Vilken mysig dag vi hade igår. Moster Sara kom på besök vid 13-tiden, med sig hade hon en present till Oscar. Han älskar att få paket, man kan riktigt se lyckan och förväntan i hans ögon när han öppnar. Han tycker det är lika kul öppningsmomentet, som presenten i sig. Snabbt går det visserligen inte men det är sååå mysigt att se! Han fick en donut-mus där varje ring bjöd på olika känslor, "konsistenser", ljud och där musen pep. Han älskade den!!
Vi hade för avsikt att äta på Lilla Napoli i Falkenberg men då där var fullbokat in på minuten fick vi tänka om. Istället bar det av till Laxbutiken i Heberg, visserligen inte fy skam det heller. Oscar åt vitt bröd för första gången och det var minsann inte pjåkigt. Jag och Sara åt varsin laxtallrik och till efterrätt fick det bli årets första glass i glasscaféet, då Oscar givetvis inte ska äta glass så fick han en risklämmis och lika glad för det var han.
På kvällen kom Filip över, Claes grillade och gjorde mat och tillsammans, efter Oscar hade somnat för natten tog vi ett varsitt glas vin och njöt av varandras sällskap. En riktigt bra dag med andra ord.

Likes

Comments

Oscar har börjat växa ur sitt babyskydd från Stokke i samarbete med BeSafe. Dessvärre har inte Stokke någon bilbarnstol att presentera varpå vi nu fick nöja oss med en svart. Stokkes samarbete med BeSafe går ju ut på att de egentligen använder samma färger som på vagnarna, Oscar har allt i midnattsblå.
Har haft lite ångest inför detta köp då jag tycker att det handlar om mycket pengar men idag kom babyland ut med en rabattkod som berättigade kunden till 15% rabatt på just bilbarnstolar från BeSafe. Jag var snabb med att klicka hem BeSafe izi kid i-size X2, säkerhet är något vi aldrig skulle få för oss att tumma på så att den skulle vara plustestad var en självklarhet. Dessutom ville jag ha den senaste då den dels har Isofix men också side inpact-skydd. Trots rabatten är det såklart mycket pengar men köpet behövde genomföras oberoende om rabatten hade funnits i bilden eller ej.

Likes

Comments

Trots att han är hostig och lite rosslig är denna killen lika glad som vanligt. Vi myser, busar med hans leksaker i sängen och sjunger sånger. Vår plan är att utgå från sängen idag och ge honom en chans att få förkylningen ur systemet. Ska dock ta en promenad i eftermiddag så han får lite frisk luft och vi får uthämtat hans nya magmedicin som äntligen landat på Apoteket.

Likes

Comments

Precis kommit ut från Trädgårn' och kvällens konsert med Miriam Bryant. Helt sjukt jävla bra. Ursäkta svordomarna men helt seriöst, hon var magisk. Tack Elin, Jonna och Elin för fantastiskt sällskap. Detta gör vi om!

Likes

Comments

Idag har varit en fullspäckad dag, känns som jag fick gjort hälften av allt jag planerat. Började iallafall dagen med givande samtal med intressanta personer vilket alltid är välkommet. Min kära vän och kollega Ivanko sms:sade att han var ledig och i krokarna varpå jag glatt bjöd in honom och hans vän på en kopp kaffe. Han hade semester idag då han skulle kört någon form av rally (mycket oklart) men hans bil blev aldrig startklar. Men inte var jag ledsen för det, blir alltid väldigt glad av att umgås och träffa honom. Elin och Alice kom med lunch och tillsammans satt vi alla på terassen och hade det trevligt medans barnen sov. När grabbarna lämnade placerade jag och Elin oss i varsin solstol, Oscar vaknade ganska kort därefter varpå han iklädd keps och bomberjacka fick inviga våren.
När bägge barnen var vakna flyttade vi oss in, gav de bägge mat och lekte på ovanvåningen. Barnen visade sig vara lite lätt stingsliga så begav oss ut på promenad varpå de bägge somnade gott. Svängde förbi Apoteket, Kvantum och systemet (förra veckan var ett vin vi fått av syster korkat varpå jag reklamerade det. Nu hade den nya flaskan kommit, ser fram emot att dricka det till helgen) innan vi mötte upp pappa Claes hemma. Oscar var lite orolig vid nattning, misstänker någon förkylning på G men när han väl somnade så sov han gott. Jag och Claes har käkat charkisar till kvällsmat och snart ge oss för dagen.

Bara härliga saker har upptagit dagen men ändå är jag helt slut mentalt. Sova inatt ska inte bli fel.

Likes

Comments

Jag missade tillfället då logopeden var och gästade vår mammagrupp, jag tror det var den dagen då jag, Anders och Per var på Ästad vingård på besök. Därför fick jag idag göra ett inhopp i mammagruppen med bebbar födda januari/februari. Oscar missade att nappa innan så jag hade en lätt stingslig bebis att hantera, jag hade fullt sjå med att underhålla honom så att det inte tippade över på gråt.
Därav fick jag kanske inte ut mesta möjliga från detta tillfället men fick iallafall bekräftat att den lille ligger rätt med förväntningarna för hans ålder, fick dessutom lite tips för hur jag ska introducera maten (läs fisk och kött). Logopederna sysslar tydligen med mer än "bara" tal, mat är tydligen också del av deras arbetsbeskrivning. Mer än vad jag visste, men superbra tips fick jag och Kerstin som höll i utbildningen var jätteduktig.

Mest givande tycker jag alltid är att träffa andra mammor, alla var nya för mig idag men jag kände igen flera. Hade sett en av tjejerna på StarkMamma-träningen, och Elina hade jag mött på en promenad med Elin. Superkul att träffa dom igen och ännu roligare var att Elina skulle börja träna med oss på StarkMamma på torsdagarna framöver så vi lär träffa både henne och hennes lille Isak fler gånger. Följe hem hade jag med ännu en mamma vars son också heter Oscar, vi pratade om sömnsvårigheter, nattningar och introduktionen av spjälsäng. Visst är det fantastiskt hur rollen som nybliven mamma öppnar upp för nya relationer och diskussioner? Älskar nätverkandet som våra små kärlekar för oss in i.

Likes

Comments

Jag har blivit utmanad av @thesss genom @THEJACORNELIA att göra hennes och @SSANDRAS söndagslista!
För @thesss blev det en måndagslista, för mig blev det en tisdagslista. Alltid bättre än något, listan denna gången avser kläder.

1. Vad är din favoritfärg på kläder? Svart, alla dagar i veckan. Kanske för att det alltid går till alla tillfällen, matchar hellre med roliga accessoarer.

2. Ditt sämsta klädesköp? Oj, har gjort många i mina dar men det måste väl vara de där sjukt snygga pumpsen som var för höga för mig för att jag med värdigheten i behåll, skulle kunna gå i dom.

3. Några plagg du absolut kommer att bära i sommar? Jag är en kjol-tjej, så en flickig vart utsvängd kjol och en instoppad tisha. Avslappnat men ändå uppklätt.

4. Plagg du tycker är fint men inte passar i själv? Oj, mycket. Jag är kort därav sitter saker sällan som de ska på mig. Men det måste vara allt oversizeat. Sjukt snyggt på alla andra men på mig blir allt som tält. .

5. Använder du mycket märkeskläder? Jag är en riktig mix. Favoritkläderna kommer från GANT och Filippa K, så ja till viss del. Men älskar att matcha upp med jeans från Gina eller en volangtopp från H&M. Mina aktier i H&M gör mig lite "patriotisk". Jag tycker framförallt H&M är väldigt duktiga på sina barnkollektioner.

6. Ditt bästa klädköp i år? Min grå kavaj från Esprit, köpte den på rean på MQ och den sitter bra och är framförallt väldigt "Sofie". Hade kunnat bo i mina kavajer.

7. En färg du absolut inte har på kläder? Lila, fint på andra men jag ser ut som ett spöke. Mina fräknar går helt enkelt inte ihop med lila.

Jag utmanar nu @VDB och @Luvanberg att göra samma lista.

Likes

Comments

Vill så gärna ha en vana att innan nattning, läsa en saga för Oscar. Ett tillfälle för oss att sitta ner, mysa och varva ner från dagens intryck. Både jag och Claes har läst Knacka På flera gånger idag, den älskar Oscar. Till kvällsnattningen fick det bli bamse, så mysigt. Ska verkligen bli bättre på det och försöka skapa denna vanan.

Älskar förresten Oscars sock som hänger på tre-kvart, dra av strumporna är en favoritsyssla. Därav är Lillister magiska, dom kommer bara på tre-kvart. Inte längre.

Likes

Comments