Igår gick den årliga familjekampen av stapeln. Det är ett nytt koncept men tanken är att den ska vara årlig, fasta lag och återkommande lekar/tävlingar. Vi passade på att ha familjekampen här hemma hos oss då vi ändå skulle fira födelsedagar. En superkul och lyckad dag. Segrande fick lag rosa men lag blå är redan nu törstiga på revansch.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Medan Claes fixade middagen för kvällen tog jag och Oscar en runda på stan med missionet att förse familjen med söndagsgodis. På vägen till Hemmakväll gick vi inom Lindex och hittade ovanstående. Blev totalkär i printet med tvättbjörnarna och hade mer än gärna köpt matchande tajts om det funnits men icke. Tröjan med tvättbjörnarna fick följa med hem i stl 80 då jag gillar den lite over-sizade stilen och Oscar nästan är där nu. Dinosaurietröjan fanns endast från stl 92 och uppåt men den var helt enkelt för söt för att inte följa med hem den också, den kommer garanterat vara en karamell att suga på länge, där fanns det tajts i samma kamel-färg med prickar på. Funderar på om det eventuellt behöver kompletteras med dessa. Tål att tänkas på.

Likes

Comments

De mer omfattande uppdateringarna får vänta till vi är på hemmaplan. Idag lämnar vi Paris, det gör alltid lite ont i hjärtat men jag tröstar mig med att det aldrig är farväl utan "på återseende". Det är svårt att beskriva men Paris får mig känna mig på jorden, som om hela jag landar och jag känner mig mer hemma där än någon annanstans. Mer hemma än i Sverige. Drömmen om att en dag köpa ett sommarhus i norra Frankrike lever fortfarande.

Jag ser fram emot när Oscar blir något äldre; att få visa honom Paris på riktigt, att leka med honom i de parkerna och förhoppningsvis får han känna sig lika hemma som mamma. Trots att vi bara åkte för några timmar sedan saknar jag det redan.

Paris, du är och kommer alltid vara mina drömmars stad.

Likes

Comments

Vi kom för någon timme fram till vårt boende för natten. Vi lånar en lägenhet (se ovan) av en vinmakare här i Chablis som Claes känner. Det låter konstigt men det ska faktiskt bli skönt att få en natt för oss själva i lugnet, inget hotell, ingen hotellfrukost att stressa ner till. Bara vara vi. Imorgon möter vi upp Clotilde för en provning av hennes viner, ikväll väntar vin, ost och familjemys.

Likes

Comments

Morgondiggen ha rätt rum, idag blev det till att skaka rumpa till Aristocats. Man tar seden dit den kommer så att säga. Oscar har sovit igenom ännu en natt och får därför 5 av 5 toasts.

Älsklingsfrullen är intagen, dvs. Fransk yoghurt med citruskräm (OBS honung går också bra), croissant, våfflor med färska bär och en latte. När man dessutom har sin man och barn med sig. Vad mer kan tjej önska?!

Nu styr vi kosan mot Chablis, men först ska vi besöka lite vingårdar på vägen här i Champagne.

Likes

Comments

Vi har tillbringat eftermiddagen i Reims, Champagne. Brygge är på min topp 3, men Frankrike kommer alltid kännas hemma. Det är som tjejerna jag bodde med i Taiwan sa- "Du är med Fransk än Svensk". Alla år och otaliga resor till Frankrike har format en. Jag är frälst och kan Paris bättre än min egen bakficka. Att några av mina bästa vänner kommer från och bor i staden gör givetvis inte saken mindre självklar.

Reims är första gången, Claes har varit här med jobbet flera gånger. Nu är det han som guidar mig för omväxlingens skull. Reims är supervackert och katedralen som har krönt alla Frankrikes kungar är fantastisk. Vi har shoppat loss på champagne och handblåsta glas till hemmet. Oscar är nöjd då han fick en Milou från Belgien. Nu tillbringar vi tiden på det sätt man bäst upplever Frankrike, på en uteservering med trevlig mat och flaska champagne. Och nej, bara något glas ska förtäras då Oscar är med och inget annat passar sig. Resten får helt enkelt lämnas men allt som gick att beställa var hela flaskor. Sånt är livet, men med tanke på att en trevlig flaska champagne kostar lika mycket som två vettiga glas vin i Sverige är det ändå okej.

Likes

Comments

Tidigare har inga resmål kunnat konkurrera med Paris eller New York men jag har en 3:a och mitt liv är nu fulländat. Brygge överträffade mina förväntningar trots att de redan innan vi anlände var skyhöga. Det är så fasansfullt vackert att ord inte räcker till att beskriva. Jag blir nästan arg när jag tänker på att vi var en natt i Bremen när vi kunde varit här istället. Vackra byggnader, fantastisk mat, bra vin, kanalerna som löper genom staden, gatorna. Vackert. Vi kommer nog dra ut på dagen lite imorgon för att stanna lite längre innan vi drar vidare till Reims och Champagne men en sak är säker, det är inte sista gången vår familj besöker Brygge.

Likes

Comments