De senaste veckorna har det bakats massor i detta hushåll, muffins, kladdkaka, bullar, scones, äppelkaka, etc. Idag tog jag min bröd-oskuld och det ser inte helt pjåkigt ut. Återstår dock att se hur det smakar. Vågar inte hoppas på för mycket, första gången vet man aldrig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jonna, Dennis och Alicia kom upp på besök och vi har haft en fantastisk eftermiddag. Solen sken som vilken sommardag som helst och vi njöt till fullo. Fikade i trädgården, gick en promenad runt fästningen och lekte i Spökitetsparken. Dagar som denna får en må bra ända in i själen.

Likes

Comments

Idag blir det 4:e dagen i rad som jag och Oscar umgås med Elin och Alice. Hur mysigt är inte det då?! Denna veckan har det infallit så att ingen av oss hade annat planerat varpå vi haft tid att umgås med varandra varje dag. Oscar och Alice verkar gilla det lika mycket som jag och Elin.

Igår bjöd vi hem herrskapet på scones-frukost, barnen busade ikapp och jag och Elin åt ikapp. Lunch på Espressohouse och bus i Spööökitetsparken. Ännu en fantastisk dag med andra ord. Idag väntar Mammaträff hos Anna och Zion i Trönninge, så himla mysigt!

Likes

Comments

Härom dagen hade vi världens bästa dag jag och Oscar.

Vi inledde dagen på BVC hos Malin där den lille följde sina kurvor, något lägre viktuppgång än han brukar ha men med tanke på hur mycket han rör sig är det inget att oroa sig över. Hur sjukt är det inte att nästa besök är 12-månaders besöket, inte bara kommer grabben nästan vara 1 år men det är vaccin som väntar och läkarkoll. Dessutom är jag tillbaka i arbetslivet igen efter föräldraledigheten och farsan är istället den som kommer vara hemma.

Dagen bjöd utöver BVC-besök på picknick med Elin och Alice i apelviken, långa promenader och eftermiddagsfika i trädgården. Har jag sagt att jag älskar att umgås med denna lilla grabben! Paniken över att man ska gå tillbaka till arbete börjar infinna sig. Kanske också nervositeten över att nytt jobb väntar spelar in. På lördag ersätts min anställning inom byggsektorn som ekonomichef med en ny anställning som controller på mitt kära Iduna. Tillbaka till smyckesbranschen känns magiskt!

Likes

Comments

Oscar sover skitdåligt. Han vaknar och gallskriker i panik varpå han fått sova emellan oss för att känna sig trygg. Vet inte om det hjälper dock för nu sover vi alla dåligt. Han vänder och vrider sig, gråter fortfarande lite då och då och verkar drömma massor. Oss sparkar han i huvudet, på halsen eller tränger ut, det är väl fine men det lilla man kunnat sova gör man ju inte ändå för att man är så nervös att han ska kravla ut sängen i sömnen. Vi alla är slitna med andra ord.

Dock, är man redan vaken kan man lika gärna hitta på saker. Innan 9.30 hade jag städat lägenheten, gett Oscar frukost och sorterat i förrådet under trappan. Claes var inte lika pepp på dagen men lyckades få med honom och Oscar till syrrans match i Kvibille. To be honest, matchen var sådär- de kan mycket bättre och det slutade 1-1. Men, vädret var magiskt och delar av familjen var där så vi klagade inte. Väl hemma har Oscar lyckats ordna med två bajskatastrofer som fått mig att få panik lika många gånger. Jag är inget fan av avföring, hade jag kommit undan med gasmask hade jag förmodligen haft det. Claes hämtar sig bättre än jag och står nu och lagar pannbiffar till oss. Jag och Oscar ligger och busar i bollhavet och försöker bearbeta det som precis inträffat.

Likes

Comments

Igår blev det en utflykt ner till Halmstad för att lämna lite av Oscars urväxta kläder i förrådet och hämta hem vinterkläder till morsan och farsan. Väl där bestämde vi oss för att organisera upp förrådet bättre och köpte därför nya kartonger och märkpenna för att kunna organisera ordentligt. Det blev sjukt bra, Claes och Oscar körde runt och busade med lastvagnarna medan jag i lugn och ro kunde sortera allt i rätt lådor. Det är helt sjukt vad mycket mer plats det blir när man får ordning på allt, man mår dessutom bra in i själen. Har jag nämnt att jag är ett riktigt kontrollfreak när det kommer till struktur?! Nästa mission blir att köra ner Claes mormors gamla stol och bord som vi haft i läshörnan inför Oscars 1 års dag. I present väntar saker som kräver den platsen och jag ser så fram emot att fixa där. Hur som, mitt i detta fix unnade vi oss ett besök på Heagårds Skafferi där vi alla käkade lunch. Oscar käkade medhavd saffransrisotto medan morsan tog för sig av deras soppbuffé (hösten i ära) och farsan åt några smörrebröd. Supermysigt och så värt.

Likes

Comments

Mrs Mighetto släppte sin nya kollektion idag. Har inte fallit lika hårt för tidigare som jag gjort med denna. Denna är magisk. Den första som faktiskt går rakt in i hjärtat på mig. Därför hade jag bestämt mig för att Oscar för första gången skulle få träda in i Mrs Mighettos värld, siktet var inställt på girlanden med ballonger men efter endel fundering föll valet på affischen med pojken och kepsen. Hade gärna haft bägge men den kändes bäst i magen och passade bra in med övriga affischer som Oscar har. Fick köpt bland annat girlanden med hästar till lillasyster i julklapp och en annan tavla till en kompis i julklapp. Det blir bra men visst hade inte den med ballonger suttit fel. Men, hold your horses sofie- eller rättare sagt, håll i dina cashpesetas.

Ber om ursäkt för trött inlägg från mobilen, sovande pojke i famnen.

(Bilderna ser ni är hämtade från Cirkusfabriken där alla inköp skedde. Fantastisk butik för övrigt.)

Likes

Comments

Oscar äter sin macka i lugn och ro. Jag semi-kollar nyheterna (äntligen sanktioner mot Nordkorea!!) och äter min standardfrukost, keso med bär och müsli tillsammans med morgonkaffet.

Om 2,5 h beger vi oss ner till Halmstad för Oscars första frisörbesök. Varför Halmstad kan man undra?! Jo, Anne ska få den äran. Den enda jag litar på gällande barnklippningar. Jag blir säkert bättre på förtroendefronten med tiden men första gången är känslig. Återkommer med resultat.

Likes

Comments