Kokeilin tänään netistä löytämääni pastareseptiä ja ruoan onnistuttua ajattelin jakaa reseptin myös tänne. Ainekset olivat alunperin amerikkalaisissa mittayksiköissä, joten olen muuttanut ne Suomessa käytettäviin. Ohjeen mukaan tulee noin 6 annosta.

Tarvitset:

- 5 siivua pekonia

- 430g kananrintaa (maustamatonta tai esimerkiksi pippurimarinaadissa)

- 1 tl suolaa

- pippuria

- 1 pieni sipuli

- 150g parsaa

- 3 valkosipulinkynttä

- 70g pinaattia

- 1/2 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina

- 1 1/2 l maitoa

- 500g pastaa

- 30g parmesaanijuustoa


1. Paloittele pekoni ja kananrinta. Paista ensin pekoni suurella pannulla ja lisää sen jälkeen kana.

2. Mausta 1/2 tl suolalla ja ripauksella pippuria (pelkkä suola riittää, jos kana on marinoitua).

3. Poista kana pannulta sen kypsennyttyä ja hienonna sipuli. Leikkaa parsakaali noin sentin mittaisiksi paloiksi.

4. Lisää sekä sipuli että parsa pannulle pekonin sekaan paistumaan hetkeksi.

5. Hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pinaatin kanssa pannulle. Sekoita kunnes pinaatit menevät kasaan.

6. Lisää aurinkokuivattu tomaatti sekä loput suolasta.

7. Lisää maito pannulle ja sekoita kunnes se alkaa kiehua.

8. Kaada joukkoon pasta ja keitä sekoitellen pakkauksessa ilmoitetun ajan mukaan.

9. Kun pasta on keittynyt, lisää lopuksi paistetut broilersuikaleet ja parmesaanijuusto.

Bloggaa matkapuhelimesta - Nouwilla on ehkä Ruotsin paras blogi-sovellus - napsauta tästä!

Likes

Comments

Tänään kirjoitan aiheesta, jota olen pyöritellyt mielessäni lähes kaksi kuukautta ja aihe linkittyy myös noin kuukauden taukoon täällä blogin puolella. Olen sikäli onnekas, että sain keväällä valita kahdesta kesätyöpaikasta minulle mieluisemman. Päätös osoittautui kuitenkin hankalaksi, koska toisesta työstä olisin saanut enemmän rahaa ja monipuolisempaa työkokemusta, mutta toisaalta olisin ollut töissä kirjaimellisesti koko kesän. Pitkän ajatteluprosessin tuloksena päädyin kuitenkin kieltäytymään kyseisestä tarjouksesta ja valitsin kuukauden kesätyön kahvilassa.

Koen, että kuluneen kesän aikana olen oivaltanut melko olennaisen asian elämisen sekä valintojen kannalta, nimittäin vapaa-ajan sekä rentoutumisen tärkeys. Työpaikkaa valitessani mietin nopeasti kuluvia nuoruusvuosia vailla mitään sen suurempaa vastuuta. Täysi-ikäisyyden jälkeen vastuuta kertyy jokseenkin ehkä liikaa lyhyessä ajassa ja huoli omasta pärjäämisestä täyttää mielen. Päätin siis vielä nauttia ehkä jopa viimeisestä lapsuuden kesästäni kotipaikkakunnalla.

Ennakoinnista huolimatta heinäkuu oli melko kiireinen ja käytin vapaa-aikani mieluummin kesästä nauttien kuin koneen ääressä kirjoittaen. Vaikka kuusituntinen työpäiväni viitenä päivänä viikossa ei kuulosta kovin paljolta, tekemistä kyllä riitti sillä olin itse vastuussa kahvilassa myytävistä leivoksista. Tähän päälle vielä kaksi tuntia aikaa vievä luku-urakka päivittäin. Olen aina ollut hyvin ankara itseni suhteen ja olen edelleenkin, onneksi vähenevissä määrin. Meidän kaikkien olisi kuitenkin hyvä sisäistää käsitys siitä, että riittää juuri sellaisena kuin on ja ihmisarvo ei riipu saavutuksista. Hyvät muistot menneisyydestä, onnellisuus ja tyytyväisyys nykyisyydestä sekä toivo tulevaisuudesta antavat elämälle merkityksen.

Ideaalinen on tilanne, jossa myös työ tuntuu huvilta. Usein esimerkiksi sosiaalisen median kautta tienaavien työpanosta vähätellään, mutta todellisuudessa ammatteja tulee lisää ja niiden luonne muuttuu kehittyvän teknologian myötä. Vaikka tietty työ ei joidenkin silmissä näyttäisi kovin rankalta tai ei sitä edes olisi, on kaikilla kuitenkin tarve omaan aikaan. Joten eläkää elämämästä nauttien, ottakaa aikaa sekä itsellenne että läheisillenne. Älkää tehkö järjettömiä määriä ylitöitä pelkkä rahankiilto silmissänne. Nauttikaa lapsuudestanne jos sitä on vielä jäljellä. Loppupeleissä ylimääräisellä rahalla ei ole väliä vaan onnellisuudella. Tärkeimpiä asioita elämässä ei voi ostaa.

Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus rohkaista ylenpalttiseen laiskuuteen tai piittaamattomuuteen vaan kyse on työn ja opiskelun lomassa tapahtuvasta rauhoittumisesta. Tarkoituksena ei myöskään ole pitää rahaa itsestäänselvyytenä ja tiedostan sen, ettei kaikilla ole varaa pitää töistä lomaa. Suomessa kuitenkin asuessamme ei kenenkään pitäisi joutua tekemään töitä jatkuvasti päivästä toiseen ilman vapaa-aikaa, kaikilla on oikeus lepoon. Pidetään huoli siitä, että sosiaaliturva takaa kaikille mahdollisuuden siihen.

-Sofia

Likes

Comments

Lähdettiin perjantaina juhannuksen viettoon Eetin mökille Keski-Suomeen ja perille päästyämme kiiruhdettiin aattoa juhlistamamaan hänen sukulaisten luokse perinteiseen tapaan. Iltaan kuului hyvää ruokaa, saunomista, järveen kastautumista, kokon sytyttämistä sekä pihapelejä kuten kyykkä ja saappaan heitto. Yllättävän hyvä keli suosi kylmyydestä huolimatta nimittäin hyvin varustautuneena ulkona tarkeni nauttia ilta-auringon paisteesta koko juhlien ajan. Yöllä lähdimme ajelulle lähes tyhjällä tankilla ja onneksi selvisimme lähimmälle huoltoasemalle parinkymmenen kilometrin päähän tankkaamaan. Lauantaina satoi enemmän tai vähemmän pisin päivää, joten herkuttelimme sisällä pelaten korttipelejä ja pistäydyimme paljussa saunan yhteydessä.

Toivottavasti teilläkin oli kiva juhannus!

-Sofia

Likes

Comments