Jag, Oscar, Elin och Alice tog en dagstripp till Göteborg. Planen var egentligen att spendera eftermiddagen i Slottsskogen men då vädret var lite ostabilt och det dessutom var en längre promenad dit än vad vi räknat med styrde vi om planerna till shopping och fika.

Vi hade en jättemysig eftermiddag och visst fick vi shoppat, mer än vad jag räknat med. Hittade ett par Sam Smith-skor till Oscar, likadana som han redan har idag men storleken större då de befintliga är nästan urvuxna. Jag älskar de skorna så de var ett givet köp. På Zara hittade vi flera tröjor, en skjorta och en vinterjacka. Superbra alltihop och dessutom väldigt prisvärt. Morsan fick inte med sig något mer hem än en ansiktskräm från favoritmärket Kiehl's, alltid något. En perfekt eftermiddag med fantastiskt sällskap.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I lördags bjöd bästa vännerna in till fest i Halmstad. Hela gänget var samlat utom Filip. Det händer så sällan idag att vi alla lyckas vara på samma plats, Pillan och Tessan bor i Stockholm, Linnea och Fidde i Örebro, Joel i Växjö, Ola och Hannah i Malmö, Bulan och Sofie i Vittinge, jag, Claes och Filip i Varberg. Det är egentligen bara Emma, Emma, Peter och Daniel som bor kvar i Halmstad. Men i lördags lyckades nästan alla vara med och festen var barnfri, Oscar var i gott förvar hos Sara och Johan och skulle spendera sin första natt utan mamma och pappa.

Kvällen bjöd på en ofantlig mängd glädje. Vi behövde detta. Jag är så otroligt tacksam för mina fina vänner och kan inte med of beskriva hur taggad jag är för vår gemensamma resa till Riga i september. Att Oscar dessutom skötte sig super och inte saknade mamma och pappa en sekund kändes toppen, det värmer mamma-hjärtat att se att han är så trygg med sin moster.

Likes

Comments

Har letat efter ett par nya soffkuddar ett tag, egentligen hade jag spanat in mig på La Plata-kudden från Svenskt Tenn men då den kostar 1300 kr/st och vi har för avsikt att köpa hus inom de närmsta 6 månaderna så måste jag dels tänka på ekonomin mer och vågar heller inte köpa saker som passar in idag men eventuellt inte i huset. Jag älskar vår Josef Frank-tapet idag och hade gärna haft samma någon dag i framtiden. Den är dock inte den lättaste att inreda med. Hur som, häromdagen upptäckte jag att Åhlens kommit in med nya kuddar , tänkte först köpa de gula då jag egentligen vill ha in mer färg i rummet men långsiktigt är de grå förmodligen bättre. Får fortsätta med den strategi jag har idag, dvs ta in mer färg med hjälp av blombuketter och nya växter.

Likes

Comments

Igår gick den årliga familjekampen av stapeln. Det är ett nytt koncept men tanken är att den ska vara årlig, fasta lag och återkommande lekar/tävlingar. Vi passade på att ha familjekampen här hemma hos oss då vi ändå skulle fira födelsedagar. En superkul och lyckad dag. Segrande fick lag rosa men lag blå är redan nu törstiga på revansch.

Likes

Comments

Medan Claes fixade middagen för kvällen tog jag och Oscar en runda på stan med missionet att förse familjen med söndagsgodis. På vägen till Hemmakväll gick vi inom Lindex och hittade ovanstående. Blev totalkär i printet med tvättbjörnarna och hade mer än gärna köpt matchande tajts om det funnits men icke. Tröjan med tvättbjörnarna fick följa med hem i stl 80 då jag gillar den lite over-sizade stilen och Oscar nästan är där nu. Dinosaurietröjan fanns endast från stl 92 och uppåt men den var helt enkelt för söt för att inte följa med hem den också, den kommer garanterat vara en karamell att suga på länge, där fanns det tajts i samma kamel-färg med prickar på. Funderar på om det eventuellt behöver kompletteras med dessa. Tål att tänkas på.

Likes

Comments

De mer omfattande uppdateringarna får vänta till vi är på hemmaplan. Idag lämnar vi Paris, det gör alltid lite ont i hjärtat men jag tröstar mig med att det aldrig är farväl utan "på återseende". Det är svårt att beskriva men Paris får mig känna mig på jorden, som om hela jag landar och jag känner mig mer hemma där än någon annanstans. Mer hemma än i Sverige. Drömmen om att en dag köpa ett sommarhus i norra Frankrike lever fortfarande.

Jag ser fram emot när Oscar blir något äldre; att få visa honom Paris på riktigt, att leka med honom i de parkerna och förhoppningsvis får han känna sig lika hemma som mamma. Trots att vi bara åkte för några timmar sedan saknar jag det redan.

Paris, du är och kommer alltid vara mina drömmars stad.

Likes

Comments

Vi kom för någon timme fram till vårt boende för natten. Vi lånar en lägenhet (se ovan) av en vinmakare här i Chablis som Claes känner. Det låter konstigt men det ska faktiskt bli skönt att få en natt för oss själva i lugnet, inget hotell, ingen hotellfrukost att stressa ner till. Bara vara vi. Imorgon möter vi upp Clotilde för en provning av hennes viner, ikväll väntar vin, ost och familjemys.

Likes

Comments