Kan inte nog beskriva hur mycket jag avgudar vår mammagrupp. Tänk att vi en dag i februari när våra knoddar var 2-3 månader placerades tillsammans och att det idag knappt kan gå en vecka utan att man faktiskt på riktigt saknar att umgås. Onsdagarna är min föräldralediga dag från jobbet och också den dagen då jag och Oscar passar på att umgås med gänget. Älskar det. Visst kan jag sakna vårt dagliga umgänge som det mer eller mindre var innan jag började jobba, men vi försöker så gott det går att få ihop det. Jag och Elin träffas ju ändå via jobbet 1-2 dagar i veckan när hon går in några timmar, alltid en tröst men åh vad jag och Oscar njuter när vi får samlas allihop. Idag var vi hos Lina och Noel på glöggmys, med var Elin, Alice, Anna och Zion. Supermysig eftermiddag som avslutades med en runda på stan för oss och barnen.

Yes, jag och Oscar kan skratta oss lyckliga som fick detta gänget i vår morsa-grupp❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Tänk att du varit såhär liten, tänk att du redan är mer än 1 år. Tiden går hiskeligt fort men jag älskar varje varje dag. Visst bjuder du oss ibland på utmaningar med meningsskiljaktigheter, envishet och krokodiltårar men oftast är du den där bedårande killen som med ditt stora hjärta välkomnar världen med en stor bamsekram eller en go, slabbig puss.

Mamma blir gång på gång förvånad över hur mycket kärlek man kan känna, älskade onge.

Likes

Comments

Knotten i mammagruppen växer och merparten av dom har nu fyllt 1 år varpå de i min värld har gått från bebisar till barn. Växer i ett galet tempo. Många av dom har till och med börjat gå, där har Oscar en bit kvar då han kan stå själv utan att hålla i sig men vågar inte prova att gå. Skrutte.

Häromdagen var Alice här och lekte, så himla kul att se dom små knoddarna leva sig in i lekens värld och busa loss. Verktygsbänken och tipitältet var helt klart i centrum för deras lek💙

Likes

Comments

Ja, han råkar absolut vara värld att fira varje dag året runt men jag är ingen av de som tycker att det är töntigt med en speciell dag. Jag älskar att ge Claes lite extra uppmärksamhet för att han är en fin pappa och uppskattar dessutom att se hans genuina glädje när han blir serverad frukost på sängen med tårta och presenter.

Det är stort att vara pappa, det är tufft att vara pappa och det är ibland överväldigande. Ansvaret man har som förälder och pressen man sätter på sig själv att alltid vara den bästa man kan vara för sitt barn. Vår uppfostransfilosofi är genomgående att diskutera, förklara och tackla allt med ett leende. Där är vi väldigt eniga. Vi skulle aldrig få för oss att bråka inför Oscar, inte heller höja rösten eller skälla på honom. Världen är hans lekplats, där för att utforska och ses som hans. Så ska det förbli. Men därav tycker jag inte att alla pappor ska firas bara för att dagen existerar, att vara en närvarande, förstående, uppmuntrande och trygg förebild är ett stort jobb och det är det inte alla som klarar. Om så att man brister bör istället denna dagen tas tillvara för reflektion över hur man kan förbättras i sitt föräldraskap. Alla barn förtjänar att växa upp men en trygg, närvarande förälder i en kärleksfull miljö.

Claes är en fantastisk pappa och han förtjänar bli upplyft för det. Han älskar frukost på sängen, att han får presenter är dessutom en bonus han inte tackar nej till. Detta året blev det en Samsoe-tröja från den senaste kollektionen och en Chemex, klart kaffekalendern ska testas av med stil.

Tack Älskling för att du är den bästa pappan i världen för vår lilla Oscar.

Likes

Comments

Oscar vaknade 05.30 så istället för att ligga kvar i sängen hoppade jag in i duschen och begav mig till jobbet. Älskar att vara först på kontoret, dels för att hinna mysa till det med tända ljus för mina kollegor men också för att i lugn och ro få starta dagen.

Claes och Oscar möter mig efter jobbet för ett besök på kyrkogården, vi ska tända ljus på Oscars farmors grav och gammelmormors grav. Efter väntar ett optikerbesök och uthämtning av mina nya glasögon. Efter att glaset trillade ur på mina då vi var inlagda på sjukhuset har jag varit glasögonlös och förkyld, dålig kombo när man bara har linser att välja på.

Likes

Comments

Ovanstående grabb fyller 1 år nästa vecka och fixandet inför hans kalas är i full gång. Kalaset väntas äga rum den 11/11 men hans födelsedag är ju redan på torsdagen. Födelsedagspresenter är redan färdighandlade sedan länge. Övertaggad, ja! Tårtan är beställd, nu återstår dekorationer och övrigt fix samt inslagning av alla presenter. Det sistnämnda sparar jag till en kväll nu i helgen då jag och Claes kan sitta i lugn och ro efter nattning, med ett varsitt glas vin och slå in allt.

Utöver detta så pågår jakten efter julklappar för fullt, med själva julafton är vi i princip klara förutom den största presenten som måste beställas från Tyskland. Lite meckigare, därav har den fått vänta. Lottningen av secret santa till familjen återstår så där finns att lösa, likaså till några av de minsta i släkten. Oscars adventskalender är inköpt och de huvudsakliga presenterna till den men även där har jag några småsaker att lösa, typ småpåsar med majsringar etc till mellandagarna.

Har jag nämnt att jag både älskar att ge presenter och julen?! Kombinationen när man har ett eget barn är lurig, lätt att överköpa sig men jag hoppas jag har lyckats lägga det på en rimlig nivå.

  • 416 Readers

Likes

Comments