Header

Alltså egentligen är detta ett skriva av sig inlägg, för jag måste få ur mig detta, jag vet att jag skrivit detta flera gånger på en gemensam blogg jag har men det räcker inte...

KAN INTE ALLA BARA ACCEPTERA VARANDRA FÖR VAD MAN ÄR?!

Alla normer som finns idag, VARFÖR? Min största fråga är egentligen varför? Är de där för någon nytta eller för att göra så, främst, att unga kvinnor och BARN ska må dåligt över de själva redan i ung ålder? Det jag egentligen ser mest idag, det är normen över hur DU ska se ut? Du ska vara lika smal som en pinne, du ska inte äta något och allt där till. Är det så folk vill att vi ska se ut. Många, NOTERA att jag INTE säger alla!!!!, killar letar bara efter tjejer som är smala som pinnar men har D-cupa eller över samt en rumpa så att man tror att byxorna spricker. Det är tyvärr den uppfattningen jag fått utav dagens killar. Det blir ju bara en mardröm. Jag har alltså läst om tjejer som är typ 8 år och tycker de är "tjocka". Det är alltså sådant samhället bygger upp. Jag är inte smal, absolut inte, men bara för att jag har lite mer fett på kroppen betyder inte det att jag inte kan bli älskad, för det blir jag, av vänner, föräldrar, min partner. Jag, och även många till har även lagt märke till att en viss klädkedjas kläder KRYMPER. Alltså jag som vanligtvis har 38 i byxor eller M i tröja, har alltså testat upp till stl 42 innan de passar, likadant så att jag fått gått upp till L, men kan inte gå högre då XL inte funnits i just de plaggen jag kollat... Det är sjukt att det måste vara så, det är ju bland annat därför många unga tjejer får ett sådant lågt självförtroende.( Nu pratar jag om egna erfarenheter samt vad kompisar sagt).

En annan sak jag märk ska vara någon slags norm, det är seriöst detta ang Sex. Ja, jag orkar inte dividera om vad jag får skriva och inte. Alltså jag är 18 år, jag är fortfarande oskuld, men ÄNDÅ ska jag få skitkastning och glåpord för vilka val JAG gör i mitt liv. Det är alltså mitt beslut och inte andra, men ändå kan folk inte hålla käften. Att man idag tydligen ska ha haft samlag innan en viss ålder för att man ska vara "normal" det är inte rätt någonstans. Varför tvinga sig till något? Det är just därför jag inte gör något, jag vill inte tvinga mig till något jag vet jag inte vill för tillfället. Men ändå går folk och säger "Du ska ju ha förlorat oskulden innan ni varit tillsammans i 1 år" eller att det säger "Stackars kille"? Alltså VA?! VAD FAN RÖR DET ER?! Jag kanske har den mest förstående och underbara pojkvännen som faktiskt inte TVINGAR mig till något jag inte vill och väntar? Jag personligen är inte redo men ändå förstår folk inte det. Det vissa människor inte verkar förstå det minsta lilla är att förhållande bygger inte på Sex, det bygger på allt annat.

Det jag egentligen vill komma med detta inlägg är att normer inte borde finnas, det är en hemsk sak som förstör för många.

DU är perfekt som du är, vare sig du haft samlag med 20 st eller inte alls, eller om du har lite fett på kroppen eller inget alls. fortsätt kämpa för den DU är och inte vad andra vill att du ska vara!

​Förlåt för rörig text..

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jo, jag har haft väldigt mycket upp förra veckan så vart aldrig något som jag typ lovat haha.

Iallafall, förra tisdagen åkte jag upp till min kära pojkvän och stannade där fram till fredag kväll. Hade det jättetrevlig tillsammans och var ute och åt på Hamburgarprinsen som jag typ dör för haha. Åkte hem fredag kväll tillsammans med min pappa och var hemma över natten, som är högst troligt och onödigt att skriva egentligen men skit samma. PÅ lördagen blev det upp ganska tidigt för pappa och jag hade handledarkursen mellan 10-14. Runt 12 kom Theo ner så min mamma fick hämta honom under tiden kursen pågick. Väl hemma fick jag stresspacka lite och sen åka ner till Hotellet för att checka in. Väl efter vi checkat in, gick vi till Texas Longhorn och åt. Sen begav vi oss tillbaka till hotellet, kollade på TV och hade det bara mysigt vi två medans vi väntade på att min pappa skulle ringa.

Väl där efter mötte vi de på en pub i Norrköping för att bara prata, vilket inkluderade att Theo träffade mina föräldrar och min bror. Vilket för mig var ganska nervöst, vilket jag tror att Theo tyckte med. men efter en stund släppte det, eller iallafall för mig. kan inte tala för oss båda utan att veta.

Oh justja, vad som hände? Jo jag fyllde 18 i lördags! 😍 så nu kan jag göra majoriteten själv haha.

Nä nu ska jag sova, godnatt på er tills vidare!

Bjuder på en gammal bild på fina Gittan, saknar henne så <3

Likes

Comments

Ja! Nu har jag bestämt mig, ALLT som inte handlar om hästar kommer att läggas upp här. Men finns intresset så kommer det komma upp om ridpass med, men då kommrt detytill 90% att vara kopierat från Teames bloggen!

Men till det andra: Jag ger er en längre update på hur mitt liv varit sen sist. Ja, det är inte så mycket som hänt enligt mig men mycket enligt er, vad vet jag.

Jag har gått ut andra ring, vilket menas med att jag börjar mitt sista år på gymnasiet, sad story. Jag tar alltså studenten om mindre än 1 år! Vilket jag faktiskt inte längtar ett dugg till..

Jag och min kära pojkvän har firat ett och ett halvt år (4 maj) men var inget speciellt att fira haha.

Planer för min födelsedag har kommit upp, så nu är hotell bokat så att han kommer ner när jag fyller, så ska vi gå ut och sen bara umgås vi två, vilket jag ser fram emot. Samt att jag åker upp till honom på tisdag kväll vilket jag längtar till att bara på krama om honom riktigt ordentligt.

Sen har jag börjat fixa så jag får övningsköra, så den 12 augusti ska jag och min pappa gå handledarkursen, vilket jag längtar till att få börja köra.

sen har det väl egentligen inte hänt så mycket. Men kommer börja hålla bloggen uppdaterad med allt möjligt, från hur tråkig min vardag är till hur jag klagar på skolan eller körpasset gick 😂😉 Men alla hästrelaterade inlägg kommer läggas upp på @teames bloggen!


Nä nu ska jag börja planera blogginlägg som ska komma upp och lite där till, på båda bloggarna!

(Bjuder på en bild jag tog 4 dagar efter vi vart tillsammans haha)

Likes

Comments

Jag blir så himla trött på att detta varenda dag sker i omgivningen utav att ens huvudpersonen vet om det. Detta sker dagligen och allt på grund av att människor inte kan lagarna om Upphovsrätten, vilket finns en väldigt lätt och simpel regel.

"Fotografen har ensamrätt till sina fotografiska verk i samma stund som de har skapats. Ensamrätten innebär att alla andra som vill använda ett fotografiskt verk måste ha tillstånd från fotografen. Fotografens rätt delas in en ekonomisk del och en ideell del"

(Källa: http://www.sfoto.se/tio-fragor-om-lag-och-ratt, läs mer om upphovsrättslagen på Riksdagens Sida )

Detta är det vissa människor inte förstår. Att den som tycker på kameraknappen som exempelvis, tillhör bilden, det spelar ingen total roll om det är din mammas kamera eller din egna, tycker din kompis på knappen äger hon bilden och kan då sälja verket till dig om du vill ha den.

Det de flesta inte vet det är att upphovsrätten träder in automatiskt när du klickar på kameraknappen och knäpper. Och denna så kallade Upphovsrättslagen gäller då från den stunden och i hela 70 år framåt. Visst vill du ha en bild så gärna men inte har råd att betala, ja men vänta 70 år så är bilden fritt fram din eftersom den då inte gäller längre.

Något jag sätt finns över hela Instagram är något som kallas Luftstall. Luftstall går då tydligen ut på att du har bilder på hästar som du sedan "säljer" för "pengar" osv. Och då tar då alltså dessa "luftstall" bilder från google eller någon annanstans och tycker det är fullt okej. Och om vi fotografer nu hittar dessa bilder och påpekar att det faktiskt är stöld och olagligt enligt SVENSK lag att inte sno elr ta andras bilder. Så om vi nu säger till ja då är de så fega att inte stå för sina handlingar att de tar bort kommentaren och blockerar en.

Enligt mig, är det bara fegt och då vet man att man gjort fel men ändå gör de inget åt det?

~

Något annat jag stör mig extremt mycket på är när folk säger att det är ens kamera som knäpper bra bilder och att kameran gör allt jobb.

NEJ NEJ NEJ OCH ÅTER IGEN NEJ

Det är inte kameran som gör allt jobb, det är inte kameran och objektiven som är bra. Det är som om jag skulle säga till dig, vilken fin bild du målat, vilket jobb dina pennor måste gjort. vad använder du för några? Det är PRECIS samma sak. Visst att kameran är med och skapar, JA men det är dina pennor med. För att få den perfekta bilder måste du kunna inställningar, du måste kunna redigera osv. Det är alltså inte kameran allt beror på det är människan bakom den. Fotografer som jobbar med yrket kan alltså sitta i timtals och redigera bilder och det sista de/vi vill höra är att bilderna blev bra, och sedan fråga vilken kamera vi använder.


Snälla förstå att det finns de som lever på att fotografera och de som gör det ger inte bort allt gratis. Utrustningen är verkligen inte gratis, resorna är inte alls gratis, oavsätt om du har bil eller inte. Det är inte gratis, något av det.


Detta är vad jag ville säga, tack och hej för min del.

Likes

Comments

Jag lovar att jag inte är död, har bara inte haft något speciellt att skriva. så har blivit tomt på uppdatering. Men iallafall, idag är en bra dag, äntligen hittat lite motivation till träning vilket känns toppen såklart! Så målet för mig är väl att komma ut och jogga/springa fram och tillbaka till Ica (ca 5km fram och tillbaka + några förfärliga backar) minst 3 gånger i veckan. Vilket jag hoppas jag kan hålla såklart då jag är en extremt dålig person på att hålla saker.. Men men jag ska försöka och samtidigt uppdatera er på hur det går.

Ja idag fick vi iallafall börja träna på kanyl och spruthantering vilket resulterade med att vi satt och sprutade in vatten i apelsiner samt lärde oss hanteringen så som att inte ta på vissa delar utav sprutan och nålen med mera. Och även hur vi ger ögon och örondroppar!

Imorgon ska vi ta hand om en katt och en hund, tror det är hantering vi ska ha 🐱 Vilket blir extremt intressant eftersom vi aldrig hanterat katt på dessa lektioner utan enbart hund.

Jaja nu är energin slut i kroppen och jag ska nu sova, Go'natt!


Likes

Comments

Okej.. Jag ska inte skylla på alla i Sverige NEJ eftersom det var extremt många av oss som faktiskt ville detta. Sen kommer dessa så kallade sportkritiker som sedan sitter, bara för att inte Sjöström eller någon av de andra vann, trycker ner och säger att det är en skam för Sverige. Jag fattar inte hur dem faktiskt kan ha mage att sitta och säga det som de säger. De säger bland annat: "För förlåt Peder Fredricson, men det här är inget annat än en liten idrottsprislig skandal." eller "– Jag tycker att det är katastrof, jag blev skitförbannad och ville gå därifrån. Jag blev riktigt förbannad. Ingen förtjänar priset mer än vad Sarah Sjöström gjorde"

Alltså det gör mig så förbannad. Det gör mig så förbaskat besviken på hur dåliga förlorare dem faktiskt är. Att dem faktiskt inte kan acceptera att ridsporten är större än vad dem trott och att svenska befolkningen faktiskt bryr sig om ridsporten. Ett exempel är när de i Expressen skriver att "Han tog OS-silver Okej. Men det går inte att jämföra med någon som tar OS-guld, OS-silver och OS-brons. I en större sport än ridning. Det är skandal.". Detta gör mig bara så sjukt förbannad....

Men det som gör mig mer förbannad är att de håller på att jämföra de olika sporterna.. Simning är inte alls som ridning, inte ens i närheten, det närmaste de kommer varandra är att det är enmanna tävling och att det finns olika tävlingar. Det gör mig så sjukt trött på hur folk beter sig trots att dem är vuxna. Peder gjorde något ingen annan i OS gjorde. Han tog sig igenom OS UTAN att riva hinder en ända gång. Och det är bara en av alla de sakerna Peder gjord för Svensk Ridsport.

Jerringpriset ska väl ändå vara Folkets röster? Varför då bli sura när ni själva VET att folk röstar på den man vill? Detta är bara klart bevisat att Sverige består utav mer hästmänniskor än vad ni trott sedan innan.

Om vi kör en annan jämförelse, Vi tar Fotboll och Ridning. Vad gör dem i fotboll? De jagar en boll tillsammans med ett X antal andra män eller kvinnor mot andra lag. Ridning handlar allt annat om än att jaga och springa efter en boll. Där handlar det om samspel tillsammans med ett djur som inte ens förstår vad du säger. Det handlar om ett djur som kan, helt utan tvekan, kunna döda dig. Det är ett djur och ingen leksak.

Jag tycker precis som Linn Strelin, (Stycke taget från hennes blogg) "Jag föreslår att Jerringpriset läggs ner. För om det ska gå ut på vem som vunnit flest medaljer så behövs ingen röstning genom svenska folket, då säger det sig självt – klart och tydligt. Men ska det fortsätta, då hoppas jag att de som väljer att kolla på galan accepterar vinnaren – vem det än blir. För att säga att någon ”inte är värdig vinsten”, när hela grejen går ut på att svenska folket ska välja, då är man inte tillräckligt sportslig för att uttrycka sig eller kolla på Jerringpriset överhuvudtaget. Punkt."

Avskaffa Jerringpriset eller lär er acceptera att ni inte alltid kan få er vilja igenom.

Länge Leve Peder!

(Notera, detta är MINA åsikter)

Foto: Roland Thunholm

Likes

Comments

Ja idag har det väl inte varit så himla mycket. Hade Djursjukvård idag och gick igenom väldigt många olika instrument som används inom arbetet. Vart lite annan planering då vi egentligen skulle ha hälsoundersökning men blir nästa vecka istället. Imorgon kör vi på bandagering vilket blir kul 😄

Idrottsgalan, YES, Peder vann Jerringpriset!! Så himla sjukt glad och typ satt och skaka innan de sa att han vann 😂 Han förtjänar det 😄

Och även under kvällen nu har jag suttit och pluggat på fredagens prov om sår och sårbehandling :D

Likes

Comments