Posted i: Afrikansk, Efterårsmad, Gryderet, Aftensmad, Kylling

Det skal du bruge:
1 hel kylling eller lår/bryst
1 blomkål
1 aubergine
1 løg
6dl
12dl kyllinge bouillon (evt 16dl vand og 2 terninger)
1tsk paprika
1tsk spidskommen
1tsk gurkemeje
1tsk muskat
1tsk peber
1/2tsk nellike
1/2tsk kardemomme
1/2tsk korianderfrø
1/2tsk kanel
Olie
Salt

Sådan gør du:
Skær auberginen i skiver og drys dem med salt. Lad dem ligge i 20-30min, og vrid dem efterfølgende.
Læg alle krydderierne i en morter og knus dem - eller brug stødte krydderier.
Hak løget fint og steg det på en pande i lidt olie.
Parter kyllingen i lår, vinger og bryst. Hak brystet i mindre stykker.
Læg kyllingen på panden med løgene og drys hele krydderblandingen over.
Steg til de har taget farve og er blevet gyldne.
Vrid imens auberginerne og skær blomkål i små buketter.
Tag en stor gryde og drys 2dl ris i bunden.
Læg kyllingestykker+løg ovenpå risene.
Steg auberginerne på panden i 2-3min.
Læg dem ovenpå kyllingen.
Steg blomkålsbuketterne i 2-3min på panden.
Læg dem ovenpå auberginerne.
Drys de resterende 4dl ris over.
Slut med at hælde bouillonen over.
Der skal IKKE røres i retten.
Låget kommes på og retten skal simre i ca 45min.
Efter de 15min har den godt af at stå og hvile 15min, stadig under låg.
Server retten ved at hælde den ud på hovedet i et fad, så kyllingen kommer øverst. Retten hedder også op/ned.
Drys med lidt persille og en grøn salat.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Efterårsmad, Gryderet, Svinemørbrad

Det skal du bruge:
2 mørbrad skåret i store tern
2 rødløg skåret i tynde både/skiver
4 hvidløg skåret i små tern
1 pose spinat, vasket
1 bakke cherrytomater
1/4 soyafløde/piske/madlavningsfløde
2 x vand i flødekartonen
1/2 flaske hvidvin
1 pakke bacon i skiver, skåret i mindre stykker
Salt
Peber
1-2 bouillonterninger
Persille
Ris

Sådan gør du:
Steg bacon på panden.
Tilsæt løg og hvidløg og steg med.
Svits mørbradstykkerne i lidt olie i en gryden.
Put bacon, løg og hvidløg i gryden, sammen med en hel pose spinat.
Hæld fløde, vand, bouillon og hvidvin i i gryden og lad det boble.
Smag til med salt og peber.
Det skal gerne stå og simre i min. 1 time.
Syntes du sovsen er tynd, kan du jævne den eller bruge madlavningsfløde med hvedemel.
Server med ris og hakket persille.

Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Efterårsmad

Det skal du bruge:
1 stripetti squash
Olie
Salt
Peber
Oregano
3 æg
2dl rismel (mere hvis du ønsker den mere fast)
1 håndfuld revet ost

Sådan gør du:
Del stripettien i 2 halve. Skrab kernerne + trevlerne ud.
Læg dem på en bageplade med skærefladen opad.
Pensel med olie og drys med salt, peber og oregano.
Bag stripettien ca 1 time i ovnen ved 200° varmluft.
Når den er færdigbagt skrabes alt kødet over i en skål. Til brug som spaghetti, trevler du forsigtigt med gaflen og løfter det ud af skallen.
Bland den bagte stripetti med æg, ost, mel, salt, peber og extra oregano.
Pensel et stykke bagepapir og bred massen ud i enten en cirkel eller firkant. Jeg fik 2 bageplader ud af min masse. Dog ikke helt ud til kanten og de var firkantede.
Bag pizzabundene i ovnen i godt 15min ved 200° varmluft.
Nu kan du fylde dit yndlings fyld på.

Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Oksekød, Vietnamesisk

Det skal du bruge:

2 tykstegsbøffer eller andet kød

Blødt fluffy sandwich brød

Blandet salat

Mayonaise

Frisk koriander

Agurk

Marinade:

1 lille løg

3 fed hvidløg

1 stk citrongræs

1 spsk sød soya

1 stk palmesukker (den runde)

2 spsk fiskesovs

1 spsk olie

Salt og peber

Pickles:

250g gulerod

1½ dl eddike

1 dl vand

1 stk palmesukker (den runde)

1 tsk salt


Sådan gør du:

Start med marinaden. Pil det yderste lag af citrongræssen af.

Skær bunden af og og skær den lange træede stilk af.

Du skal kun bruge det lille hvide tykke stykke.

Put alt i en blender og blend til en fin sovs.

Skær kødet i tynde strimler og marinér i marinadesovsen i 1time - den kan sagtens klare flere timer.

Imens det marinerer, laves pickels.

Skær gulerødderne i fine fine tynde små stænger.

Hæld eddike, vand, palmesukker og salt i en gryde og kog op.

Når det er kogt op, tages gryden af pladen og lagen hældes over gulerødderne.

Lad det stå 1 time.

Efter 1 time, varmes en pandes GODT op med lidt olie.

Fisk kødet op af lagen og smid det på panden.

Start med lidt af gangen, så det steger og ikke koger.

Kom mere og mere kød på.

Kødet vil stege og karamelisere - blive mørkt og sticky.

Hæld det overskydende marinade over og steg til alt er sticky.

Flæk dit sandwich brød på langs.

Smør en god mayo på bunden.

Læg salatblade først, dernæst agurkeskiver, kød, pickles og koriander.


Vil du ha' extra dressing, er denne helt perfekt til!

2spsk fiskesovs

4spsk sød soya

Saft fra 1 lime

1 hel rød chili

2-3cm ingefær

2 fed hvidløg

Sesamfrø

Rødderne fra den friske koriander - så mange du lyster.

Blend det hele og tilsæt dernæst sesamfrø


Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Efterårsmad, Suppe

Det skal du bruge:

Olie

6 store kartofler, skrællet og skåret i tern

2 porre, renset og skåret i skiver

1 stort løg, fint snittet.

2 laurbærblade

7 dl hønseboullion

1 dl madlavningsfløde, soyafløde eller piskefløde

Salt

Peber

Pynt:

Bacon

Persille/purløg


Sådan gør du:

Varm en gryde godt op med lidt olie samt løg.

Steg løgene til de er klare og smid kartofler og porre i gryden.

Når det har fået et par min, tilsættes bouillon, laurbærblade, alt og peber.

Lad det småboble i 30min.

Blend suppen til den er helt glat og tilsæt fløde - eller behold den som den er.

Smag til med salt og peber.

Server med sprødstegt bacon, persille og/eller purløg

Likes

Comments

Posted i: Pesto, Tilbehør, Dressing

Det skal du bruge:

1 pose Pinjekerner

1 bakke Ramsløg, ca en god håndfuld (du kan også bruge 2-3 hvidløg)

1 stor pose Spinat

Smagsneutral olie, raps f.eks.

Salt

Peber


Sådan gør du:

Rist pinjekernerne på panden til de bliver gyldne.

Pas på de ikke får for meget, så de bliver for mørke.

Put alt i en blender og tilsæt lidt olie.

Hvor meget olie der skal i, afhænger af hvilken konsistens du ønsker.

Jeg er til en fast pesto, så jeg bliver ikke alt for meget.

Pestoen kan bruges i sandwich, til salat, til brød, på pizza, på kylling - alt.

Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Oksekød, Pastaret

Det skal du bruge:

Raps eller olivenolie

1 pakke hakket oksekød

2 rødløg, finthakket

4 hvidløg, presset.

2 stilke selleri, skåret i små skiver.

1/2 pose revet gulerod eller riv 2-4 stykker selv.

1 stor dåse tomat puré

1/2 flaske tomat pasata

1-2dl rødvins

2 spsk balsamico

Basilikum

Timian

Salt

Peber

Bouillon

Laurbærblade


Sådan gør du:

Varm en sautepande godt op med lidt olie.

Steg løg og hvidløg til de er gyldne og tilsæt det hakkede oksekød.

Når kødet er stegt, tilføjes gulerod og selleri.

Hæld en hel dåse puré i, sammen med pasataen, balsamico og rødvin.

Lad det stå og boble, så alkoholen koger fra.

Tilsæt krydderierne og lad gerne retten stå og simre i en god 1/2 time.

Har du extra tid, tager den ikke skade af et par timer.

Server med spaghetti, revet parmasan, persille og Heinz (selvfølgelig)

Likes

Comments

Posted i: Morgenbrød, Brød

Det skal du bruge:

1 pakke gær, 50g

2spsk sukker

1dl mælk

1 æg

300g hvedemel

150g blødt smør (ikke blandingsprodukt)

1/2 tsk salt

Pensling og pynt:

1 æg, lidt vand og salt til pensling

Hvide birkes, blå birkes, chia frø - hvad du har.


Sådan gør du:

Rør gær med sukker, til det smelter. Mix evt. med fingrene.

(Sukker aktiverer gæren og du behøver derfor ikke varme din mælk op)

Tilsæt æg og mælk. Dernæst mel og salt.

Ælt dejen og ælt smør ind i dejen.

Dejen er klistret. Men jo mere du arbejder med dejen, jo fastere bliver den.

Rul delen ud i en firkant på et melet bord, ca 20cm x 60cm

Pisk æg, vand og salt sammen.

Pensel det på dejen og fold siderne ind, så dejen ligger i 3 lag. Klem dem ikke sammen.

(Fold på langs. Fold 1 side til lidt over midten og fold den anden siden ovenpå)

Vend dernæst dejen rundt.

Skær ud i 10 lige store stykker, pensel med æggemassen og dyp i birkes eller chia.

Sæt dejstykkerne på bagepladen og lad dem hæve 10min til de rejser sig lidt.

Bag dem i ovnen på 220grader alm. ovn i ca 10-15min.

Du kan også lægge dem i køleskabet efter de er foldet og skåret og tage dem ud lidt før, de skal i ovnen om morgenen. Kan holde sig et par dage i køleskabet.


Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Kylling, Oksekød, Taco

Det skal du bruge:

Nachos chips

Hakket oksekød eller kyllingebryst

Taco krydderi

Revet cheddar ost

Romane salat

Hakket rødløg

Cherry tomater

Peberfrugt

Persille

Kidney bønner


Sådan gør du:

Steg oksekødet sprødt i tacokrydderiet (Tilsæt IKKE vand).

Vælger du istedet kylling; Kog kyllingen, strimle det med 2 gafler og rør krydderi i.

Beklæd en bageplade med bagepapir.

Bred nachos chips ud.

Læg oksekød/kylling ovenpå, og afslut med ost.

Bag i ovnen til osten er smeltet.

Hak imens alle grøntsagerne og skyld bønnerne.

Ta' bagepladen ud af oven og lad det køle et par minutter.

Smid førs salat over, dernæst hakket rødløg, tomat, peberfrugt, bønner og persille over.

Server med salsa, guackemole og creme fraice.

Likes

Comments

Posted i: Aftensmad, Gryderet, Onepotpasta


Det skal du bruge:

250g spaghetti

3dl madlavningsfløde 8%

3dl vand

2 rødløg, hakket

300g kylling i små tern

6 hvidløg, presset

100g revet gauda ost

1 håndfuld cherrytomater

Lidt klippet purløg

1 bouillonterning

Salt

Peber


Sådan gør du:

Ta' en god rummelig gryde.

Skær, hak og pres alle ingredienserne.

Fyld det hele i gryden på én gang.

Kog det 20-25min, til kyllingen er helt gennemkogt og spaghettien er kogt færdig.

Er du usikker på kyllingen, så kog den forinden.

Rør godtog jævnligt, da det ellers kan brænde på - pga. fløden.

Likes

Comments