Satt och ammade nyss och som alltid är han lite glupsk i början, i kombination med detta är han dessutom lite snorig. Oscar satte i halsen och får inte luft, jag flyger upp, slänger honom mot axeln och dunkar försiktigt honom i ryggen. Han hade totalpanik och kippade efter andan, högröd i ansiktet och fick inte fram ett ljud. Finner sen mig och lägger honom på mage över min arm och fortsätter dunkandet när han sen får luften tillbaka och skriker hysteriskt. Stackarn måste blivit livrädd. Jag blev livrädd. Insåg hur dålig jag är på första hjälpen. Här är en morsa som ska kolla upp allt och läsa på ikväll, måtte det aldrig hända igen. Det där skrämde verkligen skiten ur mig.

Min stackars lilla Oscar💙

Likes

Comments

Oscar var lite grinig imorse varpå jag löste situationen genom att lägga honom i vagnen och gå på promenad. Behövde ändå handla fika då Elin kommer senare idag samt hämta ut lite paket och julklappar som låg och väntade på kvantum. Vagnen gör underverk, den lilla griniga knodden sov som en stock genom vår 1,5 h långa promenad och vaknade upp på betydligt bättre humör. På promenaden passade jag på att svänga förbi kustbageriet, deras saffranssnurror är en riktig höjdare och då jag är en riktig sucker för allt som hör julen till fanns det inte mycket val än att köpa med sig några hem.

Likes

Comments

Älskade bebis. Efter flera nätter med amning en gång i timmen gav han mig inatt 2,5 h intervaller. Känner sakta energinivån tankas upp. Det är helt sjukt vad sömn är viktigt för att man ska fungera som människa. Frågade BVC igår om dessa täta amningsintervaller som han börjat med framförallt på nätterna den senaste tiden, tydligen är det vanligt vid 3 veckor att de söker mer kontakt och dels växer mycket varav han behöver mer mat. Tålamod var BVCs bästa råd, amning en gång i timmen är tydligen vanligt 1-2 månader framåt. Jag hoppas det inte går att applicera på Oscar. Han får gärna fortsätta sova iallafall 2,5 h i streck. Vi försöker vara konsekventa med att han på nätterna ska sova i sin egen säng för att vi bägge känner att det är tryggast, iallafall när han är såhär liten. Claes drömmer mycket och fäktar vilt i sömnen och jag vågar inte lita på mig själv så mycket att han kan sova på mitt bröst hela natten. Det får han dock gärna göra hela dagarna, ska försöka inviga bärselen idag så kanske jag får gjort lite mer här hemma samtidigt som Oscar känner sig trygg och nöjd. Värt ett försök.

Likes

Comments

Det är nog inte riktigt jag, men en latte på stan blev det iallafall efter BVC-besöket. Behövde svänga förbi Apoteket och köpa koksaltslösning till Oscars näsa och navel.

Då jag som tidigare nämnt fick tummen upp för mer rörelse nu passade jag på att ta en ordentlig runda i butikerna innan vi passade på att gå i varbergs värsta backar för att träna lite baksida lår och rumpa. Inte för mycket belastning för magen. På stan passade jag på att gå förbi Polarn och Pyret som idag hade 50 kr rabatt på pyjamaser. Oscar har börjat sparka av sig både tajts och sockar på nätterna så nu blir det mer pyjamaser i fortsättningen, den typen som inkluderar täckning över fötterna. Små barn har ju trånga kapillärer varpå de är kalla om fötter och händer, därav blir jag extra noggrann med att försöka hålla honom så varm om dessa som jag möjligtvis kan.

Likes

Comments

Denna charmknutten var idag på sin andra BVC-kontroll, ny BVC-tant och Oscar la i sin högsta charmväxel. Han låg och flinade hela tiden och den vanliga invigningsritualen fullföljdes, han kissade även på henne. That's my boy. Trots kissinsidenten var hon helt frälst och bad om att få hålla och mysa med honom under tiden vi var där, hans smilgropar ligger inte till hans nackdel. Vår glupska pojke hade gått upp till 4 pannor, 300 grams ökning på en vecka- det går ingen nöd på honom. Likaså hade huvudet ökat i mått och han hade vuxit 1,5 cm. Navelsträngen lossnade härom dagen, jag rengör naveln en gång om dagen precis som ordinerat och den har inte fullt läkt så ska försöka rengöra med lite koksalt senare idag.

Även morsan gick igenom besiktningen hos distriktssköterskan. Såret gapar bara lite men har gått ihop mycket sedan förra veckan. Nu fick jag äntligen bli av med det hemska antiseptiska plåstret och bara jobba med sårtejp och alsolsprit. Fint är det. Dessutom får jag börja röra mig lite mer vilket är jätteskönt. Nu ska denna morsan promenera satan, 6 kg kvar till målvikten.

Likes

Comments

Jag och Oscar hade inte mycket på schemat idag mer än diska, tvätta och gå en promenad. Disken och tvätten hann jag med men inte promenaden, någon här hemma var på mammigt humör. Så fort jag la ner honom för att sova blev det ramaskri. Allt som fungerade var att behålla honom i famnen, en sån där dag bara. Ska försöka inviga bärselen imorgon så att jag kan få lite mer gjort här hemma trots att Oscar vill vara i famnen. Jag har ju faktiskt inget emot att ha min lille skrutt nära💙

Likes

Comments

Vi har en tradition i min familj att varje år sätta godis i våra adventskalendrar som farmor broderat till oss. Farmor är tyvärr inte med oss sedan tio år tillbaka då hon hastigt gick bort från oss i blodcancer, hon var extremt pysslig och hade varje år som tradition att vi barnbarn skulle komma till henne och farfar för julstök. För varje nyfött barnbarn broderade hon en julkalender, varav alla av oss idag har en utom Alicia som dessvärre föddes efter farmors bortgång. Att fortsätta sätta godis i våra kalendrar oavsett ålder är vårt sätt att hedra farmor. Hon saknas oss, varje dag.

Bortsett från syskonen var även pappa (läs Oscars morfar) på besök, Claes lagade mat och vi alla åt chili con carne ihop. På besök kom även Ola och Hannah som annars bor i Malmö varav vi tyvärr inte ses så ofta. I vanlig ordning blev Oscar bortskämd med fina presenter, närmare bestämt ett fint velourset i mörkblått från Polarn och Pyret. Perfekt till vagnpromenader lite kallare dagar i kombination med åkpåsen i thermo. Vi är mycket tacksamma för denna fina present, men ännu mer tacksamma för besöket då både Ola och Hannah är fina vänner.

Likes

Comments

...Min kusins svar på vad hon är för Oscar (mors kusin, mosin) och vad Oscar är för henne (kusinbarn, kuba'n).

Kusin Karin, farbror Ola med "faster" Tina var idag och hälsade på Oscar för första gången. Han sov i vanlig ordning igenom i princip hela besöket. Jättemysigt att ha dom här, det blir dessvärre inte så ofta vi ses men om bara fyra veckor väntar det årliga julfirandet som ändå förenar oss. Vi åt lussebullar och saffransnurror, synkade om allt som hänt sedan sist och timmarna flög iväg. Jag och Claes fick en fin blomma och Oscar fick en fantastisk body som kommer bäras på självaste julafton, en gosedjurs groda samt en fin filt. Han tackar givetvis ödmjukast för detta.

Nu ikväll väntar i vanlig lördagsordning pizza och Så mycket bättre, men först- sammandraget från Stockholm international horseshow.

Likes

Comments