Header
View tracker

Okej.. Jag ska inte skylla på alla i Sverige NEJ eftersom det var extremt många av oss som faktiskt ville detta. Sen kommer dessa så kallade sportkritiker som sedan sitter, bara för att inte Sjöström eller någon av de andra vann, trycker ner och säger att det är en skam för Sverige. Jag fattar inte hur dem faktiskt kan ha mage att sitta och säga det som de säger. De säger bland annat: "För förlåt Peder Fredricson, men det här är inget annat än en liten idrottsprislig skandal." eller "– Jag tycker att det är katastrof, jag blev skitförbannad och ville gå därifrån. Jag blev riktigt förbannad. Ingen förtjänar priset mer än vad Sarah Sjöström gjorde"

Alltså det gör mig så förbannad. Det gör mig så förbaskat besviken på hur dåliga förlorare dem faktiskt är. Att dem faktiskt inte kan acceptera att ridsporten är större än vad dem trott och att svenska befolkningen faktiskt bryr sig om ridsporten. Ett exempel är när de i Expressen skriver att "Han tog OS-silver Okej. Men det går inte att jämföra med någon som tar OS-guld, OS-silver och OS-brons. I en större sport än ridning. Det är skandal.". Detta gör mig bara så sjukt förbannad....

Men det som gör mig mer förbannad är att de håller på att jämföra de olika sporterna.. Simning är inte alls som ridning, inte ens i närheten, det närmaste de kommer varandra är att det är enmanna tävling och att det finns olika tävlingar. Det gör mig så sjukt trött på hur folk beter sig trots att dem är vuxna. Peder gjorde något ingen annan i OS gjorde. Han tog sig igenom OS UTAN att riva hinder en ända gång. Och det är bara en av alla de sakerna Peder gjord för Svensk Ridsport.

Jerringpriset ska väl ändå vara Folkets röster? Varför då bli sura när ni själva VET att folk röstar på den man vill? Detta är bara klart bevisat att Sverige består utav mer hästmänniskor än vad ni trott sedan innan.

Om vi kör en annan jämförelse, Vi tar Fotboll och Ridning. Vad gör dem i fotboll? De jagar en boll tillsammans med ett X antal andra män eller kvinnor mot andra lag. Ridning handlar allt annat om än att jaga och springa efter en boll. Där handlar det om samspel tillsammans med ett djur som inte ens förstår vad du säger. Det handlar om ett djur som kan, helt utan tvekan, kunna döda dig. Det är ett djur och ingen leksak.

Jag tycker precis som Linn Strelin, (Stycke taget från hennes blogg) "Jag föreslår att Jerringpriset läggs ner. För om det ska gå ut på vem som vunnit flest medaljer så behövs ingen röstning genom svenska folket, då säger det sig självt – klart och tydligt. Men ska det fortsätta, då hoppas jag att de som väljer att kolla på galan accepterar vinnaren – vem det än blir. För att säga att någon ”inte är värdig vinsten”, när hela grejen går ut på att svenska folket ska välja, då är man inte tillräckligt sportslig för att uttrycka sig eller kolla på Jerringpriset överhuvudtaget. Punkt."

Avskaffa Jerringpriset eller lär er acceptera att ni inte alltid kan få er vilja igenom.

Länge Leve Peder!

(Notera, detta är MINA åsikter)

Foto: Roland Thunholm

Likes

Comments

Ja idag har det väl inte varit så himla mycket. Hade Djursjukvård idag och gick igenom väldigt många olika instrument som används inom arbetet. Vart lite annan planering då vi egentligen skulle ha hälsoundersökning men blir nästa vecka istället. Imorgon kör vi på bandagering vilket blir kul 😄

Idrottsgalan, YES, Peder vann Jerringpriset!! Så himla sjukt glad och typ satt och skaka innan de sa att han vann 😂 Han förtjänar det 😄

Och även under kvällen nu har jag suttit och pluggat på fredagens prov om sår och sårbehandling :D

Likes

Comments

Äntligen en ny vecka full med nya utmaningar. Idag och imorgon är sådana extra roliga dagar eftersom vi har djursjukvårdskurserna med praktiskt dvs att vi är i klinikrummet och liknande, vilket för mig är askul! Och detta har vi både måndag och tisdag men även torsdag och fredag, men då är det inte de praktiska delarna utan de mer teoretiska.

Idag får vi även se ifall Peder Fredriksson får Jerringpriset eller inte, hoppas och håller alla tummar, tår, tassar och hovar för att det ska gå igenom. Taggad till tusen! :D

Mycket mer finns väl inte att säga, kommer väl ett inlägg ikväll :D
(Mitt schema för denna vecka)

Likes

Comments

View tracker

Men gud vad jag längtar tills dess! Det är helt sjukt, och jag ska äntligen få träffa en kompis som jag träffade senast 2015. Så jag åker till henne på fredagen den 24 feb. Så är i Göteborg runt 13-13.30 någon gång och så blir jag upphämtad. Sen på lördagen går vi på Göteborg horse show och söndagen så åker jag tillbaka. Men det ska bli så sjukt kul att träffa henne igen då vi har så sjukt kul tillsammans vanligtvis! Och så kommer jag äntligen få rida och såklart med världens bästa ridsällskap!

Vilka av er ska till Göteborg Horse Show? Har själv aldrig varit där tidigare så för er med erfarenheter får ni jättegärna skriva hur det är, om det är precis som på Stockholm horse show elr mindre? Samt någon som vet ifall man får ta med sig kamera in och fota från läktaren? 😁

Kramar på er

Likes

Comments

Satt idag och pysslade samman en ny header till bloggen, och med lite hjälp utav Sonny så fick jag ihop en fin header! :D
Åsikter från er? :)

Likes

Comments

Gör som jag och alla andra ryttare och ickeryttare! Rösta på Peder Fredriksson i kampen om Jerringpriset! Ladda ner SVT Duo appen!

Likes

Comments

Hittade ytligare 2 hästbilder som får mig att längta så sjukt mycket tillbaka till sommaren. 😍
(Ignorera dock min fotologga, enbart för att jag glömde spara utan)

Likes

Comments

Detta har ändå varit en väldigt kort vecka. Måndags hade vi studie dag så då försvann måndagen, i tisdags hade vi djursjukvård, vilket var askul och intressant då vi fick vara med när vår lärare (som också är veterinär) tog emot en riktig patient för undersökning och så vidare, sen hade vi djurens biologi och 3 timmar svenska. Igår var också ganska slapp, hade entrepenörskap hela förmiddagen och engelska hela eftermiddagen så väldigt slappt det med. Idag hade jag bara 2 lektioner så legat under täcket med värmedynan mer elr mindre halva dagen haha. Sen imorgon är det djursjukvård igen, dem roligaste lektionerna under hela veckan, och sen idrott som vi får se ifall jag är med på..

I helgen ska jag och min kille ha en riktig myshelg med film och mys. Ska bli sjukt skönt att få slappna av, men ska även plugga inför provet nästa vecka.

Jaja ska iallafall inte klaga över denna vecka, så får vi se hur nästa vecka ser ut.

Likes

Comments