Nya sockar till pojken, vi har två favoritmärken på strumpor- Tiny Cottons och Lillster. Denna gången fick det bli det förstnämnda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Claes fick feeling i det fina vädret och tände på grillen, laxkotletter, hollandaise och sparris. Jag klagar inte.

  • 17 readers

Likes

Comments

Fullspäckat schema idag. Imorse var det träning som gällde med Stark Mamma, därefter var det snabbt hem och röja lite innan Elin, Alice, Mathilda, Klara, Lina, Noel, Anna och Philip entrade. Barnen busade och vi fikade, efter några timmar flyttade vi ut i solen och placerade barnen i vagnarna. Alla somnade förutom Philip varpå vi alla kunde unna oss ytterligare en kopp kaffe respektive te. Jag och Elin satt kvar på terassen och solade våra ansikten, pratade ikapp oss efter att inte ha setts på en vecka pga min förkylning. Vi har haft en helt perfekt dag.

Likes

Comments

Igår kväll var jag på röntgen för att undersöka mitt bäckenmått, jag hade fått en remiss från kvinnokliniken då man vill kontrollera att det för mig i framtiden är möjligt att föda vaginalt. Då Oscar var normal i vikt och längd men trots det fastnade så kan man pga min längd och ganska smala höfter i nuläget inte utesluta att samma sak händer i eventuella framtida förlossningar. Skulle det visa att de är för smala mått är valet enkelt, kejsarsnitt oberoende om jag hade kunnat tänka mig att föda vaginalt. I dagsläget är jag fortfarande negativt inställd till något annat än kejsarsnitt oberoende av resultatet i röntgen pga de felbeslut som togs sist, men man vet aldrig.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos Mathilda med Oscar på playdate. Hon har sin lilla Klara och det skiljer lite drygt en månad på henne och Oscar. Vi hade det supermysigt och njöt för fulla muggar av våra små gobitar som lekte fint medan morsorna satt och pratade.

Likes

Comments

Köpte denna tröjan till Oscar härom veckan i syfte att spara den då det är en stl. 74, men det visade sig att oversizad var coolare. Hur söt är han inte?!

Likes

Comments

Jag tycker det är fantastiskt att se de förändringar som sker pga den digitala värld som smartphones öppnat upp för. Hur trender förändras och vad som pushar marknaden till att utvecklas för att locka till sig konsumenter. Konsumenten idag är inte bara oerhört priskänslig men också kräsen. Kanaler som logistik, information, tillgänglighet och betalningsalternativ blir allt mer essentiella för företags konskurrenskraft. Likaså har det fysiska förenats med det digitala, inte från handlarens perspektiv men från konsumentens. En köp föranleds ofta med research på nätet där vi inspireras och jämför alternativ, för att sedan gå till närmsta fysiska butik om möjligt för att kontrollera kvalitet, eventuellt prova och sen köpa, allt föranlett av en omnikanal.

Jag är själv denna kunden, dock gör jag få köp i fysisk butik då jag som typisk svensk föredrar att få sköta mitt köp i lugn och ro, därav köper jag det mesta på nätet. På grund av detta är det superviktigt för mig att betalningsmetoden är enkel, jag är ett stort fan av Paypal men har man inte det installerat så kan jag se att det bland vissa upplevs som krångligt. Annars tycker jag klarnas lösning är helt fantastisk, med 14 dagar faktura till 0 kr- då kan jag klämma och känna i lugn och ro utan att sen behöva krångla med att få tillbaka pengarna för min eventuella retur. Tyvärr är det så att företag idag är alldeles för dåliga i sina returrutiner, det går inte tillräckligt snabbt och det gör mig som konsument inte lika vänligt inställd till inköp. När jag istället använder klarnas tjänst, sätter jag istället bara fakturan på paus pga retur och den korrigeras därefter. Jag som konsument tycker inte heller om att ligga ute med pengar som dessutom är utan ränta. Retursituationen för företag med faktura som betalningslösning är tuff- är dels osäkerheten kring köpet, kommer kassaflödet bli som förväntat och de likvida medlena infinna sig vid rätt tidpunkt, men också kostnaden av returer. Konsumenten vill idag gärna ha kostnadsfri retur, och returnerar gärna om det inte känns helt hundra, smidig och kostnadsfri retur i sig kan vara en faktor som uppmuntrar till köp. Problemet med returer i framförallt modeindustrin är att plaggen dels måste tvättas om efter retur men också ompackas, detta görs ofta i utlandet vilket varken är kostnadseffektivt med tanke på frakter, arbete och tid, det är inte heller särskilt bra ur ett miljöperspektiv. Ett perspektiv som också får mer och mer fokus för var dag spm går.

Hur som, sjukt intressant! Det ska bli kul att se det företag som först får riktig koll på omnikanaler, den konkurrensfördelen kommer inte vara att leka med.

Likes

Comments

Jag blev krasslig igår, värst är halsen varav planen idag var att ta det lugnt så att jag kan träna imorgon. Oscar hade dock en annan plan, lek och bus stod på schemat. Efter en förmiddag med relativt lugn tog vi därför en promenad till Babyhuset för att förse honom med dregglisar från Elodie Details, de till skillnad från hans vanliga har plast i mitten vilken hindrar fukten från att tränga in på huden. En lugn men relativt lång promenad. Väl hemma blev jag helt utslagen men Oscar som sovit lite var taggad till tusen, det enda som roar honom och gör att han köper att ta det lugnt i sängen är om han får ha mina glasögon att busa med. Värt, jag gillar dom ändå inte. En fin ursäkt till att köpa nya om de skulle stryka med.

Likes

Comments