Nyt on ylioppilaskirjoitukset tältä erää suoritettu ja saan taas aikaa järjestettyä tänne blogiin kirjoittamista varten. Syksy on jo pitkällä ja ajattelin näin lokakuun alkamisen kunniaksi listata sen hyviä puolia. Näin alkuun on pakko myöntää, että kyseinen vuodenaika ei ikinä ole ollut se henkilökohtaisesti mieluisin. Pienenä ajattelin ainoan positiivisen asian syksyssä olevan lokakuun viidestoista päivä, jolloin täytän vuosia. Tänä vuonna koittaa ehkä elämäni merkittävin syntymäpäivä täysi-ikäisyyteen siirryttäessä. Pyrin päivä päivältä elämään enemmän nykyhetkessä, varsinkin kun tajuaa erityisesti nuoruuden rajallisuuden, joten nyt on hyvä aika ajatella syksyn positiivisia puolia ja oppia nauttimaan myös siitä.

1. Ruska on äärettömän kaunista aikaa ja varsinkin alkusyksystä ilmojen ollessa vielä suhteellisen lämpimiä, on ihanaa kulkea luonnossa tai jopa lähteä vaeltamaan. Jonain vuonna aion kiertää kuuluisan karhunkierroksen lehtien väriloiston aikaan.

2. Huonon ilman kohdalle sattuessa voi hyvällä omatunnolla jäädä sisälle nauttimaan takkatulen lämmöstä. Mikä olisikaan parempaa kuin hyvän sarjan tai elokuvan seuraaminen samalla hyvää ruokaa syöden. Itse olen alkanut seuraamaan netflixistä sarjaa kolme miestä ja tyttö, suosittelen!

3. Syksy on aina tuntunut eräänlaiselta mahdollisuudelta aloittaa alusta. Kouluissa lukuvuoden aloittaminen ja kesäloman päättyminen luo automaattisesti käännekohdan, jolloin on hyvä päättää toimia tavoitteitaan kohti esimerkiksi kuuntelemalla tunneilla ahkerammin ja tehden läksyt tunnollisemmin. Myös työelämässä oleville kesäloma antaa parhaimmillaan energiaa tuleviin haasteisiin.

4. Syyspukeutuminen. On ihanaa vaihtaa kesän kevyet vaatteet lämpimiin neuleisiin ja collegepaitoihin, joilla oikeasti tarkenee. Kesällä kuuluu pitää lyhythihaisia säällä kuin säällä, vaikka harvemmin Suomeen siunaantuu kunnon shortsikelejä, mutta syksyllä lämpimät vaatteet takaavat mukavuuden. Itse ajattelin tänä syksynä tuoda jotain väriä pimeneviin iltoihin pukeutumisellani.

5. Ehkä jopa parasta syksyssä on kuitenkin ruokapöydän herkut. Esimerkiksi sieniä voi käydä poimimassa itse luonnosta ja kokeilla erilaisia reseptejä. Myös monet marjat ovat poimittavissa vielä syksylläkin, kuten puolukka ja tyrni. Omana tavoitteena on opetella uusia sienilajeja ja kokata niistä jotakin uutta.

Ihanaa lokakuuta kaikille!

-Sofia

Siirrä blogisi Nouwiin - nyt voit tuoda vanhat blogisi - Napsauta tästä

Likes

Comments

Päätin tulla kovan ylioppilaskirjoitusstressin ohella päivittämään tänne kuulumisia viime päiviltä. Päivät kuluvat lähes täysin kirjojen parissa, joten kunnon sisältöä blogiin on odotettavissa vasta lokakuun puolella. Hiljattain kuluneen viikon lauantain vietin lepopainotteisesti venetsialaisten kunniaksi. Yleensä olen viettänyt kyseistä juhlaa perinteisesti mökillä, mutta tänä vuonna pysyttelin kuitenkin mantereella, koska ilmat eivät suosineet veneilijöitä. Iltaan kuului hyvää ruokaa ja herkuttelua sekä napapiirin sankarit -elokuvan kolmas osa elokuvateatterissa. Täytyy myöntää, että yleensä elokuvien jatkoversiot eivät vedä vertoja alkuperäiselle, kuten kävi tässäkin tapauksessa. Alku vaikutti pitkästyttävältä, mutta loppua kohden elokuva onneksi muuttui mielenkiintoisemmaksi. Yöllä kuvasimme vielä vähän tähtisadetikkuja ja kiersimme kaupungilla rakettien toivossa, mutta melko hiljaiselta vaikutti.

Kesä on nyt saatu päätökseen, joten hyvää syksyn alkua kaikille ja ensi postaukseen!

-Sofia

Likes

Comments

Kokeilin tänään netistä löytämääni pastareseptiä ja ruoan onnistuttua ajattelin jakaa reseptin myös tänne. Ainekset olivat alunperin amerikkalaisissa mittayksiköissä, joten olen muuttanut ne Suomessa käytettäviin. Ohjeen mukaan tulee noin 6 annosta.

Tarvitset:

- 5 siivua pekonia

- 430g kananrintaa (maustamatonta tai esimerkiksi pippurimarinaadissa)

- 1 tl suolaa

- pippuria

- 1 pieni sipuli

- 150g parsaa

- 3 valkosipulinkynttä

- 70g pinaattia

- 1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina

- 1 1/2 l maitoa

- 500g pastaa

- 30g parmesaanijuustoa


1. Paloittele pekoni ja kananrinta. Paista ensin pekoni suurella pannulla ja lisää sen jälkeen kana.

2. Mausta 1/2 tl suolalla ja ripauksella pippuria (pelkkä suola riittää, jos kana on marinoitua).

3. Poista kana pannulta sen kypsennyttyä ja hienonna sipuli. Leikkaa parsakaali noin sentin mittaisiksi paloiksi.

4. Lisää sekä sipuli että parsa pannulle pekonin sekaan paistumaan hetkeksi.

5. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Sekoita kunnes pinaatit menevät kasaan.

6. Lisää aurinkokuivattu tomaatti sekä loput suolasta.

7. Lisää maito pannulle ja sekoita kunnes se alkaa kiehua.

8. Kaada joukkoon pasta ja keitä sekoitellen pakkauksessa ilmoitetun ajan mukaan.

9. Kun pasta on keittynyt, lisää lopuksi paistetut broilersuikaleet ja parmesaanijuusto.

Likes

Comments