Header
View tracker

I söndags så var jag och Janna inne I NYC igen, så här är lite bilder. Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Dagen började med väcka mina värdbarn och ge dom frukost, fixa deras lunch + snack och efter det så var det dags för S och D ta bussen till skolan. Efter det så facetima jag med Alva och sen passade jag även på att träna. När klockan närmade sig tolv så kom Janna över och vi åt lunch, det var mysigt. Jag är så otroligt glad att jag lärt känna henne och att vi bor ca tre minuter ifrån varandra genom att bara gå. Det är verkligen perfekt!! Vid halv fyra så kom mina värdbarn hem och då var det läxor och träning som gällde. När min värdmamma kom hem, så åkte jag och Janna och köpte glass. Resten av kvällen spenderades framför tv:n för att se Victoria´s Secret Fashion Show. Detta var en väldigt bra måndag!

Likes

Comments

View tracker

Igår så började jag och Janna med att gå till macy's för att se på juldekorationer och sen gick vi vidare till New York Public Library. Det var så fint med julgranen som fanns där!!

Vi gick även till Grand Central för att se när de har dekorerat inför julen, det är så mysigt med allt julpynt/dekorationer!!

När det började bli mörkt så gick vi till Saks Fifth Avenue, för att kolla på all julbelysning och julgranen och skridskoåkningen vid Rockefeller Center. Det var så mysigt och jag fick jätte mycket julkänsla!!

Likes

Comments

Idag så hade S en läxa att pynta en snögubbe och vara så kreativ som möjligt, jag tyckte att hon gjorde ett bra jobb!! Hennes snögubbe blev jätte fin!

Likes

Comments

Janna found her true love!!

Idag efter att mina värdbarn åkt till skolan, så såg jag på serier och tvättade innan jag åkte för att fixa mitt hår. Jag försöker nämligen få tillbaka min blonda hårfärg, saknar mitt blonda hår!! Efter det så åt jag och Janna lunch och sen så kom mina värdbarn hem. Då var det snack, läxor, middag och karate på schemat som varje torsdag. När jag slutat jobba för dagen så åkte jag och Janna för att köp internet till Jannas mobil. Förstår verkligen inte hur hon klarat sig i över 3 månader utan internet?! Men nu har hon det och överlycklig är hon haha. Imorgon så är det fredag och helg, troligtvis så ska vi till Long Beach och träffa några vänner på kvällen så det ska bli kul!

Likes

Comments

Hej jag funderar på att åka och vara au pair men jag undrar vad var det som fick dig att åka?

Hej!! Det var många olika delar som fick mig att vilja åka. Sista året under studenten, så förväntar sig alla att man ska veta vad man ska göra efter studenten. Jag hade ingen aning om vad jag ville göra, det enda jag visste var att jag inte ville plugga vidare direkt. Det var inte för än jag gick på en utbildningsmässa och såg Cultural Care som jag började få en idé om vad jag skulle kunna göra efter studenten. Jag och min kompis Alva gick och lyssna på vad dom hade att säga och sen gick vi på deras informationsmöte och jag kände verkligen det är detta jag vill göra. Det enda som jag tvekade över var att det var en lång tid som man är borta 12 månader, ett helt år. Men jag har alltid enda sedan jag var liten velat testa på att bo i USA och jag ville lära mig språket bättre. Sen så gillar jag även att jobba med barn och jag tyckte att detta var ett jättebra alternativ. Jag ville testa på något nytt, jag ville inte bo kvar längre där jag bodde jag ville se något nytt och resa. Så jag började med min ansökan och i december så var jag klar och började få matchningar med olika värdfamiljer. Det var ett tag när jag faktiskt kände att jag kanske skulle strunta i det, då jag inte fick någon match som kändes rätt för mig. Men i januari så matchade jag med min värdfamilj och det kändes helt plötsligt självklart. Det var det här jag ville göra och det är det bäst beslutet jag tagit, men också ett av de jobbigaste. Jag lämnade allt jag visste och min trygghet där hemma. Men jag kan lova er som funderar på att åka som au pair att det är det värt det. Det finns vissa dagar som är jätte jobbiga, när jag saknar min familj och vänner. Men jag ångrar inte för en sekund att jag åkte, dom finns ju kvar hemma när jag kommer hem!! När jag saknar dom så ringer jag dom, det fungerar faktiskt väldigt bra!! Jag har lärt mig så mycket under dessa månader som jag varit här, jag har träffat så mycket nya människor, jag har fått en andra familj, vänner för livet, lärt mig språket bättre, körningen i trafiken känns inte alls jobbig längre, jag tar alla beslut själv, ingen kan ta dom åt mig, jag har växt så så mycket i mig själv på bara 3,5 månader. Tänk då vad jag kommer lära mig under resterande månader och vad jag kommer uppleva! Så om ni funderar på att åka, gör det. Du kommer inte ångra dig!! Det kommer bli ett av de bästa åren i ditt liv!

Likes

Comments

Några bilder från balen och studenten. Som jag saknar dessa två dagarna!!

Då var helgen slut och det var måndag igen. Jag har faktiskt inga planer för denna veckan än, men det får jag nog snart. Troligtvis New York en av dagarna kanske. Idag så träffade jag Janna när mina värdbarn var i skolan och sen var det det vanliga schemat som gällde när de kom hem. Snack, läxor, simning, middag och karate.

Likes

Comments

Idag så var det dags att börja julpynta. Mina värdbarn var så glada och exalterade när vi pyntade julgranen haha. Världens sötaste är dom!! Det blev jätte mysigt med julgranen och speciellt när den lyser fint på kvällen. När vi var klara med julpyntet så gick jag och Janna en lång promenad i över en timme. Det var så skönt då jag inte kunnat träna på en månad för jag har varit sjuk. Så denna söndagen har varit en väldigt bra avslutning på helgen!! Jag hoppas ni haft en bra helg därhemma,kram.

Likes

Comments