View tracker

Trodde aldrig jag skulle säga detta men, vågen är min bästa vän. Det är så befriande och skönt att se kilona rinna av en, 53 kilo nu och inte långt kvar till ursprungsvikten. Mitt sår gör fortfarande att jag inte fullt ut kan röra mig så mycket som jag vill, träning är bara att totalglömma. Jag är långt ifrån tajt när det kommer till mage och lår men det får bli nästa mål när vikten väl är på plats. Jag är väldigt tacksam för att jag slapp få bristningar på både lår och mage, kommer garanterat om vi har turen att få ett syskon till Oscar en dag. Kändes som jag lyckades få de flesta åkommor en graviditet kan föra med sig så frånvaron av bristningar gjorde mig mycket förvånad. Jag har långt kvar till den kropp jag en gång hade, samtidigt är jag den evigt tacksam då den gett oss Oscar. Lite skavanker här och där stör mig inte men jag längtar så efter att få hämta hem min garderob med kostymbyxor, skjortor och kavajer hos lillasyster- känslan att få på sig kontorskläderna igen och få känna sig uppklädd. Den känslan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är Claes officiellt Oscars pappa och jag är inte längre ensam vårdnadshavare. Konstigt system egentligen, det finns ingen medicinsk försäkran om att rätt man blir erkänd fader, allt dom har är mitt och Claes ord på att så är fallet. Sedan bevittnas ju denna försäkran av tre personer så jag antar att rent juridiskt om det skulle bli fel så är det straffbart, men ändå. I Oscars fall är hans utseende en fingervisning om vilka som är hans föräldrar, han har min näsa och läppar, han har Claes ögon och öron. Skönt iallafall att allt pappersarbete är klart, anmälan om namn är sedan tidigare inskickat. Nu ska lilla familjen ta kväll, titta på julkalendern och läsa dagens pixibok.

Likes

Comments

View tracker

Första gången för allt, idag- jeanspremiär. Farsan kommer strax hem och då ska vi bege oss till socialförvaltningen för att erkänna faderskapet. Ska smita förbi Apoteket och försöka få köpt andra magdroppar, tänkte testa oss fram och se vad som fungerar bäst. Allt för en lugn natt och en glad bebis.

Likes

Comments

Morgonmyset. En favorit hos både mig och Oscar.
Jag vill passa på att hylla pappa Claes som gav morsan egentid igårkväll bestående av sömn. Märkte igår hur slut jag var, mentalt och kroppsligt. Den oregelbundna sömnen, en bebis med magknip och ett kontant smärtande snitt, tog ut sin rätt. Den svacka jag hamnade i igår tror jag kan liknas med den nedstämdhet vissa som drabbas av baby blues känner. Jag kunde komma på mig själv med att gråta medan jag bytte blöja. Tårarna föll och allt jag kände var att jag var världens sämsta mamma och att Oscar förtjänade bättre. Claes såg detta och insåg att något måste göras, han tog Oscar och förvisade mig till undervåningen. Mormor Lena tajmade in ett peppsamtal och efter någon timme fick jag tillslut ro och några timmars sömn. Idag känner jag igen mig själv på ett annat sätt, när magknipet kommer gör vi våra magövningar och sjunger barnsånger från barnkammarboken. Oscar lugnar sig fortare och morsan behåller lugnet.

Likes

Comments

Som många redan vet har jag en tradition av att varje vecka unna mig ett besök hos floristen och köpa hem snittblommor. Det gör så mycket att ha vaserna fulla av blommor, gärna vita tulpaner med kvistar av eukalyptus. Tulpaner är den solklara favoriten men runt jul är jag svag för just amaryllis. Speciellt i ovanstående komposition med hög vas och på golvet. Det enda röda som egentligen får komma in i blomform. Vacker är bara förnamnet.

Likes

Comments

Man inser hur bra man har det dagar som dessa. Att bara kunna gå ut genom dörren och ha detta framför sig, havet, strandpromenaden och det öppna, vida.

En skön eftermiddagspromenad hela familjen var den söndagsaktivitet vi orkade med efter gårdagens lite jobbiga kväll med magont och kräk.

Likes

Comments

Igår var en riktig trädgårdsdag, Claes behövde klippa ner vinstockarna inför vintern och ris behövde eldas upp som legat i trädgården för länge. Filip kallades in för sällskap och assistans då jag och Oscar inte var mycket till hjälp. Vi gjorde istället vår insats genom att promenera till Kvantum och köpa grillkorv och lättöl till grabbarna. Det är helt sjukt att det är december, kändes mer som en oktoberdag med prepp inför den stundande vintern. Mysigt var det iallafall och trots att korv inte står på min lista över favoriträtter så måste jag ändå säga att den gjorde sitt med rätt sällskap, en bättre brasa och vinterkylan.

Likes

Comments

Från att haft en fantastisk natt och dag, har allt nu förbytts till tårar, gråt, spyor och magknip. Jag går verkligen sönder när Oscar är ledsen. Lyckats få lite sömn nu, hoppas få rätsida på detta snarast.

Likes

Comments

Oscar har sovit hela natten förutom ett amningstillfälle vid fyra. Har aldrig hänt, och framförallt har jag inte fått sova så mycket på månader. De sista månaderna under graviditeten hade jag sömnsvårigheter pga min hand, sura uppstötningar och illamående. När Oscar var född försvann alla graviditetsåkommor som i ett trollslag, istället fick jag en nattuggla till bebis som gärna ville bli ammad varje till varannan timme. Jag har sakta börjat acceptera mitt sömnlösa nya liv.

Inatt överraskade dock Oscar sina föräldrar med stora mängder sömn. Älskade barn, du har ingen aning om hur mycket mamma behövde det.

Likes

Comments