Fyrverkerier... Nyår är här igen och många diskuterar och smutskastar varandra hit å dit. Själv hör jag till djurens sida. Jag har själv sett Loke skräckslagen sitta bakom soffan och skaka och inte veta vart han ska ta vägen... Året innan stog han med och tittade och var helt lugn.
Ja det kan vända även för en jakthund.

Men jag hör också till dom som tycker att det är fint att titta på. Alla färger och former och ljuset som blir över himlen.

Ljudet är det som stör många å då även mig. Så varför tillverkar man inte bara knallfria fyrverkerier? Varför inte förbjuda dom som låter? Då får vi kanske lite "frid" i samhället och våra djur kan få lite lugn och ro under den tiden som fyrverkerier säljs..

Och nu en liten pik till er föräldrar som köper ut fyrverkerier till era barn.. Ni vet att ni bryter mot lagen!? Vet ni att ni sätter ett farligt "vapen" i era barns händer? Ett vapen som många gånger har används till mord, inte bara på människor utan även på djur. Varje år dör alltid nån som inte hann undan den raket som aldrig lämnade marken innan den sprängdes, eller den raket som tippar innan den flyger rätt in i dig innan du hinner tänka och ditt nya år börjar du på sjukhus eller till och med i en kista i kyrkan eller utspridd på gatan. Ja ni vet nog hur en bomb fungerar.

Till er som smäller fyrverkerier innan nyårsafton tänk er hur det är att ständigt vara livrädd, att ständigt gömma dig under sängen och ständigt ha en maxpuls. Djur överallt försöker fly i panik, djurägare försöker planera att ta in deras djur i tid eller kanske hoppa över den där sista promenaden för att man inte vill riskera att hunden sliter sig och försvinner. Hästägare som kanske inte har sina hästar ute efter lunch för man inte vill att dom ska springa iväg och hamna i samma öde som hästen Helge.

Jag hoppas att du/ni kan ta detta på erat samvete att pga er lever många i skräck under december. En del dör i hjärtattacker..

Tänk på det innan du tänder din.

Gott Nytt År 💋 Peace out✌

Likes

Comments