Kontakt : sofiiaeklund.blogg@hotmail.com

Allmänt

Hej på er,

då var den första dagen av sista året på gymnasiet avklarat. Precis som jag trodde så var det en väldigt lugn dag. Lite intro samt information på de lektioner vi hade idag. Inte mycket mer än så. Slutade även lite tidigare vilket var skönt. Nu sitter jag hemma och har nyss gjort mig en kopp te. Gått och blivit lite beroende av den varma drycken. Men det är ju så gott och mysigt. Hade även tänkt ta det lugnt och se ett avsnitt The O.C innan jag ska iväg och träna om ungefär 1,5 timme. Efter det väntar idol och hemmamys. Kommer alltså vara en alldeles lagom start på skolan och hösten denna dag.

Och juste, får inte glömma! Imorgon har jag en grym rabattkod till er här på bloggen och på min instagram. Så håll utkik!

Ha de bäst, kram!💗

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Allmänt

Hej på er,

då var sista dagen på sista sommarlovet för gymnasietiden över. Blandade känslor men skönt att komma tillbaka till rutiner. Den första tiden tillbaka i skolan efter sommaren brukar ju vara rätt lugn. Man går mest igenom kurser och så vidare så det drar väl igång på riktigt nästa vecka skulle jag gissa. Kommer vara en sådan konstig känsla att knappt ha några jämnåriga på skolan men vilken tur att jag har Isabella <3

Hur har jag tillbringat sista dagen då? Ja, jag har inte gjort något speciellt egentligen. Vaknade upp rätt tidigt hos Erik imorse då han skulle iväg och träna. Åkte och gjorde lite ärenden. När jag kom hem träffade jag mamma i dörren och följde då med henne ut på en del ärenden också. Kvällen har hittills varit lugn och lär fortsätta så. Ska snart ta en dusch och sen blir det mys framför idol som började igår. Brukar inte vara jätteduktig på att följa det men i år ska jag försöka!

Ha de bäst, kram!💗

Likes

Comments

Tankar


För lite mer än en månad sedan köpte jag mina första alldeles egna aktier. Har på senaste tiden blivit mer och mer intresserad av privatekonomi och har de i min familj och närhet som sparar och pratar aktier så tänkte att jag vill också testa. Självklart med en summa pengar som jag känner är okej för mig om det skulle förloras. För att spara i aktier är svårt och jag har verkligen inte den kunskap som jag önskar att jag hade för att göra riktigt seriösa köp och våga satsa lite. Jag är just nu i en lärofas där jag försöker lära mig av mina framgångar eller misstag för att sedan förhoppningsvis kunna utvecklas mer med tiden. Försöker läsa en del men även det är något jag måste step up mitt game i lite. Är med i nån grupp på facebook och älskar att sitta och läsa om olika ekonomiska funderingar folk har och även ta del av de lösningar och hjälp de fått. Den gruppen jag läser mest i är en grupp för endast tjejer vilket jag tycker är så bra. Fler och fler kvinnor börjar ta en mer ekonomisk roll och det hyllar jag! En dröm jag har i framtiden är att kunna vara ekonomisk fri men även att inspirera och kunna hjälpa andra till det också.

Men iallafall, dessa kronor som jag nu jobbar med ska jag inte heller röra på x antal år så min förhoppning är att värdet ska ha ökat en liten del iallafall. Men som allting i livet så går även börsen upp och ner. Vilket är anledningen till att jag använder pengar jag har råd att förlora värde på. Men min förhoppning är ju självklart att de pengar som jag sparar i aktier kommer kunna växa och att jag kommer ha nytta av detta i framtida lägenhetsköp eller dylikt. Så hur läget ser ut just nu är inte det viktiga utan det är snarare hur det ser ut om x antal år. De aktier som jag investerat i är även bolag som jag tror kommer gå bra vilket är bra för att våga ha kvar sina investeringar. Jag har även en liten summa i fonder också just för att minska risken en aning. Fortfarande en risk men inte riktigt lika hög som vid aktier. Ett alternativt sparande istället för att bara låta pengar ligga på ett sparkonto med i princip ingen ränta alls.


Någon av er som aktivt sparar i fonder eller akiter?

Likes

Comments

Inköp

Under min lilla shoppingtur igår fick jag med mig allting som jag sökte efter. Hittade den perfekta vita basic t-shirten. Finns att beställa HÄR (klick!). Köpte även ett gäng scrunchies. Snygga att ha i håret eller att bara ha som en accessoar på handleden funkar också. Känns även som att de är mycket mer skonsamt för håret att använda snoddar likt dessa. Jag köpte dem här på glitter, går att beställa från deras hemsida HÄR. Men hittade även att man kunde köpa 3-pack med scrunchies HÄR (klick!) för en lite billigare peng. Perfekt med lite nytt inför skolstarten på Onsdag!

Ha de bäst, kram!💗

Likes

Comments

Tankar


Då var vi framme på sista söndagen innan skolan börjar. Om en vecka har skolan dragit igång och dessa söndagskvällar lär troligtvis kännas tyngre än vad de gjort de senaste veckorna. Men som tidigare nämnt så känner jag mig rätt redo för skolan nu. Känns bra att komma tillbaka till rutiner igen. Välkomnar även hösten efter denna extremt kassa sommar. Det var väldigt länge sedan jag varit med om en sommar så dålig som denna. Riktigt tråkigt! Känns nästan som att jag är lika blek nu som jag var i början av maj vilket är rätt tragiskt. Tur att man har en F A N T A S T I S K resa framför sig om cirka 2 månader. Tänker berätta mer om det senare men det är verkligen en resa jag velat göra SÅ SÅ länge. Kommer vara en riktig upplevelse.

Såhär på söndagar tänkte jag att vi kunde ha lite tanke- och känslosnack. Jag älskar ju att tänka på allt möjligt och på kvällar i sängen vandrar mina tankar iväg att jag knappt klarar av att sova. Kan ligga vaken flera timmar och bara va i mina egna tankar om framtid, känslor och allt möjligt. Tänkte därför att det är ett bra sätt att avsluta veckan med att släppa ut lite tankar. Så troligtvis kommer det ett söndagssnack inlägg varje söndag som handlar om allt mellan himmel och jord. Det som finns i mina tankar just då. Vad sägs om det?

Likes

Comments

Allmänt, Outfit

Blus - Vila / Jeans - Gina Tricot / Skor - Michael Kors / Armband - Marc Jacobs

Good morning guys!

Har nyss gjort mig klar för att åka in till stan. Har en del ärenden jag hade tänkt uträtta idag. Måste hitta nån ny snygg basic t-shirt, måste fixa material inför skolstarten och liknande. Lär ha fullt upp större av dagen men det är skönt att ha någonting att göra på söndagar. Gjorde även min sista jobbdag igår så känns skönt med en dag då jag får bestämma lite själv vad jag ska göra. Lite egentid helt enkelt.

Ha de bäst, kram!💗

Likes

Comments