att det är “just den kroppen” man ser hela tiden. Hade media framställt olika kroppar, olika kurvor olika storlekar. Så tror jag att man hade påverkats mindre för då hade man inte ständigt bara sett väldigt smala individer. Då hade det varit mer normalt att se ut som dig & mig, mig & dig.

Men oftast så är det bara smala personer som framställs i sociala media, bara smala personer som är modeller, bara smala personer som är med i reklam osv. & det gör inte mig förvånad över hur mycket sjukdomar som finns pågrund av kroppsideal. Hur stort antal som per år får Anorexi eller Bulimi. Hur många som blir deprimerade eller får ångest, för kraven är alldeles för höga för att nå.

Sen menar jag absolut inte att om är en person som älskar att träna mycket, äta vissa slags produkter och är smal, att de då är något fel med det. Absolut inte. Jag älskar själv att träna osv och det är en livsstil. Utan det jag menar att det från hela början inte ska behöva finnas något som heter "kroppsideal" att det ska vara okej att se ut som man vill & att man inte bara ska framställa en stereotyp av en kropp.

"Varför ska man alltid vara smal, varför är kraven vara så pass höga för att passa in?"

Även fast sociala medier inte framställer just våra kroppar så borde vi älska de precis som de är. Vi borde tillsammans försöka ändra kravet på kroppsidelet, som många redan försöker påverka. För att minska problemen i samhället.

Likes

Comments

Vardag, Täning, Allmänt

Kom hem för någon timme sen från gymmet & en mysig tidig middag med Paulina! Då hade mamma fixat mellanmål & ställt det i mitt rum, hur gulligt??? Älskar verkligen när man fixar mellanmål & bara chillar efter att man tränat.
Idag vart det lite pannkakor & frukt, supergott!

Tränade för första gången på det nya Actic gymmet här i Tälje & gissa vad, gymmet hade ett selfierum, hur sjukt är inte det? Kan inte lova att jag inte kommer att använda det dock ;)

Likes

Comments

Allmänt, Täning, Vardag

Ny vecka nya tag.

Godmorgon, hur mår alla??? Jag mår super bra, trött men extra taggad på ny vecka & nya "utmaningar"!!! Har i flera veckor nu börjat att sätta upp mål som jag ska lyckas med den kommande veckan, vilket är väldigt bra då jag känt att jag knappt fått saker gjort & bara slösat bort veckor efter veckor.

De två stora sakerna som jag ska fokusera på denna vecka är att försöka hitta till rutiner, ska försöka få in många träningspass där jag kör överkropp men även fixa till min sömn. Jag ska försöka lägga mig vid samma tidpunkt då jag har väldigt oregelbunden sömn & sover för lite.

Just nu väntar jag på att lektionen ska börja, Startade dagen tidigt med ett besök hos sjukgymnasten, fick jogga första gången idag, vilket känns toppenbra då det betyder att jag är ett steg närmare till att vara med på basketträningarna igen!!!

Hoppas ni också fått en bra start på veckan.

Ett citat som jag fastnat i senaste tiden, Love it

Likes

Comments