Jobbade helgen och skulle egentligen vara ledig till nästa helg. Nu ser det mer ut som att min enda lediga dag denna vecka är onsdag. Men man ska inte klaga ! Jag trivs galet bra på mitt jobb och jag känner mig riktigt stolt över att jag redan fått ansvaret att jobba helt själv.

Ännu skönare är, att det känns som jag tagit mig ur den där trötthetsbubblan som jag var i förra veckan. Det kändes som jag hade grus i hela ögonen och så fort jag satte mig ner somnade jag till. Men nu är det förbi som sagt så nu är det fullt ös igen !

Igår började min stora fina unge förskoleklass ! Känns helt sjukt att säga att han nu mera går i skolan och jag känner mig fruktansvärt gammal, haha. Men så stolt som jag är över min Linus, det går knappt förklara. Han har ett hjärta av guld, nära till sina känslor och är en mycket ödmjuk och ansvarsfull kille. Att jag varit med och skapat denna lilla fantastiska människa, det gör mig helt varm inombords ❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Så har jobb och kalas helgen dragit igång. Idag och i morgon väntas två 10h pass och har även blivit erbjuden några extra timmar på söndag. Dessutom fyller Joline 3år idag så i morgon är det uppstigning tidigt för att vara med på lite barnkalas. Sen väntas även kalas för lillebror på söndag så det är fullt upp kan man säga..

Idag har födelsedagsprinsessan varit hemma hos oss några timmar när hennes mamma och pappa jobbade. Livspusslet är inte lätt, speciellt inte när det är stängningsdagar på dagis.

Likes

Comments

Att försöka vända tillbaka dygnet efter att ha jobbat natt känns just nu stört omöjligt ! Dricker kaffekopp efter kaffekopp men ändå skriker kroppen efter sömn. Tänker varje kväll "idag ska jag somna i tid" och sen sitter jag där som ett ljus 23:45 och fönstershoppar på h&m och ellos för att jag helt enkelt inte är trött.

Jag är rädd att den här tröttheten är början på en dipp med ångest och extrem trötthet men vet ni vad, jag vägrar ! Efter att jag slutat med mina antidepressiva så känns det som att jag fått mig själv tillbaka och jag har dessutom hittat ett jobb som fungerar med min morgonångest, för jag jobbar aldrig morgon !

Att jag skulle börja jobba inom krog och restaurang branschen kändes väldigt otippat men det är galet vad jag trivs bra. Jag får skratta, va social och jag kan släppa alla bekymmer när jag jobbar. Varje dag när jag går hem så är jag totalt slut men jag är också lycklig. Lycklig att ha ett jobb där jag kan va mig själv fullt ut !

Nu är det i alla fall mamma-barn vecka och jag är ledig fram tills på fredag. Så i helgen ska barnen sova hos sin mormor. Skönt att i alla fall få 5 hela dagar tillsammans med kidsen och barnen är glada att få sova över hos mormor när jag jobbar helgen.

Sen har jag bara en helg kvar i augusti innan jag drar upp tempot och kör lite vardagar också. Det är ett väldigt pusslande med barnen med tanke på att jag jobbar kvällar och nätter men jag tycker att vi kommer överens väldigt bra. För barnens skull så måste vi de och jag vet att jag är både en bättre och gladare mamma när jag får jobba !

Så just för tillfället så guppar mitt liv framåt, sakta men säkert och det enda jag kan säga nu är FUCK ångest 👊 du är på väg ut ur mitt liv och jag hoppas att vi aldrig ses igen !

Likes

Comments

Ännu en barnveckan som lider mot sitt slut. Förstår inte hur tiden tillsammans med barnen kan rusa så fort förbi när tiden utan dom går så otroligt långsamt !

Hur som haver så har vi spenderat en av våra dagar på Framnäsbadet. William som vanligtvis älskar att bada fick ett totalt psykbryt över att han inte fick bada naken och så fort badbyxorna blev det minsta blöta så skulle de bytas. Tur var väl att jag hade med flera badbyxor så vi kunde byta och soltorka dom blöta mellan varven. Linus badade på som vanligt och i det stora hela så fick vi en riktigt mysig dag !

Idag har Linus varit mer utomhus än inne ! Visst är det skönt att han är ute och leker men jag får inte så mycket tid med honom som jag önskar ibland.. Men att han fått så mycket kompisar sen vi flyttat är riktigt roligt och han hinner knappt vakna på morgonen innan han frågar om han får gå till lekplatsen.

William sover i alla fall sedan en timme tillbaka och han var nog riktigt trött för jag har både dammsugit och skurat golv i lägenheten, haha. Linus tittar på spindelmannen och äter det obligatoriska lördagsgodiset. Han har dock försökt tjata sig till några minuter till på studsmattan, men nu får han allt hålla sig inne för idag !

Jag själv ska ta tag i tvätten och sen blir det slapp i soffan !

Likes

Comments

I tisdags så var vi på vårt första möte hos logopeden med William. Vi pratade lite om vad vi gjort hittills för att få språket att utvecklas och om att teckenstöd är en bra början och att vi ska fortsätta med de, men ännu mer än tidigare.

Tina som vi träffade och William lekte med olika bilder och tecknade allt från häst till röd lampa. William tog dom flesta tecknen direkt och Tina sa att det syntes att han verkligen var intresserad. Vi fick med oss ett häfte hem som innehåller våra 50 första tecken som vi ska försöka lära oss.

Vi ska även på en informationsträff i januari tillsammans med andra föräldrar som har barn i samma situation. Det ska bli riktigt spännande !

  • William
  • 590 Readers

Likes

Comments

Efter att jag skrivit om hur mycket arbetslöshet suger så fick jag faktiskt ett jobb på bion här i stan som städerska. Det var också tack vare blogginlägget jag fick jobbet då en anställd på bion läste de och undrade om jag ville ha jobb.
De trodde jag ju aldrig när jag låg hemma i sängen och hade ångest över att inte ha något att gå till på morgonen..

Inte så långt efter de så fick jag även en "aktivitet" via arbetsförmedlingen dom dagarna jag inte jobbade på bion. Fenix hette de och det var en mysig grupp med arbetslösa ungdomar som fick brainstorma idéer för att få ett jobb.

En dag så sa våra handledare till oss att skriva ut våra CV'n och ta en runda på stan. Vad jag är glad att jag gjorde de asså ! Tack vare den spontanrundan så fick jag min nuvarande praktikplats på stans bästa cafe !

Så bra som jag trivs på Bella Mi har jag aldrig trivts på ett ställe förut. När ett 6h pass bara flyger förbi och man faktiskt inte har någon större lust att gå hem när arbetsdagen är slut, ja då han man nog hittat rätt !

På söndag kommer jag göra mina första timmar som personal istället för praktikant. Konstigt nog så är jag lite nervös trots att jag ändå tycker att jag har hyfsad koll.. Men ibland blir det fel ändå. Men att känna att man får göra fel ibland och att man faktiskt inte behöver vara bäst och kunna allt direkt är så skönt.

I princip all min kvälls ångest som jag tidigare haft har försvunnit och jag behöver därför inte ta min vid behovsmedicin som gör att jag får super morgon ångest istället. Jag känner för en gångs skull att jag ligger på en jämn nivå. Ibland är jag lycklig, ibland är jag ledsen men det är inte så extremt stora svängar som det var innan och det är heller inte så långt att klättra från ledsen till lycklig som det varit tidigare.

Men att försöka pussla ihop jobb, praktik, barn och diverse möten när man är själv är riktigt svårt asså. Jag känner mig ganska rörig vissa dagar när jag tror att jag försovit mig fast jag egentligen börjar sent eller när jag skriver upp jobb tider men på helt fel dagar osv.. Att gå från arbetslös till heltid över en natt har verkligen varit en omställning men bara till det positiva egentligen.

Så när jag ändå sitter här och skryter om hur lycklig jag är och är sådär överdrivet positiv så har jag ju även en flytt att se fram emot den 1feb. Markplan, trädgård, tvättmaskin inne, barnen får varsina rum osv.
När jag och Linus pratade om framtiden för någon månad sen och satte upp punkterna

• jobb
• körkort
• bil
• hus/trädgård
• katt

Då trodde jag aldrig att jag skulle kunna börja bocka av den ganska snart. Kattpunkten kan eventuellt ha ändrats till fisk, haha.

Gå ut och gör de du vill göra. Ingen annan än du själv kan göra dig lycklig !

Likes

Comments

Visst är det trevligt att dra sig i sängen, dricka morgonkaffet i sängen och inte känna någon direkt stress. Men det är också väldigt tröttsamt i längden ! Förmiddagen har gått till ett långt samtal med Frida, ett avsnitt från serien Rita och ett mail till min handläggare på arbetsförmedlingen. Jag ligger dock fortfarande kvar i sängen trots att det är strålande sol ute och jag ser hur instagram fylls med badbilder. Arbetslöshet suger ! Jag kan absolut förstå varför folk blir deprimerade av det här. Så därför ska jag nu, kl 12:50 på dagen gå upp ur sängen och faktiskt göra nått vettigt.

Men vem vill inte ligga kvar i den här sängen ? Ellos sängkläder, i love you !

Likes

Comments

Förra veckan fick jag veta att vi inte skulle få flytta till radhuset som jag sökt och jag blev så klart lika besviken som vanligt. Det har i alla fall gått över nu och jag har igen vant mig vid tanken på att vi kommer bli kvar här på tredje våning ett tag till. Trots de så har jag sökt ytterligare ett radhus fast utanför stan. Hoppas inte så värst mycket på detta då jag inte har körkort men tåg och bussförbindelser såg helt okej ut !

Men jag har som sagt vant mig vid tanken att bo kvar här ett tag till och försöka göra det bästa av de. Jag trivs ju jätte bra i lägenheten men det är just det där med tredje våning.. Nu ska vi i alla fall släpa oss ner från tredje våning och till affären. Det är ju fredag och då krävs det fredagsmys från de små.


Likes

Comments

Att det kan finnas så mycket vilja i denna lilla kropp är ju helt otroligt. Promenaden från dagis som vanligtvis tar 15min tog idag en hel timme. I början var det vanlig trots i form av att vilja bli buren, vägra gå, ligga på marken och skrika, ja listan kan bli lång men sen gick trotsen över i ren maktkamp.

Ja har vanligtvis mycket tålamod när William testar gränser men efter 50min så var till och med min gräns nådd. Jag lyfte helt enkelt upp min 16kg tunga 3åring under armen och bara gick. William drog mig i håret, nöp mig och skrek så folk öppnade fönstren för att se vad som stod på. Jag log lite medans jag svor inombords för att min trotsiga 3åring höll på att slita av mig håret. Väl hemma så tog William ut sin ilska på allt som kom i hans väg, saker flög och storebror fick en smocka men när han väl lugnat ner sig ville han bara krypa upp i knät och kramas.

Nu är ordningen återställd och trotsdemonen har lämnat min treårings kropp, för denna gången !

Likes

Comments

I helgen har vi jobbat på att bli friska igen. Linus har haft ont i halsen, lite feber och kraxat som en kråka varje morgon. Jag har hostat och hostar fortfarande hela nätterna. Riktigt irriterande men det är skönt att Linus är pigg igen i alla fall.

Vi har trots förkylningar varit ute på vår första svamp promenad. Linus knatade på och var riktigt glad under hela promenaden. William knatade på riktigt bra också men han är ju så lätt distraherad så ibland fick han syn på nått spännande, stannade eller gick åt ett annat håll. På vägen tillbaka till bilen så orkade nog inte dom små benen mer för då satte han sig mest ner och tjurade. Då var det tur att pappa orkade bära en stund.

Likes

Comments