Jag blev kass natten till idag, får inte i mig något. Sedan igår har jag tappat 3 kg i ren vätska, vågen står nu på 45,5 kg och jag känner mig svagast i världen. Tur att O.C. finns på Netflix, det är alltid räddningen när jag mår dåligt. Har anmält mig sjuk till försäkringskassan, orken räcker inte till att vara en bra mamma till Oscar idag så Claes stannade hemma och tog en föräldradag istället.

Har precis fått min första mysstund för dagen med Oscar, Claes är och hämtar dumplings på det nya kinesiska haket. Planen är att stanna i sängen och förhoppningsvis bli människa till imorgon.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Läste @Ovaddad 's blogg och blev så himla sugen på att delta i ready4life's Fitchallange i 8 veckor. Går som tidigare nämnt och tränar 2 ggr i veckan med StarkMamma men nu är det uppehåll i 3 veckor innan en ny 7-veckors period går igång. Vill verkligen komma i form till sommaren och framförallt få en tajt mage igen så nu kör vi. Känns som den perioden i livet igen då man tränade simning flera dagar i veckan och red alla. Dags att få känna sig stark, sund och tajt åter igen.

Tips till alla er som bor någorlunda nära Kungsbacka, 249 kr är ingenting i jämförelse med vad man får. Ska försöka få med Elin på tåget med.

Likes

Comments

Idag var jag och Elin på Öppna Förskolan och gjorde gipsavgjutningar på Oscar och Alice fötter och händer. Så himla mysigt, dels miljöerna och personalen men också det faktum att barnen älskade det- mest Alice dock. Det ska bli så himla kul att se det färdiga resultatet nästa vecka när avtrycken torkat. OM vi längtar!

Likes

Comments

Jag vet inte vad jag ska tänka eller känna.

Överläkaren ringde och följde upp resultatet av min bäckenmätning då vi tidigare haft kontakten. Detta p.g.a. min/Oscars förlossning inte gick enligt textboken och därav utredningar har gjorts i efterhand på vad som gick "fel". Jag är först och främst väldigt tacksam för den uppföljning som har gjorts, inga klagomål där. Tänker jag tillbaka på förlossningen, kan jag än idag önska att jag fått uppleva den häftiga känslan att nå ända in i mål den naturliga vägen. Överläkaren beskrev det så bra; "Sofie, du sprang ett helt marathon. Skillnaden för dig var att tre meter innan mål stukade du foten och du blev istället buren över mållinjen."

Resultatet från bäckenmätningen bekräftade att jag har en trängning. Denna trängning innebär svårigheter för mig att föda vaginalt även om det inte är inte är ett blankt nej, det skulle bara kräva speciella förutsättningar. Oscar var normalstor och vägde 3575 gram, i mitt fall blev han för stor. I samtalet framkom med de underlag röntgen gav, att jag aldrig kunnat föda Oscar den naturliga vägen. Det indikerar också min förlossningskurva. Allt var normalt, jag öppnades 10 cm, Oscar gick ner som han skulle men fastnar och står istället och stångar mellan kl. 17 och 01 dagen efter. Jag ligger i krystvärkar utan att förloppet går framåt. Hela förlossningen varade 31 h. De ser huvudet, jag kom så lågt som 90 procent av vad de kallar en fullgången förlossning innan det konstaterades att han satt fast. Då trodde man att det berodde på att han låg med huvudet vinklat uppåt, vilket är en del av problemet men nu vet man också att mitt bäcken var för trångt för hans storlek. Överläkaren sa också att det var tur att sugklockan inte användes, hade den lagts så hade det kunnat gå riktigt illa.


Mina val för framtida graviditeter/förlossningar ser ut som följande. Planerat snitt är att föredra, annars krävs det att barnet är väldigt litet för att jag ska klara att föda fram det. Skulle jag i diskussion med läkare ändåvilja prova vaginal förlossning igen måste en detaljerad plan sättas upp med regelbundna viktskattningar av barnet där man eventuellt sätter igång mig tidigare än beräknad födsel, problemet med detta är att det dels inte är att föredra att barnen föds långt för tidigt samt att det finns inga garantier för att förlossningen ändå kan gå hela vägen. Dock med starka värkar, ett snabbt förlossningsförlopp och en liten bebis är det ingen omöjlighet.

Min största prioritering kommer alltid vara bebisens välmående, inget snack om saken. Dock har jag enligt läkaren i princip genomgått en hel förlossning varpå jag bara blivit snuvad på konfekten, dvs den häftiga känslan när barnet kommer ut och värkarna avtar. Även om jag än idag skulle välja kejsarsnitt så finns det ändå någon del i mig som är avundsjuk på alla de därute som fått uppleva känslan av befrielse och glädje när barnet kommer ut den naturliga vägen..

Trots allt är jag glad för alla svar, glad för det faktum att jag inte kunde gjort något annorlunda själv. Och sist men viktigast av allt, jag har min Oscar. Han mådde bra trots den förlossning han fick genomgå och han är min värld.

Likes

Comments

Fick denna boken av Anders häromdagen, jag berättade för honom om min fascination för Petter Stordalen och när vi sågs på Ästad hade han hans biografi med sig. Så tacksam för detta, är sjukt pepp på att ge mig in i Petters värld, liv och tankar. Oscar tar en powernap innan dagens träningspass med StarkMamma så jag passar på att klippa de första sidorna.

Likes

Comments

Oscar var sjukt nöjd med sig själv, först fick han en flaska i vanlig ordning sen tog vi tag i dagens smakportion. Han har hela tiden varit så himla duktig, oberoende av vad vi gett honom. Potatis, morötter, mango, katrinplommon- u name it, killen käkar det. Favoriten är dock havregröt och idag fick han äta hela smakportionen. OM han var nöjd?! Han ville ha mer men där satte vi stopp. Är så himla stolt över honom, han tar sig an allt vi sätter framför honom med ett leende.

Likes

Comments

Oscar vaknade tidigt idag så vi hoppade bägge ur våra pyjamaser och begav oss ut på morgonpromenad. Veckans 5 mil måste avverkas, svängde förbi kvantum och köpte med lite dumle och senaste numret av Mama. Mitt sockerberoende eskalerar vid PMS, belöningssystemet löper amok.

Oscar har lekt i gymmet och hoppat i hoppgungan, nu ligger han och sover gott i min famn medan jag kollar på Frost. Ikväll står tenta på schemat, dags att bita i det sura äpplet. Sista veckan på Project Management Life Cycle, nästa vecka drar kursen i Project Management In International Organizations igång. Är ändå ganska taggad.

Likes

Comments

Gravidkilona är borta!
Jag känner mig starkare och starkare för varje dag. Känslan när man tar på sig sina minsta jeans och dom plötsligt känns lagom. DEN känslan är magisk! Det blir kanske Beach 2017 iallafall.

Likes

Comments

Idag har vi tillbringat merparten av dagen på Ästad vingård, jag, min chef (och goda vän) Anders samt hans vän Per. Daniel mötte upp oss för lunch tillsammans med Veronica. Daniel gav oss alla en tur genom Ästads historia, ambitionerna, utvecklingen och vinerna. Claes visade oss vineriet och avslutningsvis korkade vi upp den första mousserande flaskan- årgång 2014.

Vi har haft en fantastisk dag, Oscar har varit med delar av dagen och varit hur duktig som helst. Ästad Vingård är en fantastisk plats och Daniel är en fantastisk företagare. För er som ännu inte varit där, bege er. Ni kommer inte ångra er!

Likes

Comments