Hej! Jag har inte bloggat på en tid överhuvudtaget. Senaste inlägget var då jag hade kommit hem från Ruka. Skidsäsongen tog också slut då för min del. Efter skidsäsongen har jag tränat ganska lätt och haft lite mera vilodagar än vanligt, men snart gäller det att börja träna mera igen. Har löpt och gjort styrketräningar. Har även haft massor uppgifter, prov och läxor i skolan. Det fortsätter ännu en liten tid framåt, men snart är det också över och det förväntade sommarlovet är snart här. Har också hunnit med andra saker som t.ex. vara med vänner och familjen.

Nu är det påsklov och vi slutade skolan redan klockan 11 på Torsdagen. Efter den kortta skoldagen gick jag och några av mina vänner ut och åt lunch på restaurang. Det var roligt och en bra början på påsklovet. På Torsdagen hann jag också städa rummet, träna och bara ta det lugnt.

På Fredagen var vi ute på promenad i skogen med familjen och våra bekanta. Vi hade också tur med vädret då solen lyste. På eftermiddagen åkte vi hem till dem där de bjöd på middag och så spenderade vi också resten av kvällen där.

Idag har det varit en lugn dag, har inte gjort något extra alls. Sov ganska länge på morgonen, var ute en stund, ätit, varit på besök hos mommo och mofa, även hos min kusin, duschat, ätit en god middag och helt enkelt bara haft en skön dag. Mådde inte så bra på förmiddagen men det gick som tur ganska snabbt om och resten av dagen mådde jag hur bra som helst.

Ha en bra fortsättning på påsklovet!


-Sofia


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra veckan spenderade jag i Ruka och tog då alltså ledigt från skolan en vecka. Tog flyget upp på Söndagen och hem tillbaks på Lördagen tidigt på morgonen. Hade det jätte bra där, skönt att vara ledig och bara vara ute i friska luften!! Var ute i skidspåret för det mesta förstås. På Torsdagen råkade jag tyvärr bli lite flunssig så på Fredagen hamnade jag stanna inne, gjorde dock inte så mycket då det var lite dåligt väder den dagen. Vi gick också in till "stan" och gick omkring lite, var ute och åt på restaurang en kväll, gjorde lite läxor och bara tog det lugnt. Vädret var också bra, några dagar var det molnigt men några soliga dagar också. Har inte så mycket att berätta så bjuder på några bilder istället!


-Sofia

Likes

Comments

Idag är det Lördag och en vecka har igen gått. Veckan gick rätt snabbt enligt mig. Vi har två veckor provledigt nu i skolan så det är jätte skönt. På veckan hände inget speciellt. Hade vanliga skoldagar med några sovmorgnar vilket var skönt. Har försökt göra lite läxor bort och jobbat på några slutarbeten.

Idag vaknade jag kring åtta tiden och tog det bara lugnt på morgonen. Gick ut på promenad i det fina solskenet, vädret är såå fint där ute!! Efter det har jag bara varit hemma, ätit lunch osv. Idag är det bandyfinal så skall åka och kolla på den klockan 18. Matchen skulle till först börjat klockan 17 men då det är ganska varm där ute och solen lyser för fullt så är isen säkert för mjuk. Hoppas de ändå kan börja klockan 18 och att Akilles tar hem GULDET!! Så hela kvällen spenderas kort sagt ute på bandyplanen.

Här nere ser ni en bild som är från Ruka för några år sedan. I morgon på morgonen tar jag flyget dit för att skida i en vecka, det kommer bli hur roligt som helst. Hoppas bara på fint väder!


-Sofia

Likes

Comments

Har haft ett jätte skönt veckoslut med inget extra program. Sådana dagar behövs också. Har för det mesta bara varit hemma, tagit det lugnt, tränat, gjort bort lite läxor och andra skolgrejjer.
På Lördagen hade jag träningar på morgonen. Skidade i lite över en timme och vi hade parstafett och andra spurtter på klassiska skidor. Det gick bra. Efter träningen kom jag hem, duschade, åt och tittade senare på skidning. Krista kämppade fint fastän hon inte tog medalj! På kvällen gick jag ut på promenad med Chira och hennes hund i den vackra solnedgången. Gjorde inget speciellt senare på kvällen utan var bara hemma.
Idag vaknade jag av att solen sken in genom fönstret och det var så skönt att få sova. På förmiddagen gjorde jag bort skolgrejjer och läxor för nästa vecka. På eftermiddagen tittade jag en stund på skidning och Finland tog en medalj!!! Så Finland fick sammanlagt fem stycken medaljer i VM. Hade faktiskt själv tippat på fem och så blev det, haha! Åkte också senare till skidspåret för att göra en träning på klassiska skidor. Skidade i en och en halv timme och gjorde olika intervaller. Det gick jätte lätt och bra idag igen. Har bara tagit det lugnt nu på kvällen och skall snart börja sova.
Har varit skönt med ett ledigt veckoslut här hemma. Känner att jag är redo och utvilad för den nya veckan som jag starttar med sovmorgon!

-Sofia

Likes

Comments

Förra veckans Lördag var jag och pappa och kollade på VM i Lahtis. Det var såå roligt och där var också jätte bra stämning. Dock var där jätte mycket folk så lite trångt blev det att hitta plats. På Lördagen var det damernas skiathlon och Krista skidade super bra! VM håller ännu på tills Söndagen så man har nästan varje dag fått se på skidning från tvn. Vissa dagar kommer det den tiden man är i skolan så det är lite tråkigt.

Förra veckans Söndag hade jag tävlingar i Sibbo, 5km skate. Vi var bara fyra stycken i vår klass och jag van!! Det var ingen stor tävling men vem blir inte glad av att vinna? Vädret var inte det bästa då det snöade så banan var ganska mjuk. Tävlingen gick helt bra för mig ändå och jag är nöjd, det är det viktigaste!

På Måndagen började skolan igen efter en veckas sportlov. Veckan gick mest ut på vanliga skoldagar, prov läsning, läxor och träningar. På Onsdagen hade vi föreningens mästerskaps tävling. Under hela tävlingen regnade och slaskade det så det var inte roligt men jag van min klass så det gick bra ändå, haha!

Idag är det äntligen Fredag och vi hade en normalskoldag som kändes jätte lång men nu är det efterlängtade veckoslutet äntligen här!! Har inga extra planer. Skall skida så mycket som möjligt, kolla på VM och bara ta det lugnt. Skall inte heller iväg på några tävlingar så har ett ledigt veckoslut här hemma!


-Sofia

Likes

Comments