Denna killen har hållit mig sällskap hela dagen, som vanligt. Han är min lilla svans här hemma.

Vi har haft en lugn dag med lite städ och röj, slipat tidningsstället jag tidigare berättat om och bytt ut blommorna på ovanvåningen. När Claes kom hem så fixade vi lite gamla plugghåll i väggarna och skruvade upp den nya lampan från Pholc i köket, och ja- den passar perfekt. Ska visa imorgon. På tal om imorgon så ska den nya bilen hämtas ut, så himla spännande.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här är någon här hemma som är sjukt nöjd över det faktum att farsdag infaller när vi förmodligen har bebis hos oss, närmare bestämt den 13 november. Jag kan ju max gå till den 18:e och med tanke på min diabetes, mitt blodtryck och att bebis är förutspådd till att vara lite av en tungviktare så har en förlossning förhoppningsvis dragit/satts igång innan dess.

Jag riktigt ser hur det lyser i Claes ögon- inte nog med att han ska bli pappa för första gången, han är som ett barn när det gäller presenter och firande. Vi har alltid en tendens att gå överstyr när vi köper presenter till varandra och med tanke på ändrade budgetförhållanden med barn och föräldrapenning så har vi enats kring att det inte får springa iväg i de summor vi vanligtvis brukar hamna i. Hade bebis bara varit större så hade en teckning, en god middag och lite soffmys förmodligen räckt men nu första gången, visst förtjänar pappan lite firande. Sitter och klurar på presentalternativ för fullt, vilket visar sig vara mycket svårare än vad jag trott. Jag är helt värdelös i köket så matlagning finns inte på kartan, gå ut på restaurang är även det uteslutet då bebis är för liten. Detta kan onekligen bli en utmaning.

Likes

Comments

Tyckte jag vaknade upp imorse med molande värk, liknande mensvärk. Vågade börja hoppas på att det kanske ska sätta igång, iallafall de närmsta dagarna. Dock avtog det vid lunch, tycker överlag att jag fått väldigt lite indikationer om att en eventuell förlossning ska ske i närtid. Även om den molande värken gått över så är jag trött, sliten och lite stressad i kroppen så har blivit sängliggande idag. Dock är det en plåga för allt jag kan tänka på är sötsaker som lakrits och julmust, allt jag inte får äta.

Claes första leverans från kiosken på sjukhuset kommer lätt bestå av godis och läsk, en kanelbulle till det låter inte heller fel.

Likes

Comments

Var i behov av ny parfym och är sedan tidigare frälst i Victor & Rolfs omtalade Flowerbomb. Har dock en skvätt kvar där, varav jag tänkte ge Marc Jacobs nya parfym Decadence en chans. Klickade därför hem denna för några veckor sedan och ångrar inte det en sekund. Helt klart i klass med min tidigare favorit och ett bra komplement då denna är lite djupare i doften och mer "kvällsparfym". Mycket nöjd.

Likes

Comments

Ska komplettera med fyra nedre "hängen" till, en av dom ska dock vara Krug-korken från magnumflaskan som grabbarna ska förtära när bebis är född. Med en vinmakare till pappa finns inte annat att förvänta.

Likes

Comments

Mycket vitt som ni ser, har kommit in i en sån period bara- dessutom passar det ganska bra här hemma då det mesta går i vita, gråa och gröna toner. Kopparna från Matteus har jag ju sedan tidigare men vill utöka med fyra till, i övrigt är det lite smått och gott som hade livat upp här hemma.
(Inlägget innehåller Adlinks)

Likes

Comments

Har haft en supermysig dag.
Syster hämtade mig på stationen och vi åkte därefter tillsammans till Feldts som hade samarbete med Cirkus Flora och Linda Lomelino. Mötte där upp mamma och Alicia och vi tog ett gemensamt varv i butiken, fick med mig en fantastisk krans till ytterdörren (bara den kommer få ett eget inlägg), macarons till efter förlossningen och ostkaka till Claes. Hade egentligen för avsikt att köpa en poster från Linda Lomelino till köket men tyckte 800 kr var lite i överkant för A3 format, även om alla var väldigt fina. Sara avvek därefter och sedan dess har jag, Mamsen och Alicia gjort Halmstad. Tog en sen lunch på Hello, spanade julklappar till lillebror och pappa. Jag fick köpt en liten skjorta till lilleman och dessutom en grå färskinnspläd att ha med när vi åker bort. Har en fårskinnspläd sedan tidigare men den har katterna abonnerat så tyckte minsann att bebben förtjänade en egen.

Har för övrigt köpt julklapp till mamma tidigare idag, så sjukt nöjd men med risk för att hon läser bloggen så måste jag hålla tyst fram till jul. Men ja, jag är fantastiskt nöjd och supertaggad.

Nu sitter jag på tåget hem till Varberg, myskväll med älsklingen väntar. Imorgon ska vi ge oss ut på lampjakt till skötbordet. Efter det har jag lovat mig själv att ligga lågt på shoppingfronten, iallafall fram till tisdag då jag och mamma ska gå på julklappsjakt till kusinerna.

Likes

Comments

Vecka 39 är avverkad och idag går vi in i vecka 40, count down med andra ord. Bara 5 procent av alla föder på dagen för beräknad födsel, merparten av alla förstföderskor går över tiden i snitt 4 dagar. Försöker med andra ord förbereda mig mentalt på att det iallafall är 1,5 vecka kvar. Får dock se vad nästa veckas ultraljud säger, om min ändrade kost gett genomslag eller om bebis lagt på sig ytterligare och jag därav måste sättas igång.

I övrigt mår jag faktiskt ganska kasst just nu, får inte sova på nätterna och spyr stup i kvarten. Sömnen är nästan jobbigast, jag har börjat få ångest för att gå och lägga mig. Känns som att jag har försökt allt den senaste tiden, ändra och anpassa kosten efter mående och diabetes, ökad träning, minskad träning, mental och fysisk avslappning, stanna uppe länge, gå och lägga mig tidigt... ingenting tycks fungera. Fick en natt efter jag varit på gekås med mamma och syskonen, känns dock ohållbart att behöva åka dit och vandra runt i timmar för att kunna sova- skämt å sido, jag börjar ta slut på idéer. Ge mig en sömntablett och en natts sömn, då klarar jag mig energimässigt en vecka till.

Förutom sömnen och illamåendet så är det helt okej. Bebis bökar runt och verkar trivas bra där inne, jag och Claes längtar mer och mer för varje dag som går. Försöker fördriva dagarna bäst vi kan, han jobbar och jag försöker sysselsätta mig med att träffa folk och skapa hemmaprojekt. Det tenderar dock att bli ganska dyrt då shopping är min huvudsysselsättning, uppsidan är dock att vi får fixat till allt som varit lite halvdant här hemma. Det klassiska boandet. Kommer dock bli lite annorlunda med föräldrapenning, som att gå tillbaka till att vara student. Sålänge jag får unna mig en och annan latte då och då samt mina snittblommor så ska det nog gå fint. Merparten av alla julklappar är färdighandlade vilket givetvis är skönt. Sammanfattningsvis, bebis- vi är redo för dig och Alfons är redo för lillebror.

Likes

Comments

Är inne i ett fixa-köket-ryck.
Ovanvåningen är vi ganska nöjda med, vi ska klä om en stol som Claes har ärvt av sin mormor och byta fönster som för övrigt är beställda och levereras om lite mer än en vecka. Nu återstår köket, bortsett från gardiner i sovrummet. Är ganska nöjd överlag men har varit på jakt efter tavlor varav en inhandlades igår (se inlägg här, The Wonders Yrmanol), och förhoppningsvis hittar jag ytterligare en på Linda Lomelinos utställning imorgon. Dock saknar vi lite ljus på ena väggen och har därav letat efter en lampa som är ganska diskret men ändå går bra ihop med vår befintliga belysning i köket. Har hittat ovanstående hos Boligheter där även bilderna är hämtade ifrån. Är till 90 procent säker på att denna är vad jag letat efter, får helt enkelt klicka hem den och se vad vi tycker.

Likes

Comments

Uppsidan med graviditetsdiabetes, färre kilon att tappa när bebis är född. Inget godis, sötsaker eller choklad här inte. Någon näve bär eller någon frukt är numera den treat jag unnar mig.

Likes

Comments